ANEL
Member
αυτό με το intercity δεν το' χω καταλάβει.ταξιδέψαμε πέρσι πάτρα-αθήνα και η μόνη διαφορά που είδα ήταν στη τιμή.δηλ.τι ρόλο παίζει,μειώνει το ταξίδι κατά ένα τέταρτο??
αυτό με το intercity δεν το' χω καταλάβει.
"ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από 1ης Αυγούστου 2009 τίθενται επισης σε ισχύ και τα νέα τιμολόγια για τις επιβατικές μεταφορές. Εκτός των εισιτηρίων των προαστιακών μετακινήσεων (συμπεριλαμβανομένης και της Λάρισας – Θεσσαλονίκης) που παραμένουν σταθερά σε χαμηλή τιμή, τα υπόλοιπα εισιτήρια του σιδηροδρόμου αυξάνονται κατά 7% έως 33% - ανά περίπτωση και ανά κατηγορία εισιτηρίου.
Ενδεικτικά παραδείγματα παρατίθενται παρακάτω:
ΤΥΠΟΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΝΕΑ ΤΙΜΗ ΠΑΛΑΙΑ ΤΙΜΗ
InterCity Express ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 48,4 ? 48,4 ?
ΑΘΗΝΑ – ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ 21,9 ? 19,7 ?
ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ 35,8 ? 32,3 ?
InterCity ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 36,3 ? 35,3 ?
ΠΑΤΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 11,4 ? 9,7 ?
ΑΘΗΝΑ – ΠΥΡΓΟΣ 17 ? 15,4 ?
ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ 24,4 ? 20,7 ?
Κοινή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 12,9 ? 9,7 ?
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΟΖΑΝΗ 7 ? 5,3 ?
Οι ανωτέρω τιμές αναφέρονται σε εισιτήρια στη Β΄ Θέση."
Μπορω να φανταστω για πιο λογο βγαινει διπλη τιμη συνολικα! και βρηκαν το τροπο να μας παιρνουν περισσοτερα λεφτα...παλια η τιμη του εισιτηριου ηταν γυρω στα 15 , αλλα για μετα επιστροφης εχεις εκπτωση 25% η 30% οποτε σου εβγαινε γυρω στα 20! η εκπτωση αυτη ισχυει μονο για απλο , τα συμπληρωματα δεν εχουν εκπτωση...αν την αυξηση την εβαλαν με τη μορφη του συμπληρωματος ποιοτητας και δε δικαιουσε εκπτωση στο συμπληρωμα απο τους κανονισμους του οσε αυτοματως ακριβαινει το πηγαινελα ....:roll::roll: θα το ψαξω το θεμα γιατι με ενδιαφερει πολυ...Ρε παιδιά...μας έχουν περάσει και πάλι για χοντρά κορόιδα εκεί στον ΟΣΕ μου φαίνεται.
Συγκεκριμένα, θα σας θυμίσω ένα απόσπασμα από το δελτίο τύπου που είχαν εκδώσει στο τέλος του Ιούλη:
Από το δελτίο τύπου του ΟΣΕ της 30/07/2009:
Το εισιτήριο με επιστροφή για την Κατερίνη μου κόστιζε 20,10 Ευρώ με την απλή αμαξοστοιχία! Με τα ίδια δρομολόγια τώρα μου κοστίζει 42,70 Ευρώ...μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του άνω του 100% ή είναι τόσο χάλια τα μαθηματικά μου που δεν τα καταφέρνω με τίποτα να καταλάβω ότι το ποσοστό αυτό είναι εώς 33% που λέει το δελτίο τύπου;
Μήπως να ξεκινήσει ο υπουργός τα φροντιστήρια μαθηματικών;
Εγώ γιατί νιώθω ότι και με κοροϊδεύουν και με ληστεύουν;