• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καραϊβική Offshore, ξέπλυμα και άλλα σκάνδαλα στις Παρθένες Νήσους

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πω πω! Έχω πάθει πλάκα! Τι φωτογραφίες είναι αυτές! Τέλεια και η αφήγησή σου! Είμαι κι εγώ της εξερεύνησης!

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
ξύλινα decks-μπαλκόνια, ανεμιστήρες οροφής να γυρνάνε νωχελικά και εγώ να κάθομαι να απολαμβάνω ένα παγωμένο daiquiri πριν βουτήξω ξανά στη δροσιά του παραδείσου….αυτή είναι η ζωή….
Αρχοντας!!!!:cool:

GTS

Member
Οδηγώντας στον γραφικό βόρειο δρόμο του St John, προσέχω να μη γκρεμοτσακιστούμε προσηλωμένος στην άσφαλτο, προσπαθώντας να αγνοήσω την υπέροχη θέα της ακτογραμμής στα αριστερά μου. Ο δρόμος είναι ανηφορικός-κατηφορικός, με πολλές στροφές, προσφέροντας θαυμάσια θέα σε ζαχαρένιες παραλίες και γαλανά νερά. Ξάφνου μπροστά μας, δυο ελάφια, τρώνε στην άκρη του δρόμου…ντροπαλά, κάνουν μεταβολή και με ένα άλμα εξαφανίζονται στη πυκνή ζούγκλα του νησιού. Σταματάω να τα παρατηρήσω, βρίσκονται λίγο πιο πάνω στη πλαγιά, μας κοιτούν με τα μαύρα και υγρά τους μάτια. Λίγο πιο κάτω, ο δρόμος ανοίγει στα αριστερά όπου και παρκάρουμε το αυτοκίνητο, είναι ένα από τα σημεία όπου μπορείς να απολαύσεις μια σπάνια θέα, χωρίς να ριψοκινδυνεύεις τη σύγκρουση με άλλα χοήματα. Η βραχώδης ακτογραμμή του νησιού, καταπράσινη, υποχωρεί δίνοντας τη θέση της σε μια παραλία-όνειρο, σε μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες και φωτογενείς παραλίες της Καραϊβικής, τη περίφημη Trunk Bay. Χρειάζεται να πω περισσότερα?

Θα δώσω όμως δυο πληροφορίες: είναι η μόνη παραλία του νησιού που έχει είσοδο, 4$, είναι σχετικά πολυσύχναστη και διαθέτει εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, ντουζ και ένα μικρό snack bar, όλα χωμένα στη βλάστηση πίσω από τη παραλία, στην οποία καταλήγουν μικρά μονοπάτια. Τι να πει κανείς και για αυτό το μέρος….άλλα νησιά τα έχει προικίσει ο θεός με 1-2 κορυφαίες παραλίες, τούτο δω έχει κλέψει τη δόξα όλων, έχει τουλάχιστον 5-6 παραλίες διαμάντια, που παίρνουν 10 με τόνο. Η παραλία έχει μέχρι και ναυαγοσώστη και ένα μικρό νησάκι σε κοντινή απόσταση, όπου το εκπληκτικό snorkeling σου κόβει την ανάσα με τη ποικιλία κοραλλιών που στέκουν υγιέστατα σε πείσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Πελεκάνοι και φωνακλάδες γλάροι κουρνιάζουν στα βραχάκια του καθώς κολυμπάω με τη μάσκα μου κοντά στην ακτή του νησιού. Εκεί, η μαυρίλα που βλέπω έξω από το νερό στο βυθό δεν είναι κοράλλια ή βράχια, αλλά με έκπληξη διαπιστώνω ότι αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά ψαράκια, ένα ζωντανό σύννεφο, που καθώς εισβάλω ανοίγει μπροστά και κλείνει πίσω μου. Το υπερθέαμα αυτό, που βλέπεις μόνο στα ντοκιμαντέρ με κάνει να μη μπορώ να ξεκολλήσω για ώρα από το βυθό, ο συντονισμός των κινήσεων τόσων ψαριών ταυτόχρονα είναι κάτι ανεξήγητο αλλά συναρπαστικό, καθώς με μαεστρία ανοίγουν κατά ομάδες διαδρόμους αποφεύγοντας το σώμα μου που κολυμπάει ανάμεσά τους. Επιστρέφοντας στην ακτή, είναι ώρα για μια μπυρίτσα και ένα σνακ κάτω από τη σκιά των maho trees που κυριαρχούν από πίσω μας. Παλιοζωή…..

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Σε διαβαζω και ειναι σαν να κανω και γω βουτια στον παραδεισο :surf2:
Αυτη η παλιοπαραλια:haha: η Trunk bay ειχε κοσμο?

GTS

Member
Σε διαβαζω και ειναι σαν να κανω και γω βουτια στον παραδεισο :surf2:
Αυτη η παλιοπαραλια:haha: η Trunk bay ειχε κοσμο?
Όσο κόσμο βλέπεις εδώ φίλε

Γενικά οι πιο εύκολες σε πρόσβαση παραλίες είχαν λίγο κόσμο, αλλά λίγο, καθόλου ενοχλητικός σε πλήθος....

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τελεια νερα , τελειος βυθος! Φαινεται πραγματικος παραδεισος!! Νομιζω οτι ηταν η καλυτερη επιλογη για γαμηλιο ταξιδι :)

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ωχ παναγια μου ...ωχ μανουλα μου τι επαθα η γυναικα μεσημεριατικα....να μας αποτελειωσεις πας βρε?
Τι εικονες ειναι αυτες!Απιστευτες!
Τελικα βρε παιδια ο Δομινικος εχει τις καλυτερες παραλιες η τα virgin islands?
Δηλ καποιος που παει Καραιβικη πρωτη φορα ..που θα παει(με κριτηριο τις παραλιες ..ετσι διαλεγω εγω)

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πραγματικά μας περιγράφεις εικόνες παραδεισένιες!

GTS

Member
Το ερώτημα που κάνουν το μπάνιο τους οι ντόπιοι έμενε αναπάντητο μέχρι να σταματήσουμε στο parking της Hawksnest bay. Περνώντας μερικά ξύλινα τραπεζάκια και ψησταριές για μπάρμπεκιου, βγαίνουμε σε άλλη μια παραλία από αυτές που άλλα νησιά την έχουν μοναδικό τους καμάρι και σημαία….

τα βαθιά, τυρκουάζ και δροσερά νερά που χαρακτηρίζουν όλες τις βόρειες παραλίες του νησιού, σε συνδυασμό με τη τροπική βλάστηση και τα πυκνά sea grape trees, κάνουν τη Hawksnest ίσως την πιο αγαπητή μου παραλία, τη πρώτη μεταξύ ίσων, αν μπορείς να έχεις μια και μόνο αγαπημένη ανάμεσα σε τόσες καλλονές. Στη παραλία αυτή βρίσκεις λίγο πιο δύσκολα σκιά, οπότε καλό είναι να έρθεις όταν ο ήλιος έχει πέσει λίγο ή νωρίς το πρωϊ για να πιάσεις ένα σκιερό σημείο.

Μια μέρα, αργά το απόγευμα τελέστηκε ένα γάμος στην άκρη της παραλίας, με τους νεόνυμφους να ενώνουν τις ζωές τους στη λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, συνοδεία λίγων φίλων και ημών, των μόνων λουόμενων.

Στα ρηχά, ένα μικρό σαλάχι κόβει βόλτες κατά μήκος της παραλίας, σκανάροντας τον αμμώδη βυθό για τροφή. Η παραλία έχει μια ηρεμία που σε χαλαρώνει τελείως, ακόμα και όταν έχει κόσμο, ανάμεσα στους οποίους παρέες ντόπιων χαίρονται τα νερά του νησιού τους.

Εγώ όμως είμαι με το βλέμμα καρφωμένο απέναντι, σε ένα διπλανό κόλπο όπου μια ερημική παραλία με περιμένει…πρέπει οπωσδήποτε να μάθω ποια είναι και πώς θα πάμε εκεί…

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Γουσταρω τροπικο γαμο.Παρτε ιδεες μελλονυμφοι.!!!!

GTS εκει επρεπε να παντρευτεις και μετα να μπεις με την κουστουμια στην τυρκουαζ θαλασσα με τη νυφη αγκαλια.

Μηπως το σαλαχι ηταν καλεσμενο στο γαμο?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom