• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γερμανία Ελβετία Basel-Mulhouse-Freiburg ............ HELP ME

Επόμενο Ταξίδι
Δενν πάμε ...έχουμε μωρά.
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Το Στρασβούργο πότε θα το δείς?
Κάνε το εξής:
19/02 Άφιξη -> Στρασβούργο. Βραδυνή βόλτα, διανυκτέρευση.
20/02 Όλη μέρα στο Στρασβούργο.
21/02 Πολύ πρωί αναχώρηση για Freiburg. Βλέπεις κι αυτή την πόλη. Αν ο καιρός είναι καλός, νοικιάζεις από σήμερα αυτοκίνητο και πας εκδρομή στο δάσος του Μέλανα Δρυμού και στα γύρω χωριά (π.χ. Triberg)
22/02 Ημερήσια εκδρομή Colmar + Μέλανας δρυμός (με αυτοκίνητο). Επιστροφή και διανυκτέρευση Freiburg.
23/02 Αναχώρηση για Ελλάδα.

Μη σε προβληματίζει η αναχώρηση από το Freiburg, είναι κι αυτό πολύ κοντά στο αεροδρόμιο.

Σ΄ αυτό το πρόγραμμα:
- Δεν έχω βάλει καθόλου Mulhouse γιατί δεν αξίζει (τουλάχιστο συγκριτικά με τα υπόλοιπα)
- Δεν έχω βάλει Βασιλεία, γιατί είναι μια πόλη που αφενός δεν είναι τουριστική πόλη (με τον τρόπο που το έθεσες), αφετέρου πρέπει να τη δεις καλοκαίρι για να την εκτιμήσεις.
- To Colmar συνδυάζεται καλύτερα με Freiburg, είναι πολύ κοντά, παρότι σε διαφορετικές χώρες.

Ξενοδοχεία τώρα, εξαρτάται από το budget σου. Ίσως να μην είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να σε συμβουλέψει... Στο Στρασβούργο προτείνω ανεπιφύλακτα το Sofitel και το Regent Petit France, αλλά και τα 2 είναι ακριβά (αλλά μου έχουν αφήσει φοβερές εντυπώσεις). Και το Hilton είναι καλό, αλλά μακρυά από το κέντρο. Στο Freiburg είχα μείνει ευχαριστημένος από το Rheingold (που επίσης είναι μια κλάση τιμής πάνω από τα υπόλοιπα), αλλά τα περισσότερα ξενοδοχεία πέριξ του σταθμού είναι καλά.
Να ρωτήσω το Στρασβούργο είναι το ποιο ιδανικο για 2 ημέρες.?
Σχετικά με το Freiburg είναι καλύτερο για διαμονη απο Colmar?
Πηγες μέσω του αεροδρομιίου... του Γαλλογερμανικοελβετικου?
Πες μου για τις μετακινήσεις....με τρένο
Βασίλεια για μία ημέρα δεν αξίζει?
Και θα ήθελα γενικά τι αξιοθέατα ειναι καλα να δω στο Στρασβούργο και στο Freiburg....

Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Συγνώμη που εξαφανίστηκα, τώρα ξαναμπήκα! Ναι ευχαρίστως να σε βοηθήσω όπως μπορώ! Απλώς εκτός Βασιλείας δεν κινήθηκα...Εμείς μείναμε μόνο 2 μέρες και την
ευχαριστηθήκαμε, μάλιστα τη δεύτερη μέρα ένιωσα ότι θα ήθελα να δω και κάτι άλλο. Το καλοκαίρι που θα έχει περισσότερο κόσμο και καλό καιρό θα είναι σίγουρα πιο απολαυστική. Εξάλλου γίνεται και η ART Basel, οπότε σκοπεύω να ξαναπάω.
Αν τελικά πάτε Βασιλεία προτείνω να μείνετε στο Adagio Basel, το είχα προτείνει και στο άλλο θέμα. Είναι πολύ μοντέρνο και όμορφο, και από τα "φτηνότερα" εκείς (με προσφορά το βρήκαμε 110 ευρώ/βραδιά).
Από μουσεία μου είπες δε σε πολυενδιαφέρουν...Φαγητό έχω να σου προτείνω αλλά όχι αυτή τη στιγμή, να βρω που κράτησα τα ονόματα των εστιατορίων.
Γενικά μπορέίς να μου πείς για Βασίλεια τι αξίζει και πες μου για τις μετακινήσεις απο και προσ το Αεροδρόμιο...?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Να ρωτήσω το Στρασβούργο είναι το ποιο ιδανικο για 2 ημέρες.?
Σχετικά με το Freiburg είναι καλύτερο για διαμονη απο Colmar?
Πηγες μέσω του αεροδρομιίου... του Γαλλογερμανικοελβετικου?
Πες μου για τις μετακινήσεις....με τρένο
Βασίλεια για μία ημέρα δεν αξίζει?
Και θα ήθελα γενικά τι αξιοθέατα ειναι καλα να δω στο Στρασβούργο και στο Freiburg....
Το Στρασβούργο είναι μεγαλούπολη, το Freiburg και η Βασιλεία είναι πόλεις, και το Colmar είναι χωριό (οκ, μικρή πόλη). Αντίστοιχα κυμαίνονται και οι επιλογές που έχεις σε καταλύματα, εστιατορια, διασκέδαση κλπ, και ο χρόνος που χρειάζεσαι για να τις δείς. Το Στρασβούργο θέλει σίγουρα πάνω από μέρα, για να δεις τα highlights και μόνο (Petit France, Καθεδρικός, Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, πλατείες, στενάκια κλπ). Το Freiburg σε 4-5 ώρες εξαντλείται. Το Colmar σε ακόμα λιγότερο.

Μετακινήσεις... Με τρένο πας παντού, αλλά θα χρειαστεί να κάνεις αλλαγές (τα γρήγορα τρένα κινούνται παράλληλα με το Ρήνο, και αλλάζεις για να κάνεις τα "κάθετα" κομμάτια. Και δεν είναι και φτηνά γενικά. Αν θες να εκδράμεις στο Μέλανα Δρυμό και τις περιοχές γύρω από το Freiburg, θα χρειαστείς οπωσδήποτε αυτοκίνητο. Δρομολόγια φυσικά βλέπεις από το DB Bahn: bahn.de - Ihr Mobilit?tsportal f?r Reisen, Bahn, Urlaub, Hotels, St?dtereisen und Mietwagen .

Πως πήγα... Έχω πάει περισσότερες από μία φορές στην περιοχή, αλλά όχι, δεν έτυχε κάποια να είναι μέσω αυτού του αεροδρομίου.

Βασιλεία αξίζει, αλλά 1. δεν είναι όπως οι πόλεις που γράφεις ότι θες να δεις και 2. κάτι πρέπει να κόψεις για να βγει το πρόγραμμα...

marquis

Member
Γενικά μπορέίς να μου πείς για Βασίλεια τι αξίζει και πες μου για τις μετακινήσεις απο και προσ το Αεροδρόμιο...?
Για μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο απο οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες πόλεις δες εδώ. Αν μείνεις σε ξενοδοχείο Βασιλεία, τότε λογικά θα έχεις δωρεάν μετακινήσεις από/προς το αεροδρόμιο, και οπουδήποτε εντός της Βασιλειας.

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Για να μην ανοίξω παρεμφερές θέμα...
Λαμβάνοντας υπόψη οτι το πλάνο είναι..αεροδρόμιο mul-Κολμάρ-Στρασβούργο-Μπάντεν Μπάντεν-Βασιλεία..
Ιδανικότερος μήνας θεωρείται ο Απρίλης ή ο Σεπτέμβρης?
κ...γνωρίζετε αν μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο στη Γαλλία και να το επιστρέψω Ελβετία?Το ίδιο αεροδρόμιο διαφορετική μεριά!Ξέρω οτι μπορείς σε άλλη τοποθεσία αλλά κι άλλη χώρα?Εννοείται οτι δεν θέλω αυτή η αλλαγή να μου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι!:D

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Τι νόημα έχει να αφήσεις το αυτοκίνητο στο ίδιο αεροδρόμιο, σε διαφορετική πλευρά; Μιλάμε για ένα μικρό αεροδρόμιο οπου ουσιαστικά δεν αντιλαμβάνεσαι την "αλλαγή χώρας". Στην πράξη το αεροδρόμιο είναι σε γαλλικό έδαφος. Νοίκιασε στη γαλλική πλευρά, είναι φτηνότερα κατά κανόνα.

Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Να τα πούμε λίγο ποιο αναλυτικά φτάνουμε 12:00 στο αεροδρόμιο
Basel-Mulhouse-Freiburg αν έχω καταλάβει για να φύγουμε με τρένο πρέπeι να πάμε στον σταθμό του Saint-Louis που είναι δίπλα στο αεροδρόμιο οκ?
Πως πάμε εκεί και που μπορώ να δω τα δρομολόγια για τους προορισμούς απο το σταθμό του Saint-Louis σε ποίο site?

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Από το αεροδρόμιο φεύγει κάθε μισή ώρα περίπου ένα λεωφορειάκι για το Σαιντ Λούις. Κοστίζει ένα ευρώ το άτομο και κάνει περίπου 15 λεπτά. Σ' αφήνει ακριβώς έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό.

Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Από το αεροδρόμιο φεύγει κάθε μισή ώρα περίπου ένα λεωφορειάκι για το Σαιντ Λούις. Κοστίζει ένα ευρώ το άτομο και κάνει περίπου 15 λεπτά. Σ' αφήνει ακριβώς έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό.
OK αυτό το βρήκα απο εκεί και πέρα site σταθμο του Σαιντ Λούις να δω δρομολόγια και προορισμούς?
http://www.ter-sncf.com/ αυτό είναι? αλλά δεν είναι στα Αγγλικά έτσι?

marquis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
και το http://www.tgv-europe.com υπάρχει και είναι και στα αγγλικά!
Σωστός αυτό είναι μόνο για Γαλλικά τρένα έτσι?
Από εκεί και πέραέγώ βρ΄΄ηκα για 19/02 αφού φτάνουμε στίς 1230 περίπου έχει για Στρασβούργο στις
13h14

14h25
15h26 έτσι δεν είναι? Δες το και εσύ μην κάνω λάθος... στα 20 ε το άτομο (τσουχτερά λίγο)

Last edited by a moderator:

marquis

Member
Σωστός αυτό είναι μόνο για Γαλλικά τρένα έτσι?
Από εκεί και πέραέγώ βρ΄΄ηκα για 19/02 αφού φτάνουμε στίς 1230 περίπου έχει για Στρασβούργο στις
13h14

14h25
15h26 έτσι δεν είναι? Δες το και εσύ μην κάνω λάθος... στα 20 ε το άτομο (τσουχτερά λίγο)
Ναι αυτά είναι. Επίσης υπάρχουν και απευθείας λεωφορεία από το αεροδρόμιο για Στρασβούργο στις 13h00 kai 15h00(μπορεί να έχει και σε άλλες ώρες, έχουν ευέλικτο ωράριο), από τις εξής εταιρείες, στα 29ευρώ:
1.Fares | Alsace-navette.com
2.Tarifs et services Strasbourg navette autobus aιroport Strasbourg Bale-Mulhouse Francfort en Alsace

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie