• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Erasmus - Το καλύτερο ταξίδι ever!!!

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Καλημέρα!
Τι εννοείς να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία για τα μαθήματα? :p
καλά όλοι κρακοβία έχετε πάει? γιατί για Βαρσοβία δεν βλέπω κίνηση! :D
Από την παρακάτω απορία σου καταλαβαίνω ότι δε γνωρίζεις πώς λειτουργεί η διαδικασία εύρεσης μαθημάτων. Κάνω λάθος; Γι' αυτό σου είπα να ρωτήσεις στη σχολή σου, κάπως πρέπει να ξεκινήσεις τη διαδικασία για το erasmus και φαντάζομαι η εύρεση μαθημάτων είναι το πρώτο βήμα.
Εγώ Βαρσοβία ήμουν.

Δηλαδή πρέπει να βρω μαθήματα με παρόμοιους τίτλους και να πάω στον κάθε καθηγητή ξεχωριστά να δω αν θα μου το αναγνωρίσει? :O

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Δηλαδή πρέπει να βρω μαθήματα με παρόμοιους τίτλους και να πάω στον κάθε καθηγητή ξεχωριστά να δω αν θα μου το αναγνωρίσει? :O
By the way, όχι δεν πας σε κάθε καθηγητή ξεχωριστά, υπάρχει λογικά ένας που εγκρίνει όλα τα μαθήματα (είναι ο υπεύθυνος καθηγητής για το erasmus). Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες σχολές, σε μένα έτσι λειτουργούσε πάντως η διαδικασία.

italos13

Member
Αυτό ακριβώς είναι τι θέμα μου... ρώτησα στη σχολή αλλά μου είπαν ότι δεν ξέρουν ποιες αντιστοιχίες μαθημάτων υπάρχουν στα πανεπιστήμια που σου ανέφερα! Το καλύτερο που έχω σκεφτεί είναι να βρω μερικά μαθήματα που μου φαίνονται παρόμοια σε κάθε πανεπιστήμιο και να πάω να ρωτήσω αν όντως ταυτίζονται!

thgr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
italos13 said:
Αυτό ακριβώς είναι τι θέμα μου... ρώτησα στη σχολή αλλά μου είπαν ότι δεν ξέρουν ποιες αντιστοιχίες μαθημάτων υπάρχουν στα πανεπιστήμια που σου ανέφερα! Το καλύτερο που έχω σκεφτεί είναι να βρω μερικά μαθήματα που μου φαίνονται παρόμοια σε κάθε πανεπιστήμιο και να πάω να ρωτήσω αν όντως ταυτίζονται!
Καλύτερα να πας στο αρμόδιο γραφείο για θέματα Erasmus του πανεπιστημίου σου. Εκεί θα σε βοηθήσουν.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Μα προφανώς δεν ξέρουν/ασχολούνται με το να σου βρουν τις αντιστοιχίες μαθημάτων στο γραφείο erasmus και προφανώς εσύ πρέπει να βρεις τα μαθήματα. Στο είπα ήδη, θέλει ψάξιμο:

Κοίτα θέλει αρκετό τρέξιμο το πράμα και δε βοηθάνε πάντα αρκετά από τις σχολές. Σίγουρα το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ρωτήσεις ποια είναι η διαδικασία με τα μαθήματα. Από κει και πέρα εσύ είσαι αυτός που θα κάνει το ψάξιμο, δεν πρόκειται να σου βρει τα μαθήματα κανένας καθηγητής ή υπέυθυνος του γραφείου erasmus!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
By the way, όχι δεν πας σε κάθε καθηγητή ξεχωριστά, υπάρχει λογικά ένας που εγκρίνει όλα τα μαθήματα (είναι ο υπεύθυνος καθηγητής για το erasmus). Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες σχολές, σε μένα έτσι λειτουργούσε πάντως η διαδικασία.
Στο ΕΜΠ παντως πηγαινεις σε καθηγητες και βρισκεις αντιστοιχιες ξεχωριστα . Ο υπευθυνος καθηγητης Erasmus ειναι αυτος που βαζει τις τελικες υπογραφες

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Στο ΕΜΠ παντως πηγαινεις σε καθηγητες και βρισκεις αντιστοιχιες ξεχωριστα . Ο υπευθυνος καθηγητης Erasmus ειναι αυτος που βαζει τις τελικες υπογραφες
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
Άλλος ένας λόγος που πρέπει λοιπόν ο κάθε ενδιαφερόμενος να μαθαίνει από πρωτο χέρι (=ρωτώντας στη σχολή του) για το πώς είναι η διαδικασία. Γιατί κάθε σχολή έχει και τα δικά της.

htrul18

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωσία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία
μπουγάτσας με τυρί 1.1 ευρώ, φραπές 1 ευρώ, κομμάτι μπακλαβά 0.5 ευρώ και άλλα :)
Θανάση φτιάξε με κι άλλο! :D

Καλημέρα!
Τι εννοείς να ρωτήσω ποια είναι η διαδικασία για τα μαθήματα? :p
καλά όλοι κρακοβία έχετε πάει? γιατί για Βαρσοβία δεν βλέπω κίνηση! :D
Εγώ για Βαρσοβία είμαι αλλά δεν έχω πάει ακόμη (σε 2 βδομάδες φεύγω) οπότε δεν έχω πληροφορίες να σου δώσω.

Και στην Πολυτεχνική του Α.Π.Θ το ίδιο ισχύει.

Lighto

New Member
Καλησπερα σε ολους!
Ειμαι και εγω ενας που αποφασησα να φυγω για ερασμους.
Ειμαι αναμεσα σε Πορτογαλια και Λιθουανια αλλα μαλλον θα καταληξω προς Λιθουανια διοτι με την πορτογαλια υπαρχουν προβληματα μεταξυ των σχολων οσον αφορα τα μαθηματα,ECTS κλπ.
Θα ηθελα καποιος που εχει παει σε ενα απο τα 2 μερη ή και στα 2 να μου δωσει ο,τι πληροφορια μπορει και θεωρει χρησιμη.
Πορτο και Βιλνιους αντιστοιχα ειναι οι Πολεις.
Ειμαι Πληροφορικη και θελω να παω το χειμερηνο.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
για Βίλνιους θα βρεις κάμποσες ιστορίες από εμάς στο travelstories ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom