gkalla
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ????
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Αφιερωμένο εξαιρετικά όπως έλεγαν και οι παλιοί "πειρατές".Και για το τέλος ένα μαύρο προβατάκι σαν εμένα…..
Αφιερωμένο εξαιρετικά όπως έλεγαν και οι παλιοί "πειρατές".Και για το τέλος ένα μαύρο προβατάκι σαν εμένα…..
many thanks dear friend!!!Αφιερωμένο εξαιρετικά όπως έλεγαν και οι παλιοί "πειρατές".
Χμμ, το δικό σας στυλ ταξιδιού και οι απαιτήσεις για ύπνο και μαγείρεμα, ποιο είναι; Μπορείς να νοικιάσεις 4χ4 μεγάλο με οροφοσκηνή, αλλά είστε διατεθειμένοι να κοιμηθείτε στο κρύο; Τα camper είναι τρομερή επιλογή, συμφωνώ με την @Sassenach77 Έχεις εξασφαλισμένη ζεστή διαμονή, μαγείρεμα, μπορείς να αράξεις και μέσα αν χρειαστεί ρε παιδί μου.Επειδή έχω αγοράσει εισητήρια για το καλοκαίρι για ισλανδία και προσπαθώ να ψήσω τους συνταξιδιώτες μου να πάρουμε campervan αλλά αυτοί θέλουνε τροχοβίλες έχω μια πολύ βασική ερώτηση.
Αν δεν νοικιάσεις 4χ4 και έτσι αναγκαστικά "κόψεις" τους F-roads χάνεις πολλά;
Έχω ρωτήσει χωρίς να δώσω αρκετές πληροφορίες, ορθά επισημαίνεις. Έχουμε λοιπόν.Χμμ, το δικό σας στυλ ταξιδιού και οι απαιτήσεις για ύπνο και μαγείρεμα, ποιο είναι; Μπορείς να νοικιάσεις 4χ4 μεγάλο με οροφοσκηνή, αλλά είστε διατεθειμένοι να κοιμηθείτε στο κρύο; Τα camper είναι τρομερή επιλογή, συμφωνώ με την @Sassenach77 Έχεις εξασφαλισμένη ζεστή διαμονή, μαγείρεμα, μπορείς να αράξεις και μέσα αν χρειαστεί ρε παιδί μου.
Επίσης, για τι διάστημα ταξιδιού μιλάμε; Αν είναι μέχρι 10 μέρες, αναγκαστικά θα επιλέξεις μέρη, δεν τα προλαβαίνεις όλα. το βαρβάτο 4χ4 χρειάζεται για την ενδοχώρα με τα απίθανα τοπία, δεν είναι απαραίτητο από την άλλη για τα Δυτικά Φιορδ (τα οποία Δυτικά Φιορδ τα γουστάραμε τρελά, βέβαια είχαμε χρόνο και περάσαμε 5 μέρες εκεί).
Λέγοντας τροχοβίλα εννοείςαπό αυτές που σέρνεις πίσω από το αμάξι; Κοίτα, αν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί αναγκαστικά δυνατό, μεγάλο όχημα να τη σέρνει. Άρα, λέω εγώ τώρα, αφήνετε την τροχοβίλα σε ένα κάμπινγκ, και πηγαίνετε με το 4χ4 ημερήσια στην Askja.
Θέλει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή στην οδήγηση με τροχοβίλα όμως, μπορεί να πετύχεις ισχυρότατους ανέμους. Προσωπικα είδα κάμποσα τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα, απλά οχήματα αναποδογυρισμένα, ειδικά την πρώτη φορά που είχαμε πάει.
Αν πάλι μιλάτε για αυτοκινούμενο, ξεχνάτε F roads, καταλαβαίνεις.
Σκεφτείτε μπάτζετ, επίπεδο άνεσης που θέλετε, διαθέσιμες μέρες και αποφασίζετε.
2)Εγώ είμαι τέρμα τζομπάνος κοιμάμαι και στο ύπαιθρο με ένα sleeping bag και μια σκηνή της πλάκας πάνω απ το κεφάλι μου. Αρκεί να βλέπω πρόβατα και να παίζω φλογέρα ώι μάνα μου. Θυμήθηκα τις ραχούλες και τα έρμα της Ηπείρου, βαριά η νοσταλγία.
Παιδιά χαίρομαι πολύ που τα προβατάκια στο ταξίδι μου βρήκαν τσοπάνο και μάλιστα δύο!!! Εγώ θα κάνω τη βοσκοπούλα4. Αν είστε 2 άτομα, και ο φιλαράκος είναι διατεθειμένος να θυσιάσει λίγη άνεση, να ζοριστεί λίγο ρε παιδί μου, να νιώσει τη φύση όπως εσύ ο τζομπάνος (την γουστάρω τη λέξη αυτή, από τότε που κουβαλούσα τριφύλλι του πατέρα μου σε έναν εκεί στη Λάρισα),
Ναι εννοείται, πολλοί ταξιδεύουν έτσι! Το έχω αναφέρει στο κεφάλαιο που περιγράφω τη πρώτη διαμονή μας στη φάρμα Snorrastadir. Σε αυτή τη περίπτωση στήνεις - ξεστήνεις. Αν μετακινείσαι κάθε μέρα, πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα.Μου ήρθε να ρωτήσω κάτι τώρα, με αφορμή τα περί camping και πισωγυρισμάτων στις διαδρομές. Το ενδεχόμενο να είσαι στα camping με σκηνή, παίζει; Ώστε αντί να έχεις campervan να έχεις ένα καλό 4x4 κ να στήνεις σκηνή.
Μάλιστα, το σημειώνω λοιπόν!Ναι εννοείται, πολλοί ταξιδεύουν έτσι! Το έχω αναφέρει στο κεφάλαιο που περιγράφω τη πρώτη διαμονή μας στη φάρμα Snorrastadir. Σε αυτή τη περίπτωση στήνεις - ξεστήνεις. Αν μετακινείσαι κάθε μέρα, πρέπει να το κάνεις κάθε μέρα.
Είδα σε πολλά κάμπινγκ μεγάλες σκηνές με 4χ4 οχήματα δίπλα. Αυτοί μένουν κάποιες μέρες σε μία περιοχή, την γυρίζουν και μετά μετακινούνται. Αυτό θέλει περισσότερο χρόνο να έχεις και είναι πιο ξεκούραστο!
Edit: Το αντίσκηνο στην Ισλανδία σημαίνει κρύο! Εκεί το καλοκαίρι δεν είναι όπως στην Ελλάδα....