• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Erasmus - Το καλύτερο ταξίδι ever!!!

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Υπάρχουν κριτήρια για να σε επιλέξουν αλλά αν δεν πάνε οι καλύτεροι, οι επόμενοι προς επιλογή είναι οι χειρότεροι. Και το άρθρο εξηγεί για ποιο λόγο οι καλοί φοιτητές αποφεύγουν το Εράσμους.

Δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί το ερασμους. Δεν είναι υποχρεωμενο το πανεπιστήμιο να στείλει κάποιον. Φοιτητής με πολλά μαθήματα στην πλάτη δεν είχε καμία τύχη.

Στη δική μου εποχή , πολύ παχιών αγελάδων, το κριτήριο ήταν ένα κι είχε τέσσερα γραμματα: ΠΑΣΠ.

Και στην δική μου ίσχυε φυσικά και ακόμα απ'οτι μαθαίνω τα κομματοσκυλα έχουν άλλα κριτήρια.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στη δική μου εποχή , πολύ παχιών αγελάδων, το κριτήριο ήταν ένα κι είχε τέσσερα γραμματα: ΠΑΣΠ.
Συνηθης υπερβολη. Μεσος ορος βαθμων+γλωσσα. Αυτα ηταν τα κριτηρια. Το κομματικο πιθανως να επαιζε ρολο στην επιλογη πολης. Κ παντως αλλη παραταξη ηταν παντοδυναμη τοτε, αυτη που ανεφερες ηταν για γελια.
Επιλεχθηκα κι εγω αλλα οχι στην πολη που επιθυμουσα, με επελεξαν για την πλεον αδιαφορη πολη της Ευρωπης, Βαρκελωνη, κ δεν πηγα φυσικα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί το ερασμους. Δεν είναι υποχρεωμενο το πανεπιστήμιο να στείλει κάποιον. Φοιτητής με πολλά μαθήματα στην πλάτη δεν είχε καμία τύχη.
Γνωρίζω πολύ καλά πώς δουλεύει το Εράσμους. Δεν είναι κανένα κατόρθωμα να έχεις τελειώσει το 2/3 των μαθημάτων των δύο πρώτων εξαμήνων με μέσο όρο πχ 5,5 και να έχεις και ένα Lower. Ε με αυτές τις δύο απλές προϋποθέσεις μπορείς να επιλεγείς αν δεχτούμε και τα συμπεράσματα του άρθρου ότι οι καλοί δεν πάνε (άρα μένει χώρος προς επιλογή για τους επόμενους).

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Γνωρίζω πολύ καλά πώς δουλεύει το Εράσμους. Δεν είναι κανένα κατόρθωμα να έχεις τελειώσει το 2/3 των μαθημάτων των δύο πρώτων εξαμήνων με μέσο όρο πχ 5,5 και να έχεις και ένα Lower. Ε με αυτές τις δύο απλές προϋποθέσεις μπορείς να επιλεγείς αν δεχτούμε και τα συμπεράσματα του άρθρου ότι οι καλοί δεν πάνε (άρα μένει χώρος προς επιλογή για τους επόμενους).

Οι κακοί/τουρίστες φοιτητές έχουν περάσει 2/3 των μαθημάτων; Τελικά είμαστε η εξυπνοτερη χώρα στον κόσμο!

Κακώς ξεκίνησα διάλογο. Τα κακοπροαιρετα σχόλια συνήθως τα προσπερναω.

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Οι Δαπίτες δε χρειάζονταν Εράσμους, Εράσμους έκαναν στην Αράχωβα και στη Μύκονο.
Αρε @North66 τι μου θύμισες -- χρυσές εποχές 4μερα στη Μύκονο με 120Ε !!! :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Πάντως για όλους τους άρρενες φοιτητες, η Τσεχία είναι η top επιλογή σας παιδιά ;)
Ειχα δυο φίλους που πήγαν erasmus Οστράβα, ο ένας δε γυρισε ποτε (τον παντρέψαμε) κ ο άλλος ακόμα αναπολεί .. επειδή δεν τον πίστευα, επισκέφτηκα να διαπιστώσω ιδιοίς όμμασοι

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Οι κακοί/τουρίστες φοιτητές έχουν περάσει 2/3 των μαθημάτων;
Το 2/3 των μαθημάτων του πρώτου έτους όχι όλης της φοίτησης. Δηλαδή πόσο δύσκολο πια είναι να περάσεις 5-6 μαθήματα πρώτου έτους με 5,5; Δε σε κάνει και καμιά ιδιοφυΐα. Άλλωστε όσοι φοιτητές παρατάνε το κάνουν τα επόμενα χρόνια.

paefstra

Member
Επειδη μετρατε μονο το αν ειναι καλοι οι φοιτητες, εγω δεν πηγα γιατι δουλευα ως φοιτητρια και δεν ηθελα να παρατησω δουλεια για λιγους μηνες και να βρεθω στο 0 επιστρεφοντας. Βαλτε κι εμας στη λιστα.

Επισης η εγκαιρη αποφοιτηση και ο βαθμος πτυχιου επαιζαν ρολο τοτε στην επαγγελματικη απορροφηση και θα με πηγαινε πισω. Κανεις απο τους συμφοιτητες μου δεν πηγε για τον ιδιο λογο, για να μην επιστρεψουν με οριακα περασμενα μαθηματα, ενω πηγαν σχεδον ολοι απο αλλες σχολες, χωρις βοηθεια απο παραταξεις κλπ.

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Επειδη μετρατε μονο το αν ειναι καλοι οι φοιτητες, εγω δεν πηγα γιατι δουλευα ως φοιτητρια και δεν ηθελα να παρατησω δουλεια για λιγους μηνες και να βρεθω στο 0 επιστρεφοντας. Βαλτε κι εμας στη λιστα.

Επισης η εγκαιρη αποφοιτηση και ο βαθμος πτυχιου επαιζαν ρολο τοτε στην επαγγελματικη απορροφηση και θα με πηγαινε πισω. Κανεις απο τους συμφοιτητες μου δεν πηγε για τον ιδιο λογο, για να μην επιστρεψουν με οριακα περασμενα μαθηματα, ενω πηγαν σχεδον ολοι απο αλλες σχολες, χωρις βοηθεια απο παραταξεις κλπ.
Δεν χρειάζεται να επιστρέψεις με οριακά περασμένα μαθήματα. Οι καλοι φοιτητές όπως λέτε εδώ μέσα γιατί να επιστρέψουν με οριακά περασμένα μαθήματα; Ή μήπως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πανεπιστημιαρες που αναφέρετε συνεχως; :eek: Μια χαρα μπορείς να επιστρέψεις με κανονικα περασμένο το εξάμηνο και με καλούς βαθμούς, εφόσον ασχολείσαι φυσικά και δεν πας μόνο για τουρισμό. Εξαρτάται από τη σχολή πάντα, ας πούμε σε σχολές όπως η φαρμακευτική που ένα μάθημα έχει και εργαστηριο και θεωρία, αν τα εργαστήρια δεν υπάρχουν έξω, τότε στην Ελλάδα δεν μπορείς να περάσεις τα αντίστοιχα μαθήματα. Αλλά σε γενικες γραμμές, αν μπορείς να ανιστοιχισεις μαθήματα, τότε εννοείται πως αν ασχοληθείς μπορείς να τα περάσεις και με καλούς βαθμούς κιολας.
Δεν καταλαβαινω ούτε εγώ όλα τα κακοπροαίρετα σχόλια εδώ μέσα από άτομα που δεν έχουν επαφή με την σύγχρονη φοιτητική πραγματικότητα και νομίζουν ότι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για τον κόπο των άλλων. Αφήστε μας να συζητήσουμε για το Ερασμους λοιπόν και να συμβουλευσουμε όσους θέλουν να πάνε και αν το θεωρείτε χάσιμο χρόνου, δεν χρειάζεται να διαβάζετε το θέμα.

paefstra

Member
Η εικονα που εφερναν ηταν αλλη τοτε, δεν ξερω τι εχει αλλαξει στην πορεια. Οτι περνουσαν οριακα και με χαλαρα κριτηρια. Παντως κανεις απο τη τη σχολη μου δεν το επελεξε. Αντιθετα επαιζε πολυ το ιντερειλ για ενα μηνα ως ταξιδιωτικο αντισταθμισμα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η εικονα που εφερναν ηταν αλλη τοτε, δεν ξερω τι εχει αλλαξει στην πορεια. Οτι περνουσαν οριακα και με χαλαρα κριτηρια.
Αυτό που λες επιβεβαιώνει το άρθρο που πόσταρα ότι οι καθηγητές πανεπιστημίων που υποδέχονται φοιτητές Εράσμους μη γνωρίζοντας το background των φοιτητών συνδυαζόμενο με το γλωσσικό εμπόδιο συμπιέζουν τους βαθμούς προς τα κάτω ώστε και να περνάνε όλοι έστω και οριακά και να αποφεύγουν τους υψηλούς βαθμούς. Κάτι που φυσικά ευνοεί τους χειρότερους φοιτητές και αποτρέπει τους καλύτερους να επιλέξουν Εράσμους.

Και για αυτούς τους λόγους το Εράσμους έχει καταντήσει ένα ολιγόμηνο Mardi Gras με φτηνή μπύρα και ταξίδια αντί να προσφέρει εφόδια στο φοιτητή για μια καριέρα ή ζωή στο εξωτερικό αφού αποφοιτήσει.

vrea

Member
Το Erasmus πιστεύω ότι αξίζει περισσότερο για την εμπειρία να ζήσεις ένα μεγάλο σχετικά χρονικό διάστημα σε μια ξένη πόλη -όχι σαν τουρίστας -παρά για το πανεπιστήμιο που τελικά θα επιλέξεις. Αν καταφέρεις να συνδυάσεις την πόλη με ένα αξιόλογο 'κλασικό' πανεπιστήμιο, θα έχεις κάνει το τέλειο.

Από το πανεπιστήμιο που θα παρακολουθήσεις τα μαθήματα δεν θα πάρεις κάποιο χαρτί που θα έχει για σένα additional εργασιακή αξία - ίσα ισα συνήθως σε πηγαίνει πίσω στις σπουδές σου εδώ - αλλά παρόλα ταύτα προσωπικά θεωρώ ότι το Erasmus αξίζει για την εμπειρία της κουλτούρας της πόλης που θα ζήσεις.

Αν ήμουν ξανά φοιτήτρια και επέλεγα το Erasmus θα φιλοδοξούσα να ζήσω σε μια μεγάλη πόλη (όχι το χωριό στην Τσεχία), να νοίξω τους ορίζοντες μου και να ρουφήξω τον παλμό και την κουλτούρα της πόλης.

Όταν κάποιος πάρει το πτυχίο του και αναζητήσει πανεπιστήμιο για μεταπτυχιακό, εκεί και βέβαια θα βάλει Νο1 στόχο το καλό πανεπιστήμιο και μετά την πόλη.
.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Η έρευνα δεν είναι για Ελλάδα, όπου υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής των φοιτητών, όπως προαναφέρθηκε. Οπότε δε μπορούμε με βάση αυτήν να σχολιάζουμε για τους Έλληνες φοιτητές.

Υπάρχουν κριτήρια για να σε επιλέξουν αλλά αν δεν πάνε οι καλύτεροι, οι επόμενοι προς επιλογή είναι οι χειρότεροι.
Όχι δε θα πάνε οι "χειρότεροι", εφόσον δεν πληρούν οι ίδιοι τα κριτήρια. Οι θέσεις θα μείνουν κενές, καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να τις καλύψει κάποιος.

Σαφέστατα ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους που πάει (ή δεν παει) erasmus και τα δικά του κριτήρια επιλογής μέρους. Γι' αυτό και κάποιοι επιλέγουν βάσει ονόματος πανεπιστημίου ενώ άλλοι θέλουν οικονομικές χώρες για να έχουν πιο άνετη ζωή. Δε σημαίνει ότι η δεύτερη κατηγορία πάει απαραίτητα μόνο για μπυροποσίες και γλέντια χωρίς αύριο. Από την άλλη δεν αντιλέγω ότι υπάρχει πολύς κόσμος που το βλέπει ή το κάνει έτσι (και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να πεις ότι ναι, χάνει το πρόγραμμα την πραγματική ουσία του).
Η προσωπική μου εμπειρία πάντως (12 χρόνια πριν στη Βαρσοβία) είχε απ' όλα: και καλή σχολή (πολύ πιο μπροστά σε κάποια πράγματα από την δική μου-ΑΣΟΕΕ), και πάρτυ/εκδρομές/ταξίδια και πολύ χαμηλό κόστος ζωής. Το κυριότερο όμως που κέρδισα είναι ότι το πρόγραμμα μου άνοιξε διάπλατα το μυαλό και τους ορίζοντες και το να συμμετέχω ήταν από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom