• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Postcrossing

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αυτο που μου αρεσει στο συγκεκριμενο project ειναι που ο καθενας σου γραφει οτι θελει στην καρτα και καταλαβαινεις αν ο αλλος ειναι καινουριος στο postcrossing ή οχι. Ο καινουριος σου γραφει για τη ζωη του γενικα, ο παλιος θα αναλυσει καποιο θεμα. Ισως κανω λαθος, διοτι και εγω καινουρια ειμαι!Βεβαια μερικες καρτες με δυσκολια τις διαβαζω, λαθος λεξεις, συνταξη κτλ, αλλα ειναι ευχαριστο πραγματικα να ανοιγεις το γραμματοκιβωτιο και να βρισκεις καρτες απο διαφορα σημεια του κοσμου.
Ναι, κι εγώ βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφουν (και ποιός γράφει τι)! :D Και είναι επίσης τέλειο όταν βλέπεις ότι ο άλλος έχει πολλά κοινά με εσένα! Πριν λίγο καιρό έστειλα κάρτα σε μία Γερμανίδα κυρία που από το προφίλ της είδα ότι έχει το ίδιο όνομα με μένα (μάλλον ίδιο με το βαφτιστικό μου, όχι με το όνομα που χρησιμοποιώ στη ζωή μου) και κάνουμε και την ίδια δουλειά! Της το έγραψα με ενθουσιασμό και στενοχωρήθηκα λίγο όταν είδα ότι η απάντησή της ήταν αρκετά ουδέτερη. :( At least έβαλε την κάρτα μου στις αγαπημένες της! :D

Ομως προχτές η πρώτη μου κάρτα παραδώθηκε στη Γερμανία , μένουν να παραδωθούν οι υπόλοιπες 4, και είμαι εν αναμονή της πρώτης μου κάρτας!
Μου άρεσε πολύ που έλαβα απάντηση και θετική κριτική για την κάρτα μου.
Φυσικά , σε ποιον δε θα άρεσε να λάβει κάρτα με τη Θεσσαλονίκη :p
Άντε, καλώς να δεχτείς την καρτούλα! :D
Πάντως από Θεσσαλονίκη εγώ δεν πήρα καρτούλες, δεν μου άρεσαν (μην με βρίσεις :bleh: ). Ενώ έχει τόσες ομορφιές όλο την κλασική περατζάδα με το Λευκό Πύργο και τις άθλιες πολυκατοικίες δίπλα στο κύμα έχουν βγάλει σε καρτ-ποστάλ.

Και άσχετο: αγόρασα χθες από το Μουσείο της Ακρόπολης μία κάρτα παζλ για ένα 9χρονο Ολλανδάκι. Διαλύεις τα κομμάτια και τα βάζεις σε φάκελο και όταν την λάβει πρέπει να τη συναρμολογήσει εκείνο! Είχε 5πλάσια τιμή από τις απλές κάρτες αλλά άξιζε νομίζω, θα ευχαριστηθεί το παιδάκι! :D

maraki86

Member
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον site !!! Θα ασχοληθώ και εγώ μόλις τελειώσω την εξεταστική μου...!!!!

getxowoman

Member
Και άσχετο: αγόρασα χθες από το Μουσείο της Ακρόπολης μία κάρτα παζλ για ένα 9χρονο Ολλανδάκι. Διαλύεις τα κομμάτια και τα βάζεις σε φάκελο και όταν την λάβει πρέπει να τη συναρμολογήσει εκείνο! Είχε 5πλάσια τιμή από τις απλές κάρτες αλλά άξιζε νομίζω, θα ευχαριστηθεί το παιδάκι! :D
Πριν ακριβως τις γιορτες εστειλα σε ενα φροντιστηριο αγγλικων μια καρτα, σε ενα λογαριασμο ηταν ολη η ταξη! Τους εστειλα τη συνημμενη φωτο.

Εχω ενα μικρο βαθμο δυσκολιας ως προς τις καρτες, δεν εχω μεγαλη ποικιλια και η πολη που μενω ειναι σχετικα μικρη, με αποτελεσμα στο μελλον να αναγκαστω να επαναλαμβανω καρτες. Αλλα οκ ειναι ευχαριστο παρολο που εχω στειλει ελαχιστες να εχει γινει μια απο αυτες αγαπημενη σε 3 ατομα. Σκεφτομαι να αγοραζω καρτες απο διαφορα μερη της Γερμανιας που θα επισκεφτομαι, ωστε να εχω μια ποικιλια στις καρτες.

Attachments

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πριν ακριβως τις γιορτες εστειλα σε ενα φροντιστηριο αγγλικων μια καρτα, σε ενα λογαριασμο ηταν ολη η ταξη! Τους εστειλα τη συνημμενη φωτο.

Εχω ενα μικρο βαθμο δυσκολιας ως προς τις καρτες, δεν εχω μεγαλη ποικιλια και η πολη που μενω ειναι σχετικα μικρη, με αποτελεσμα στο μελλον να αναγκαστω να επαναλαμβανω καρτες. Αλλα οκ ειναι ευχαριστο παρολο που εχω στειλει ελαχιστες να εχει γινει μια απο αυτες αγαπημενη σε 3 ατομα. Σκεφτομαι να αγοραζω καρτες απο διαφορα μερη της Γερμανιας που θα επισκεφτομαι, ωστε να εχω μια ποικιλια στις καρτες.
Τι ΤΕΛΕΙΑ η καρτούλα που τους έστειλες! Απλά τέλεια!
Επισυνάπτω κι εγώ αυτή που έστειλα να την καμαρώσετε! :D

Σωστό αυτό που λες, να παίρνεις από διάφορες πόλεις της Γερμανίας. Κι εγώ δεν στέλνω μόνο από Αθήνα, αλλά και από άλλες περιοχές/νησιά, όπως και διάφορες άλλες κάρτες ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα (ζωάκια, vintage, έργα τέχνης). Ωραίες κάρτες μπορείς να βρεις στα πωλητήρια των μουσείων. Εγώ επίσης έχω βάλει στην άκρη κάποιες κάρτες με έργα τέχνης που έχω διπλές από Γλασκώβη και πιθανώς να στείλω σε κανέναν, αν και γενικότερα θεωρώ ότι επειδή δεν υπάρχουν πολλά μέλη από Ελλάδα κι επομένως δεν είναι πολύ πιθανό στατιστικά για τον χ χρήστη να λάβει πάλι άμεσα κάρτα από τη χώρα είναι καλύτερο να στέλνω ντόπιες κάρτες!

Attachments

getxowoman

Member
Σωστό αυτό που λες, να παίρνεις από διάφορες πόλεις της Γερμανίας. Κι εγώ δεν στέλνω μόνο από Αθήνα, αλλά και από άλλες περιοχές/νησιά, όπως και διάφορες άλλες κάρτες ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα (ζωάκια, vintage, έργα τέχνης). Ωραίες κάρτες μπορείς να βρεις στα πωλητήρια των μουσείων. Εγώ επίσης έχω βάλει στην άκρη κάποιες κάρτες με έργα τέχνης που έχω διπλές από Γλασκώβη και πιθανώς να στείλω σε κανέναν, αν και γενικότερα θεωρώ ότι επειδή δεν υπάρχουν πολλά μέλη από Ελλάδα κι επομένως δεν είναι πολύ πιθανό στατιστικά για τον χ χρήστη να λάβει πάλι άμεσα κάρτα από τη χώρα είναι καλύτερο να στέλνω ντόπιες κάρτες!
Thanks! χαχα ευχομαι να μου στειλεις και εμενα μια καρτα! Αλλα να σου ''βγω'', οχι να σου δωσω τη διευθυνση!!

Βασικα θα ηθελα για την ωρα να στελνω καρτες μονο απο Γερμανια μιας και μενω εδω, εννοειται οτι κοιταω το προφιλ του μελους και προσπαθω να στειλω κατι που ζηταει.

Βασικα σημερα που ελαβα απο την Ουγγαρια μια καρτα απο Ελλαδα δε μου αρεσε και πολυ, η καρτα ειναι ωραια, αλλα θα ηθελα να δω κατι τοπικο, και στη τελικη ειναι μονο τα γραμματοσημα απο Ουγγαρια.

Οσο για τα λιγα μελη που εχει η Ελλαδα, πφ η Γερμανια εχει γυρω στα 30.000! Μαλιστα εχω επιλεξει οτι δε θελω να λαμβανω καρτες απο Γερμανια! :haha:

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Οσο για τα λιγα μελη που εχει η Ελλαδα, πφ η Γερμανια εχει γυρω στα 30.000! Μαλιστα εχω επιλεξει οτι δε θελω να λαμβανω καρτες απο Γερμανια! :haha:
Ναι, έχει πάρα πολλά μέλη η Γερμανία. Γενικότερα κάποιες χώρες παίζουν πολύ: Κίνα, Ταϊβάν, Ρωσία, Πολωνία, Βαλτικές, Ιαπωνία, Ολλανδία ας πούμε. Εγώ εσχάτως ανάρτησα στο προφίλ μου να μην μου στέλνουν requests για direct swaps postcrossers προερχόμενοι από χώρες με >1000 μέλη, επειδή έχω πήξει σε κάρτες από Κίνα, Ρωσία και Ταϊβάν.

getxowoman

Member
Εχω λαβει 2 καρτες απο Ολλανδια, τι στατιστικα να βγαλεις με 2 καρτες που εχεις λαβει; Οκ, ειναι πολυ γρηγοροι, ναι μεν μενουμε σχετικα κοντα, αλλα στελνουν και γρηγορα την καρτα. Εγω την πρωτη φορα που εκανα αιτηση για 5 διευθυνσεις, τις εστειλα μετα απο 4 μερες.

Πολυ φοβαμαι οτι συντομα θα εχω και μια expired card, εχω στειλει 2 καρτες στη Ρωσια και η μια ακομα ταξιδευει και κοντευει τους 2 μηνες!

Πορωθηκα μου φαινεται! :D

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πολυ φοβαμαι οτι συντομα θα εχω και μια expired card, εχω στειλει 2 καρτες στη Ρωσια και η μια ακομα ταξιδευει και κοντευει τους 2 μηνες!

Πορωθηκα μου φαινεται! :D
Ναι, είναι εθιστικό πανάθεμά το! :haha:

Ρωσία αργούν, εγώ είχα στείλει μία Σιβηρία και έκανε 30 μέρες, ενώ το αργότερο που μου έχει γίνει registered είναι 39 μέρες από Κίνα. Τώρα με τις γιορτές έχουν καθυστερήσει πολύ, έχω κάρτες που μετά από 36 και 30 μέρες αντίστοιχα δεν έχουν παραδωθεί και μιλάμε για ευρωπαϊκούς προορισμούς.

getxowoman

Member
Το ονομα μου βεβαια βλεπω μετα την Ισπανια, τη Γερμανια, το αλλαζουνε στην Ολλανδια και στην Ουγγαρια. Το ονομα μου ειναι Evangelia (με λατινικους χαρακτηρες) και το γραφουνε Evangelina! :haha: Αλλα εχω συνηθισει απο τοτε που ζω εξω, και το εχω κανει Eva ή Ewa (στη Γερμανια) για να το προφερουν Ευα και τελος!
Στη λιστα θα προσθεσω και τη Τσεχια! Το εγραψα και στο προφιλ μου οτι το ονομα μου ειναι Evangelia και οχι Evangelina! :haha:

Ποτε δεν εκανα συλογγη απο γραμματοσημα, ουτε ειχα ενδιαφερον για αυτα, αλλα με το συγκεκριμενο project εχω παρατηρησει οτι αρχιζουν και μαρεσουν. :)

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ποτε δεν εκανα συλογγη απο γραμματοσημα, ουτε ειχα ενδιαφερον για αυτα, αλλα με το συγκεκριμενο project εχω παρατηρησει οτι αρχιζουν και μαρεσουν. :)
Κι εγώ το ίδιο! Ιδιαίτερα από μερικές χώρες όπως Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία είναι απίθανα!
Στην Ελλάδα πάλι ποικιλία μηδέν! Από τότε που ξεκίνησα να στέλνω (εδώ και 3 μήνες δηλ.) το γραμματόσημο των 78 cents είναι το ίδιο, ένα που δείχνει να κάνουν rafting στον Αχέροντα!

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Παιδιά τώρα είδα το θέμα και ενθουσιάστηκα. Εγώ συλλέγω κάρτ ποστάλ αρκετά χρόνια τώρα, έχω πάνω από 1000 από διάφορα ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού. Θα σπεύσω να γίνω μέλος για να στείλω και ναλάβω. Αναρωτιόμουνα καιρό αν υπήρχει κάτι τέτοιο αλλά δεν είχα προλάβει να ψάξω. θα ήθελα πιο πολύ να λάβω κάρτες από χώρες που δεν είναι πολύ πιθανό να ταξιδέψω (πχ ταιβάν, νέα ζηλανδία κλπ). Τρέχω....
Α ...ευχαριστώ τον underwater για την ανεκτίμητη πληροφορία!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom