πηγή:1 maß (1 liter) HB Oktoberfestbeer: 8,25 ?
Μεταφέρω πάντα ότι είδα στο travel channel.Θάνο μια και αναφέρεις αυτή τη μπυραρία στο Μόναχο, όταν πήγα εκεί γινόταν ο κακός χαμός, πήγα να καθίσω σε μια άδεια θέση όπου κάθονταν 3 βαυαροί ντυμένοι με παραδοσιακά ρούχα. Δεν με άφησαν να κάτσω, κάτι μου έλεγαν με πολύ άσχημο τρόπο επέμενα εγώ επέμεναν κι αυτοί τελικά τους σιχτίρισα και πήγα αλλού.Μου έδειχναν μια πινακίδα στον τοίχο που κάτι έγραφε - μάλλον οτι αυτοί μπορούν να κάθονται εκεί. Τι είδους δικαίωμα είναι αυτό ή προνόμιο να κάθονται σε ορισμένες θέσεις και να μην αφήνουν άλλους?
Ανοιξε καινούργιο θέμα γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον όταν πηγαίνουμε σε μια περιοχή της Γερμανίας να ξέρουμε πότε έχουν την δική τους τοπική γιορτή. Το Oktoberfest αφορά το Μόναχο και γίνεται νομίζω σε ανάμνηση του γάμου κάποιου βασιλιά δεν θυμάμαι ποιού αλλά σε κάθε πόλη έχουν το δικό τους fest που δεν είναι συμπίπτει με του Μονάχου.Μηπως να κανουμε ενα θεμα στους γερμανοφιλους για τις γερμανικες γιορτες, για να βρισκει κανεις πληροφοριες και για το Oktoberfest και για το Donauinselfest και για τα διαφορα Libori (αυτο ετσι γραφεται, μονο την εχω ακουσει τη λεξη?) που εχει στα χωρια?