Και να φανταστείς ότι αυτό δε μου άρεσε. Πού να ήξερα τι θα ξημέρωνε! Στην ιστορία, λέει, τα πιο πιθανά είναι τα μη αναμενόμενα.
Μου αρέσει Αρβανιτάκη "...σαν δεσμός με σκορπιό λογαριάζονται οι πόνοι..". Αλλά δε νομίζω να είναι 80's.
Να και κάτι από μένα. Είναι δυο κομμάτια μαζί, απολογία για τη μη αναφορά τους. Το πρώτο σκέτη ατμοσφαιρική ψυχεδέλεια, το δεύτερο αγαπημένο, εμπνευσμένο απ' το τι συνέβη στο μυαλό τής ως τότε υποδειγματικής δεκαεξάχρονης, μια Δευτέρα πρωί του 1979!
Ναι, καλά καταλάβατε. Κυρίες και κύριοι, πρώην πιτσιρίκια και πιτσιρίκες, The Boomtown Rats!!!
Κι ένα παλιότερο σε διασκευή των 80s, συνεργασία της τραγουδίστριας των Pretenders με τους UB40 και πίσω απ' τη συνεργασία ένας γάμος.
Εύχομαι όλοι να έχουν κάποιον...
Όπως καταλάβατε εδώ έχουμε 80's party, προς τιμή του idel που έθεσε το θέμα!
Πάμε λοιπόν με ένα ταξιδιωτικό video κι ένα κομμάτι από Simple Minds, όχι το πιο δυνατό μα σίγουρα το πιο ατμοσφαιρικό
ANEL έχω να παρατηρήσω πως καθώς τραγουδάει η Annie Lennox στο post 13, κουνιούνται ως και τα φύλλα του avatar σου!!
Θα κλείσουμε με ένα πρωτοποριακό συγκρότημα κι ένα τραγούδι από τα 70s σε εκτέλεση των 80s: Talking Heads και Psycho Killer! (με είχατε για καλό κορίτσι ε; )
Εις το επανακούειν
Η παρακατω λιστα είναι αφιερωμενη στην apodrasi που… με προλαβε και τα ειπε όλα πρωτη
Top 26 – Pank - Rock Songs (και λιγο από new wave)
Το αγαπημενο μου συγκροτημα είναι χωρις δευτερη σκεψη από ροκιες οι Cult και από πανκ οι Smiths με τις μεγαλές τους επιτυχιες : She sells sanctuary, Wild flower (Cult) και Bigmouth strikes again (Smiths). Το πιο χαρακτηριστικο όμως συγκροτημα αυτης της κατηγοριας για μενα είναι οι Cure… αψογοι σε όλα τους, στη μουσικη τους, τους στιχους τους, τα βιντεο κλιπ τους, το 80ς λουκ τους κλπ.
1. Violent Femmes – Blister in the sun
2. The Ramones – I wanna be sedated
3. Stranglers – Golden brown / Midnight summer dream
4. Blondie – Call me / Heart of glass
5. Cult – She sells sanctuary / Wild flower / Rain
6. Neil Young – Rocking in a free world
7. Joan Jett – I love rock n roll
8. The Clush – Rock the Kasbah / Should I stay or should I go / London calling
9. R.E.M. – The one I love
10. Queen – Another one bites the dust
11. Public image ltd – Not a love song
12. U2 – Pride / New years day / bloody Sunday / With or with out you
13. Smiths – Bigmouth strikes again / Suede head / Every day is like Sunday / There is a light that never goes out
14. Cure – The forest / Love song / Kyoto song / Just like heaven
15. Water boys – Donʼt bang the drum / Whole of the moon / Pan within
16. Simple Minds – Donʼt you forget about me / Alive and Kicking / Belfast child / Someone, somewhere / Mandela day
17. Billy Idol – Flesh for fantasy / Cradle of love / Sweet sixteen
18. Depeche Mode – Strange love / Route 66 / Just cant get enough / People are people
19. Church – Under the milky way
20. Joy Division – Love will tear us apart again
21. Rolling Stones – Harlem Shuffle
22. Echo & the Bunnymen – Killing moon (πολύ αγαπημενο κομματι)
23. The mission UK – Butterfly on a wheel
24. Fiction Factory – Feels like heaven
25. New Order – Blue Monday / True faith
26. Martha & the Muffins – Echo beach
Καταρχας στο νουμερο 1 της παραπανω λιστας Pank-Rock, στους Violent Femmes διπλα από το Blister in the sun προσθεστε το αχτυπητο κομματι Add it up που απορω πως το ξεχασα, ξερετε εσεις… Why cant I have just one fuc…. (θα με κοψουν οι διαχειριστες) οποιος ξερει να βαζει βιντεακια ας το βαλει αν θελει είναι χαρακτηριστικο της λιστας. Επισης απλως αναφερω και τους Sex Pistols με το υπεροχο Pretty Vacant οι οποιοι βεβαιως δεν ανηκουν στην δεκαετια για την οποια μιλαμε νομιζω τελη του 70 ειχαν ηδη διαλυθει όμως επηρεασαν σημαντικα την μετεπειτα πανκ μουσικη.
Apodrasi ναι ανηκω κι εγω στο «χωρο» είναι δυνατο να ακους το pan within των waterboys , το call me των blondie, το should I stay or should I go των clush, το blue Monday των new oder (να μη συνεχισω με αλλα, σιγα σιγα θα τα πω όλα) και να μην «χτυπιεσαι-χορευεις?» Από τα περισσοτερα ξερω τους στιχους απεξω και τα τραγουδαω-χορευω συγχρονως. Μαλιστα όπως ανεφερα παραπανω το Bar Libido στη Θεσσαλονικη οπου συχναζα δεκαετια 90 εβαζε πολλα από αυτά εκτος από heavy metal και ηταν το στεκι μου. Ημουν όμως και της χορευτικης μουσικης δηλαδη Disco και Pop. Παντως επειδη μενεις Αθηνα πριν χρονια ειχα παει στο «Μπρικι» στη πλατεια Μαβιλη και εβαζε τετοια pank και rock, μηπως να κανουμε εκει καμια συναντηση travelstories παραρτημα 80s music? Δε θα μπορουμε να μιλαμε βεβαιως ουτε να ακουει ο ενας τον άλλο, αλλα τουλαχιστον θα χορεψουμε. Εις το επανακουειν λοιπον….
Ο idem ομως που χαθηκε? No news….good news ας ελπισουμε ότι λειπει σε κανα ταξιδακι.
Μέσα για το Μπρίκι, μόνο που δεν ξέρω αν υφίσταται! Και ως τη Ρόδο φτάνω, στο ροδίτικο Sticky Fingers είχα ακούσει τέτοια τελευταία φορά, μα ούτε κι αυτό ξέρω αν υπάρχει!
Το Add it up δικό σου. Κι επειδή δεν είναι και τόσο δικό μου, θα ακολουθήσει ένα κοινό μας.