• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Aperitivo & caffee a Roma

vicky_pl

Member
Επόμενο Ταξίδι
Φρανκφούρτη - Κολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Το Pompi το προτεινω και εγω......Δεν υπαρχει αυτος ο πειρασμος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τιραμισου Α-Π-Ι-Θ-Α-Ν-Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:clap::clap::clap:

VACH

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των Άλπεων
Επειδή συνήθως οι Ιταλόφιλοι είναι και εσπρεσσόφιλοι, για όλους εμάς τους λάτρεις του καφέ, ένας σύντομος οδηγός εσπρέσσο για αρχάριους.

Πετάμε αύριο για Ρώμη και είμαι σίγουρη ότι μετά το ciuri ciuri θα γυρίσουμε υπέρβαροι...!

VACH

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια όχι παίξε γέλασε
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος των Άλπεων
Ααααχ, ήταν τέλεια η Ρώμη! Τελικά φάγαμε πολλά cannoli αλλά με κέρδισε η cassatina siciliana. Το ζαχαροπλαστείο Bella Napoli, που οι οδηγοί το δίνουν στη Vittorio Emmanuelle II 246 δεν το βρήκαμε, όσο κι αν ψάξαμε στην ευρύτερη περιοχή. Αντ' αυτού βρήκαμε ένα μαγαζί για street food σε αυτό το ύψος που πουλούσε σε χάρτινο χωνάκι τηγανητές γαρίδες, καλαμάρια, αγκινάρες, λαχανικά σε στικς, σουπλί κλπ. αλατισμένα και νόστιμα!

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά για καφέ θέλω να ρωτήσω..
Θέλω να αγοράσω καφέ από Ρώμη, λόγο της πολύ καλής ποιότητας, δώρο για τη μαμα μου που είναι λάτρης.. Πού μπορώ να βρω;
Διάβασα σε ένα οδηγό ότι πουλούν μερικές καφετέρειες, είδα και τιμή 22 Ευρώ το κιλό..

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Επειδή συνήθως οι Ιταλόφιλοι είναι και εσπρεσσόφιλοι, για όλους εμάς τους λάτρεις του καφέ, ένας σύντομος οδηγός εσπρέσσο για αρχάριους.

Πετάμε αύριο για Ρώμη και είμαι σίγουρη ότι μετά το ciuri ciuri θα γυρίσουμε υπέρβαροι...!
Δεν μου βγάζει τίποτα σχετικό VACH! ΄Εψαξα και στις προηγούμενες σελιδες αλλά τιποτα..:(

GTS

Member
Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά για καφέ θέλω να ρωτήσω..
Θέλω να αγοράσω καφέ από Ρώμη, λόγο της πολύ καλής ποιότητας, δώρο για τη μαμα μου που είναι λάτρης.. Πού μπορώ να βρω;
Διάβασα σε ένα οδηγό ότι πουλούν μερικές καφετέρειες, είδα και τιμή 22 Ευρώ το κιλό..
Sant'Eustachio Il Caffθ: il gran caffθ speciale tostato a legna dal 1938 a Roma

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Από εκεί σκεφτόμουν να αγοράσω, αλλά τώρα που προτεινεται κι από εδω, σιγουρεύτηκα....!
Είναι αλήθεια ότι στο Sant'Eustachio μπορείς να πιείς μόνο ένα γρήγορο καφέ (του 5 λεπτου) αλλά όχι να κάτσεις με την ησυχία σου (με τον ελληνικό αργόοοο τρόπο)...;

Και κάτι τελευταίο.. Έχω καταλάβει λάθος ή στην Ιταλία κυκλοφορεί (κυρίως) ένα είδος-χαρμάνι καφε (espresso), κι από εκεί και πέρα οι παραλλαγές είναι στο σερβίρισμα; Δηλαδή δεν υπάρχουν οι διάφορες γεύσεις όπως πχ στο Γαλλικό καφε; Μην παρεξειγείτε.. είμαι εντελώς άσχετη..;)

Last edited by a moderator:

GTS

Member
Κι εγώ άσχετος είμαι από καφέδες, απλά το πρότεινα το μαγαζί διότι εκεί είδα ότι πουλάνε. Μπορείς να κάτσεις και σε τραπεζάκια έξω αν θες.

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Μια καλή σοκολάτα (όχι τα κακάο που κάνουν εδώ), που μπορώ να πιώ στη Ρώμη; Είχα διαβάσει παλιότερα μια πρόταση στο forum, αλλά δεν θυμάμαι..

Άκουσα βέβαια ότι η ζεστή σοκολάτα γενικά είναι ωραία στη Ρώμη, αλλά μακράν η καλύτερη είναι λένε στο μαγαζί Domiziano το οποίο είναι πάνω στην Piazza Navona. Η σοκολάτα εκεί λέει, είναι σαν υγρή μους και τρώγεται κανονικά με το κουτάλι..
Για όσους ξέρουν, ισχύουν τα παραπάνω; Θα μου προτείνατε να πάω;

DiTravel

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου...
Μια καλή σοκολάτα (όχι τα κακάο που κάνουν εδώ), που μπορώ να πιώ στη Ρώμη; Είχα διαβάσει παλιότερα μια πρόταση στο forum, αλλά δεν θυμάμαι..

Άκουσα βέβαια ότι η ζεστή σοκολάτα γενικά είναι ωραία στη Ρώμη, αλλά μακράν η καλύτερη είναι λένε στο μαγαζί Domiziano το οποίο είναι πάνω στην Piazza Navona. Η σοκολάτα εκεί λέει, είναι σαν υγρή μους και τρώγεται κανονικά με το κουτάλι..
Για όσους ξέρουν, ισχύουν τα παραπάνω; Θα μου προτείνατε να πάω;

Καλησπέρα!Δεν ξέρω για τη σοκολάτα αλλά στο συγκεκριμένο καφέ πήραμε πέρυσι τα Χριστούγεννα ένα χυμό, ένα καπουτσίνο και ένα νεράκι (330l) και πληρώσαμε 21 ευρώ!Μπορεί για κάποιους να είναι φυσιολογική τιμή αλλά εμείς το φυσάγαμε και δεν κρύωνε. Ήταν το α' βράδυ στη Ρώμη, έβρεχε και κάτσαμε χωρίς να κοιτάξουμε τιμές. Βέβαια όπου πήγαμε μετά οι τιμές ήταν απόλυτα φυσιολογικές καμία σχέση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom