• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Alpha bank bonus

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Παρόλο που έχω εδώ και χρόνια ως βασική τράπεζα την Alpha λόγω μισθοδοσίας (και έχω και μια πιστωτική bonus), δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία συλλογής πόντων.
Τις τελευταίες μέρες έκατσα και διάβασα όλο το θέμα για να πάρω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό που με ενδιαφέρει είναι το κλείσιμο εισιτηριών με bonus αλλά κυρίως με μίλια της Aegean θα ήθελα να ρωτήσω 2-3 πραγματάκια, περισσότερο προς επιβεβαιώση πριν προχωρήσω στην αίτηση για κάποια κάρτα Aegan Bonus:
  1. Η απλή πιστωτική έχει συνδρομή 40€ και η Premium 80€. Επειδή σκοπεύω να τη χρησιμοποιώ σαν βασική κάρτα και να κάνω όλες τις πληρωμές από εκεί σκέφτομαι να βγάλω την Premium (και λόγω της καλύτερης αναλογίας μετατροπής bonus πόντων σε μίλια). Έχει καταφέρει κάποιος σε νέα έκδοση κάρτας να αποφύγει ή να μειώσει τη συνδρομή; Η πιστωτική που έχω τώρα δεν έχει συνδρομή απλά χρεώνομαι 1€ τον μήνα για τα Alpha Alerts, οπότε σκέφτομαι να κρατήσω και αυτή.
  2. Στη συλλογή πόντων μετράνε και οι συναλλαγές εκτός Ελλάδας, π.χ. σε κάποιο ταξίδι; Επίσης από ηλεκτρονική καταστήματα που έχουν έδρα στο εξωτερικό (π.χ. Amazon);
  3. Για τις online αγορές αν έχω καταλάβει καλά, πρέπει να γίνονται οι πληρωμές απευθείας μέσω κάρτας και όχι μέσω κάποιου άλλου τρόπου (π.χ. PayPal, GPay) για να γίνεται σωστά η απόδοση των πόντων;
Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον βοηθήσει.
Έβγαλα και εγώ πρόσφατα Aegean premium ενώ είχα δωρεάν bonus και δεν κατάφερα να πετύχω μειωμένη συνδρομή.
Κρατάς οπωσδήποτε και την δωρεάν κάρτα που είχες.
Πρόσεξε γιατί το μηνιαίο πιστωτικό όριο στην Aegean bonus μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο από αυτήν που είχες ήδη δωρεάν και συνδεδεμένη με τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου.
Θα πρέπει να στείλεις email για να το αυξήσεις γιατί δεν γίνεται από το τηλεφωνικό κέντρο.

Η συλλογή πόντων γίνεται ακριβώς όπως γινόταν και με την απλή πιστωτική bonus. Για αγορες στο εξωτερικό ισχύει 1€ >1 πόντος.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Βγαζεις και με πολυ λιγοτερους σε πιο κοντινο προορισμο.
Το ξέρω. Ανέφερα έναν μακρινό προορισμό (π.χ. Μαδρίτη) γιατί ο φίλος έκανε μια σύγκριση για την απόκτηση ενός business εισιτηρίου με 35.000 πόντους σε σχέση με την απόκτηση ίδιου εισιτηρίου με εξαργύρωση μιλίων.
Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοεί και τελικά τι είναι ποιο συμφέρον να εξαργυρώνεις για προορισμό Ευρώπης. Μίλια ή bonus πόντους;

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Ώπα! Κοιμάμαι τόσα χρόνια!!
Έχει συνδρομή αυτή;
Δηλαδή στους μεγάλους συνεργάτες δίνει Χ8 τους πόντους;
Ναι δίνει ×8. Έχει συνδρομή αλλά νομίζω ότι με 4000 ευρώ το χρόνο έχεις απαλλαγή.

paefstra

Member
τελικά τι είναι ποιο συμφέρον να εξαργυρώνεις για προορισμό Ευρώπης. Μίλια ή bonus πόντους;
Ειναι πολυ σχετικο. Αλλους ορους εχει το εισιτηριο με bonus. Ακομη κι αν συμφερει με bonus, οι οροι απευθυνονται σε αλλο ειδος ταξιδιου.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Πηρα 20.000 bonus απο το ανοιγμα λογαριασμου μισθοδοσιας τα Χριστουγεννα.

Σήμερα έβαλαν και σε μένα τους 20.000 πόντους από τον συνταξιοδοτικό λογαριασμό που άνοιξα. Άργησαν λέει γιατί το σύστημα μπερδεύτηκε επειδή ήμουν συνδικαιούχος στον συνταξιοδοτικό λογαριασμό της συζύγου.o_O

Petyr

Member
Στα θετικά της Premium πρέπει να συνυπολογιστεί το 1+1 εισιτήριο κάθε χρόνο συν τα 25 ευρώ εκπτωτικό κουπόνι πέρα από τα άλλα κουπόνια. Με αυτά τα δύο γίνεται απόσβεση σίγουρα της ετήσιας συνδρομής.
Κι εγώ την έχω 3 χρόνια περίπου και τη συνδρομή σίγουρα την έχω καλύψει για 8 χρόνια (και η δική μου αίτησή μου για απαλλαγή/μείωση της συνδρομής έπεσε στο κενό).
Αλλά εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις και το "μοντέλο" ανάπτυξης που χρησιμοποιείς. Εγώ π.χ. δεν είμαι fan των αγορών από kotso, θέλω να κρατάω το gold class όσο μπορώ οπότε δε με συμφέρει η έκδοση award εισιτηρίων με χρήση miles και προτιμώ το 1+1. Κάνω βέβαια χρήση μιλίων για έκπτωση σε ταξίδια. Το 1+1 θέλει τον τρόπο του, ειδικά αν έχεις >2 άτομα (παιδί π.χ.) και συμφέρει κυρίως για ευρωπαϊκά ταξίδια σε συνδυασμό με κάποια προσφορά που τρέχει. Αλλά είναι πολύ βολικό και αν χρειαστεί να τα κλείσεις πιο κοντά στην ημερομηνία που ταξιδεύεις που οι τιμές εκτοξεύονται. Το 25άρι είναι πολύ εύχρηστο για εσωτερικά ταξίδια κ φεύγει για πλάκα.

DePuy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Σήμερα έβαλαν και σε μένα τους 20.000 πόντους από τον συνταξιοδοτικό λογαριασμό που άνοιξα. Άργησαν λέει γιατί το σύστημα μπερδεύτηκε επειδή ήμουν συνδικαιούχος στον συνταξιοδοτικό λογαριασμό της συζύγου.o_O
Αυτό με τις 20.000 bonus για λογαριασμό μισθοδοσίας, τρέχει ακόμα ή ήταν κάποια παλιά προσφορά, γιατί δεν το βλέπω κάπου στην Alpha Bank ;

paefstra

Member
Οι οροι των εισιτηριων alpha bonus ειναι για ξυλο. Εκλεισα εισιτηρια την επομενη μερα απο αυτην που ηθελα επειδη χαζευα και τωρα για αλλαγη μερας θελω αλλα 23 για καθε εισιτηριο, αρα θα μεινουμε αλλη μια μερα.
Θα συνεχισω να τρωω τα bonus στο ΙΚΕΑ, δεν μ αρεσε η εμπειρια. Ειχα πανω απο 10 χρονια να κλεισω ετσι εισιτηριο και θυμηθηκα πως εσκαγα τα 20ρικα τοτε για αλλαγες.

Arwindan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουκουρέστι
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πόσο χρόνο παίρνει συνήθως να φανούν οι έξτρα πόντοι από προωθητικές του Κωτσόβολου;
Π.χ. στην παρακάτω:
1716458227370.png

Δεν αναφέρει πουθενά πότε θα μπουν οι έξτρα πόντοι.

pan82

Member
Οι οροι των εισιτηριων alpha bonus ειναι για ξυλο. Εκλεισα εισιτηρια την επομενη μερα απο αυτην που ηθελα επειδη χαζευα και τωρα για αλλαγη μερας θελω αλλα 23 για καθε εισιτηριο, αρα θα μεινουμε αλλη μια μερα.
Θα συνεχισω να τρωω τα bonus στο ΙΚΕΑ, δεν μ αρεσε η εμπειρια. Ειχα πανω απο 10 χρονια να κλεισω ετσι εισιτηριο και θυμηθηκα πως εσκαγα τα 20ρικα τοτε για αλλαγες.
Eντάξει αυτό είναι γνωστό όμως και το έχουμε συζητήσει κι εδώ ότι θέλει 23€ η αλλαγή. Αλλά αφού θα μείνεις μια μέρα παραπάνω μικρό το κακό στη μια μέρα λιγότερο θα υπήρχε το θέμα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.745
Μέλη
39.484
Νεότερο μέλος
dvasilo_

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα