thgr
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Χαβάη
Για τη ζωή στο Wroclaw γνωρίζει κανείς; Από φωτογραφίες που είδα φαίνεται όμορφη πόλη.
Πολύ όμορφη (από τις ομορφότερες στην Πολωνία) και ζωντανή πόλη, πολλοί φοιτητές, καλό και οικονομικό φαγητό, αρκετά αξιοθέατα!Για τη ζωή στο Wroclaw γνωρίζει κανείς; Από φωτογραφίες που είδα φαίνεται όμορφη πόλη.
Α στο καλό με πρόλαβεςωραία πόλλη, και σχετικά φθηνή σε φαγητό, άλλα ακριβή σε ενοίκια
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι άσχετο; Πώς προφέρεται το Wroclaw; :roll:Για τη ζωή στο Wroclaw γνωρίζει κανείς; Από φωτογραφίες που είδα φαίνεται όμορφη πόλη.
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι άσχετο; Πώς προφέρεται το Wroclaw; :roll:
Υπάρχει ελληνική εκδοχή του ονόματος;
Οι Έλληνες Βρότσλαβ το προφέρουν αν και στα πολωνικά το σωστό είναι Βρότσουαβ (στο περίπου) καθώς γράφεται με "ł" που δεν προφέρεται ως "λ" αλλά-περίπου-"ου". (καλά, όλα στο περίπου τα είπα αλλά είναι περίεργο το γράμμα αυτό, δεν εξηγιέται εύκολα)Βρότσλαβ. Μέχρι το Β΄ΠΠ ονομαζόταν Μπρέσλαου, καθώς οι Γερμανοί ήταν η κύρια εθνότητα της πόλης.
Τα έχουμε πει, ας τα ξαναπούμε άλλη μία. Πιο οικονομικά και με διαφορά είναι Λιθουανία, Πολωνία και Πορτογαλία. Φινλανδία είναι πανάκριβη και η Γαλλία ακολουθεί. Vilnius είναι μια μικρή αλλά ζωντανή πόλη, ενδείκνυται για erasmus. Για Grenoble δεν ξέρω αλλά προσωπικά δε θα πήγαινα erasmus στη Γαλλία. Για κάτι οικονομικό (με άφθονη διασκέδαση) και διαφορετικό από ελληνικά δεδομένα πήγαινε Vilnius ή Lodz.Καλησπερα σε ολους. Επειδη σκεφτομαι και γω για ερασμους ειμαι αναμεσα σε γαλλια(grenoble), λιθουανια(vilnius), φιλανδια(Kymenlaakso) πολωνια(lodz), πορτογαλια(porto) και ιταλια(bologna , bari). Πιο σοβαρα σκεφτομαι για γαλλια η λιθουανια. Εχει παει κανεις σε καποια απο αυτες? Που ειναι καλυτερα απο αποψη πολης-χρηματων-διασκεδασης? Οποιαδηποτε πληροφορια ειναι πολυτιμη. Ευχαριστω εκ των προτερων
Δεν εχω παει Vilnius και Lodz.Παντως το ιδιο ισχυει και για Πορτο. Οικονομικο, αφθονη διασκεδαση και διαφορετικο απο ελληνικα δεδομεναΓια κάτι οικονομικό (με άφθονη διασκέδαση) και διαφορετικό από ελληνικά δεδομένα πήγαινε Vilnius ή Lodz.
Για μένα το Πόρτο (και η Πορτογαλία γενικά) δεν είναι κάτι το πολύ διαφορετικό από Ελλάδα. (Συμφωνώ στο οικονομικό και στη διασκέδαση πάντως).Δεν εχω παει Vilnius και Lodz.Παντως το ιδιο ισχυει και για Πορτο. Οικονομικο, αφθονη διασκεδαση και διαφορετικο απο ελληνικα δεδομενα