• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Eυρωπαικος πολιτισμος Vs Ασιατικος πολιτισμος

ANEL

Member
Αν και ο GTS με κάλυψε πλήρως, θα προσθέσω -ως προς τον τίτλο του θέματος- αυτό που συνεχώς επαναλαμβάνω και πιστεύω. Δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Και η Ασία και η Ευρώπη, αλλά φυσικά και η Αφρική και η Αμερική έχουν προσθέσει λίθους, ισότιμα και ισάξια στον παγκόσμιο στερέωμα του λεγόμενου πολιτισμού. Καμμία δεν ξεχωρίζω και καμμία δεν βλέπω να υπερτερεί έναντι της άλλης. Και πολιτιστικά και τουριστικά. Ολες τους έχουν συνεισφέρει με τον τρόπο της η καθεμία και δεν μπορώ να δεχτώ, ότι η Ευρώπη έδωσε τα φώτα της και οι άλλες απλά ακολουθήσαν, άβουλα και μοιρολατρικά, αστόχαστα και στείρα. Τα πιο πάνω κείμενά μου, αυτό θέλουν να δηλώσουν και όχι ότι η Ασία είναι καλύτερη της Αμερικής ή η Ευρώπη έναντι της Αφρικής. Οι χώρες αποτελούνται απο ανθρώπους, ιδέες, κουλτούρα, τα οποία ταξιδεύουν στο χώρο και στον χρόνο και δεν χρειάζονται διαβατήρια. Οποιαδήποτε λοιπόν σύγκριση του στυλ εγώ είμαι ο καλύτερος, μόνο παιδίαστικη μπορεί να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον απο εμένα. Παρθενογέννεση στον πολιτισμό δεν υπάρχει. Ενα κεντρικό θέμα είναι και ο κάθε λαός το χρωματίζει με την παλέτα της κουλτούρας του. Αυτά τα ολίγα και GTS όπως είπα, το κείμενό σου με κάλυψε πλήρως.
Ας υποθέσουμε ότι εγώ δέχομαι ότι είσαι γεννημένος στο λίκνο του πολιτισμού, του ήθους, της τέχνης , της δημοκρατίας και της αξιοκρατίας. Ας υποθέσουμε επίσης ότι έχεις λάβει και την ανάλογη παιδεία που απορρέουν απο αυτά. Τότε πως εξηγείται ένας άνθρωπος "αντρωμένος" στην τόση κουλτούρα και πολιτισμό , να μην μπορεί να δεχθεί και την αντίθετη άποψη? Διότι εμένα όλα αυτά μου βγάζουν ένα φασιστικό προφίλ, μονοκόμματο και θα μου επιτρέψεις να πω και στενόμυαλο. Αν όντως είσαι χωρίς τις παρωπίδες που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να διαθέτει κάποιος που έχει μεγαλώσει εις τας Ευρώπας, είσαι υποχρεωμένος από το ήθος που σου έχει ενσταλλάξει η ευρωπαική παιδεία να δεχθείς ότι υπάρχει και η άλλη άποψη, απλά να μην την υιοθετήσεις. Αυτό δεν είναι και η ουσία της Δημοκρατίας? Αρα ή το Ευρωπαικό σου κάλλος και πολιτισμός δεν ισχύουν, ή ισχύουν, αλλά όχι για εσένα. Οτι και απο τα δυο διαλέξεις εις βάρος σου είναι. Και για την ιστορία (αν και ανιστόρητη όπως με χαρακτηρίζεις Μεγα , φωτεινέ και ταπεινέ Παντογνώστη), τα πρώτα ίχνη πολιτισμού έκαναν την εμφάνισή τους στην Ασία και όχι στην Ευρώπη, όπως και όλες οι βασικές θρησκείες.
σ'αυτή τη συζήτηση(άτοπη για μένα)το 1ο ποστ είναι μια αναμφισβήτητη αλήθεια και το 2ο άλλη μία!;)η 1η άξια θαυμασμού(για πάμπολλους λόγους)και η 2η απορίας άξια!!!
ΥΓ.αν κάποιος είχε τη δυνατότητα να κάνει ένα μόνο ταξίδι στη ζωή του,θα έπρεπε να το πραγματοποιήσει,ακολουθώντας τη θέληση της ψυχής του και μόνο!!!αξίωμα!!!;),

Borealis

Member
Παρακολούθησα με πολύ ενδιαφέρον τα επιχειρήματα εκατέρωθεν και νομίζω ότι στο σύντομο μέλλον (αν όχι ήδη) θα είναι απλώς ρητορικά. Ο πολιτισμός (Δυτικός) όντως γεννήθηκε στη Μέση Ανατολή ταξίδεψε στην Αίγυπτο και από εκεί στην Κρήτη, στον Μαραθώνα απογαλακτήστηκε και στη Ρώμη ανδρώθηκε (τί κρίμα που ο κατά τα άλλα Μέγας Αλέξανδρος δεν πήρε χαμπάρι τίποτα και κυνηγούσε χίμαιρες στην Ινδία).Για να μη κουράζω με τα γνωστά, Καρλομάγνος, Αναγέννηση, Θαλλασοπόροι, Γαλλική και μετά Βιομηχανική Επανάσταση,τον Αινστάιν που πέρασε στην Αμερική. Τώρα πλέον ο κύκλος κλείνει στην Ασία. Η Βρετανία προετοίμασε το έδαφος, η Ιαπωνία ήταν ο Δούρειος Ίππος. Παραμένει μετέωρο το ερώτημα: Τώρα που η Ανατολική Δύση παίρνει τη σκυτάλη τι φέρνει για τον υπόλοιπο κόσμο? Γιατί αν η διαφορά είναι στις πορτοκαλί ρόμπες, εμείς έχουμε ήδη χορτάσει από τις μαύρες (ρόμπες). Εκτός αν όλη η συζήτηση γίνεται για ωραία τοπία και αμμουδιές.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom