interted
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Ενοείται πρέπει να πάμε εξωτερικές Εβρίδες.Ε ναι, οι εθνικοί δρυμοί έχουν μπόλικα δάση και γενικά βλάστηση! Έχουν και ποταμάκια και ρυάκια και προβατάκια Αν όμως κάποιος πάει στα νησιά και στις ανατολικές ακτές των Χάιλαντς (κυρίως βόρεια), θα δει άλλη φύση! Πρέπει να πάμε εξωτερικές Εβρίδες! Άντε, εσύ μπορείς να πας πιο εύκολα απο εκεί που είσαι! Και μετά εννοείται θα μας τα γράψεις εδώ για να μου ανάψεις κι άλλα φιτίλια εμένα στα ήδη αναμμένα που έχω....
Λατρεύουμε προβατάκια.Τα προβατάκια που λέγαμε
Σωστό αυτό για τον Κέλτικο πολιτισμό. Δεν είχα σκεφτεί αυτή την σύνδεση και πρέπει να συνυπολογιστεί. Εννούσα τον χαρακτήρα των ανθρώπων, όπως αυτός επηρεάζεται και διαμορφώνεται από το φυσικό τοπίο και τις δυσκολίες αυτού - ειδικά την απομόνωση που δημιουργούν. Αλλιώς είναι πχ. να ζείς στα Χάιλαντς και πρέπει να διασχίσεις το λοχ με κραβάκι γιατί δεν είχε δρόμο ή αντίστοιχα στην Πίνδο και αλλιώς στα Κότσγουολντς της Αγγλίας. Γενικώς οι Σκωτσέζοι είναι πιο rough/σκληραγωγημένοι χαρακτήρες (που φαίνεται ακόμα και στα χαρακτηριστικά του προσώπου) σε σχέση με τους Άγγλους και τουλάχιστον αυτό στο μυαλό μου τους συνδέει περισσότερο με τους Έλληνες.Με μπέρδεψες λίγο τώρα. Πιο είναι ακριβώς αυτό το στοιχείο που ενώνει τους Έλληνες με τους Σκωτσέζους και τους διαφοροποιεί απο τους Άγγλους; Τα φυσικά τοπία;....
Εκτός αν εννοείς τον Κέλτικο πολιτισμό σε σχέση με τον Ελληνικό. Σε αυτό ναι! Οι Κέλτες δανείστηκαν το ελληνικό αλφάβητο και απο τις κέλτικες γλώσσες προέρχονται πχ τα Γαλεικά Ιρλανδικά, Γαλατικά κτλ
Πάντως τα φυσικά τοπία της Ελλάδας δεν έχουν καμία σχέση με τα τοπία της Σκωτίας. Ίσως είμαι λίγο κουρασμένη και έχω παρερμηνέψει όμως...
Είναι εντυπωσιακό και απο μακριά όντως!ΥΓ. Δεν είναι ωραίο το Ντουνβεγκαν ακόμα και από μακριά;;;;;....