• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

80's music

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Μετα την αναφορα μου στη heavy metal μουσικη δε θα μπορουσα να μην αναφερθω και στις μπαλαντες των παραπανω γκρουπ που αφησαν εποχη ξεκινωντας βεβαιως από το Nightmare των MSG

Top 5 – Heavy Metal Ballands Songs
  • MSG – Never ending Nightmare
  • Scorpions – I’m still loving you
  • White Snake – Is this Love
  • Heart – Alone
  • Guns N’ Roses – Knocking on heavens door

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
:)Ώπα εδώ είμαστε. Τώρα έχω πάθει σοκ εγώ, να χορεύουν ένα ένα τα 110 στ' αυτιά μου και να μου λέτε ότι τα άκουγα πριν 25 και βάλε χρόνια! Ας το προσπεράσουμε...

Η δική μου μεριά το:clap: punk, new wave:clap:
The Cure- Boys don't cry, The caterpillar
R.E.M.- I believe, Fall on me
The stranglers- Midnight summer dream, Always the sun
THE PRETENDERS- Don't get me wrong, Do it on the pavement, I remember you (θεϊκή φωνή και τύπος αυτή η Chrissie Hynde!)
Sting- Englishman in New York
Dire Straits- Romeo and Juliet

StatusQuo, Class, Jam, Jethro Tull, U2, Depeche Mode και μπορεί τα πολύ καλά μου να μην τα έχω πει γιατί δεν είμαι συστηματική κι έτσι ανέφερα απλά όσα μου ήρθαν πρώτα. Κάποια από τα Heavy Metal που είδα εδώ (αλλά και από τα Top 110) τα θεωρώ new wave με το αδιάσειστο μουσικολογικό κριτήριο ότι μου αρέσουν πολύ ενώ το Heavy Metal όχι!!

Να πούμε και κανένα πιο ελαφρύ
Bangles- Manic Monday, Walk like an Egyptian
Fleetwood Mac- Little lies, When I see you again
και ο "δικός μας" George Michael.

Ελληνικό new wave: Metro Decay! Πολύ καλοί αλλά διάτοντες. Τους πρόλαβε κανείς;

Φατμέ και Φατμέ και Φατμέ (σταθερές αξίες Πορτοκάλογλου, Τσάκαλος)

Μου άρεσε που σας βρήκα εδώ! Και που κάποιοι φροντίζετε να ακούμε κιόλας. ;)

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Παιδια στη λιστα με τις Heavy metal ballands ξεχασα να αναφερω την επισης τεραστια επιτυχια των Scorpions που δεν είναι άλλη φυσικα από το Holidays οποτε διπλα στο Still loving you προσθεστε και το Holidays. Είναι λιγο μελαγχολικα κομματια βεβαια όλα αυτά αλλα τοτε στα 80ς ερωτας σημαινε μελαγχολια, πονος, δακρυα, αναμνησεις…. Ενώ τωρα αν κρινω και από την ξενη και από την ελληνικη μουσικη σκηνη ειμαστε ολο ντιρινταχτα, κουνηματα και τσαχπινιες

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Apodrasi χαιρομαι που ανακαλυψες το θεμα του idem για την 80ς μουσικη. Εχει πλακα γιατι οσοι φαν του ειδους βρισκουμε το θεμα αναφωνουμε «ωπ! Τι εχουμε εδώ?» Λοιπον σχετικα με τη λιστα σου για τη pank και new wave μουσικη εχω να πω ότι με προλαβες… Ειχα σκοπο να βαλω αυτή τη λιστα στη συνεχεια αλλα εσυ τα εγραψες όλα. Κι εγω λατρευω ακομα τους Cure και τους Smiths ο Morrissey είναι από τους αγαπημενους μου, τα cd τους τα ακουω σχεδον κάθε εβδομαδα στο αυτοκινητο. Αγαπημενο των Cure είναι το απολυτο μελαγχολικο και ψυχοπλακωτικο καμματι τους το Kyoto Song και αγαπημενο των Smiths το Bigmouth strikes again. Απιστευτες αναμνησεις και από τα δυο…. Apodrasi όπως ειπα και παραπανω τα περισσοτερα κομματια από τη λιστα με τα 110 θα τα βρεις όλα μαζεμενα στο www.80smusicvids.com (ελπιζω να μη θεωρηθει ότι κανω διαφημιση στο εν λογω σαιτ, το ειχα ανακαλυψει κι εγω τυχαια πριν χρονια ψαχνοντας για 80ς βιντεοκλιπ, είναι πολύ απλα δομημενο και τα βιντεο παιζουν αμεσως)

Last edited by a moderator:

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Παντως μου κανει εντυπωση που κανενας δε σχολιασε μεχρι στιγμης την αναφορα μου στο «Μουσικοραμα», στους πειρατικους ραδιοφωνικους σταθμους, στη Μανινα και το Μπλεκ, το MTV κλπ. Τι στο καλο μονο εγω εχω αναμνησεις από όλα αυτά? Η ειμαι η μεγαλυτερη σε ηλικια οποτε τα θυμαμαι και καλυτερα ή κανενας σας δεν εκανε αφιερωσεις στους σταθμους της τοτε εποχης δεν εξηγειται αλλιως…. Apodrasi εκανες μια αναφορα σε καποιον Αργυρη Ζηλο . Καταλαβαινω ότι πρεπει να εισαι από Αθηνα οποτε εγω δεν γνωριζω, τι γινοτανε Αθηνα στα 80ς εχω ακουστα μονο το Γιωργο Πολυχρονιου και τον Τσαουσοπουλο…

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Βεβαίως Μανίνα vs Κατερίνα. Στα 70s όμως και στα κρυφά γιατί δεν με άφηναν να τα διαβάζω!
Βεβαίως MTV. Σταθμός κάπως όψιμος. Για μένα σαν τέλος εποχής.
Βεβαίως πειρατικοί σταθμοί. Με αυτούς έβγαλα όλο το διάβασμα στα σχολικά χρόνια. Αφιερώσεις σπανίως έκανα. Κρατιόμουν σε απόσταση αφού μου φαινόταν πως οι παράγοντες κοιτούσαν να βγάλουν γυναίκα!
Βεβαίως Μουσικόραμα! Η όαση!
Και τον Πετρίδη θα θυμάσαι.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Ούτε κι εγώ τα έχω ξεπεράσει αυτά τα κομμάτια. Είναι συνυφασμένα με "τα καλύτερά μας χρόνια" και ακόμα αυτά θεωρώ μουσική. Τα έχω σε βινύλιο οπότε τα ακούω δυστυχώς σπάνια. Μα όταν ο RED (που ακούω στο αυτοκίνητο) παίξει κάποιο, μου φτάχνει ολόκληρη τη μέρα. Ναι ήταν μελαγχολικά και εσωστρεφή, με κρυμμένα ψήγματα αισιοδοξίας ταυτόχρονα κι αυτός ακριβώς ο συνδυασμός μου άρεσε. "Time is on my side" κι έτσι.
Ευχαριστώ για το link και για το θέμα που ανοίξατε!
Όσο για τον έρωτα στα 80s, μάλλον εμείς συνεχίζουμε να του δίνουμε τον ίδιο ορισμό και τώρα. Οι emo μπορεί και να είναι οι απόγονοί μας (...εμάς των punk, at least).
Κάποια στιγμή να πούμε και για το ντύσιμο, το κούρεμα, τις in εκφράσεις...

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Προς go2dbeach

:shock:ABC!!!! και Station One!!!!:shock:
Κόβω να πήγαινες Πατήσια στο ;)νηπιαγωγείο!

Dancing Queen

Member
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Apodrasi καλυτερα να μη κανουμε αναφορα στο ντυσιμο των 80ς και το γενικοτερο στυλ , θα γραψουμε κι εκει πολλα σαν γυναικες που ειμαστε και θα ξεφυγουμε απο το θεμα ... το σιγουρο ειναι οτι για φετος το Χειμωνα στη μοδα τα 80s are back ... οποτε ενα 80ς φουστανακι μαλλον θα το χτυπησω οχι για να το βαζω εξω , αλλα να το χω στη ντουλαπα να θυμαμαι την εφηβεια μου, αφου δυστυχως δεν κρατησα τιποτα απο τοτε.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Apodrasi καλυτερα να μη κανουμε αναφορα στο ντυσιμο των 80ς και το γενικοτερο στυλ , θα γραψουμε κι εκει πολλα σαν γυναικες που ειμαστε και θα ξεφυγουμε απο το θεμα ... το σιγουρο ειναι οτι για φετος το Χειμωνα στη μοδα τα 80s are back ... οποτε ενα 80ς φουστανακι μαλλον θα το χτυπησω οχι για να το βαζω εξω , αλλα να το χω στη ντουλαπα να θυμαμαι την εφηβεια μου, αφου δυστυχως δεν κρατησα τιποτα απο τοτε.
Σωστό για το θέμα (αν και η μουσική κοθόριζε τα ρεύματα, όπως στα 70s με τους καρεκλάδες και τους ροκάδες).
Φουστανάκια δεν το ήξερα ότι υπήρχαν στα 80s!!!!!!! και τέλος περί ενδυμασίας.

ANEL

Member
και αυτό για όσους συγκινούνται απ'άυτή την φωνή ακόμα!!
2 δεκαετίες μετά το ίδιο ρίγος!!!καλή ακρόαση!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom