• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη 3 μήνες Ταϋλάνδη - που;

adiaforos

Member
Κράμπι και Πουκέτ έχουν πρακτικά τον ίδιο καιρό, επηρρεάζονται από τον ίδιο μουσώνα. 'Ομως Απρίλιος είναι νωρίς για μουσώνες, θεωρείται πολύ ζεστός μήνας για τη Ταυλάνδη αλλά κανένας Έλληνας δεν θα έχει πρόβλημα (το πολύ να φτάσει τους 35° C). Η υγρασία είναι σε καλά επίπεδα - καμία σχέση με την υγρασία στην αιχμή των μουσώνων τον Οκτώβριο. Και βροχή να συναντήσετε είναι απίθανο να σας χαλάσει, συνήθως διαρκεί λίγο. Υπόψη όμως ότι προς το τέλος του μήνα υπάρχει αυξητική τάση για βροχόπτωση (με πιθανή συνέπεια το θόλωμα των νερών), οπότε όσο πιο νωρίς πας τον Απρίλη τόσο το καλύτερο. Ο Απρίλιος Θεωρείται low season, θα βρεις και καλύτερες τιμές στα ξενοδοχεία.
Σε ότι αφορά το Σαμούι, επηρρεάζεται από διαφορετικό μουσώνα απ' ότι η θάλασσα του Ανταμάν (όπου το Πουκέτ & το Κράμπι), αλλά ας απαντήσει κάποιος που είχε κάνει σχετική έρευνα.
Πάντως με τις κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη παρατηρούνται συχνά αποκλίσεις από τα αναμενόμενα...

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Λογικά ναι, ανανέωση της τourist visa στην Ελληνική Πρεσβεία.
Visa δεν δίνει καμιά πρεσβεία, visa δίνουν τα προξενεία, σε κάθε περίπτωση όχι τα προξενεία της χώρας του επισκέπτη. Για την Ταϊλάνδη δεν χρειάζεται visa για περίοδο 30 ημερών. Για παράταση απαιτείται μια διαδικασία, λίγο πολύπλοκη, την οποία μπορείς να μάθεις εδώ: https://www.google.gr/search?q=Προξ...365&aq=f&sugexp=chrome,mod=16&sourceid=chrome

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Χμμμ...:roll: θα το κοιτάξω και για Koh Samui πλευρά αλλά είναι και θέμα τύχης...κρίμα να πάμε και να βρέχει :( !Εσύ για ποιο μήνα λες να πας katkats? Μήπως να άλλαζα τελείως προορισμό? Για Καραϊβική ή Μαλδίβες\Σεϋχέλλες είναι καλός μήνας ο Απρίλιος ??? Πού είναι οι λάτρεις των εξωτικών να βοηθήσουν? :cool:
Η αδελφή μου πήγε πέρυσι αρχές Μαΐου που θεωρείται ακόμα "χειρότερη" εποχή Κράμπι και μετά Κο Phangan και Κο Tao. Έβρεξε κάποιες φορές και από τις δυο πλευρές (πιο πολύ από Κράμπι μεριά) αλλά για αυτήν ήταν σαν να μην συνέβη Δεν την ενόχλησε καθόλου, δεν το αναφέρει καν.

Έχω κολλήσει και εγώ και το σκέφτομαι και το ελπίζω για Χριστούγεννα. Θα αρχίσω και εγώ τις ερωτήσεις όπου 'ναι...

Απρίλιος για Καραϊβική είναι ότι πρέπει. Για Μαλδίβες\Σεϋχέλλες δεν ξέρω.

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Χμμμ...:roll: θα το κοιτάξω και για Koh Samui πλευρά αλλά είναι και θέμα τύχης...Μήπως να άλλαζα τελείως προορισμό? Για Καραϊβική ή Μαλδίβες\Σεϋχέλλες είναι καλός μήνας ο Απρίλιος ??? Πού είναι οι λάτρεις των εξωτικών να βοηθήσουν? :cool:
Αν μπορεις να πας καπου στην καραιβικη ξεχνα τα υπολοιπα και κοιτα για εκει! Τι Μαλδιβες , Κράμπι και Κο Σαμουι να λεμε τωρα..Κοιτα για κανενα Αγιο Δομηνικο , ή για riviera maya ;)

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Φίλε adiafore σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Τη ζέστη δεν τη φοβάμαι καθόλου, ίσα ίσα τη θέλω και αυτό είναι το ζητούμενο για να χαρώ το ταξίδι, να έχει καυτό ήλιο και ήρεμη καθαρή θάλασσα...το θόλωμα των νερών και τα κύματα που θα μας εμποδίσουν να χαρούμε το μπάνιο μας είναι που προσπαθώ να αποφύγω :roll:
katkats σου εύχομαι να τα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το πολυπόθητο ταξιδάκι σου τα Χριστούγεννα :clap:...φαντάζομαι πόσο πολύ το θέλεις! Καλή οργάνωση :cool:!!!
Αγαπητή μου go2dbeach έχει αρχίσει και με ''τρώει'' πολύ έντονα για Καραϊβική :roll: (βλ.ταξίδι όνειρο) και αφού ο Απρίλιος ενδείκνυται και ως μήνας με λιακάδα, ζέστη και χωρίς βροχές λέω να το ψάξω πολύ σοβαρά! Αφού της δίνεις εσύ και το προβάδισμα, μου βάζεις φωτιά :bleh:! Φαντάζομαι θα χρειαστώ έξτρα λεφτά...για Ταϊλάνδη υπολόγιζα 3.000 ευρώ το ζευγάρι για 15 διανυκτερεύσεις με ξενοδοχεία και αεροπορικά! Για Άγιο Δομίνικο, για 10-12 διανυκτερεύσεις σε Πούντα Κάνα και Σαμάνα σε 4* ξενοδοχεία και αεροπορικά να υπολογίσω 4.000 ευρώ το ζευγάρι? Εννοείται οι εκδρομές και ό,τι χαλάσουμε εκεί είναι έξτρα...Για Riviera Maya συμφέρει περισσότερο από άποψη τιμής? Τα φώτα σου καλή μου ;) :cool:

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Φαντάζομαι θα χρειαστώ έξτρα λεφτά...για Ταϊλάνδη υπολόγιζα 3.000 ευρώ το ζευγάρι για 15 διανυκτερεύσεις με ξενοδοχεία και αεροπορικά! Για Άγιο Δομίνικο, για 10-12 διανυκτερεύσεις σε Πούντα Κάνα και Σαμάνα σε 4* ξενοδοχεία και αεροπορικά να υπολογίσω 4.000 ευρώ το ζευγάρι? Εννοείται οι εκδρομές και ό,τι χαλάσουμε εκεί είναι έξτρα...Για Riviera Maya συμφέρει περισσότερο από άποψη τιμής? Τα φώτα σου καλή μου ;) :cool:
Όλα έχουν σχέση με την τιμή που θα βρεις τα αεροπορικά εισητήρια...
Αν πέσεις σε καμία προσφορά το κόστος που αναφέρεις θα πέσει πολύ. Η Swiss το Μάιο πουλούσε το αεροπορικό για Πούντα Κάνα 500 ευρώ και η British για το Φεβρουάριο έχει το Κανκούν γύρω στα 750 ευρώ.

GTS

Member
..για Ταϊλάνδη υπολόγιζα 3.000 ευρώ το ζευγάρι για 15 διανυκτερεύσεις με ξενοδοχεία και αεροπορικά! Για Άγιο Δομίνικο, για 10-12 διανυκτερεύσεις σε Πούντα Κάνα και Σαμάνα σε 4* ξενοδοχεία και αεροπορικά να υπολογίσω 4.000 ευρώ το ζευγάρι? Εννοείται οι εκδρομές και ό,τι χαλάσουμε εκεί είναι έξτρα...Για Riviera Maya συμφέρει περισσότερο από άποψη τιμής? Τα φώτα σου καλή μου ;) :cool:
Για Ταϋλάνδη καλά υπολόγιζες, βάλε και 2-3 κατοστάρικα παραπάνω ανά άτομο για να είσαι μέσα. Για καραϊβική σίγουρα το μπάτζετ ανεβαίνει και όπως λέει η evi01 εξαρτάται και από τα αεροπορικά που θα βρεις. Δεν είναι παράλογο πάντως τις ημερομηνίες που θες να τα βρεις κοντά στο χιλιάρικο, οπότε μετά υπολόγισε ανάλογα συν το γεγονός ότι όλα (διαμονή, φαγητό κτλ) θα είναι πολύ πιο ακριβά στη καραϊβική. Εγώ πάντως στη θέση σου, θα έκανα το ταξίδι στη Ταϋλάνδη, κάνοντας island hopping σε νησάκια. Άσε τη καραϊβική για το γαμήλιο :lol:

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σας ευχαριστώ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον :D...Θα είναι το πρώτο μου μακρινό ταξίδι και όπως καταλαβαίνετε το περιμένω πως και πως και το ονειρεύομαι!
Thank you evi01 :D !Οπότε απ'ότι βλέπω είναι λίγο και θέμα τύχης τι τιμές θα πετύχω λίγο πριν κλείσω...
Φίλε μου GTS, λάτρη του εξωτικού:cool:, για πολλούς και διάφορους λόγους :D, Ταϊλάνδη και island hopping εκεί είχαμε επιλέξει για το πρώτο μας εξωτικό ταξίδι, είχαμε κατασταλάξει δηλαδή! Αλλά σκοπεύαμε το ταξίδι να το κάνουμε Μάρτιο που είναι καλός μήνας για εκεί...Ο Απρίλιος με προβληματίζει, δεν θέλω να μας χαλάσει η βροχή και τα θολωμένα νερά που αναφέρουν τα παιδιά :( Εσύ τι λες?

Άσε τη καραϊβική για το γαμήλιο :lol:
Είσαι απίστευτος :haha: :haha:!!!

GTS

Member
Να μη σε προβληματίζει καθόλου, η λίγη βροχούλα που θα δεις θα είναι ένα ευχάριστο διάλλειμα από τον ζεστό ήλιο. Έχεις κάνει μπάνιο ποτέ με τροπική βροχή?:cool: Άσε που μπορεί να πετύχεις και το songkran...
Songkran (Thailand) - Wikipedia, the free encyclopedia

Just go...

nicole.g.<3

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Να μη σε προβληματίζει καθόλου, η λίγη βροχούλα που θα δεις θα είναι ένα ευχάριστο διάλλειμα από τον ζεστό ήλιο. Έχεις κάνει μπάνιο ποτέ με τροπική βροχή?:cool: Άσε που μπορεί να πετύχεις και το songkran...
Songkran (Thailand) - Wikipedia, the free encyclopedia

Just go...
Τα λες τόσο ωραία και μου διώχνεις τους ενδοιασμούς μου..σ'ευχαριστώ! Όσο μένω μαθαίνω σε αυτό το forum :clap: ...Πω πω μπουγέλα που θα πέσουν!!! :haha: :xalara:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom