• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Χειμώνας στην Νότια Γαλλία

paefstra

Member
Λίγη βοήθεια και σε μένα παρακαλώ;
Έκλεισα Bordeaux για 3ήμερο γεμάτο, αρχές Δεκέμβρη. Σκεφτόμουν να νοικιάσω αυτοκίνητο για
1. ένα μικρό γύρο των chateaux. Σε ποια να πάω;
2. μια βόλτα ως τον Ατλαντικό (ή αμμόλοφο Πιλά ή Αρκασόν) ή και όχι.
3. Saint Emilion ή και κάπου αλλού;
Οι Χριστουγεννιάτικη αγορά λέει;
Πρώτη φορά εκτός Παρισιού. Δεν τα πάω καλά με τα γαλλικά. :(
Προτάσεις; Ακούω τα πάντα. Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα προτάσεις από γαλλόφιλους, κρασόφιλους, από έχοντες πάει σε Bordeaux και πέριξ, διαμένοντες σε Γαλλία κ.α.
Εγω παντως προσεξα οτι ο υπερτατος γαλλοφιλος @taver πηγε Rochefort και La Rochelle προς τον ωκεανο.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Οχι. Δεν βγαινει Παρασκευη με Κυριακη, ουτε μου κανει κλικ.
Εκτος αν φτανει μονο Παρασκευη ολοκληρη για Νικαια και Σαββατο για Μεντον και Μονακο (ξερω οτι αξιζει το ωκεανογραφικο αλλα δεν ειμαι στο mood, προτιμω περπατημα στις φτωχογειτονιες της χωρας).
Η Νίκαια έχει πράγματα για να γεμίσεις εύκολα το πσκ. Αν οι πτήσεις είναι προς και από Νίκαια, θα έμενα εκεί και απλά θα πεταγόμουν εύκολα και γρήγορα στο Μονακό. Ακόμα και για μισή μέρα μόνο και μόνο γιατί είναι κάτι τόσο διαφορετικό και στον κόσμο του. Τώρα καλό ή κακό είναι άλλη κουβέντα. Μεντόν βέβαια δεν έχω πάει και δεν έχω άποψη.

Λίγη βοήθεια και σε μένα παρακαλώ;
Έκλεισα Bordeaux για 3ήμερο γεμάτο, αρχές Δεκέμβρη. Σκεφτόμουν να νοικιάσω αυτοκίνητο για
1. ένα μικρό γύρο των chateaux. Σε ποια να πάω;
2. μια βόλτα ως τον Ατλαντικό (ή αμμόλοφο Πιλά ή Αρκασόν) ή και όχι.
3. Saint Emilion ή και κάπου αλλού;
Οι Χριστουγεννιάτικη αγορά λέει;
Πρώτη φορά εκτός Παρισιού. Δεν τα πάω καλά με τα γαλλικά. :(
Προτάσεις; Ακούω τα πάντα. Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα προτάσεις από γαλλόφιλους, κρασόφιλους, από έχοντες πάει σε Bordeaux και πέριξ, διαμένοντες σε Γαλλία κ.α.
Και στη Bordeaux γεμίζεις τριήμερο, έχει πράγματα. Το μουσείο Aquitaine δεν χάνεται. Δεν έχω πάει Saint Emilion, αλλά αν θέλετε μεσαιωνική πόλη μάλλον είναι η πιο εύκολη επιλογή. Για Pilat χειμωνιάτικα δεν μου ακούγεται και η καλύτερη επιλογή.

Υπάρχει και η επιλογή να κινηθείτε προς την Γαλλική χώρα των Βάσκων, είναι άλλη φάση βέβαια, λιγότερη Γαλλική. Η Bayonne είναι πολύ όμορφη πάντως.

paefstra

Member
@Señor_Nada θα το δουμε αναλογως καιρου. Αν πιασει καμια παλιοβροχη, τοτε μονο Μεντον και με το ζορι. Ναι οι πτησεις ειναι απ" ευθειας.

paefstra

Member
Αφηνω εδω συνοπτικα εντυπωσεις απο χειμωνιατικο ταξιδι Νοτια Γαλλια.
Για να μη χρεωσω εξτρα αδεια εγινε εξπρες Παρασκευη με Κυριακη.
Η ΝΙκαια ειναι πανεμορφη. Το κλιμα ειναι κατι το αξιοσημειωτο, το μεσημερι εμπαινες θαλασσα αν ηθελες, το βραδυ ηθελε παλτο και κασκολ. Το σκηνικο με την promenade με τους φοινικες ειναι απλα κατι αναπαντεχο, Ολη η εικονα μου φανηκε κατι που δεν περιμενα. Θελει 2 μερες, σε μια ειδαμε καποια πραγματα τρεχοντας. Το βραδυ στην παλια πολη στα στενακια ειναι πολυ ωραια. Πολυ ζωντανη πολη.
Πηγαμε για μιση μερα Μεντον, αλλη απροσδοκητα ομορφη πολη. Τα ξενοδοχεια του 19ου αιωνα, η αρχιτεκτονικη με τα στενα carrugi που θυμιζαν Γενοβα, η παραλια, αλλη promenade με φοινικες, ηταν πραγματα που δεν τα ειχα στον νου γιατι αυτο το ταξιδι βγηκε σχεδον σκαστα μονο και μονο επειδη υπηρχαν εισιτηρια με μιλια και δεν ειχα διαβασει τιποτε.

Η διαδρομη με το τρενο που γλειφει την παραλια απο Νικαια μεχρι Μεντον με τους κολπισκους και τις αμμουδιες με κολυμβητες Νοεμβρη μηνα ειναι ο,τι πιο ωραιο εχω δει σε διαδρομη με τρενο. Αναλογικα με αλλες περιοχες της Γαλλιας η τιμη ηταν τρομερα χαμηλη, 6 ευρω απο Νικαια μεχρι Μεντον.
Το οτι βραδιαζει στις 5 ηταν τεραστιο προβλημα. Χανεται η μιση μερα γιατι ολα αυτα με σκοταδι δεν λενε. Αν ηταν καλοκαιρι στανταρ εβγαινε μια πολη ακομη το απογευμα, δεδομενου οτι οι αποστασεις ειναι του μισαωρου με τρενο. Απο την αλλη γλιτωνεις τον κοσμο και τις θερινες τιμες στη διαμονη (ακριβως διπλασιες) . Παντως το τρενο ηταν φουλ απο κοσμο, εχει τουρισμο αλλα οχι οτι βουλιαζει κιολας.

Ενα αλλο που δεν περιμενα ηταν ποσο ακριβη ειναι στα εστιατορια. Σε γενικες γραμμες πανω απο 20 μια μεριδα φαγητο, περιπου 15 μια πιτσα και 13 ως 15 μια σαλατα. Στεναξαν οι φουρνοι φυσικα γιατι στη Γαλλια νηστικος δεν μενεις με τιποτε και τρως καλα. Τιμες καφε περιπου στο 2ευρο ενω σε καλα ιστορικα μαγαζια το ποτηρι κρασι πηγαινε μεχρι 8-9 ευρω οπως και η μπιρα (@psilos3 μεινε μακρια) . Δεν ξερω τι παιζει σε πιο οικονομικα μπαρ. Την ακριβη κατασταση σωζουν σχετικα τα παμπολλα εστιατορια αραβων, καθως φαινεται εντονα η παρουσια τους.
Καραμετριο το μουσειο Σαγκαλ γιατι ειχε πινακες της θρησκευτικης του περιοδου, αλλα απαιχτο το καφε του μουσειου εξω μεσα στις ελιες.
Θα ξαναπηγαινα ετσι ακριβως, γιατι υποψιαζομαι οτι το καλοκαιρι βουλιαζει απο υπερφραγκατους που κανουν διακοπες. Εχει ωραια αγορα, αν και ακριβη πλεον για τα ελληνικα πορτοφολια. Επισης δραματικη η εικονα αστεγων στους κεντρικους δρομους μεχρι και ολοκληρες οικογενειες. Και οταν λεω ετσι ακριβως εννοω εισιτηριο 55 ευρω με μιλια, γιατι οποτε τσεκαρα οι κανονικες τιμες της Αιγαιου ηταν στο διαστημα. Θα ηθελα ακομη μια μερα αλλα απο την αλλη ειναι ιδανικη αποδραση για ΠΣΚ. Την επομενη φορα με μαγιο στη βαλιτσα.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.383
Νεότερο μέλος
eleni.marka81

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα