• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Aperitivo & caffee a Roma

manelaki

Member
Μια καλή σοκολάτα (όχι τα κακάο που κάνουν εδώ), που μπορώ να πιώ στη Ρώμη; Είχα διαβάσει παλιότερα μια πρόταση στο forum, αλλά δεν θυμάμαι..

Άκουσα βέβαια ότι η ζεστή σοκολάτα γενικά είναι ωραία στη Ρώμη, αλλά μακράν η καλύτερη είναι λένε στο μαγαζί Domiziano το οποίο είναι πάνω στην Piazza Navona. Η σοκολάτα εκεί λέει, είναι σαν υγρή μους και τρώγεται κανονικά με το κουτάλι..
Για όσους ξέρουν, ισχύουν τα παραπάνω; Θα μου προτείνατε να πάω;​
Ελα καλε δεν υπαρχει μονο η Ρωμη. Αν μενεις στην Αθηνα πηγαινε μεχρι το Petit Fleur, Ομηρου 44 να πιεις σοκολατα μοναδικη! Λιωνουν σε κατσαρολακι τη σοκολατα Valrhona και οι συνδυασμοι τους ειναι απαιχτοι, σοκολατα με πιπερι, με κρασι, με γλυκο του κουταλιου, με μελι και πορτοκαλι. Και μη περιμενεις καμια σοκολατα-πετιμεζι, εχει γευση σοκολατας (λιγο πικρη) οχι ζαχαρης. Καμια σχεση με τη συνηθισμενη σοκολατα που σερβιρουν ολες οι καφετεριες.

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Ελα καλε δεν υπαρχει μονο η Ρωμη. Αν μενεις στην Αθηνα πηγαινε μεχρι το Petit Fleur, Ομηρου 44 να πιεις σοκολατα μοναδικη! Λιωνουν σε κατσαρολακι τη σοκολατα Valrhona και οι συνδυασμοι τους ειναι απαιχτοι, σοκολατα με πιπερι, με κρασι, με γλυκο του κουταλιου, με μελι και πορτοκαλι. Και μη περιμενεις καμια σοκολατα-πετιμεζι, εχει γευση σοκολατας (λιγο πικρη) οχι ζαχαρης. Καμια σχεση με τη συνηθισμενη σοκολατα που σερβιρουν ολες οι καφετεριες.
Αχχ.. μένω στην Κρήτη δυστυχώς...:roll:

GTS

Member
Πάνω στη Ναβόνα τις χτυπάνε τις τιμές, όπως και πάνω στο Πάνθεον στη P. della Rotonda, όπως και σε άλλες τουριστικές-πιασάρικες τοποθεσίες. Λογικό είναι. Βέβαια 21 ευρώ απέχει πολύ από το φυσιολογικό, αλλά να πληρώσω 8-9 Ευρώ για 2 καφέδες φάτσα κάρτα στο Πάνθεον, όπως το κάνω κάθε φορά στη Ρώμη, δε μου φαίνεται εξωφρενικό, την ώρα που πληρώνω τα ίδια για να τους πιω στο χψ καφέ της Αθήνας.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και κάτι τελευταίο.. Έχω καταλάβει λάθος ή στην Ιταλία κυκλοφορεί (κυρίως) ένα είδος-χαρμάνι καφε (espresso), κι από εκεί και πέρα οι παραλλαγές είναι στο σερβίρισμα; Δηλαδή δεν υπάρχουν οι διάφορες γεύσεις όπως πχ στο Γαλλικό καφε; Μην παρεξειγείτε.. είμαι εντελώς άσχετη..;)
Την κουρτίνα 1: Έχεις καταλάβει λάθος. Και δεν είναι ένα μόνο το "είδος-χαρμάνι", και στην παραγωγή του espresso έχουν σημασία πολύ περισσότεροι παράγοντες από το "είδος-χαρμάνι" και το σερβίρισμα.

Τι εννοείς οι διάφορες γεύσεις? Με κάνεις να ανατριχιάσω... Όχι, ο καφές με άρωμα φουντούκι δεν είναι χαρμάνι καφέ!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το topic εδώ είναι για Ρώμη. Για ανώτερες κλάσσεις (π.χ. εξαιρετική γαλλική σοκολάτα σε γαλλικό καφέ, όπως παραπάνω) παρακαλώ μεταβείτε σε κάποιο σχετικό θέμα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το topic εδώ είναι για Ρώμη. Για ανώτερες κλάσσεις (π.χ. εξαιρετική γαλλική σοκολάτα σε γαλλικό καφέ, όπως παραπάνω) παρακαλώ μεταβείτε σε κάποιο σχετικό θέμα.
πολύ σωστά. και ούτε ενδεικνυται για ζεστη σοκολάτα.
("γαλλική" σοκολάτα? "γαλλικός" καφές? άλλες εφευρέσεις αυτές?όπως λέμε γαλλικό προσούτο?παρισινή πίτσα? carbonara alla marseillaise?:haha::haha:)
να αναθερμανουμε το war, χειμώνας έρχεται..

valk

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Σωστοτατοι οι δυο παραπανω κυριοι!!!
Γενικα εχω πεσει με τα μουτρα στο διαβασμα γιατι παω Ρωμη σε 15 μερες!.. Τα παντα βρισκω στο σαιτ... ειστε φοβεροι! Τις παραπανω προτασεις τις εχω καταγραψει και θα τις ...τιμησω!

stefanosx

Member
Γεια σας παιδιά, βρίσκομαι στην Ρώμη και μετα απο ατελιωτο περπάτημα στα μνημια, ψάχνουμε να βρούμε μια καλή περιοχή για ένα ποτό, χθες Πήγαμε στα στενακια στην πιάτσα ναβονα και δεν είχε και πολλές επιλογές για ποτό. Σήμερα λέμε να Πάμε το βράδυ προς τραστεβερε ξέρει κανείς κανένα Μαγαζι εκει η περιοχή που να έχει Καλά μπαρ η μπυραριες για ποτό/μπύρα. Και γενικά να προτινετε κάποια περιοχή για να βγούμε το βράδυ. μπενω απο Κινητο και μου είναι λίγο δύσκολο να ψάξω στο φόρουμ για πληροφορίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα