νασε καλα.θα ταξιδεψω με εναν φιλο μου 3 εβδομαδες.προγραμμα δεν βγαλαμε ακομα..βασικα να παρουμε χρηματα μαζι,η μπορουμε να βγαζουμε λεφτα απο αυτοματα?αν ναι,και στην επαρχια?με τη βιζα τι γινεται?Το κόστος ζωής είναι πάρα πολύ χαμηλό, ακόμη κι αν θες να ξοδέψεις πολλά χρήματα σε διαμονές, φαγητά και μεταφορές (Εξαίρεση τα αεροπλάνα, αλλά ακόμη και γι'αυτά υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα αν το προγραμματίσεις από πριν με την Ethiopian), είναι ψιλοδύσκολο. Τη θεωρώ από τις ασφαλέστερες χώρες που έχω δει, λίγη προσοχή θέλει με κάτι ψιλοάγριους στο νότο που θέλουν 0,10 ευρώ για να σε αφήσουν να περάσεις με τη μηχανή ή το τζιπ σου από το χωριό τους αλλιώς στο κάνουν λαμπόγυαλο, κατά τα λοιπά όλα άψογα. Τις αρρώστειες πρέπει να προσέξεις, με καλή προετοιμασία από πριν. Η χώρα είναι απίστευτη.
δεν εχει μαγαζια κινητης τηλεφωνιας ?η δυνατότητα επικοινωνίας είναι ανέλπιστα καλη , μη λαμβάνεις υπόψη τους χάρτες κάλυψης , δύσκολα θα βρείς να αγοράσεις κάρτα sim τοπική , προτίμησε cosmote όχι όμως καρτοκινητό
παρομοια λεωφορεια ειχαμε στην γκουατεμαλα και ξερω πως ειναι...ακουγονται πολυ φανταστικα ολα,και ανηπομονω να παω..με το φαγητο καποιο προβλημα?εχω λιγο ευαιστητο στομαχι.τι θα προτινες να μη χασουμε με τιποτα?εμεις λεμε να βγαλουμε τι βιζα στο αεροδρομιο της αντισ αμπεπα....ισχευει οτι σε πολιορκουν παιδια και δεν σε αφηνουν στην ησυχια σου?Εμείς τη βίζα τη βγάλαμε από την Αθήνα, ήταν γρήγορη η διαδικασία τσακ-μπαμ. Λεφτά δε σηκώσαμε από εκεί από όσο θυμάμαι, όλα μετρητά ήταν από εδώ, πηγαίναμε στις τράπεζες και αλλάζαμε... Επαρχία...εξαρτάται τι εννοείς επαρχία, αν πρόκειται για μεγάλη πόλη, τράπεζα θα έχει, εμείς περάσαμε πολλέεεεες μέρες σε χωριά που δεν είχαν καν ρεύμα, οπότε η τράπεζα μάλλον πολυτέλεια ήταν. Τα εσωτερικά λεωφορεία ήταν φανταστική εμπειρία, γνωρίσαμε τρομερό κόσμο, απίστευτες φάτσες, κοιμηθήκαμε σε κάτι μέρη που δεν υπήρχαν στο χάρτη μας επειδή στις 6μμ σταματάει η κυκλοφορία οπότε κοιμάσαι όπου σε βρήκε στο δρόμο το ηλιοβασίλεμα! Μοναχοί που κυνηγάνε τους οδηγούς να τους δείρουν με τεράστιους σταυρούς, γίδες που διακόπτουν την κυκλοφορία και κανείς δεν ασχολείται, συνεπιβάτες που σε κοιτούν ΕΠΙ ΩΡΕΣ σα να ήρθες από τον Άρη, καθίσματα συνήθως δεν υπάρχουν (κάθεσαι πάνω σε μεταλικά "καρεκλάκια" ή σε μίνι σκαμπό, αλλά οι όρθιοι απαγορεύονται όπως και να έχει) σταθμοί που στο ημίφως θυμίζουν κόλαση (συνήθως τα λεωφορεία φεύγουν όλα μαζί στις 5-6π.μ ... καλή τύχη να βρεις το λεωφορείο σου στο σκοτάδι με εκατοντάδες άλλους που ορμάνε μόλις ανοίξει η πύλη του σταθμού) αλλά πάνω απ' όλα χαμογελαστές φάτσες, στάσεις για μεσημεριανό σε απίθανα μέρη, καταπληκτικές θέες... είναι πραγματικά κρίμα να προτιμήσετε αποκλειστικά τις αεροπορικές μεταφορές, θα χάσετε πολλές εικόνες (αλλά θα κερδίσετε σε χρόνο, γιατί οι 3 εβδομάδες που έχετε δεν είνια και πάρα πολλές εδώ που τα λέμε).
Συγγνώμη, αλλά...την έχω την απορία: πίνατε νερό της βρύσης? Ή εννοείς πως το εμφιαλωμένο ήταν τόσο κακής ποιότητας που πρασινίσατε?Το μόνο πρόβλημα ήταν μια μέρα που ξύπνησε και βρήκε τα ούλα του ... πράσινα, πήγαμε στο τοπικό ιατρείο (ο Θεός να το κάνει) όπου ο ευγενέστατος γιατρός του έδωσε 2-3 φάρμακα και σε 2 μέρες ήταν όλα ρολόι, μάλλον το νερό έφταιγε, ήταν πολύ ακής ποιότητας. .
visa βγάζεις και στο αεροδρόμιοπαρομοια λεωφορεια ειχαμε στην γκουατεμαλα και ξερω πως ειναι...ακουγονται πολυ φανταστικα ολα,και ανηπομονω να παω..με το φαγητο καποιο προβλημα?εχω λιγο ευαιστητο στομαχι.τι θα προτινες να μη χασουμε με τιποτα?εμεις λεμε να βγαλουμε τι βιζα στο αεροδρομιο της αντισ αμπεπα....ισχευει οτι σε πολιορκουν παιδια και δεν σε αφηνουν στην ησυχια σου?
αυτο με τη βιζα πολυ καλο οτι βγαινει εκει?αλλες 2 ερωτησεις¨visa βγάζεις και στο αεροδρόμιο