• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Newsweek: Οι 100 καλύτερες χώρες για να ζήσετε

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μου αρεσε αυτο με τη Γαλλια ..καλυτερη χωρα για να κανεις παιδι.Τι εννοει ο ποιητης?εχει κατι το νερο?

Στις παροχές αναφέρεται... το κράτος σου πληρώνει μέχρι και τη babysitter που έρχεται στο σπίτι, το πόσους μήνες παίρνουν άδεια οι γονείς πριν και μετά το γάμο, τα θέματα υγείας, παιδείας, ασφάλισης του παιδιού, επιδόματα για να κάνεις παιδιά κλπ.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σχετικα με τη babysitter επιβεβαιωσε το μου Γιωργη ..καποιος μου ειχε πει οτι εργαζεται μονομερως για την μητερα και το μωρο ,δηλ δεν πλενει ,δεν μαγειρευει και δεν κανει δουλειες που να αφορουν αλλα παιδια της οικογενειας η τον συζυγο.

Vito

Member
....και λεγα...που να πεταξω χαρταετο φετος την Καθ. Δευτερά?
Ας είναι καλά τα παιδιά της Newsweek που με βγαλαν απο τη δύσκολη θέση...

Bahari

Member
Μου αρεσε αυτο με τη Γαλλια ..καλυτερη χωρα για να κανεις παιδι.Τι εννοει ο ποιητης?εχει κατι το νερο?
Η Γαλλίδα φίλη μου μέχρι να πάει η μικρή στο σχολείο έπαιρνε ένα αρκετά καλό ποσό σαν επίδομα για να πληρώνει τη γυναίκα που κράταγε (στο σπίτι της) τη μικρή τους και άλλα 3 παιδάκια. Επιπλέον την 1η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία πήραν άδεια και οι δυο γονείς, έτσι ώστε να συνοδέψουν το παιδί τους στο σχολείο για να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τη δασκάλα. Όταν γεννήθηκε η μικρή τους αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι άδεια από τη δουλειά του δικαιούνταν και ο άντρας της για να τη βοηθάει στο σπίτι τις πρώτες μέρες με το μωρό.

Pemuteran

Member
To περιοδικό Newsweek μας προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακόμη και την Miss Universe, για να ανακαλύψουμε τους πραγματικούς παγκόσμιους πρωταθλητές. Πέντε τα κριτήρια σύγκρισης των εκατό καλύτερων χωρών για να ζήσει κανείς, η εκπαίδευση, η υγεία, η ποιότητα ζωής, η οικονομική ανταγωνιστικότητα ή ο οικονομικός δυναμισμός και το πολιτικό περιβάλλον.

Την 26η θέση, με 76,42 μονάδες, καταλαμβάνει η χώρα μας, σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek.
Στην εκπαίδευση, η Ελλάδα κατέλαβε την 39η θέση με 85,9 μονάδες, στην υγεία την 17η θέση με 90,34 μονάδες, σε ποιότητα ζωής την 21η θέση με 82,27 μονάδες, στην οικονομική ανταγωνιστικότητα την 47η θέση με 47,43 μονάδες και στο πολιτικό περιβάλλον την 29η θέση με 77,46 μονάδες.

Στην πρώτη πεντάδα του εν λόγω καταλόγου συναντάμε τη Φινλανδία, την Ελβετία, τη Σουηδία, την Αυστραλία και το Λουξεμβούργο, ενώ την τελευταία θέση καταλαμβάνει η Μπούρκινα Φάσο.

Επίσης, σε "παράλληλο" διαγωνισμό η Ινδία θεωρείται ως η καλύτερη χώρα για να πετάξει κανείς χαρταετό, η Τσεχία ως η καλύτερη χώρα για να ερωτοτροπήσεις και η Ολλανδία ως η χώρα που αποδέχεται καλύτερα τους ομοφυλόφιλους.
Ακόμη, το Βέλγιο λογίζεται ως η καλύτερη χώρα για να είσαι κάτοχος κατοικίδιου, η Ισπανία ως η καλύτερη χώρα για να απολαύσεις ένα δείπνο, η Νότια Αφρική ως η καλύτερη χώρα για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, η Γαλλία ως η καλύτερη χώρα για να αποκτήσεις παιδί, η Ιαπωνία ως η καλύτερη χώρα για να γεράσεις, ενώ την καλύτερη μουσική την ακούς στο Μαλί και τον καλύτερο καιρό τον απολαμβάνεις στη Μάλτα.

πηγή : Newsweek: Οι 100 καλύτερες χώρες για να ζήσετε | Διεθνή | Ελευθεροτυπία
Η γνώμη μου είναι ότι η καλλίτερη χωρα θα ήτανε αυτή που θα μπορούσε να προσφέρει πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο οποιονδήποτε δεν έχει ουδεμία σημασία σε χρόνο απίστευτα μικρό σε επισκέπτη, τουρίστα, επιχειρηματία ,σε έναν ηλικιωμένο σε ένα τραυματισμένο παιδί σε έναν μαθητή φτωχό η πλούσιο δεν έχει σημασία στον κάθε έναν άνθρωπο ,μια τέτοια χωρα λοιπόν θα άξιζε για μένα ,δηλαδή εξαρτάται το ποσο γρήγορα θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον. Φαγητό ,βουνά ,ταβέρνες,ωραιους και ωραιες και ομορφες παραλιες όλες οι χώρες έχουν ,στις δυσκολίες στα κρίσιμα λεπτά η ακόμη και στα δευτερόλεπτα που θα σώσουν μια ζωή για μένα κρίνετε η χωρα που θα επιθυμούσα να ζήσω,τις υπόλοιπες μπορώ απλα να τις επισκέπτομαι στις διακοπές μου ,στην Γερμανία ένα ασθενοφόρο κάνει 4 λεπτά από την στιγμή που θα κλήσεις το τηλέφωνο σου για βοήθεια μέχρι να είναι έξω από την πόρτα σου ,καλο βραδυ και υγεία σε όλους

Last edited by a moderator:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Η γνώμη μου είναι ότι η καλλίτερη χωρα θα ήτανε αυτή που θα μπορούσε να προσφέρει πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο οποιονδήποτε δεν έχει ουδεμία σημασία σε χρόνο απίστευτα μικρό σε επισκέπτη, τουρίστα, επιχειρηματία ,σε έναν ηλικιωμένο σε ένα τραυματισμένο παιδί σε έναν μαθητή φτωχό η πλούσιο δεν έχει σημασία στον κάθε έναν άνθρωπο ,μια τέτοια χωρα λοιπόν θα άξιζε για μένα ,δηλαδή εξαρτάται το ποσο γρήγορα θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιον. Φαγητό ,βουνά ,ταβέρνες,ωραιους και ωραιες και ομορφες παραλιες όλες οι χώρες έχουν ,στις δυσκολίες στα κρίσιμα λεπτά η ακόμη και στα δευτερόλεπτα που θα σώσουν μια ζωή για μένα κρίνετε η χωρα που θα επιθυμούσα να ζήσω,τις υπόλοιπες μπορώ απλα να τις επισκέπτομαι στις διακοπές μου ,στην Γερμανία ένα ασθενοφόρο κάνει 4 λεπτά από την στιγμή που θα κλήσεις το τηλέφωνο σου για βοήθεια μέχρι να είναι έξω από την πόρτα σου ,καλο βραδυ και υγεία σε όλους
Συμφωνώ μαζί σου, αυτά που αναφέρεις είναι πολύ σημαντικά. Και από προσωπική εμπειρία, πριν πολλά χρόνια (1993) όταν χρειάστηκα άμεση ιατρική περίθαλψη στο Βερολίνο, ξένος, τουρίστας, χωρίς κανένα ασφαλιστικό έγγραφο κλπ., η αντιμετώπιση που έτυχα στο εφημερεύον νοσοκομείο ήταν υποδειγματική στο θέμα της σοβαρότητας στην αντιμετώπιση του προβλήματος, της υπευθυνότητας και αποτελεσματικότητας στην θεραπεία (ας μην αναφερθώ καλύτερα στον τρόπο αντιμετώπισης του ίδιου θέματος στην Ελλάδα...).

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Το νερο ειναι εξαιρετικο (βλ Evian) αλλα δεν ειναι εκει το θεμα: το γαλλικο κρατος δεινει εξαιρετικα επιδοματα (= allocations familiales) στους γονεις. Στην πραξη η ανατροφη παιδιων στην Γαλλια δεν στοιχιζει τιποτε, εφοσον εισαι γαλλος πολιτης. Αν μαλιστα εισαι και τριτεκνος μπορει να σου μεινει και διαφορο στην τσεπη. Αν τωρα τους εχει βαλει ο χερι ο Σαρκοζι δεν ξερω....
Περισσοτερα: Caisse d'allocations familiales - Wikipedia, the free encyclopedia

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Επιπλέον την 1η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία πήραν άδεια και οι δυο γονείς, έτσι ώστε να συνοδέψουν το παιδί τους στο σχολείο για να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τη δασκάλα.
Όταν γεννήθηκε η μικρή τους αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι άδεια από τη δουλειά του δικαιούνταν και ο άντρας της για να τη βοηθάει στο σπίτι τις πρώτες μέρες με το μωρό.
αυτές οι άδειες υπάρχουν κ στην Ελλάδα. προς τι η εντύπωση? μήπως να γνωρίσουμε καλύτερα τους νόμους?

ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΤΩΝ 2000 ΚΑΙ 2001
..........
ΑΡΘΡΟ 10

Άδεια γάμου και γέννησης τέκνου

Η άδεια γάμου του άρθρου 6 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. του 1993 προσαυξάνεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για όσους εργάζονται εξαήμερο και παραμένει σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για όσους εργάζονται πενθήμερο.Σε περίπτωση γέννησης παιδιού ο πατέρας δικαιούται δύο (2) ημέρες άδεια με αποδοχές.

Bahari

Member
αυτές οι άδειες υπάρχουν κ στην Ελλάδα. προς τι η εντύπωση? μήπως να γνωρίσουμε καλύτερα τους νόμους?

ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΤΩΝ 2000 ΚΑΙ 2001
..........
ΑΡΘΡΟ 10

Άδεια γάμου και γέννησης τέκνου

Η άδεια γάμου του άρθρου 6 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. του 1993 προσαυξάνεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για όσους εργάζονται εξαήμερο και παραμένει σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για όσους εργάζονται πενθήμερο.Σε περίπτωση γέννησης παιδιού ο πατέρας δικαιούται δύο (2) ημέρες άδεια με αποδοχές.

Μόνο που για κείνον δεν ήταν 2 μέρες άδεια. Για να πω την αλήθεια δε θυμάμαι πόσες ήταν, αλλά σίγουρα ήταν πολύ περισσότερες.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ποιες δυο μέρες βρε παιδιά; Ένας πρώην συνάδελφός μου στην Αυστρία πήρε ένα χρόνο άδεια ως νέος πατέρας, αφού πήρε ένα χρόνο και η γυναίκα του πρώτα... Δηλαδή από ένα χρόνο κάθε γονεάς και μάλιστα αν θέλουν μπορεί να μην είναι και ταυτόχρονα ώστε το παιδί στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του να έχει πάντα έναν από τους δυο γονείς στο σπίτι.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ειναι αυτο που ειπε ο φιλος παραπανω. Αυτες οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα. Μπορει να εχω θαλασσα, χαλκιδικη, ταβερνες και μπουζουκια (λεμε τωρα) αλλα οταν το ασθενοφορο δεν ερχεται γιατι απλα δεν υπαρχει, οταν τον παπου και την γιαγια τους πεταν στο ραντσο σαν τα σκυλια γιατι δεν υπαρχει κρεβατι, οταν δεν εχεις παιδεια, υγεια, περιθαλψη, προνοια, τοτε οσο ομορφη και αν ειναι μια χωρα....να το βρασω....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα