• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Aegean Airlines Aegean Bonus Visa

Яна

Member
Μολις μιλησα με Alpha.Μονο την 1η δοση δεσμευουν
Όχι, και την δεύτερη. Είμαι σίγουρη! Κάθε φορά ψαχνομαι τι λείπει και είναι αυτό. Στο τέλος ενώ περιμένω να μου τραβήξει την τελευταία δόση, δεν τραβάει τίποτα γιατί τα έχει πάρει στην αρχή!

giannis228

Member
Όχι, και την δεύτερη. Είμαι σίγουρη! Κάθε φορά ψαχνομαι τι λείπει και είναι αυτό. Στο τέλος ενώ περιμένω να μου τραβήξει την τελευταία δόση, δεν τραβάει τίποτα γιατί τα έχει πάρει στην αρχή!
ειναι ατοκες οι δοσεις?

pan82

Member
Σωστά τη πρώτη τη χρεώνει επιτόπου οπότε λογικό μπαίνει στο λογαριασμό σου και τη δεύτερη τη δεσμεύει στις προβλέψεις/δόσεις του επόμενου μήνα οπότε την αφαιρεί από το διαθέσιμο υπόλοιπο.

Яна

Member
Σωστά τη πρώτη τη χρεώνει επιτόπου οπότε λογικό μπαίνει στο λογαριασμό σου και τη δεύτερη τη δεσμεύει στις προβλέψεις/δόσεις του επόμενου μήνα οπότε την αφαιρεί από το διαθέσιμο υπόλοιπο.
Ακριβώς

BurnItDown

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερικη
Οκ!Επισης:
1/γιατι σε αγορα οπου ζητησα ατοκες δοσεις στο POS μου ζηταει ολοκληρο το ποσο πρωτα;
2/Ανεξαρτητα απο την 1η και τη 2η δοση το υπολοιπο πιστωτικο οριο της καρτας θα ειναι διαθεσιμο η θα ειναι δεσμευμενο μεχρι να ξεχρεωθουν οι δοσεις;

tatooine

Member
Οκ!Επισης:
1/γιατι σε αγορα οπου ζητησα ατοκες δοσεις στο POS μου ζηταει ολοκληρο το ποσο πρωτα;
2/Ανεξαρτητα απο την 1η και τη 2η δοση το υπολοιπο πιστωτικο οριο της καρτας θα ειναι διαθεσιμο η θα ειναι δεσμευμενο μεχρι να ξεχρεωθουν οι δοσεις;
Διαθέσιμο.

Яна

Member
Οκ!Επισης:
Όταν πάει να κάνει τη χρέωση, ακόμα κι αν μπει το ποσό σε δόσεις, ζητάει να υπάρχει ολόκληρο μέσα. Εγώ αυτό έχω καταλάβει. Μπαίνει σε δόσεις, δεσμεύεται 1η-2η και το υπόλοιπο ποσό είναι διαθέσιμο.

adiaforos

Member
/γιατι σε αγορα οπου ζητησα ατοκες δοσεις στο POS μου ζηταει ολοκληρο το ποσο πρωτα;
1) Για να μην υπερβείς το πιστωτικό όριο της κάρτας σου. Πρώτα γίνεται η έγκριση του ποσού και μετά ο διαμοιρασμός σε δόσεις.
2) Εξαρτάται, μπορεί να είναι δεσμευμένο ολόκληρο, μπορεί μόνο η τρέχουσα και η επόμενη δόση. Η ALPHA θα έλεγα ότι τείνει προς τη δεύτερη περίπτωση.
Επίσης, το σύνολο των οφειλόμενων δόσεων δεσμεύει το πιστωτικό σου όριο και για δόσεις, π.χ. αν έχεις πιστωτικό όριο 2.000€, και εκκρεμεί η πληρωμή δόσεων αξίας 1500€, μετά η επόμενη αγορά με δόσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 500€.

BurnItDown

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερικη
1) Για να μην υπερβείς το πιστωτικό όριο της κάρτας σου. Πρώτα γίνεται η έγκριση του ποσού και μετά ο διαμοιρασμός σε δόσεις.
2) Εξαρτάται, μπορεί να είναι δεσμευμένο ολόκληρο, μπορεί μόνο η τρέχουσα και η επόμενη δόση. Η ALPHA θα έλεγα ότι τείνει προς τη δεύτερη περίπτωση.
Επίσης, το σύνολο των οφειλόμενων δόσεων δεσμεύει το πιστωτικό σου όριο και για δόσεις, π.χ. αν έχεις πιστωτικό όριο 2.000€, και εκκρεμεί η πληρωμή δόσεων αξίας 1500€, μετά η επόμενη αγορά με δόσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 500€.
Εγω εχω 1500€ πιστωτικο οριο το οποιο θελω να χρησιμοποιησω για αγορα με δοσεις ΑΛΛΑ θελω να κανω και μια αλλη αγορα απο Κοτσοβολο γυρω στα 500€.Αν κανω καταθεση τα 500€ στην πιστωτικη και το αγορασω εφαπαξ (οχι δοσεις) οι μπονους ποντοι πιστωνονται κανονικα και γι αυτη την αγορα;Παιδια συγνωμη για τον καταιγισμο ερωτησεων αλλα ειμαι τελειως newbie σε οτι αφορα αγορες με πιστωτικη!

adiaforos

Member
Εγω εχω 1500€ πιστωτικο οριο το οποιο θελω να χρησιμοποιησω για αγορα με δοσεις ΑΛΛΑ θελω να κανω και μια αλλη αγορα απο Κοτσοβολο γυρω στα 500€.Αν κανω καταθεση τα 500€ στην πιστωτικη και το αγορασω εφαπαξ (οχι δοσεις) οι μπονους ποντοι πιστωνονται κανονικα και γι αυτη την αγορα;Παιδια συγνωμη για τον καταιγισμο ερωτησεων αλλα ειμαι τελειως newbie σε οτι αφορα αγορες με πιστωτικη!
Η απάντηση χοντρικά είναι ναι, γιατί όταν ολοκληρωθεί η αγορά με δόσεις, το πιστωτικό σου υπόλοιπο θα είναι όλο διαθέσιμο πλην δύο δόσεων και τυχόν άλλων τρεχουσών αγορών. Οπότε μπορείς να κάνεις νέα αγορά εφάπαξ, χωρίς καν να καταθέσεις τα 500€. Τώρα, αν δεν υπάρχει διαθέσιμο επαρκές υπόλοιπο και κάνεις τεχνητή αύξηση του πιστωτικού ορίου με κατάθεση 500€, εναπόκειται στον αλγόριθμο της τράπεζας να αποφασίσει αν θα γίνει δεκτή η συναλλαγή, αλλά για τα ποσά που μιλάμε θεωρώ ότι θα γίνει αποδεκτή.
(Βγήκαμε ωστόσο offtopic, συζητάμε περί λειτουργίας πιστωτικών καρτών εν γένει, ας παραμείνουμε στο νήμα)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.383
Νεότερο μέλος
eleni.marka81

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom