joela
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΠΕΡΟΥ
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο
- Κεφάλαιο 3ο
- Κεφάλαιο 4ο
- Κεφάλαιο 5ο
- Κεφάλαιο 6ο
- Κεφάλαιο 7ο
- Κεφάλαιο 8ο
- Κεφάλαιο 9ο
- Κεφάλαιο 10ο
- Κεφάλαιο 11ο
- Κεφάλαιο 12ο].....Στην πλατεία ναβόνα καθήσαμε σε ένα παγκάκι και χαζεψαμε τον κόσμο,τα καφέ και τους υπαίθριους καλλιτέχνες,τρώγοντας το ομώνυμο πάγωτο απο το ταρτούφο(σλουρπ!!!!).είναι ένα παγωτό undercover,αφού φαίνεται εξωτερικά σαν....πάστα να το πώ?με σαντυγι απο πάνω. δεν μπορώ να το περιγράψω.Άλλωστε όπως κι εσεις θα διαπιστώσετε[B],"δεν θέλω να το μάθω,θέλω να το φάω ".[/B
- Κεφάλαιο 13ο
- Κεφάλαιο 14ο
- Κεφάλαιο 15ο
- Κεφάλαιο 16ο
- Κεφάλαιο 17ο
....Εδώ ξεκινούν και οι υποχρεώσεις μου ως ξεναγού.Βγάζω τις σημειώσεις μου και αφού θαυμάσαμε το απειρου κάλους μπαρόκ συντριβάνη τους είπα λίγα λόγια γι΄αύτο, του στυλ πότε φτίαχτηκε απο ποιόν και τη σημαίνει fontana di trevi και τι συμβολίζουν οι φιγούρες του συντριβανιού.Πληροφορίες που στην ουσία μετά απο λίγο θυμάσε απο λίγα έως καθόλου να μην πώ,αλλά είναι ωραίο να ξέρεις τη βλέπεις και να μην κοιτάς σα το ζώο.Ετσι λοιπόν αφου βγάλαμε και τις απαραίτητες φωτο, βγήκαμε στη via del corso κάναμε αριστερά και θαυμάζοντας τα παλάτια,φτάσαμε στο τέλος της και στην piazza venezia οπου είδαμε το τεράστιο μνημείο του Vittorio emmanuele II και του αγνώστου στρατιώτη με την άσβεστο φλόγα(κάτι σαν το δικό μας ένα πράμα)και το palazzetto venezia οπου απο το μπαλκόνι του ο Μουσολίνι ανακοίνωσε την επίθεση στην Ελλάδα.Πάλι θαυμασμός(κυρίως για το μέγεθος του μνημείου)πάλι πληροφορίες,πάλι φωτο.
Εδώ να σημειώσω οτι μας έκανε εντύπωση πόσο μεγάλα είναι τα κτίρια, μνημεία,συντριβάνια τους και πόσους οβελίσκους είδαμε(μάλλον αποτέλεσμα της καλής σχέσης με την Αίγυπτο)και η διαπίστωση οτι ο Μπερνίνι έχτισε σχεδόν τη Ρώμη.
Πίσω απο το μνημείο βρισκόταν η Piazza του καπιτωλίου,σχεδιασμένη απο το Μιχαήλ Αγγελο με τα δυο μουσεία,το pallazzo nuovo και το παλατσο ντει κονσερβατορι.Εδώ ξύπνησε ο γιόκας μου ο οποίος απο το ταρακούνημα(οι δρόμοι στο ιστορικό κεντρο είναι στρωμένοι με μικρές τετράγωνες πέτρες)είχε ζβλακωθεί και ήταν μια καλή ευκαιρία για λίγη ξεκούραση.Αφου τον άλλαξα(σταθερή αξία)και τον τάϊσα,τον έβγαλα απο το καρότσι,του έβαλα το ολόσωμο μπουφανάκι,ζέλωσα το σύζηγο με τον μάρσιπο,να ξεπιάνεται και το παιδάκι και κινήσαμε προς την Αρχαία αγορά και το Κολοσσαίο.
Εδώ να σημειώσω οτι ο Θεός μας λυπήθηκε και μας έκανε κατι μέρες......φοβερές.Πολύ το ευχαριστηθήκαμε.......
Εδώ να σημειώσω οτι μας έκανε εντύπωση πόσο μεγάλα είναι τα κτίρια, μνημεία,συντριβάνια τους και πόσους οβελίσκους είδαμε(μάλλον αποτέλεσμα της καλής σχέσης με την Αίγυπτο)και η διαπίστωση οτι ο Μπερνίνι έχτισε σχεδόν τη Ρώμη.
Πίσω απο το μνημείο βρισκόταν η Piazza του καπιτωλίου,σχεδιασμένη απο το Μιχαήλ Αγγελο με τα δυο μουσεία,το pallazzo nuovo και το παλατσο ντει κονσερβατορι.Εδώ ξύπνησε ο γιόκας μου ο οποίος απο το ταρακούνημα(οι δρόμοι στο ιστορικό κεντρο είναι στρωμένοι με μικρές τετράγωνες πέτρες)είχε ζβλακωθεί και ήταν μια καλή ευκαιρία για λίγη ξεκούραση.Αφου τον άλλαξα(σταθερή αξία)και τον τάϊσα,τον έβγαλα απο το καρότσι,του έβαλα το ολόσωμο μπουφανάκι,ζέλωσα το σύζηγο με τον μάρσιπο,να ξεπιάνεται και το παιδάκι και κινήσαμε προς την Αρχαία αγορά και το Κολοσσαίο.
Εδώ να σημειώσω οτι ο Θεός μας λυπήθηκε και μας έκανε κατι μέρες......φοβερές.Πολύ το ευχαριστηθήκαμε.......
Attachments
-
47,7 KB Προβολές: 141