• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Γερμανία Ελβετία Basel-Mulhouse-Freiburg ............ HELP ME

Επόμενο Ταξίδι
Δενν πάμε ...έχουμε μωρά.
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Όταν λες 4 μέρες εννοείς 4 καθαρές μέρες; Ή είναι αυτό της easy που φτάνεις Τετάρτη απογευματάκι και φεύγεις Σάββατο ξημερωμάτα; Εγώ πάντως αυτό έκανα πριν ένα μήνα, έτυχα σε πολλά χιόνια (με αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο και να μας κάνουν επί 3 ώρες γύρους μέχρι να μας προσγειώσουν Στρασβούργο, και από εκεί να περιμένουμε άλλες 2 ώρες για λεωφορείο..) και μείναμε μόνο Βασιλεία.
Μας άρεσε αρκετά, έχει πολλά μουσεία και πολιτιστική ζωή, σχεδόν μηδέν αν ψάχνετε μπαράκια, και είναι ΠΟΛΥ ακριβή. Οπότε αν το σκεπτικό είναι να πάτε εκεί επειδή έχει φθηνά εισιτήρια η easy, μήπως να πάτε όντως Λονδίνο;
Πάντως από το αεροδρόμιο έχει λεωφορείο που σε πάει σε 15 λέπτα στην πόλη και νομίζω είναι δωρεάν. Εμείς πήραμε ταξί και δώσαμε 40 ευρώ για μετάβαση μετά τις 12 το βράδυ.
Koίταξε σαν βασικό είναι η εξαιρετική τιμή της easy απο εκεί και πέρα μιλάμε για Σάββατο απο Θεσσαλονίκη και Τετάρτη απο εκει επιστροφή... φυσικά οι απίστευτες φωτογραφίες του Colmar με οδηγούν εκεί αντί για το Λονδίνο. Σύμφωνα με όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα λέω για Αλσατία (colmar-strasbourg) και τελευταία μέρα Βασιλεία με ενδιάμεσο το Φραιμπουργκ για ημερήσια..Τι λες ......?

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Εύρηκα!

Βασιλεία-Κολμάρ
Κολμάρ-Στρασβούργο
Στρασβούργο-Μπάντεν Μπάντεν
Μπάντεν Μπάντεν-Βασιλεία!

Είναι υπέροχο αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρη για το αν είναι doable σε 4 μέρες...:D

Αυτό θα κάνουμε ακριβώς και μάλλον θα έρθουν κι οι άνεργοι!Επιτέλους γιατί ούτε στον παράδεισο μόνος!

Παρένθεση..."όποιος βαρέθηκε το Λονδίνο βαρέθηκε τη ζωή"...Άγγλος συγγραφέας...:p
Μαγικό μέρος αν εξαιρέσεις τις κάμερες παντού :bleh:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

nena

Member
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Αυτές μας παρατηρούν...big brother...
αλλά είπαμε μαγικό μέρος δεν το βαριέμαι ποτέ!

Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Koίταξε σαν βασικό είναι η εξαιρετική τιμή της easy απο εκεί και πέρα μιλάμε για Σάββατο απο Θεσσαλονίκη και Τετάρτη απο εκει επιστροφή... φυσικά οι απίστευτες φωτογραφίες του Colmar με οδηγούν εκεί αντί για το Λονδίνο. Σύμφωνα με όσα έχω ακούσει μέχρι τώρα λέω για Αλσατία (colmar-strasbourg) και τελευταία μέρα Βασιλεία με ενδιάμεσο το Φραιμπουργκ για ημερήσια..Τι λες ......?
tripakias και battered_suitcase

αναμένω απόψεις σας.....

Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
tripakias και battered_suitcase

αναμένω απόψεις σας.....
Τι να σου πω ρε φιλος; Εκει τα Στρασβουργα, Κολμαρ, Βασιλειες δεν τα ξερω καθολου, ουτε μια λεξη δεν μπορω να σου πω.
Για το Λονδινο παλι αμα θες σου γραφω βιβλιο ολοκληρο και σου μιλω για κανα μηνα απ' το πρωι μεχρι το βραδι.
Μου ζητας να συγκρινω ενα μερος που δεν πηγα, μ' ενα αλλο που θελω να ζησω την υπολοιπη ζωη μου. Μαλλον δεν ειμαι και ο πιο αντικειμενικος...

Last edited by a moderator:
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Καλησπέρα και απο εμένα,
να πώ και εγώ την εμπειρία μου απο το ταξίδι μου στην Αλσατία το Πάσχα του 2009.
αναχ. απο θεσ/νικη το πρωί για στουτγκάρδη με Α3,ενοικίαση αυτοκινήτου απο το αεροδρόμιο τη στιγμή της άφηξης απο τη χερτζ για 4 μέρες ενος γκόλφ καραβάν προς 45 Ε τη μέρα και αναχώρηση για Κολμάρ με μιά τρίωρη στάση στο Baden Baben για καφέ και βόλτα (απλά υπέροχο),άφηξη στο Κολμάρ νωρίς το απόγευμα και διαμονή στο MAISON MARTIN JUND ( www.martinjund.com ) 45euro η βραδιά το δίκλινο 6ευρώ το άτομο για πρωινό και 5ευρώ η βραδιά το παρκινγκ,ήταν ένα παλιό σπίτι διαμορφομένο σαν πανσιόν με καθαρά δωμάτια με κουζινούλα και μπάνιο,το έχει μία οικογένεια οινοπαραγωγών που στο ισόγειο πουλούν και τα κρασιά τους (τα λευκά ήταν υπέροχα):roll:
Η βάση μας ήταν το Κολμάρ και κάθε μέρα κάναμε εκδρομές τρυγύρω στα χωριουδάκια (Riguewihr--Eguisheim--Turkkheim--κάστρο Koenigsbourg--Strasbourg)
όλα είναι κουκλίστικα,δεν θα θέλετε να φύγετε.

Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Καλησπέρα και απο εμένα,
να πώ και εγώ την εμπειρία μου απο το ταξίδι μου στην Αλσατία το Πάσχα του 2009.
αναχ. απο θεσ/νικη το πρωί για στουτγκάρδη με Α3,ενοικίαση αυτοκινήτου απο το αεροδρόμιο τη στιγμή της άφηξης απο τη χερτζ για 4 μέρες ενος γκόλφ καραβάν προς 45 Ε τη μέρα και αναχώρηση για Κολμάρ με μιά τρίωρη στάση στο Baden Baben για καφέ και βόλτα (απλά υπέροχο),άφηξη στο Κολμάρ νωρίς το απόγευμα και διαμονή στο MAISON MARTIN JUND ( www.martinjund.com ) 45euro η βραδιά το δίκλινο 6ευρώ το άτομο για πρωινό και 5ευρώ η βραδιά το παρκινγκ,ήταν ένα παλιό σπίτι διαμορφομένο σαν πανσιόν με καθαρά δωμάτια με κουζινούλα και μπάνιο,το έχει μία οικογένεια οινοπαραγωγών που στο ισόγειο πουλούν και τα κρασιά τους (τα λευκά ήταν υπέροχα):roll:
Η βάση μας ήταν το Κολμάρ και κάθε μέρα κάναμε εκδρομές τρυγύρω στα χωριουδάκια (Riguewihr--Eguisheim--Turkkheim--κάστρο Koenigsbourg--Strasbourg)
όλα είναι κουκλίστικα,δεν θα θέλετε να φύγετε.
Tελικά η απόφαση ελήφθει.... 19/02 εώς και 23 /02 θα είμαι στα Γαλλογεμανικοελβετικά σύνορα....... σας ευχαρισώ όλους για τις αναφορές σας και θα ήθελα να παρακαλέσω πλέον τα παιδιά που έχουν παέι σε αυτά τα μέρη και συγκεκριμένα μέσω του αεροδρομίου
Basel-Mulhouse-Freiburg να μου δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για τις μετακινήσεις από και προς το ανωτέρω αεροδρόμιο και τις τυχόν προτάσεις σχετικά με το πρόγραμμα διαμονής.
Σαν πρώτη σκέψη και θέλω τις απόψεις σας .........
19/02 αφιξη και διαμονή στο Στρασβούργο
20/02 ημερήσια εκδρομή στο Colmar και μετά διαμονή στο Στρασβούργο
21/02 αναχώρηση για Mulhouse ή Freiburg και διανυκτέρευση που?
22/02 αναχώρηση και διαμονή Βασιλεία ( για να είμαστε κοντα στο αεροδρόμιο)
23/02 αναχώρηση για Ελλάδα
Θα παρακαλούσα τις συγκεκριμένες απόψεις σας και καθώς τι θα πρέπει να δω στα ανωτέρω μέρη καθώς και προτεινόμενα ξενοδοχεία.......

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σαν πρώτη σκέψη και θέλω τις απόψεις σας .........
19/02 αφιξη και διαμονή στο Στρασβούργο
20/02 ημερήσια εκδρομή στο Colmar και μετά διαμονή στο Στρασβούργο
21/02 αναχώρηση για Mulhouse ή Freiburg και διανυκτέρευση που?
22/02 αναχώρηση και διαμονή Βασιλεία ( για να είμαστε κοντα στο αεροδρόμιο)
23/02 αναχώρηση για Ελλάδα
Θα παρακαλούσα τις συγκεκριμένες απόψεις σας και καθώς τι θα πρέπει να δω στα ανωτέρω μέρη καθώς και προτεινόμενα ξενοδοχεία.......
Το Στρασβούργο πότε θα το δείς?
Κάνε το εξής:
19/02 Άφιξη -> Στρασβούργο. Βραδυνή βόλτα, διανυκτέρευση.
20/02 Όλη μέρα στο Στρασβούργο.
21/02 Πολύ πρωί αναχώρηση για Freiburg. Βλέπεις κι αυτή την πόλη. Αν ο καιρός είναι καλός, νοικιάζεις από σήμερα αυτοκίνητο και πας εκδρομή στο δάσος του Μέλανα Δρυμού και στα γύρω χωριά (π.χ. Triberg)
22/02 Ημερήσια εκδρομή Colmar + Μέλανας δρυμός (με αυτοκίνητο). Επιστροφή και διανυκτέρευση Freiburg.
23/02 Αναχώρηση για Ελλάδα.

Μη σε προβληματίζει η αναχώρηση από το Freiburg, είναι κι αυτό πολύ κοντά στο αεροδρόμιο.

Σ΄ αυτό το πρόγραμμα:
- Δεν έχω βάλει καθόλου Mulhouse γιατί δεν αξίζει (τουλάχιστο συγκριτικά με τα υπόλοιπα)
- Δεν έχω βάλει Βασιλεία, γιατί είναι μια πόλη που αφενός δεν είναι τουριστική πόλη (με τον τρόπο που το έθεσες), αφετέρου πρέπει να τη δεις καλοκαίρι για να την εκτιμήσεις.
- To Colmar συνδυάζεται καλύτερα με Freiburg, είναι πολύ κοντά, παρότι σε διαφορετικές χώρες.

Ξενοδοχεία τώρα, εξαρτάται από το budget σου. Ίσως να μην είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να σε συμβουλέψει... Στο Στρασβούργο προτείνω ανεπιφύλακτα το Sofitel και το Regent Petit France, αλλά και τα 2 είναι ακριβά (αλλά μου έχουν αφήσει φοβερές εντυπώσεις). Και το Hilton είναι καλό, αλλά μακρυά από το κέντρο. Στο Freiburg είχα μείνει ευχαριστημένος από το Rheingold (που επίσης είναι μια κλάση τιμής πάνω από τα υπόλοιπα), αλλά τα περισσότερα ξενοδοχεία πέριξ του σταθμού είναι καλά.

kanaliotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ είχα μείνει στο Hotel Victoria στο Freiburg.
Ηταν καθαρό, και με ενα πολύ καλό coctail bar.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Συγνώμη που εξαφανίστηκα, τώρα ξαναμπήκα! Ναι ευχαρίστως να σε βοηθήσω όπως μπορώ! Απλώς εκτός Βασιλείας δεν κινήθηκα...Εμείς μείναμε μόνο 2 μέρες και την
ευχαριστηθήκαμε, μάλιστα τη δεύτερη μέρα ένιωσα ότι θα ήθελα να δω και κάτι άλλο. Το καλοκαίρι που θα έχει περισσότερο κόσμο και καλό καιρό θα είναι σίγουρα πιο απολαυστική. Εξάλλου γίνεται και η ART Basel, οπότε σκοπεύω να ξαναπάω.
Αν τελικά πάτε Βασιλεία προτείνω να μείνετε στο Adagio Basel, το είχα προτείνει και στο άλλο θέμα. Είναι πολύ μοντέρνο και όμορφο, και από τα "φτηνότερα" εκείς (με προσφορά το βρήκαμε 110 ευρώ/βραδιά).
Από μουσεία μου είπες δε σε πολυενδιαφέρουν...Φαγητό έχω να σου προτείνω αλλά όχι αυτή τη στιγμή, να βρω που κράτησα τα ονόματα των εστιατορίων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom