• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Newsweek: Οι 100 καλύτερες χώρες για να ζήσετε

Lalibela

Member
σε όλες θεωρητικά. για τα περαιτέρω υπάρχει ο Συνηγορος του Πολίτη και άλλοι αρμόδιοι. όπως και οι νόμοι.
να σε ρωτησω κατι βρε σαμιον
σε ποιο πλανητη ζεις ,φιλε μου ...πες μου
μα το θεο ...να ερθω ρε σαμιον δεν αντεχω εδω κατω

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
να σε ρωτησω κατι βρε σαμιον
σε ποιο πλανητη ζεις ,φιλε μου ...πες μου
μα το θεο ...να ερθω ρε σαμιον δεν αντεχω εδω κατω
να ρωτήσεις τον κ. Κουτρουμάνη,
Οι άδειες μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα | Άρθρα | Ελευθεροτυπία
ή μια φίλη σου που έχει γεννήσει. και δουλεύει στο Δημόσιο.
δεν είμαι υπερασπιστής του κράτους για τα παράπονά σας, απλά έχω ζήσει και τι γίνεται αλλού. στον πρωτο κόσμο.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Εγώ βασικά δε συγκρίνω με άλλες χώρες γιατί δεν έχω εμπειρία. Μόνο στην Ιταλία έχω ζήσει και είναι όπως τα λέει ο Samion. Συγκρίνω με ό,τι θα ήθελα, γι' αυτό απογοητεύομαι στην Ελλάδα και γι' αυτό -ενδεχομένως- θα απογοητευόμουν και στα περισσότερα μέρη του κόσμου.

Και στα δημόσια νοσοκομεία όπως λέει ο Dva Srca υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί, αρκεί να τους πετύχεις και να έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν. Εγώ είμαι (πολύ) καμένη από δημόσια νοσοκομεία οπότε καλό λόγο δε θα ακούσετε από 'μενα!

Lalibela

Member
δεν το ξερα να διαβαζω το γραφειου τυπου του πασοκ και να νιωθω πολιτης με δικαιωματα ...
θα το εχω στα υποψιν

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
δεν το ξερα να διαβαζω το γραφειου τυπου του πασοκ και να νιωθω πολιτης με δικαιωματα ...
θα το εχω στα υποψιν
μπα, αρκεί να διαβάζεις καλύτερα τα λινκ. έτσι δεν θα μπλέκεις την πολιτική.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης, είναι πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι άδειες μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα | Άρθρα | Ελευθεροτυπία
http://www.synigoros.gr/pdf_01/8202_2_porisma_p_istoselida.pdf

Lalibela

Member
αν εσενα η στρουθοκαμηλος ειναι το αγαπημενο σου ζωο
εγω παω πασο ...
να θυμασαι οτι δεν θα γινει το δικο μου ομως

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
αν εσενα η στρουθοκαμηλος ειναι το αγαπημενο σου ζωο
εγω παω πασο ...
να θυμασαι οτι δεν θα γινει το δικο μου ομως
να μην ασχολείσαι με τα ζώα μου. αν έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό συνέχισε. αλλιώς ξέσπασε στο σόσιαλ.

Lalibela

Member
ουσιαστικο για ποιον ?για την ιντριγκα του θεματος?
...την οποια νοημοσυνη διαθετω...μην την εμπαιζεις..
κυριως γιατι προσβαλεις τη δικη σου

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
εννοέιται ότι ξέρεις καλύτερα από μένα. εγώ απλά απάντησα για το θέμα της νομοθεσίας. ότι οι άδειες προβλέπονται κανονικά και απ' ότι ξέρω στο Δημόσιο δίνονται κατά γράμμα. τώρα αν δίνονται ή όχι από τον Χ εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα είναι άλλη συζήτηση.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο νόμος προβλέπει ειδική αναρρωτική άδεια "επισφαλούς κύησης". Στον ιδιωτικό τομέα, το πνεύμα του νόμου εφαρμόζεται, και τέτοιου είδους άδειες χορηγούνται μόνο σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις. Στο δημόσιο τομέα (& τις ΔΕΚΟ) όμως, η άδεια επισφαλούς κύησης είναι κάτι σαν κατοχυρωμένο δικαίωμα ΚΑΘΕ εγκύου, και χορηγείται σε όλες τις περιπτώσεις, σχεδόν χωρίς εξαίρεση.

Πέραν αυτών, όταν μιλάμε για τέτοιες κοινωνικές παροχές, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτές έχουν και κόστος. Και το κόστος αυτό δεν είναι αμελητέο, και ότι κάποιος είναι που το πληρώνει κάθε φορά, είτε αυτός λέγεται φορολογούμενος (στο δημόσιο τομέα), είτε λέγεται καταναλωτής (στον ιδιωτικό). Άλλες κοινωνίες έχουν φροντίσει να έχουν υψηλά επίπεδα παραγωγής, και να παράγουν αρκετό πλούτο ώστε ένα μέρος του να φτάνει και για όλες τις παροχές. Εμείς εδώ, αντιμετωπίζουμε τις παροχές ως ένα ατελείωτο δικαίωμα που πρέπει να πληρώνει το δημόσιο ταμείο - ανεξάρτητα από τη δυναμική του.

Αλλά και για το "χρόνο έλευσης ασθενοφόρου", τι να σχολιάσει κανείς... Να πω μόνο πως στη Ζυρίχη, μια από τις πόλεις που φιγουράρει κάθε χρόνο στις πρώτες θέσεις των κατατάξεων "καλύτερης πόλης για να ζεις", σε κάθε τηλεφωνικό θάλαμο υπάρχει κι ένας απινιδωτής για τις πρώτες βοήθειες...

Στη Γερμανία, οι έδρες των ασθενοφόρων έχουν μελετηθεί και τοποθετηθεί ξεκινώντας από την απαίτηση των 4 λεπτών - μελέτησαν δηλαδή το χάρτη της χώρας και με βάση ΑΥΤΟΝ τοποθέτησαν κατάλληλα τα ασθενοφόρα ώστε να μπορούν να καλύψουν την απαίτηση. Στην Ελλάδα, οι έδρες των ασθενοφόρων προκύπτουν από το που έχουμε ψηφοφόρους να διορίσουμε ως οδηγούς, και αλλάζουν με βάση πιέσεις συνδικαλιστών.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
παρενθεση...και η γυναικα φιλου μου που γεννησε, πηρε ουκ ολιγες μερες την γνωστη επ΄απειλουμενη αδεια...αυτη που παιρνουν στο Δημοσιο και φτανουν τα 2 χρονια αδεια...πιστευω οτι ειναι καθαρα θεμα εργοδοτη...απλα στην Ελλαδα οι περισσοτεροι στον ιδ. τομεα ειναι ολιγον τι, μην πω οποτε τα ξεχνας αυτα....

απο την αλλη μην αναφερουμε το τραγικο επιδομα τεκνου, που φτανει τα 11.20 καθαρα (περιπου) ανα παιδι στο Δημοσιο...με τετοια κινητρα πως περιμενεις μετα να νικησεις την υπογεννητικοτητα;;;; θα μου πει κανεις: ο εφοριακος παιρνει 2.000....δεν διαφωνω αλλα οταν εχεις μια γερασμενη χωρα οπως λενε, κοιτας να δωσεις κινητρα...οχι 11.20 Ευρω

οσο για το πως θα σου φερθουν στην Γερμανια αν εισαι ανασφαλιστος, πιστευω οτι θα σου φερθουν πολυ καλυτερα απο οτι στην Ελλαδα...δεν ξερω για τις ΗΠΑ αλλα για γερμανια πιστευω οτι υπαρχει προνοια ακομα και για ανασφαλιστους. επισης κραζουμε τις ΗΠΑ, αλλα στην ουσια και εμεις εδω στα ιδια ειμαστε...αν δεν εχεις λεφτα (φακελακι) ισως και να πεθανεις....το παραδοξο ειναι οτι στις ΗΠΑ πληρωνεις την Ασφαλεια σου, αλλα ως ενα σημειο εχεις καποιες παροχες
στην Ελλαδα πληρωνεις κερατιατικα καθε μηνα (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΤΣΜΕΔΕ κλπ), και αν βρεις ραντσο εισαι πανευτυχης...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο νόμος προβλέπει ειδική αναρρωτική άδεια "επισφαλούς κύησης".
καταρχήν στο τμήμα αυτό μιλούσα για τις άδειες κύησης και μητρότητας, όχι για αναρρωτικές.
πολύ ενδιαφέρον ότι υπάρχει νόμος που προβλέπει (!!!) "επισφαλή κύηση" (sic!!!!). μας λες ποιος νομος είναι αυτός?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
οσο για το πως θα σου φερθουν στην Γερμανια αν εισαι ανασφαλιστος, πιστευω οτι θα σου φερθουν πολυ καλυτερα απο οτι στην Ελλαδα...
η προσωπική μου εμπειρία έδειξε ακριβώς το αντίθετο. πρώτα ασφάλεια (ή πληρωμή) και μετά επέμβαση. και το malpractice φυσικά παρόν.
στην Ελλάδα απλά δεν γινονται αυτά.
πολύ μεγαλη συζήτηση αυτή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος