• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μαλαισία 4 βδομάδες στη Μαλαισία

GTS

Member
Δεν ξέρω αν το κάνεις επίτηδες ή πραγματικά δεν καταλαβαίνεις. Παραθέτω απλώς το εδάφιο:

To Arwana Perhentian Resort δεν ήταν η πρώτη επιλογή μου για τη διαμονή. Το Perhentian Island Resort έμοιαζε η καλύτερη επιλογή – ήταν όμως η ακριβότερη. Με βάση αυτά που είχα διαβάσει από τις ιστορίες του φόρουμ είχα σαν πρώτη επιλογή το Coral View, δεύτερη το Abdul Chalet και τρίτη το Tuna Bay. Όμως όλα ήταν κλεισμένα και κατέληξα εδώ.

Αν αυτό δε δίνει ικανοποιητική απάντηση, λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι αυτό.
Καταρχήν, συζητάμε με ηρεμία πιστεύω....ένα αυτό (και σαν ενάμισι, δε διαβάζω ούτε συγκρατώ όλα τα γραφόμενά σου, λυπάμαι αν δε σου κάνω τη τιμή).

Δεύτερον δεν υπάρχει κάτι να καταλάβω εγώ από σένα ή εσύ από εμένα. Απλά, για να μην αποκομίσουν άσχημη εντύπωση μελλοντικοί ταξιδιώτες για το νησί, προσπαθώ να τονίσω ότι εσύ μεν τη πάτησες, αλλά οι εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες της όμορφης πλευράς του νησιού (που είναι πάνω από το μισό νησί), μεταξύ των οποίων και εγώ, περνούσαν ζάχαρη σε έναν παράδεισο. Μην εκνευρίζεσαι, τη πάτησες, πάμε παρακάτω....το φόρουμ σε ευχαριστεί που με τη δική σου αρνητική εμπειρία θα αποτρέψεις ενδεχομένως κάποιους να τη πατήσουν και αυτοί....δεν υπάρχει λόγος εκνευρισμού....

Alexandros_T

Member
Επόμενο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Την είδα κι εγώ την άμοιρη μαιμού

Παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες να τη λύσουν αλλά... χαμπάρι.
Άλλωστε και στη χώρα μας δένουν τα κατοικίδια...
Πολύ περιγραφικές οι φωτό σου. Συμπλήρωσαν τις δικές μου και αναπόλησα πάλι τις ξέγνοιαστες στιγμές μου εκεί.

GTS

Member
Την είδα κι εγώ την άμοιρη μαιμού

Παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες να τη λύσουν αλλά... χαμπάρι.
Άλλωστε και στη χώρα μας δένουν τα κατοικίδια...
Φαντάζομαι πέτυχες και τις ελεύθερες μαϊμούδες στη ζούγκλα, διαφορετικού είδους από αυτή στη φωτό....αν και μικρό νησί έχει εντυπωσιακή πανίδα!

Alexandros_T

Member
Επόμενο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Τα ξαναείπαμε για το Arwana και την άσχημη παραλία του. Ας μη μείνουμε εκεί αλλά σε αυτό το παραδεισένιο τοπίο, διαφορετικό από άλλα τροπικά νησιά. Το ενδιαφέρον που έχει κάτω απ' το νερό είναι το πλουσιότερο που έχω συναντήσει. Πραγματικά ξεχνιέσαι για πολλές ώρες χαζεύοντας με μια μάσκα το ντοκυμανταίρ που βρίσκεται σε βάθος μόλις ενός μέτρου. Τα ζεστά νερά των Perhentians σε παρασύρουν εύκολα στο να βγεις με δέρμα μουλιασμένο απ' το νερό ή στη χειρότερη καμένο απ' το γλυκό αλλά ύπουλο ήλιο.

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Απο εκεινη την μερια της Μαλαισιας δεν εχω παει...Ειναι στα υποψην ..
Αλλα πιστευω οτι πρεπει να λεμε και τα καλα και τα κακα ενος μερους αν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι...Γιαυτο και μαρεσει αυτη η ιστορια, τα λεει χυμα,οπως ειναι...:clap:
Για το φαγητο εμενα μου αρεσε Κουαλα Λουμπουρ που πηγα και Λανγκαουι. Τα καβουρια και τα στρειδια τους ηταν το κατι αλλο!!! Αλλα εγω τρελλαινομαι για καυτερα...Οποτε περι ορεξεως...:)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Προς Δευκαλίωνα: Όντως η αρχική μου απάντηση ήταν off topic με τη στενή έννοια του όρου, το ανέφερα άλλωστε και ʽγω εντός του κειμένου. Ήταν, ωστόσο, μια προσπάθεια νʼ απαντήσω με «πλακίτσα», «τρελλίτσα» αν θες, στο πνεύμα του σχολίου γιατί, επί της ουσίας, ουδεμία γλαύκαν εκόμιζεν εις Αθήνας. Το παρόν σχόλιο αναλύει το κείμενο που ακολουθεί και απαντά και στο πνεύμα του (την αναφορά στο θυμικό δηλαδή) αλλά και στην ουσία του και ελπίζω, στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης των μελών και για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις (κάτι που όλοι λέμε ότι θέλουμε), να μη διαγραφεί ξανά.

Προς GTS:

Καταρχήν, συζητάμε με ηρεμία πιστεύω....ένα αυτό (και σαν ενάμισι, δε διαβάζω ούτε συγκρατώ όλα τα γραφόμενά σου, λυπάμαι αν δε σου κάνω τη τιμή).

Δεύτερον δεν υπάρχει κάτι να καταλάβω εγώ από σένα ή εσύ από εμένα. Απλά, για να μην αποκομίσουν άσχημη εντύπωση μελλοντικοί ταξιδιώτες για το νησί, προσπαθώ να τονίσω ότι εσύ μεν τη πάτησες, αλλά οι εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες της όμορφης πλευράς του νησιού (που είναι πάνω από το μισό νησί), μεταξύ των οποίων και εγώ, περνούσαν ζάχαρη σε έναν παράδεισο. Μην εκνευρίζεσαι, τη πάτησες, πάμε παρακάτω....το φόρουμ σε ευχαριστεί που με τη δική σου αρνητική εμπειρία θα αποτρέψεις ενδεχομένως κάποιους να τη πατήσουν και αυτοί....δεν υπάρχει λόγος εκνευρισμού....
Ας αναλύσουμε ψύχραιμα, με κρύο αίμα δηλαδή, και χωρίς κίνδυνο να κατηγορηθούμε για «βρασμό ψυχής», «εκνευρισμό» και τα τοιαύτα, αφού ήδη έχουν περάσει πολλές ώρες από τη δημοσίευσή του, τι «θέλει να πει ο ποιητής»…

- Μια φορά υπονόησε και δυό φορές αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο συντάκτης σε δικό μου «εκενευρισμό» στις απαντήσεις μου. Γνωστή τακτική: Εμφανίζουμε την άλλη πλευρά ότι έχει χάσει τον έλεγχο, βάζουμε στο στόμα της λόγια που δεν έχει πει και πάνω σʼ αυτή τη βάση κτίζουμε την άποψή μας και την παρουσιάζουμε σαν τη μόνη και αδιαφιλονίκητα σωστή. Κάτι παρόμοιο επιχειρήθηκε να γίνει και σε κάποια πρόσφατα σχόλια σχετικά με την κουζίνα αλλά και παλαιότερα. Σε όλες τις περιπτώσεις, επί της ουσίας δεν υπήρχε εκπεφρασμένη αντίθετη άποψη, το αντίθετο μάλιστα, όμως δεν ήταν αυτός ο σκοπός της «αντιπαράθεσης».

- Δυό φορές ανέφερε εδώ ότι «την πάτησα» και μιαν ακόμη φορά σε προγενέστερο σχόλιό του, ειρωνευόμενος τον «Κολόμβο» που «πάει γυρεύοντας και παίρνει τα ρίσκα του για τις λάθος επιλογές του». Σε αντιδιαστολή, ο προνοητικός συντάκτης του την «περνούσε ζάχαρη». Ίδια τακτική κι εδώ: Παρουσιάζουμε την άλλη πλευρά σαν κατώτερη, μειωμένων ικανοτήτων, ώστε να φανεί η δική μας υπεροχή. Επιπλέον δε: Ενδυόμεθα τον μανδύα του ιεραπόστολου που μεριμνά για το καλό των «μελλοντικών ταξιδιωτών» φωτίζοντας ακόμη περισσότερο το δικό μας φωτοστέφανο. Κι όταν η άλλη πλευρά μας υποδεικνύει/αποδεικνύει ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως παρουσιάζονται, τι λέμε; «Δεν σας κάνω την τιμή να διαβάζω ή να συγκρατώ τα γραφόμενά σας».

- Και πώς το «έκλεισε»; Μεγαλόψυχα και «υπεράνω»: «Το φόρουμ σε ευχαριστεί… μπλά… μπλά… μπλά». Η τελική αναγνώριση: Το φόρουμ τον έχει αναγορεύσει σε εκπρόσωπό του και τον έχει εξουσιοδοτήσει να ευχαριστήσει. Όμως… Όμως υπάρχει κι ένα κουμπάκι γι αυτόν τον σκοπό, κάτω δεξιά είναι, όσοι ένοιωσαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν το έκαναν από μόνοι τους, δε χρειάστηκαν εκπρόσωπο του οποίου, ειρήσθω εν παρόδω, το δικό του «ευχαριστώ» δεν το βλέπω – τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Για να σοβαρευτούμε και να έρθουμε και σʼ αυτήν την έρμη την ουσία: Με τον ίδιο αφοριστικό τρόπο και στηριζόμενος στην ίδια βάση που στηρίχτηκες και συ όταν μιλούσες για την κουζίνα δηλώνω:

Αξίωμα 1ον (αντικειμενικό): Το Αιγαίο έχει τις καλύτερες θάλασσες του κόσμου.
Αξίωμα 2ον (υποκειμενικό): Η Χαλκιδική έχει τις καλύτερες θάλασσες του Αιγαίου.

Αν διαφωνείς επʼ αυτών, άνοιξε ένα θέμα προς συζήτηση στο φόρουμ για να ζωντανέψουμε και λίγο.

Για τα Perhentian: Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πού διαφωνούμε! Η νότια παραλία είναι χάλια, η δυτική και βόρεια μια χαρά και με ενδιαφέροντα βυθό. Το είπα 2-3 φορές και στο κείμενο και αλλού αλλά μέσα στον υπερβάλλοντα ζήλο σου να εμφανίσεις μια «διαφορετική» άποψη δεν μπήκες κάν στον κόπο να το διαβάσεις (κατά δήλωσή σου). Και να συμπληρώσω: Το ίδιο καλή με την μεγάλη παραλία του μεγάλου νησιού είναι και μεγάλη παραλία του μικρού νησιού με το ίδιο ενδιαφέροντα βυθό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι γίνονται μαθήματα καταδύσεων ακριβώς δίπλα και κάτω από το jetty στο βόρειο άκρο της παραλίας.

Και να σου πω και κάτι που θα σε χαροποιήσει: Στο Redang που θα πας φέτος, τα πάντα είναι καλύτερα απʼ τα Perhentian. Εκεί ούτε μάσκα δε χρειάζεσαι για νʼ απολαύσεις το βυθό! Στο είπα και με π.μ. όταν ζήτησες πληροφορίες, το λέω και τώρα δημοσίως, ελπίζω να το θυμάσαι και όταν επιστρέψεις και γράψεις την ιστορία σου. Εννοείται ότι σου εύχομαι ειλικρινά να περάσεις όσο γίνεται καλύτερα και οι πληροφορίες μου να σου φανούν χρήσιμες.

Μια απορία πριν κλείσω: Σου χάλασε ποτέ το ταξίδι ένα κακό ξενοδοχείο; Εμένα όχι. Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο θα ήταν αν επρόκειτο για αποκλειστική διαμονή σʼένα νησί/resort, τύπου Μαλδίβων, όπου έχεις ελάχιστα πράγματα να κάνεις. Ε, αν το μέρος είναι χάλια, φυσιολογικά και οι διακοπές σου θα είναι χάλια. Τώρα, από πού τοʼβγαλες κι αυτό το συμπέρασμα, ότι δηλαδή πέρασα χάλια στα νησιά, αδυνατώ και πάλι νʼ αντιληφθώ. Μήπως έβγαλες το συμπέρασμα από την τελευταία φράση του κειμένου μου; Αν ναι, οφείλω να σου πω φίλε μου ότι, πράγματι, το γνήσιο γλυκό χαμόγελο μιας κοπέλας είναι για μένα ωραιότερο απʼ τον ωραιότερο βυθό του κόσμου!

Κλείνοντας, νομίζεις ότι όλο αυτό το «νταβαντούρι» ενδιαφέρει πολλούς εδώ μέσα; Τη στιγμή μάλιστα που σχεδόν σε όλα συμφωνούμε; Αν, δηλαδή, διαφωνούσαμε, τι θαʼπρεπε να γίνει; H μάχη στα Γαυγάμηλα; Και σε πιο πρακτικό επίπεδο: Έχεις τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια να ξοδέψεις για κάτι τέτοιο; Εγώ όχι. Για μένα το θέμα μʼ έχει κουράσει, δεν υπήρξε κάν επί της ουσίας και δεν πρόκειται νʼ ασχοληθώ άλλο. Παίρνω τον φανό μου κι αποσύρομαι στο πιθάρι μου. Καληνύχτα.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Προς Δευκαλίωνα: Όντως η αρχική μου απάντηση ήταν off topic με τη στενή έννοια του όρου, το ανέφερα άλλωστε και ʽγω εντός του κειμένου. Ήταν, ωστόσο, μια προσπάθεια νʼ απαντήσω με «πλακίτσα», «τρελλίτσα» αν θες, στο πνεύμα του σχολίου γιατί, επί της ουσίας, ουδεμία γλαύκαν εκόμιζεν εις Αθήνας. Το παρόν σχόλιο αναλύει το κείμενο που ακολουθεί και απαντά και στο πνεύμα του (την αναφορά στο θυμικό δηλαδή) αλλά και στην ουσία του και ελπίζω, στα πλαίσια της ισότιμης αντιμετώπισης των μελών και για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις (κάτι που όλοι λέμε ότι θέλουμε), να μη διαγραφεί ξανά.
Κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ που απάντησες σχετικά με το θέμα. Θα γίνουμε γκουρού στον προορισμό στο τέλος. :)

Κατά δεύτερον, όσον αφορά τον προορισμό μπορείτε να γράφετε και να διαφωνείτε όσο θέλετε. Για τις προσωπικές σας αντιπαραθέσεις θα ήθελα να παρακαλέσω στο μέλλον να τις κάνετε με προσωπικά μηνύματα και όχι εδώ, αφού -όπως πολύ σωστά γράφεις στο τέλος- δεν ενδιαφέρουν τους υπόλοιπους. ;)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δυό μέρες μόλις μετά την αρχική μου απόφαση να αναστείλω την εξιστόρηση των υπολοίπων ημερών του ταξιδιού μου στη Μαλαισία για προσωπικούς λόγους και μετά τα πολλά προσωπικά μηνύματα, τηλεφωνήματα, κλπ. που την ακολούθησαν, θά ήθελα (για λόγους οικονομίας χρόνου και μόνον) να εκφράσω δημόσια (και όχι με π.μ.)τις ευχαριστίες μου σε όλους τους φίλους/ες (και όχι μόνο μέλη) του φόρουμ που εκδήλωσαν το ειλικρινές ενδιαφέρον τους και ζήτησαν (με τον τρόπο που ένας φίλος ζητά από φίλο) να αναθεωρήσω. Με συγκίνησαν βαθειά (και δεν είναι ένα απλό σχήμα λόγου) και με οδήγησαν σε επικοινωνία με τον Δευκαλίωνα, ώστε να διαγραφεί το σχετικό πόστ.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι οι λόγοι που με οδήγησαν στην πρώτη απόφαση εξακολουθούν να υφίστανται. Απλά, θα προσπαθήσω όσο μπορώ γρηγορότερα να ανταποκριθώ στο ενδιαφέρον που δείξατε - που ομολογώ ότι δεν το περίμενα - ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα.

Και κάτι ακόμη: Ο Δευκαλίων μου επισήμανε ότι το κείμενο που διαγράφηκε με αίτησή μου (εκείνο με τα υπολειπόμενα κεφάλαια - για όσους δεν έχουν καταλάβει για ποιό μιλάω) έδινε την εντύπωση ότι κάποιος από το φόρουμ μου έκανε κάτι και γι' αυτό αποχωρώ. Το ξαναδιάβασα και διαπίστωσα ότι είχε δίκηο. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα πρόσφατα "ατυχή γεγονότα", ο συνειρμός γινόταν αυτόματα και το εξαγόμενο συμπέρασμα αναμενόμενο. Όμως: ουδέποτε είπα ότι "φεύγω", ούτε φωτογραφίες διέγραψα, ούτε έπαψα να έχω συμμετοχή και παρεμβάσεις σε άλλα topics. Μπορεί να έχω διαφορετικές απόψεις με κάποια από τα μέλη, μπορεί να βλέπω, αν θέλετε, διαφορετικά και κάποια πράγματα σε σχέση με τη λειτουργία αυτής της κοινότητας, κανένα όμως από τα μέλη της δε "μού'κανε κάτι". Αν και όποτε συμβεί κάτι τέτοιο θα το αντιμετωπίσω "face to face" όπως έκανα μέχρι σήμερα (τ' ακούς Traveller? :haha:) και ή θα καταλήξουμε να πίνουμε κρασί παρέα ή θα οδηγηθούμε για μονομαχία στο ΟΚ Coral! :haha:

Προσέξτε καλά λοιπόν: Όσοι "ξύνεστε" για καυγά, το γεγονός ότι είμαι εδώ και μιλάω κάτι σημαίνει... :rolleyes:

Σας ευχαριστώ όλους και πάλι, είμαι μαζί σας - έστω και μέσα απ' το ζεστό και άνετο πιθάρι μου! Και η καλόπιστη κριτική σας (θετική ή αρνητική) πάντα είναι ευπρόσδεκτη και βοηθάει τη βελτίωση της ιστορίας προς όφελος όλων μας.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όλα καλά και ωραία. :)

Την ιστορία να τη φτιάξουμε και να μεταφέρουμε στις ολοκληρωμένες ή να την αφήσουμε εδώ;

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
:clap::clap::clap:
Νομιζω εχουμε και συνεχεια Defkalion...
Δεν τελειωσε,πηγε και αλλου ο αφιλοτιμος...:D
Και θελει να μας τα πει κιολας.....:bleh:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όλα καλά και ωραία. :)

Την ιστορία να τη φτιάξουμε και να μεταφέρουμε στις ολοκληρωμένες ή να την αφήσουμε εδώ;
Εδώ ρε Δευκαλίων, θα συνεχίσω είπαμε, υπομονή μόνο please, ξέρεις εσύ, μην αρχίσω και αγχώνομαι ξανά, δεν αποδίδω υπό πίεση! :haha: :xalara:

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Εδώ ρε Δευκαλίων, θα συνεχίσω είπαμε, υπομονή μόνο please, ξέρεις εσύ, μην αρχίσω και αγχώνομαι ξανά, δεν αποδίδω υπό πίεση! :haha: :xalara:
Ναι αγαπητέ Baba συνέχισε να μας σπας τα νεύρα με υπέροχες παραλίες με φοίνικες, αχυροκαλύβες και βόλτες:evil:, εμείς είμαστε ανώτεροι άνθρωποι δεν ζηλεύουμε ίσα ίσα χαιρόμαστε να διαβάζουμε για τον καταπληκτικό μήνα σου στην Μαλαισία καρφωμένοι μπροστά σε μια οθόνη κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο

:bash::harakiri::throw:

Όχι όχι μην ανησυχείτε μια κρίση ήταν μου πέρασε, είναι που άργησα να πάρω τα χάπια μου.

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα