• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

1η συνάντηση Ιταλόφιλων! (7/5/2009)

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Άιντε να πω κι εγώ τη γνώμη μου, ως η μικρότερη -πάλι!- της παρέας..

Ήταν πολύ ωραία όλα, πράγματι, πέρασα μια χαρά και είχα την τιμή να γνωρίσω τη marydim, τη bloody mary, τον taver και το samion, που ήταν και ο διπλανός μου! Πρέπει να τον εκνεύρισα λίγο που έλεγα το αβαταρ του "καραβάκι" αλλά anyway...

Λέω για αυτά τα παιδιά μόνο γιατί οι από κει δεν μας... παίζανε! Νομίζω δεν μίλησα σχεδόν με κανέναν από το διπλανό τραπέζι, λες και ήταν άλλη παρέα. Εξαίρεση ο κύριοςμε το πουκάμισο στη γωνία του διπλανού τραπεζιού, που καθόταν κοντά στο samion. Πολύ συμπαθητικός μου φάνηκε :rolleyes:

Παιδιά την επόμενη φορά να τσεκάρουμε ότι τα τραπέζια είναι ροτόντα!!!

ΥΓ. Νιόκι πατατας με μοτσαρέλα και βασιλικό - σούπερ!

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
εγώ πήρα "caramelle ricotta spinaci", όπως λέει και στο μενού: σπιτικές καραμέλες με ρικότα και σπανάκι, σε σως γκοργκοντζόλα με καρύδι! ...πολύ καλό και αυτό!

από τα ορεκτικά μου άρεσε πάρα πολύ αυτό με τις σαρδέλες (sarde a beccafico) και γενικά όλα, εκτός από τους ρυζοκεφτέδες (arancini siciliani)...

και φυσικά από τα γλυκά καλύτερο από όλα το τιραμισού! (αν και όχι τόσο εμφανίσιμο, πεντανόστιμο!)
Δυστιχώς Chrikky καθόσουν μακριά και δεν το είδα το πιάτο σου...Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον...
Το carpaccio δεν μου άρεσε,νομίζω το πιο ωραίο ορεκτικό ήταν εκείνο το σιτσιλιάνικο με τις μελιτζάνες..

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
η κρέμα καλή ήταν , αλλά δε μου άρεσε το μπισκότο και το κακάο..η πανακότα ήταν πολύ καλύτερη
μα κι εμένα η κρέμα μου άρεσε πολύ! :bleh: καλή και η πανακότα... το πρώτο που ήρθε δεν κατάλαβα τι ήτανε... :roll:

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
Δυστιχώς Chrikky καθόσουν μακριά και δεν το είδα το πιάτο σου...Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον...
Το carpaccio δεν μου άρεσε,νομίζω το πιο ωραίο ορεκτικό ήταν εκείνο το σιτσιλιάνικο με τις μελιτζάνες..
θα ακολουθήσει φωτογραφικό υλικό από τα πιάτα.. τα βγάλαμε νομίζω όλα τα δικά μας...:p

ναι ούτε εμένα με τρέλανε το carpaccio... φαντάζομαι ήταν αυτο... ? (Carpaccio di pesce spada - Καρπάτσιο ξιφία με ροζ πιπέρι και σως φιστικιού)

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
ποσοι ιταλοφιλοι ειμαστε στην συμπρωτευουσα ? ζηλεψα ,θελω και εγω....

παιδια καμμια φωτο θα παιξει??
Πολλοι!!
και στην πορεια θα προκυψουν και αλλοι..
Αντε, τι κανουμε?

XRISTOS71

Member
να πώ και εγώ με τήν σειρά μου ότι χαρηκα πάρα πολύ που γνώρισα για πρώτη φορά καινούργια άτομα με κοινά ενδιαφέροντα από το φόρουμ και κάποιους εκτός forum ..... και φάγαμε και καλά...... και ήπιαμε και καλό κρασι ( ευγε samion ...αλλά ρε μπαγάσα είσαι άτυχος έπεσες μέχρι και σε μπλόκο αλκοτέστ !!!!!!!!)

ήταν μια συνάντηση υπερπαραγωγή ....όπως ακριβώς αξίζει στούς ιταλόφιλους !!!!!!!!!

πρός ντόροθυ : δέν φταίμε εμέις που τα τραπέζια ήταν δύο ...το μαγαζι εφταιγε που ήταν μικρό και δέν μάς χώραγε .

πάντως αυτός με το πουκάμισο στήν γωνία ......ρε ποιόν μου θυμίζει ? ...ποιόν μου θυμίζει .....?

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
Αύριο βράδυ που θα κατέβω Αθήνα. Μου προτείνετε cosca τελικά?
Δεν πιστεύω να μας φορτώσει κρέμα γάλακτος (για να είναι πιο νόστιμα) ?
autentico??

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Samion, κανενα Planeta Chardonnay
(άντε και Αlastro) δεν επαιζε στο σικελικο?:haha:
Αληθεια ποιος θα μου λυσει την απορια
Η καπονατα εχει σαλτσα ντοματας?
αν και πήρα λαυρακι αλα παλερμιτανα, υποχώρησα στην πλειοψηφία των πιάτων που ταίριαζε καλύτερα το nero d'avola το πιο γνωστό από τα σικελικά κρασιά, δυνατό με έντονη γεύση που δεν περνάει απαρατήρητο.
Η καπονατα δεν έχει σαλσα ντομάτας. δες και τις φωτο. Ricetta Caponata - Le Ricette di GialloZafferano.it
να ειμαι ειλικρινης περιμενα ψαρι "πανέ" όπως το κάνουν στο Παλερμο αλλά ήρθε με λαχανικά μελιτζάνα, καρότο κλπ. ελαφρύ και καλό πάντως. ευτυχώς γιατί προερχόμουν από άκρατη μεσημεριανή κατανάλωση parmigiana και δεν θα κοιμόμουν με τίποτε σε άλλη περίπτωση..
η καπονατα ήταν αξιοπρεπής. οι σαρδέλες λίγο στεγνές και η γέμιση λίγη. είμαι επιεικής γιατί κάνουν μια προσπάθεια. στην Ιταλία εκτός Ρώμης( 4-5 σικελικά), Μιλάνου είναι δύσκολο να φας σικελικά πιάτα πόσο μαλλον στην Ελλάδα..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αύριο βράδυ που θα κατέβω Αθήνα. Μου προτείνετε cosca τελικά?
Δεν πιστεύω να μας φορτώσει κρέμα γάλακτος (για να είναι πιο νόστιμα) ?
autentico??
εντάξει είπαμε όχι DOC αλλά κάτι γίνεται. σίγουρα ο σεφ στα πιάτα της περιοχής του θα τα κατάφερνε καλύτερα. αλλά είναι πολλοί οι ναπολιτάνοι στην Αθήνα..
τα κρεατικά δεν με ενεπνευσαν. η πρώτη επιλογή ηταν aghiotta di pesce spada συνταγη από Messina που με έκπληξη το ειδα στο μενου. Κτύπα το.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom