Καινουργιο Αμαξι

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ήδη υπάρχουν υβριδικά που πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας,
Αν εννοείς "υβριδικά" αυτοκίνητα αυτά στα οποία έχουν βάλει κάτι μεγάλες μπαταρίες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις μπαταρίες των υβριδικών που επαναφορτίζονται απο τη κίνηση και λειτουργούν συνδυαστικά με το καύσιμο, τότε ναι αυτά έχουν τέλη κυκλοφορίας.

δεν θα μου κάνει εντύπωση το minimum αυτού του αριθμού να ελαττωθεί και άλλο ώστε να πληρώνουν τα περισσότερα υβριδικά. Αν θυμάσαι, κάτι αντίστοιχο έγινε τα χρόνια του μνημονίου με τα πετρελαιοκίνητα.
Γενικώς συμφωνώ οτι κάποια στιγμή θα αλλάξουν την νομοθεσία για τα υβριδικά, γιατί με το χρόνο αυξάνονται στη κυκλοφορία και είναι λογικό απο εισπρακτικής πλευράς. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό έχουμε πολύ δρόμο ακόμα πιστεύω. Ο Έλληνας είναι πολύ αρνητικός με αυτά και ακόμα (δυστυχώς) έχει πολύ άγνοια...

Billouk

Member
Τανια μου σ'ευχαριστω παρα πολυ για την αναλυτικήσου απαντηση!!! Αμαξάκιας δεν ξέρω αν είσαι, πάντως γνώστρια εισαι και με το παραπανω! Τον προβληματισμό αυτόν τον έχω και εγώ για το ηλεκτρικό. Την ελλειψη αυτονομιας δηλαδή για πολλα χιλιόμετρα...Όμως, σκέφτομαι ότι ίσως εξασφαλιζω το να μην έχω τέλη κυκλοφορίας για τα επόμενα πολλά χρόνια με το ηλεκτρικό.

Αυτό το σκέφτομαι και εγώ για τα υβριδικά. Γενικά, τα τέλη κυκλοφορίας για εμας τους κατόχους των παλαιών αυτοκινήτων έχουν φτάσει στο Θεό και δεν θέλω να ξαναζήσω σύντομα την ίδια κατάσταση.
Νομίζω ότι το ποσό δεν θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τους θερμικούς κινητήρες. Πιο απλά, ταβάνι τα 100-120€. Πάντως σε καύσιμα, θα δεις αισθητή διαφορά, ειδικά αν μένεις σε αστικό κέντρο . Σκέψου ότι είχα χιλιαρακι για πάνω από 10 χρόνια και το υβριδικό είναι αρκετά πιο οικονομικό! Βέβαια, οι τιμές έχουν ξεφύγει για αγορά καινούργιου.

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Αυτό το σκέφτομαι και εγώ για τα υβριδικά. Γενικά, τα τέλη κυκλοφορίας για εμας τους κατόχους των παλαιών αυτοκινήτων έχουν φτάσει στο Θεό και δεν θέλω να ξαναζήσω σύντομα την ίδια κατάσταση.
Τα παλιά αυτοκίνητα έχουν υψηλά τέλη κυκλοφορίας για ευνόητους λόγους.... Για να φτάσει να έχει τέλη κυκλοφορίας ένα υβριδικό όσα έχει ένα παλιό σήμερα, θα έχει φτάσει ο χρόνος για να αλλάξεις το υβριδικό με ηλεκτρικό :)

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
@Sassenach77 υβριδικό με 123gr+ ακόμα και καινούργιο πληρώνει τέλη.
Ναι, κάτι τεράστια υβριδικά που υπάρχουν σίγουρα πληρώνουν. Εγώ προτιμώ τα μεσαίας κατηγορίας για ευνόητους λόγους πάλι :p

Billouk

Member
Ναι, κάτι τεράστια υβριδικά που υπάρχουν σίγουρα πληρώνουν. Εγώ προτιμώ τα μεσαίας κατηγορίας για ευνόητους λόγους πάλι :p
Εγώ ανήκω σε ακόμα πιο μικρής κατηγορίας! Και σκόπιμα λόγω... Αθήνας!
Εντύπωση μου έκανε πάντως πως το Yaris Cross που είναι best seller είναι στα 122gr και δεν πληρώνει μιας και η @vikara ψάχνει πάνω κάτω σε τέτοια κατηγορία απ' ότι κατάλαβα.

STKF

Member
Υπάρχουν πολλά σημαντικότερα κριτήρια για την αγορά ενός αυτοκινήτου από τα τέλη κυκλοφορίας! :)

bandit650

Member
Αν εχεις σπιτι με θεση σταθμεσης κανεις καμποσα χιλ το χρονο και η βασικη φορτιση γινεται απο το σπιτι σου πας κατευθειαν σε ηλεκτρικο.
TESLA η BYD. To θεμα της αυτονομιας ισχιει. αλλα σκεψου ποσο το χρησιμοποιεις μεσα στη πολη και ποσο σε ταξιδι. Παντως με ενα προγραμματισμο κανεις ανετα ταξιδι.
Αν δε εχεις αυτα πας σε υβριδικο τυπου MG ZS MAX Hybrid.
Υπαρχει και ακομη μια κατηγορια οχηματων με λιγα προς το παρον διαθεσιμα οχηματα. Στη περιπτωση αυτη ειναι ηλεκτρικο αυτοκινητο με βενζινοκινητηρα ο οποιος δουλευει αποκλειστικα για την φορτιση της μπαταριας. Εχεις το πλεονεκτημα του ηλεκτρικου και την μεγαλη αυτονομια.
Ενα τετοιο αυτοκινητο ειναι το Mazda MX-30 R-EV
Σημαντικο ρολο παιζει και το ποσο που σκεφτεσαι να διαθεσεις.
BYD & MG ειναι κατω απο 30 χιλ.

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
...και Σόφια θα μπορουσες, με την προϋπόθεση ότι δεν θα το εγκαταλείψεις ουτε για ένα λεπτό
Ισχύει ακόμη αυτό στη Βουλγαρία ή ισχυε τότε που γράφτηκε το σχόλιο(2007);

Last edited:

Kostas78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
θα πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Πρέπει να μας πεις περισσότερα για την χρήση του αυτοκινήτου. Αν κάνεις πολλά χλμ στην πόλη σου ταιριάζει ένα φουλ υβριδικό, αν έχεις δυνατότητα να φορτίζεις σπίτι και δεν κάνεις μεγάλα ταξίδια με ένα ηλεκτρικό θα κάνεις μεγάλη οικονομία (εννοείται ότι μπορείς να κάνεις ταξίδια με ηλεκτρικό απλά λόγω αυτονομίας και αργής φόρτισης χρειάζεται προγραμματισμό), αν κάνεις πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομους καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις και πολλά χλμ ανά έτος σου ταιριάζει ένα diesel. Ποιες είναι οι ανάγκες σου σε χώρους;
Aν πρέπει να παρκάρεις στους δρόμους μιας πόλης όσο ανεβαίνεις σε μήκος αυξάνεις την δυσκολία εύρεσης παρκινγκ. Ποιο είναι το μπάτζετ που σκέφτεσαι να διαθέσεις;
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδοτούνται με σημαντικό ποσό αλλά εσύ πρέπει να καταβάλεις το σύνολο της αξίας του αυτοκινήτου και να περιμένεις μετά από κάποιο διάστημα να λάβεις την επιδότηση από το κράτος.
Έχεις προτίμηση σε κάποιες μάρκες;
Υπάρχουν αυτοκίνητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες.

vikara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κένυα
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Υπάρχουν πολλά σημαντικότερα κριτήρια για την αγορά ενός αυτοκινήτου από τα τέλη κυκλοφορίας! :)
Όπως? Θα ήθελα να ακούσω τι προτείνεις οτι πρέπει να προσέξω στην επιλογή μου!

θα πρέπει να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες. Πρέπει να μας πεις περισσότερα για την χρήση του αυτοκινήτου. Αν κάνεις πολλά χλμ στην πόλη σου ταιριάζει ένα φουλ υβριδικό, αν έχεις δυνατότητα να φορτίζεις σπίτι και δεν κάνεις μεγάλα ταξίδια με ένα ηλεκτρικό θα κάνεις μεγάλη οικονομία (εννοείται ότι μπορείς να κάνεις ταξίδια με ηλεκτρικό απλά λόγω αυτονομίας και αργής φόρτισης χρειάζεται προγραμματισμό), αν κάνεις πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομους καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις και πολλά χλμ ανά έτος σου ταιριάζει ένα diesel. Ποιες είναι οι ανάγκες σου σε χώρους;
Aν πρέπει να παρκάρεις στους δρόμους μιας πόλης όσο ανεβαίνεις σε μήκος αυξάνεις την δυσκολία εύρεσης παρκινγκ. Ποιο είναι το μπάτζετ που σκέφτεσαι να διαθέσεις;
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδοτούνται με σημαντικό ποσό αλλά εσύ πρέπει να καταβάλεις το σύνολο της αξίας του αυτοκινήτου και να περιμένεις μετά από κάποιο διάστημα να λάβεις την επιδότηση από το κράτος.
Έχεις προτίμηση σε κάποιες μάρκες;
Υπάρχουν αυτοκίνητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες.
Επειδή μένω σε επαρχία, δεν υπάρχει θέμα πάρκινγκ. Έχω τόσο έξω από το σπίτι μου χώρο (και για σταθμό φορτισης) όσο και όταν κινούμαι πιο κεντρικά. Γενικά κινούμαι πολύ μέσα στην πόλη αλλά και λόγω δουλειάς, σε κοντινές αποστάσεις της τάξης των 60-70χλμ αρκετά συχνά μέσα στην εβδομάδα.
Ντίζελ κυκλοφορούν ακόμα? Μέχρι σήμερα τα προτιμούσα αλλά από μια μικρή έρευνα που έκανα θεώρησα ότι δεν κυκλοφορούν πια. Αν ναι, τι τέλη εχουν (γιατι από τα παλιά υποφερουμε).
Δεν έχω προτίμηση σε μάρκα. Θέλω ένα γερό αυτοκίνητο που να τραβάει. Το προηγούμενο το έχω φτασει 300.000χλμ
Σίγουρα 5θυρο με οσο γινεται μεγάλο πορτμπαγκάζ. Η τιμη ιδανικα θα ήθελα να μην υπερβαίνει τις 30.000€

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.928
Μέλη
39.643
Νεότερο μέλος
ΧΡΙΣΤΙΝΑ860

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom