dim kyr
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Μπαγκλαντες
Αν και ο GTS με κάλυψε πλήρως, θα προσθέσω -ως προς τον τίτλο του θέματος- αυτό που συνεχώς επαναλαμβάνω και πιστεύω. Δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Και η Ασία και η Ευρώπη, αλλά φυσικά και η Αφρική και η Αμερική έχουν προσθέσει λίθους, ισότιμα και ισάξια στον παγκόσμιο στερέωμα του λεγόμενου πολιτισμού. Καμμία δεν ξεχωρίζω και καμμία δεν βλέπω να υπερτερεί έναντι της άλλης. Και πολιτιστικά και τουριστικά. Ολες τους έχουν συνεισφέρει με τον τρόπο της η καθεμία και δεν μπορώ να δεχτώ, ότι η Ευρώπη έδωσε τα φώτα της και οι άλλες απλά ακολουθήσαν, άβουλα και μοιρολατρικά, αστόχαστα και στείρα. Τα πιο πάνω κείμενά μου, αυτό θέλουν να δηλώσουν και όχι ότι η Ασία είναι καλύτερη της Αμερικής ή η Ευρώπη έναντι της Αφρικής. Οι χώρες αποτελούνται απο ανθρώπους, ιδέες, κουλτούρα, τα οποία ταξιδεύουν στο χώρο και στον χρόνο και δεν χρειάζονται διαβατήρια. Οποιαδήποτε λοιπόν σύγκριση του στυλ εγώ είμαι ο καλύτερος, μόνο παιδίαστικη μπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον απο εμένα. Παρθενογέννεση στον πολιτισμό δεν υπάρχει. Ενα κεντρικό θέμα είναι και ο κάθε λαός το χρωματίζει με την παλέτα της κουλτούρας του. Αυτά τα ολίγα και GTS όπως είπα, το κείμενό σου με κάλυψε πλήρως.