• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Μαλαισία 4 βδομάδες στη Μαλαισία

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
babaduma ευχαριστω για την απομυθοποιηση .....:(
....αλλιως τα περιμενα... μαρεσει πολυ που λες τα πραγματα οπως ειναι ομως!!!!:clap:
εσυ παλι αλεξανδρε μεγαλε,τι ναπω....βρηκες και τον ανθρωπο να τα πεις...την βρωμα την αντεχω,τα πλασματα με παραπανω απο δυο ποδαρακια ομως οχι!!!!:shock::shock::shock:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
babaduma ευχαριστω για την απομυθοποιηση .....:(
....αλλιως τα περιμενα... μαρεσει πολυ που λες τα πραγματα οπως ειναι ομως!!!!:clap:
εσυ παλι αλεξανδρε μεγαλε,τι ναπω....βρηκες και τον ανθρωπο να τα πεις...την βρωμα την αντεχω,τα πλασματα με παραπανω απο δυο ποδαρακια ομως οχι!!!!:shock::shock::shock:
meli, δεν τό'κανα από σκοπού, ούτε για να πω κάτι διαφορετικό απ' αυτά που έχουν ήδη πει κάποιοι άλλοι. Απλά γράφω τα πράγματα όπως τα "εισέπραξα" στη δεδομένη στιγμή. Σε κάποια άλλη φάση, μπορεί να μου φαινόταν διαφορετικά. Εντάξει, το Arwana δε θ' άλλαζε, η διαφορά του σε σύγκριση π.χ. με το Hilton στο Batang Ai (για να συγκρίνουμε - υποτίθεται - παρόμοια πράγματα, και τα 2 στην εξοχή) είναι συντριπτική εις βάρος του, κι ας κόστιζε κι ακριβότερα (!).

Για τις κατσαρίδες, να πω την αλήθεια, δεν πρόσεξα καμμιά, ίσως να υπήρχαν και να μην τις είδα, στο μπάνιο πάντως μόνο κουνούπια είδα να κόβουν βόλτες (λογικό). Στην εξοχή φυσικό είναι να υπάρχουν, εδώ και στις πόλεις (και στα διαμερίσματά μας) εισβάλλουν, δεν μπορείς να τις αποφύγεις, σίγουρα όμως δεν μου αρέσει η ιδέα να κυκλοφορούν στο κρεββάτι μου (κι ας μη δαγκώνουν, κι ας μην είναι επικίνδυνες).

Αλέξανδρε, ένα πράγμα δεν κατάλαβα: Εσείς μείνατε στο μεγάλο διώροφο κτίριο που έβλεπε στην πισίνα? Αν ήμουν εκεί θα είχα κάνει χαρακίρι. Ευτυχώς που είχα θέα στη θάλασσα και με ηρεμούσε. Ειδικά με τη βροχή που έπεφτε κάθε βράδυ.

GTS

Member
Οπότε, συμπέρασμα: το νησί αξίζει μόνο στη δυτική και βόρεια πλευρά του....άσχημη η εικόνα της νότιας παραλίας του νησιού, αλλά τελείως διαφορετική εκεί που πήγα εγώ...οπότε λύθηκε και η απορία μου για το πώς είναι το νότιο κομμάτι...πραγματικά χάλια! Αλλά επαναλαμβάνω, καμία σχέση δεν έχει το δυτικό και βόρειο τμήμα του νησιού, όπου η θάλασσα και οι παραλίες είναι απίθανες, η θαλάσσια ζωή πλούσια και το φαγητό πολύ καλό (και στο Tuna Bay και στο Watercolours).

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Οπότε, συμπέρασμα: το νησί αξίζει μόνο στη δυτική και βόρεια πλευρά του....άσχημη η εικόνα της νότιας παραλίας του νησιού, αλλά τελείως διαφορετική εκεί που πήγα εγώ...οπότε λύθηκε και η απορία μου για το πώς είναι το νότιο κομμάτι...πραγματικά χάλια! Αλλά επαναλαμβάνω, καμία σχέση δεν έχει το δυτικό και βόρειο τμήμα του νησιού, όπου η θάλασσα και οι παραλίες είναι απίθανες, η θαλάσσια ζωή πλούσια και το φαγητό πολύ καλό (και στο Tuna Bay και στο Watercolours).
Λίγη υπομονή φίλε μου, έρχεται και το κομμάτι για το υπόλοιπο νησί. Για τη θάλασσα δε θα σε διαψεύσω, όσο για το φαγητό, μετά το Arwana, ακόμη και το μενού νοσοκομείου σαν gourmet επιλογή θα έμοιαζε στον ουρανίσκο μου! Σίγουρα, πάντως, το φαγητό δεν είναι το "δυνατό" σημείο των νησιών, προσωπικά το βρήκα άνευ φαντασίας και "τουριστικό", με λίγες μόνο και "κλασσικές" επιλογές, σαφώς υποδεέστερο της ενδοχώρας και πολύ κατώτερο του Sarawak.

GTS

Member
Σίγουρα, πάντως, το φαγητό δεν είναι το "δυνατό" σημείο των νησιών, προσωπικά το βρήκα άνευ φαντασίας και "τουριστικό", με λίγες μόνο και "κλασσικές" επιλογές, σαφώς υποδεέστερο της ενδοχώρας και πολύ κατώτερο του Sarawak.
...και πολύ κατώτερο της Ταϋλάνδης....το έχω ξαναπεί, η Μαλαισιανή κουζίνα είναι μέτρια. Αλλά εκεί που έγραψα τρως μια χαρά, ακόμα θυμάμαι τα chicken satay sticks στο Tuna Bay, πανέμορφα!

Alexandros_T

Member
Επόμενο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αλέξανδρε, ένα πράγμα δεν κατάλαβα: Εσείς μείνατε στο μεγάλο διώροφο κτίριο που έβλεπε στην πισίνα? Αν ήμουν εκεί θα είχα κάνει χαρακίρι. Ευτυχώς που είχα θέα στη θάλασσα και με ηρεμούσε. Ειδικά με τη βροχή που έπεφτε κάθε βράδυ.
[Sorry που κουράζω το forum με άχρηστες λεπτομέρειες]
Δοκίμασα πολλά δωμάτια του Arwana. Κατ' αρχήν είχα τη φαεινή ειδέα να καταφτάσω μία μέρα νωρίτερα χωρίς να έχω κάνει κράτηση για αυτή τη μέρα. Η ευγένεια της reception υποδειγματική. "Δεν έχουμε". Μα... κάτι μου είπε ο υπεύθυνος στο τηλέφωνο για fan room. "Fan room έχουμε". Περιττό να σας πω πως ήταν το fan room. Σκοτεινό, σκονισμένο, με διόρωφα κρεβάτια και κοινό μπάνιο. Θυμήθηκα με νοσταλγία τις μέρες της στρατιωτικής μου θητείας και τους θαλάμους που έλαμπαν. Τέλος πάντων. Δικό μου το φταίξιμο. Μια νύχτα είναι, θα περάσει, παρ όλη την εξάντληση από ένα 24ωρο ταξίδι από τη Sapa του βορείου Βιετνάμ μέχρι τα Perhentian με κάθε μεταφορικό μέσο, τραίνα, αεροπλάνα, βαπόρια. Τις υπόλοιπες μέρες δε μείναμε στο άθλιο διόρωφο κτίριο που αναφέρεις. Οι δύο πρώτοι κατσαριδώνες ήταν τα ξύλινα apartments με θέα την πισίνα στο ισόγειο. Είναι αναμενόμενο για ένα resort (ο θεός να το κάνει) μέσα στη ζούγκλα να έχει ζωύφια αλλά εδώ ήταν άλλο το πρόβλημα. Οι αγωγοί των υπονόμων δεν ήταν στεγανοί και περνούσαν περιμετρικά από τα ισόγεια δωμάτια. Και εν πάσει περιπτώσει σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κατσαρίδες αλλά εδώ ξεπερνούσε τη λογική της τυχαίας συνάντησης. Επίσης υπάρχει και κάτι που λέγεται απολύμανση. Το τελευταίο δωμάτιο που έμεινα ήταν από αυτά με θέα τη θάλασσα. Much better. Επίσης για την ταλαιπωρία ζητήσαμε μια έκπτωση στη διαφορά τιμής του νέου δωματίου. Γενικά δεν υπάρχουν καλά καταλύματα στο νησί (πλην του Perhentian island resort) αλλά το Arwana είναι απαράδεκτο και υπερκοστολογημένο.

Alexandros_T

Member
Επόμενο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Επιβεβαιώνω και επαυξάνω για το υπόλοιπο νησί, τις υπέροχες παραλίες με το ζωντανό κοραλλιογενή ύφαλο μπροστά απ' το Tuna bay, στο Coral view, Στο Perh. isl. resort, στην turtle beach, καθώς και την απολαυστική κουζίνα στο Tuna bay. Ανακάλυψα μόλις οτι έχω ξεχάσει να ανεβάσω φωτό από Perhentian. Θα ανεβάσω άμεσα (και υποβρύχιες)

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Μιλαμε δηλαδη για αμιγως τουριστικα νησια; Χωρις καποιο ψαροχωρι η ιχνη τοπικης ζωης εστω και στην ενδοχωρα;

GTS

Member
Μιλαμε δηλαδη για αμιγως τουριστικα νησια; Χωρις καποιο ψαροχωρι η ιχνη τοπικης ζωης εστω και στην ενδοχωρα;
Όχι, τίποτε από αυτά, εκεί πας για τη φύση και μόνο (πράσινο, θάλασσα, υποβρύχια ζωή).

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
...και πολύ κατώτερο της Ταϋλάνδης....το έχω ξαναπεί, η Μαλαισιανή κουζίνα είναι μέτρια.
Όντως τό'χεις ξαναπεί, και με τον ίδιο - επίτρεψέ μου - αφοριστικό τρόπο. Την προηγούμενη φορά δεν πήρα θέση, μιας και το αναφέρεις ξανά όμως, ας πω και γω την άποψή μου:

Και μένα μ' αρέσει περισσότερο η κουζίνα της Ταϋλάνδης - το ξεκαθαρίζω απ' την αρχή. Όμως δεν είν' εκεί το θέμα, γούστα είναι αυτά. Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός της μιας σαν ανώτερης της άλλης είναι λάθος στο βαθμό που οι δυό κουζίνες είναι διαφορετικές: Η κουζίνα της Ταϋλάνδης είναι πιο κοντά στην Κίνα ενώ της Μαλαισίας στην Ινδία. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Η πρώτη έχει πιο πολλές "καθαρές" γεύσεις ενώ η δεύτερη πολλές σάλτσες και μπαχαρικά. Άλλες γεύσεις, πιο "βαρειές" ίσως, αλλά επ' ουδενί αδιάφορες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που πολλές εγκωμιαστικές αναφορές γίνονται (και στο διαδίκτυο) γι αυτήν και υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν ότι θα ξανα-επισκέπτονταν τη χώρα μόνο και μόνο για την κουζίνα της.

Τα λέω αυτά μόνο και μόνο για να μη δημιουργηθούν (ενδεχομένως) λάθος εντυπώσεις στους αναγνώστες αυτού του φόρουμ που θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Ο καθένας κρίνει και αποφασίζει ανάλογα με τα γούστα του.

Αλλά εκεί που έγραψα τρως μια χαρά, ακόμα θυμάμαι τα chicken satay sticks στο Tuna Bay, πανέμορφα!
Στο Tuna Bay δεν έφαγα. Προτίμησα το μικρό μαγαζάκι παραδίπλα (προς του Abdul μεριά) που το βρήκα συμπαθητικό, με τραπεζάκια πάνω στην άμμο και πολύ φιλικές τιμές. Όσο για τα chicken satay sticks (σουβλάκια κοτόπουλο, δηλαδή), όλα τα "βρώμικα" που δοκίμασα σε διάφορες παραλλαγές και τοποθεσίες ήταν γευστικότατα και (κατ' εμέ) πολύ ανώτερα των αντίστοιχων δικών μας.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ψαροχώρι υπάρχει στο Perhentian Kecil (το μικρό). Έτσι είναι η ονομασία του, "Χωριό των ψαράδων" λέγεται και φαίνεται απ' την απέναντι ακτή (θα ανεβάσω φωτογραφία με το επόμενο κείμενο). Η κύρια ενασχόληση των κατοίκων του, όμως, είναι ο τουρισμός. Εκτός ελαχίστων, απ' το προσωπικό που εργάζεται στα ξενοδοχεία, οι περισσότεροι σ' αυτό το χωριό μένουν. Εκεί μένουν και οι "ταξιτζήδες" με τις βάρκες που εκτελούν τις μεταφορές μεταξύ των 2 νησιών και από παραλία σε παραλία.

GTS

Member
Όντως τό'χεις ξαναπεί, και με τον ίδιο - επίτρεψέ μου - αφοριστικό τρόπο.
Ο αφοριστικός τρόπος αξιολόγησης, βασίζεται αποκλειστικά στη δική μου εμπειρία, τουτέστιν:

Πέρασα 11 μέρες στη Ταϋλάνδη, έτρωγα 3 φορές τη μέρα έξω, άλλες τόσες στη Μαλαισία, έτρωγα με την ίδια συχνότητα. Δεν είχε καμία μα καμία σχέση η ποιότητα και η ποικιλία της κουζίνας στη μία και στην άλλη χώρα.

Στη Μαλαισία, λόγω της πολυπολιτισμικότητας της χώρας, υπάρχουν ισχυρές επιρροές από κινέζικη και ινδική, αλλά και ταϋλανδέζικη κουζίνα. Άλλο όμως να φας σε ένα κινέζικο ή ινδικό και άλλο η κουζίνα της χώρας όπως έχει εντυπωθεί στο θυμικό και τις συνήθειες των ντόπιων.

Ή λοιπόν οι συγκεκριμένοι Μαλαισιανοί που με τάισαν τόσες μέρες και σε τόσα διαφορετικά μέρη δεν ήξεραν να μαγειρεύουν (δεν ήταν και για τα μπάζα το φαγητό, μάλλον αδιάφορο θα το χαρακτήριζα) ή υπάρχει ειδοποιός διαφορά με τα πεπραγμένα και τις συνήθειες-πολιτισμό της γείτονος χώρας. Πιστεύω ότι συμβαίνει το 2ο και επίσης πιστεύω ότι και η θρησκεία παίζει μεγάλο ρόλο στις διαφορές των δύο λαών.

Απλοϊκή ανάλυση ίσως, αλλά δε θα κάνω και phd στη γαστρονομία...αναφέρω απλά αυτά που έζησα τόσες μέρες και στις δύο χώρες. Όπως επίσης θα σου πω ότι και στο Μπαλί η (ντόπια) κουζίνα δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο....σα τη Ταϋλάνδη στο θέμα του φαγητού δεν υπάρχει αντίστοιχη χώρα στη περιοχή (εκτός αν αναθεωρήσω στη Καμπότζη το καλοκαίρι).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom