Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Πήγα με τον φίλο μου τον Πάνο στο αρμόδιο γραφείο, αν θυμάμαι καλά λεγόταν διεθνών σχέσεων ή κάτι τέτοιο. Ο διάλογος με την υπεύθυνη ήταν πολύ συντομος και φυσικα ουτε τους βαθμους μας ρωτησαν ουτε τι γλωσσες μιλαμε:Συνηθης υπερβολη. Μεσος ορος βαθμων+γλωσσα. Αυτα ηταν τα κριτηρια. Το κομματικο πιθανως να επαιζε ρολο στην επιλογη πολης. Κ παντως αλλη παραταξη ηταν παντοδυναμη τοτε, αυτη που ανεφερες ηταν για γελια.
.
- Γεια σας μας ενδιαφέρει να πάρουμε μέρος στο ερασμους.
- Α παιδιά η λίστα αναμονής είναι τεράστια
- Δηλαδή;
- περίπου 7 εξάμηνα
- εφτά εξαμηνα;;; δε γίνεται πιο σύντομα
- είστε στην ΠΑΣΠ ;
- Όχι
- Ε τότε ρε παιδιά τι το ψάχνετε...
Τέλος συζήτησης.
Από όλη τη σχολή πήγαν 4 άτομα όσο σπούδαζα εγώ, ο γραμματέας της πασπ με την κοπέλα του, ένα άλλο κομματόσκυλο και η γκόμενα ενός καθηγητή πασοκου. Κανείς από την παντοδύναμη παράταξη, αυτοί πήγαιναν Μύκονο με 99 ευρώ .
Για την ιστορία ο Πάνος πήγε στο Μόναχο για δουλειά, η εμπειρία του ήταν απίστευτα χρήσιμη και χάρη σε αυτήν επιστρέφοντας στην Ελλάδα άνοιξε δική του δουλειά με πολύ μικρό κεφάλαιο και πηγαίνει εξαιρετικά. Εγώ κατέληξα στη Βιέννη με ευρωπαϊκό πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας, απροσδόκητα χρήσιμη εμπειρία. Δε μας βγήκε σε κακό. Αλλά τα περί βαθμών και γλωσσών και κριτηρίων σε όποιον κι αν τα πεις από τη φουρνιά μας πέφτει κάτω από τα γέλια...