mariaj
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Bali
Η τέταρτη ημέρα του ταξιδιού μας ήταν και η ημέρα της επιστροφής.. Ξυπνήσαμε στις 4μιση τα ξημερώματα γιατί η πτήση μας για την Αθήνα ήταν στις 9 το πρωί και στις 7 έπρεπε να ήμασταν στο αεροδρόμιο! Ετοιμαζόμαστε, παίρνουμε την ασήκωτη από τα ψώνια, κυρίως αναμνηστικά, βαλίτσα μας και τις δύο ασήκωτες χειραποσκευές μας και εγώ αφήνω πρώτη το δωμάτιο για να πάω να παραδώσω το κλειδί στην ρεσεψιόν. Όπως ήταν φυσικό τέτοια ώρα, δεν ήταν κανείς στην ρεσεψιόν και η πόρτα του ξενοδοχείου ήταν κλειστή, εμάς μας είχαν δώσει δωμάτιο στο δίπλα κτίριο όπως έχω αναφέρει. Χτυπάω το κουδούνι της εξώπορτας και ο ηλικιωμένος κύριος που είχε το ξενοδοχείο και δεν ήξερε καθόλου αγγλικά μου απαντάει. Εκείνος να μου μιλάει στα ιταλικά και εγώ να του μιλάω στα αγγλικά, κανένας μας δεν καταλάβαινε τίποτα. Μετά από δύο λεπτά έρχεται να ανοίξει την πόρτα. Την άνοιξε διστακτικά και ίσα ίσα για να δει ποιός ήταν, θα τρόμαξε τέτοια ώρα ο άνθρωπος. Του έδειξα το κλειδί και κατάλαβε ότι φεύγαμε, μου είπε grazie e arriverdeci.. Είχε αρχίσει να ψιλοβρέχει και εμείς πήραμε τον δρόμο για το μετρό. Θα πηγαίναμε στο Termini από όπου θα παίρναμε τo λεωφορείο της Terravision για το αεροδρόμιο. Αφού φτάσαμε στον σταθμό, και πριν βγούμε από την έξοδο προς τον δρόμο που είναι η Terravision, βλέπω ένα τεράστιο ρολόι που έγραφε την ώρα: 6 και 10!! Αυτή ήταν η ώρα που θα έπρεπε να είχαμε επιβιβαστεί είδη στο λεωφορείο γιατί θα έφευγε.. Μας έπιασε πανικός. Δώσε σε εμένα όλες τις αποσκευές και τρέξε εσύ να τους προλάβεις μου λέει ο φίλος μου. Έτρεξα εγώ σαν τρελή μέσα στην βροχή και μπήκα αλαφιασμένη στο γραφείο της Terravision, δείχνω στην κοπέλα τα εισιτήρια που είχαμε αγοράσει από την πρώτη κιόλας ημέρα που είχαμε πάει στην Ρώμη και μου λέει το λεωφορείο φεύγει στις 7 παρά πέντε. Της απαντάω, τώρα δεν γίνεται; Με αυτό που είναι απ’έξω; Μου λέει επιβιβαστείτε αμέσως. Όπως κάνω να τρέξω προς το λεωφορείο βλέπω τον φίλο μου είχε είδη φτάσει με τις βαλίτσες στα χέρια και είχε πει στον οδηγό να μας περιμένει. Μπήκαμε κι εμείς στο λεωφορείο και αυτό ξεκίνησε αμέσως. Ευτυχώς λέγαμε με τον καλό μου που δεν το χάσαμε τελικά, θα είχαν πάει τζάμπα τα λεφτά για τα εισιτήρια και θα έπρεπε να πληρώσουμε και ένας θεός ξέρει πόσα για να μας πήγαινε ταξί στο αεροδρόμιο.. Μετά από περίπου 50 λεπτά διαδρομής, φτάσαμε στο αεροδρόμιο, κάναμε μία βόλτα στα κλειστά καταστήματα και κάτσαμε να περιμένουμε την ώρα επιβίβασης. Αν και ήμασταν λιώμα από την αϋπνία και την κούραση των τελευταίων ημερών, συζητούσαμε για τα όσα περάσαμε αυτές τις μέρες. Ευτυχώς μου είχε φύγει και το άγχος που είχα για την βαλίτσα και το πόσα κιλά παραπάνω θα έβγαινε. Δεν μου είπαν τίποτα αν και ήταν σίγουρα παραπάνω απ’ το επιτρεπόμενο όριο και γλίτωσα τα λεφτά.. Όταν ήρθε η ώρα της επιβίβασης μπήκαμε στο αεροπλάνο και οι δύο ώρες πτήσης της επιστροφής πέρασαν χωρίς να τις καταλάβουμε καθώς μας πήρε ο ύπνος για κάποια ώρα. Μόλις πατήσαμε το πόδι μας στο Ελευθέριος Βενιζέλος συνειδητοποιήσαμε ότι το ταξίδι μας είχε τελειώσει οριστικά και πήραμε τον δρόμο για τα σπίτια μας με βαριά καρδιά και μία μελαγχολία που πάντα έχουμε, όπως οι περισσότεροι πιστεύω, όταν το ταξίδι έχει φτάσει στο τέλος του..
Eδώ σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες που δεν ήξερα να τις βάλω όταν έγραφα τα προηγούμενα κεφάλαια
Ο πύργος με το ρολόι του Μπορομίνι
Το Pasquino
H Fontana del Moro στην Piazza Navona
H Fontana di Nettuno στην Piazza Navona
H Sant 'Agnese in Agone στην Piazza Navona
Η Santa Maria Sopra Minerva με την οβελίσκο
Ο Sant 'Ignazio di Loyola
O Nαός του Αδριανού
Oβελίσκος Montecitorio
Πάνθεον
Bocca della Verita
Circus Maximus
Άγαλμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στο Castel Sant 'Angelo
Θέα της Ponte Sant 'Angelo από το κάστρο
Castel Sant 'Angelo
Piazza San Pietro
Moυσεία Βατικανού
Μουσεία Βατικανού
Μουσεία Βατικανού
Μουσεία Βατικανού
Μουσεία Βατικανού
Μουσεία Βατικανού
Eδώ σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες που δεν ήξερα να τις βάλω όταν έγραφα τα προηγούμενα κεφάλαια
Ο πύργος με το ρολόι του Μπορομίνι
Το Pasquino
H Fontana del Moro στην Piazza Navona
H Fontana di Nettuno στην Piazza Navona
H Sant 'Agnese in Agone στην Piazza Navona
Η Santa Maria Sopra Minerva με την οβελίσκο
Ο Sant 'Ignazio di Loyola
O Nαός του Αδριανού
Oβελίσκος Montecitorio
Πάνθεον
Bocca della Verita
Circus Maximus