psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
28η στο Βουκουρέστι; Γιατί όχι;
Βράδυ 14ης Αυγούστου, Πλάτανος, Λέρος.
Βεράντα με θέα το υπέροχο φωταγωγημένο κάστρο του Παντελίου, εκλεκτή ρεμπέτικη μουσική, ουίσκάκι & ξηροκάρπιο, όλα αυτά λίγο πριν τη νυχτερινή μας έξοδο στο μετέπειτα αγαπημένο μας μπαρ. Ώρα -αν μη τι άλλο- κατάλληλη για συζητήσεις και για σχεδιασμό!
- Φίλε το βρίσκω κάτω από 60€ μονή διαδρομή, τι να κάνω, να το τσούξω;
- Περίμενε λίγο ακόμα να οργανωθεί η παρέα, γιατί εμείς λέμε να πάμε καμιά βδομάδα.
- Εντάξει, κλείστε εσείς και κανονίστε να βρίσκεστε Βουκουρέστι την 26η που λέω να έρθω εγώ, εκμεταλλευόμενος την αργία στη Θεσσαλονίκη.
-Τέλεια φίλε, οργανωνόμαστε.
Κάπως έτσι συμφωνήθηκε και κλείστηκε σχεδόν μία ακόμη εκδρομή, με συνοπτικές διαδικασίες, επιστρέφοντας τη σκέψη μας στα πάντοτε δελεαστικά Βαλκάνια.
Το Βουκουρέστι ήταν μια περιοχή για την οποία είχα ακούσει ουκ ολίγα, κυρίως από ένα γείτονα και φίλο που μένει εκεί λόγω δουλειάς περισσότερο από δέκα χρόνια, ένα συνεργάτη από την εταιρεία ο οποίος επίσης μένει μόνιμα στη πόλη, αλλά και από ένα φίλο που πηγαινοέρχεται τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους, προσωπικούς και μη, οπότε ανυπομονούσα να το γνωρίσω.
Ήταν πλέον έκδηλη η επιθυμία μου για συνεχόμενα ταξίδια στο εξωτερικό, έχοντας μπει -ευτυχώς- για τα καλά σ’ αυτό το χορό, αν και με καθυστέρηση όπως έχω αναφέρει και σε άλλες ιστορίες μου. Κοιτάζοντας πιθανούς προορισμούς, κοντινούς και απευθείας από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, έπεσα πάνω στην επιλογή του Βουκουρεστίου, οπότε και το έψαξα πιο ζεστά, έχοντας πάντοτε το Νίκο για σύμμαχο & συμπαραστάτη μου.
Δεν είχα υπόψιν μου τι περίπου θα έβλεπα στη πόλη. Είναι γνωστή η ιστορία της Ρουμανίας γενικότερα και της πρωτεύουσας της, απόλυτα συνυφασμένη με τις αλλαγές γενικότερα στην Ευρώπη τα τέλη της δεκαετίας του ’80 και όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς το ταξίδι αυτό έχει την ιδιαιτερότητα του.
Σίγουρα η χώρα έχει πολύ πιο όμορφα πράγματα να σου δώσει πέραν του αστικού ιστού, ωστόσο καθώς δεν είχα το διαθέσιμο χρόνο αποφάσισα να κινηθώ στα πολύ βασικά γνωρίζοντας ακόμα μια πόλη.
(Συνεχίζω απτόητος με μια ακόμη παλιότερη ταξιδιωτική ιστορία , απολογούμενος ίσως για τις ελλείψεις πληροφοριών και για τη ποιότητα των φωτογραφιών. Άλλες εποχές – άλλη ματιά ).
Last edited: