• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Κούβα προγραμμα ταξιδιου

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.977
Likes
52.474
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τελικά αποφάσισε Γιώργο μου, αρλούμπες γράφει ο hippo ή τα δύο εστιατόρια που προτείνει είναι, καθώς λες, εύκολα μέσα στα 10 καλύτερα της Αβάνας?

Νίκο μου
, δεν έχω κάτι να αποφασίσω, ήμουν πολύ σαφής: συμβαίνουν και τα δύο. Και τα εστιατόρια είναι πάρα πολύ καλά ΚΑΙ έχει κάνει 6-7 λάθη σε δύο αράδες (στις "λεπτομέρειες" έγραψα, δηλαδή στην περιγραφή, ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το έγραψα παραπάνω).

Και επειδή με μπέρδεψες... τι εννοείς με την μπούρδα που έγραψες περί ΣΠΟΝΔΗΣ?
Εννοώ αυτό που έγραψα και που προφανώς δεν κατάλαβες, βλέπω μια έντονη αδυναμία κατανόησης του γραπτού λόγου εκ μέρους σου. Ότι για τα δεδομένα της Κούβας, αυτά τα δύο είναι ό,τι είναι για τα δεδομένα της Ελλάδας η Σπονδή: ένα εξαιρετικό εστιατόριο, πολύ ακριβότερο από τα άλλα, που αξίζει τα λεφτά του, αλλά δεν είναι για κάθε μέρα (για μας τους κοινούς θνητούς) και σε καμία περίπτωση οι χρεώσεις του δεν αντικατοπτρίζουν το πόσα πρέπει να καταβάλλει κανείς "για να φάει ανθρώπινα και σε ωραίο περιβάλλον". Είναι η πολυτελής εξαίρεση.

Γνωρίζω ότι ακκίζεσαι πλασάροντας ως εναλλακτικό τον τρόπο που ταξιδεύεις
Ούτε ακκίζομαι (!) ούτε πλασάρω, άρα δεν γνωρίζεις. Νιος είσαι, θα μάθεις αν θες. Αν δε θες, θα συνεχίσεις να γράφεις τα δικά σου, keep walking.

αλλά πίστεψέ με ελάχιστοι εδώ μέσα τον ασπάζονται...
Δεν το γνωρίζω, δεν έκανα γκάλοπ. Εσύ που προφανώς έκανες, μπορείς να μας το δημοσιεύσεις γιατί με ενδιαφέρει. Κάτι μου λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ταξιδεύουν πάντως δεν ψάχνουν την Σπονδή της κάθε χώρας για κάθε μέρα, αλλιώς θα είχαμε περισσότερες Σπονδές από περίπτερα, απλή λογική είναι... Το να προτείνεις σε έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι έχει θέμα με το μπάτζετ τις ακριβότερες επιλογές δεν είναι αδιανόητα λογικό.

για σένα το να μένεις σε τρώγλες και να τρως τα πάντα όλα 1€ είναι μαγκιά και πρωτοπορία,
Δεν μένω σε τρώγλες, δεν τρώω τα πάντα όλα 1€. Είσαι τραγικά παραπληροφορημένος. Μη σπάσεις και το ρεκόρ του ιπποπόταμου... Και αν φάω με τόσο, ούτε μαγκιά θα το θεωρήσω, ούτε πρωτοπορία, αν το θεωρείς εσύ τέτοιο, δικαίωμά σου και κορώνα στο κεφάλι σου ρε αδερφέ. Τώρα, αν είχε παράρτημα η Γουαρίδα και η Σπονδή στη Χώρα των Ντογκόν στο Μάλι και δεν το βρήκα, ντεν φταίω εγκώ μάτια μου, το έψαξα όσο μπορούσα. Είναι που δεν καταχωρήθηκε στον ιπποπόταμο ή άλλο συμπαθές παχύδερμο...

για μένα είναι κατάντια...
Δίμηνο-δίμηνο-δίμηνο, μας τελείωσεεεεεεες.

όσο λοιπόν κι αν σου φαίνεται περίεργο, κάποιος που θα δώσει τουλάχιστον 2.000€ για μια βδομάδα στην Κούβα δεν θα σταθεί στα 100€ με 150€ παραπάνω το σύνολο προκειμένου να φάει ανθρωπινά και σε ωραίο περιβάλλον... δεν πάνε μόνο backpackers στην Κούβα Γιώργο μου...
Δεν απάντησα σε "κάποιον" απάντησα στο ότι δε χρειάζεται κανείς να πληρώσει 40-50 πέσος το κεφάλι στην Αβάνα για να φάει ανθρώπινα και σε ωραίο περιβάλλον. Αν νομίζεις αυτό, απλά κάνεις λάθος, τα πράγματα είναι όπως τα γράφει και η Κική (εκτός κι αν θεωρείς ότι δεν έφαγε ανθρώπινα, αλλά ζωωδώς). Όπως στην Ελλάδα δεν τρως ανθρώπινα και ωραία μόνο στη Σπονδή (όπου τρως εξαιρετικά, εγώ τουλάχιστον το απολαμβάνω... είναι από τις τρώγλες που προτιμώ όταν έχω τη διάθεση και τους πόρους), έτσι και στην Κούβα δε χρειάζεται να δαπανήσεις το πενταπλάσιο από το κανονικό για να φας ανθρώπινα, απλό είναι. Μπορείς να δώσεις 40-50 για να φας εξαιρετικά και 10 για να φας ανθρώπινα και σε ωραίο περιβάλλον, αν ξέρεις πού θα φας. Και ναι, υπάρχει και κόσμος που πληρώνει 2000€ για πάει μια εβδομάδα στην Κούβα και δεν έχει τα έξτρα 150€ για να φάει στο δίδυμο της Σπονδής... επειδή με αυτούς τυχαίνει να δουλεύω κάθε εβδομάδα σε πληρποφορώ πως είναι πολλοί, μάλλον πλειοψηφία.

Υ.Γ. Και για να σε προλάβω... δεν είμαι εγώ αυτός που έγραψε το συγκεκριμένο άρθρο...
Σε τι να με προλάβεις; Δεν είχα ΙΔΕΑ ότι γράφεις στο hippo, τώρα το έμαθα, άλλωστε στο σάιτ μια φορά είχα μπει όλη κι όλη για ένα τεστ της πλάκας, δεν έχω διαβάσει κανένα άλλο άρθρο και δεν ξέρω καν τι λένε. Χαλάρωσε, η ζωή είναι μικρή. Αν τσαντίστηκες που το άρθρο έχει 6 λάθη σε 2 παραγράφους, να τα βάλεις με αυτόν που τα έγραψε, όχι με μένα. Εκτός κι αν:

1. το κτίριο που έχει μια ταμπέλα ΤΟΣΗ με το συμπάθειο ότι φέτος κλείνει 100 χρονια είναι του 19ου αιώνα (το 1914 ανήκει στον 20ο την τελευταία φορά που το τσέκαρα). Κατανοώ ότι ο 19ος ακούγεται καλύτερα, αλλά με την ημερομηνία οικοδόμησης σκαλισμένη είναι λίγο άστοχο να επινοείς άλλη. Ειδικά σε μια γειτονιά που απλά δεν υπήρχε καν τον 19ο αιώνα...

2. το εστιατόριο είναι στο δεύτερο όροφο κι όχι στον τρίτο όπου αν ανέβεις παίζει και να σε δείρουν αν ξέρεις τι έχει εκεί κατά καιρούς

3. δεν είναι στο βάθος κανενός διαδρόμου αλλά ακριβώς δίπλα στη σκάλα, με το που ανεβαίνεις, έφτασες. Τα περί "βάθους" σε διαδρόμους είναι για εφέ; Ή επίτηδες ο συγγραφέας θέλει να στείλει τον κόσμο στο πλυσταριό;

4. Δεν απευθύνεται σε τουρίστες αλλά σε κατοίκους της Αβάνας: από υπουργούς, πρέσβεις, καλλιτέχνες, ολυμπιονίκες, κατόχους Grammy, κομματάρχες, ξένους επιχειρηματίες... δεν είναι ακριβώς ο ορισμός του τουρίστα και αποτελούν τον κύριο όγκο όσων τρώνε εκεί, οι ίδιοι χαιρετιόμαστε κάθε φορά, είναι σαν να πας σε ένα πολυτελές στέκι διασήμων στην Αθήνα και να πεις ότι πάνε τουρίστες, επειδή νόμισες ότι ο Σουηδός πρέσβης ή ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι τουρίστας

5. το Τεμπλέτε είναι σαφώς πιο τουριστικό (ως κρατικό είχε ανέκαθεν το δικαίωμα συμβολαίων με πρακτορεία, το οποίο εξηγεί γιατί κάθε μέρα έχει ορδές από γκρουπ, δουλεύει με voucher). Αν πάει κανείς ελπίζοντας να βρει κάτι το "λιγότερο τουριστικό" λέει ο συγγραφέας, με τα 50άρια λεωφορεία να αποβιβάζουν γκρουπ στην πόρτα του Τεμπλέτε, μάλλον θα νομίζει ότι ο συγγραφέας έγραφε αρλούμπες

6. η ταινία δεν είναι γυρισμένη στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά είναι του 1993. Εκτός κι αν έσπασε τα ταμεία... μια οκταετία μετά το επίσημο release της, έξι χρονιά αφότου πήρε το βραβείο Γκόγια και επτά χρόνια μετά το βραβείο του φεστιβάλ του Βερολίνου, το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί ως παγκόσμιο κινηματογραφικό φαινόμενο, οι σινεφίλ να σπάνε τα ταμεία για μπαγιάτικη ταινία

7. η ίδρυση του εστιατορίου έπεται της ταινίας κι όχι αντίστροφα, άνοιξε το 1996 και μάλιστα έπρεπε να ξαναλλάξουν όλο το ντεκόρ για να μοιάζει με την ταινία

Φωτογραφίες του Κάστρο δε θυμάμαι να έχω δει στη στη Γουαρίδα, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, το τσεκάρω αν θες την Παρασκευή που έχω κράτηση και το ότι "κουμάντο κάνουν οι Ισπανοί" σε εστιατόριο της... Habaguanex, είναι επίσης αμφισβητήσιμα αλλά όχι τρανταχτά λάθος (υπάρχει κοινοπραξία, με την Habaguanex να έχει το πάνω χέρι, όσο για τον Ισπανό σεφ μετά τα σκάνδαλα είναι στη Μάλαγα και δεν νομίζω να γυρίσει και σύντομα). Παρεμπιπτόντως οι αττασθαλείες και τα σκάνδαλα στα κρατικά εστιατόρια του ιστορικού κέντρου περιελάμβαναν και το γνωστό σκάνδαλο κρατικής διαφθοράς στο ίδιο το Τεμπλέτε, για το οποίο γίνεται χαμός στην Παλιά Πόλη, αν έκαναν κουμάντο οι Ισπανοί μάλλον θα είχε αποφευχθεί.

Και για να μη θεωρηθεί μομφή για το συγγραφέα που δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο άνθρωπος και δεν ήθελα να τον θίξω, συγγνώμη που είπα ότι 6-7 ανακρίβειες σε 2 αράδες είναι ρεκόρ. Μπορεί και να μην είναι. Και ναι, τα εστιατόρια είναι πάρα πολύ καλά για τα δεδομένα της Κούβας, εξαιρετική του επιλογή. Από κει και πέρα, όταν γράφεις κάτι δημόσια και κάνεις λάθος, ε, αποδεκτή είναι η κριτική. Η δική μου δεν ήταν κακόβουλη. Οι τσαντίλες χαλάνε την επιδερμίδα, ξυδάκι.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.938
Likes
3.932
Γιώργο μου...

Πρώτα απ' όλα χαίρομαι ιδιαίτερα που αναγνωρίζεις ότι όσα γράφει το άρθρο δεν είναι αρλούμπες αλλά απεικονίζουν την πραγματικότητα... η ουσία λοιπόν είναι ότι τα δύο εστιατόρια που αναφέρονται είναι από τα καλύτερα στην Αβάνα...

Τα ρέστα με το συμπάθιο Γιώργο μου είναι ανόητοι κομπλεξισμοί... οι "βαρύνουσες" παρατηρήσεις σου όπως ότι το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα οίκημα 98 και όχι 100 ετών ή ότι βρίσκεται στο βάθος του διαδρόμου και όχι δίπλα στην σκάλα και εντελώς άνευ ουσίας είναι και φυσικά προκαλούν θυμηδία ειδικά όταν προέρχονται από εσένα τον μετρ της υπερβολής και της "συγγραφικής αδείας"... ιστορικές έχουν μείνει οι ιστορίες τρόμου σου για την Γουατεμάλα, οι δακρύβρεχτες περιγραφές σου για τους Κουβανούς φίλους σου και πάει λέγοντας... δεν λέω συναρπαστικές είναι, ιδανικές για να προσελκύουν χαζογκόμενες και να τρομοκρατούν εικοσάχρονους εκκολαπτόμενους ταξιδιώτες αλλά έως εκεί...

Εννοώ αυτό που έγραψα και που προφανώς δεν κατάλαβες, βλέπω μια έντονη αδυναμία κατανόησης του γραπτού λόγου εκ μέρους σου. Ότι για τα δεδομένα της Κούβας, αυτά τα δύο είναι ό,τι είναι για τα δεδομένα της Ελλάδας η Σπονδή: ένα εξαιρετικό εστιατόριο, πολύ ακριβότερο από τα άλλα, που αξίζει τα λεφτά του, αλλά δεν είναι για κάθε μέρα (για μας τους κοινούς θνητούς) και σε καμία περίπτωση οι χρεώσεις του δεν αντικατοπτρίζουν το πόσα πρέπει να καταβάλλει κανείς "για να φάει ανθρώπινα και σε ωραίο περιβάλλον". Είναι η πολυτελής εξαίρεση.
Δεν νομίζω... η αδυναμία κατανόησης του γραπτού λόγου βασίζεται στο γεγονός ότι είμαι αλλεργικός στο να διαβάζω σοφιστείες πασπαλισμένες με μπούρδες... ειδικά μετά την τελευταία παρέμβασή σου τείνω να πιστέψω ότι η μπουρδολογία τείνει να εξελιχθεί σε δεύτερη φύση σου... πίσω στο θέμα μας λοιπόν... χεστήκαμε αν για τα δεδομένα της Κούβας αυτά τα εστιατόρια είναι ακριβά... προσπάθησε σε παρακαλώ να καταλάβεις ότι δεν απευθύνεσαι σε Κουβανούς αλλά σε Έλληνες και ότι παρά την κρίση ένα ποσό της τάξεως των 25-30€ για ένα πολύ καλό δείπνο είναι αντιμετωπίσιμο και δεν αποτελεί ξεχωριστή πολυτέλεια... είμαι σίγουρος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ταξιδιωτών μπορεί να αντέξει οικονομικά αυτό το ποσό... αν εσύ πιστεύεις το αντίθετο γύρνα πλευρό και σκεπάσου... κοντολογίς, η ΣΠΟΝΔΗ θα μπει κι αυτή στο Πάνθεον των "μαργαριταριών" σου... αυτό δεν λέει τίποτα βέβαια, όλοι μας έχουμε γράψει μπούρδες... η πραγματική εξυπνάδα είναι αλλού, να τις καταλαβαίνεις και να τις αναγνωρίζεις...

Ούτε ακκίζομαι (!) ούτε πλασάρω, άρα δεν γνωρίζεις. Νιος είσαι, θα μάθεις αν θες. Αν δε θες, θα συνεχίσεις να γράφεις τα δικά σου, keep walking.
Γνωρίζω ότι εσύ διαφημίζεις... εσύ πλασάρεις τον τρόπο που ταξιδεύεις ως εναλλακτικό και τον υποστηρίζεις με θέρμη... αν στα πλαίσια της γραφής σου υπερβάλεις λιγάκι, να φροντίσεις την επόμενη φορά να είσαι πιο ρεαλιστικός...

Δεν το γνωρίζω, δεν έκανα γκάλοπ. Εσύ που προφανώς έκανες, μπορείς να μας το δημοσιεύσεις γιατί με ενδιαφέρει. Κάτι μου λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν ταξιδεύουν πάντως δεν ψάχνουν την Σπονδή της κάθε χώρας για κάθε μέρα, αλλιώς θα είχαμε περισσότερες Σπονδές από περίπτερα, απλή λογική είναι... Το να προτείνεις σε έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι έχει θέμα με το μπάτζετ τις ακριβότερες επιλογές δεν είναι αδιανόητα λογικό.
Τα είπαμε, μην λέμε τα ίδια... το να προτείνεται ένα εστιατόριο το οποίο κοστίζει 25 με 30€ το κεφάλι, για την πλειοψηφία του κόσμου είναι λογικότατο, για εσένα παράλογο... άκρη δεν βρίσκω πάμε παρακάτω...για την ιστορία τα εστιατόρια που προσφέρουν στην χώρα μας γεύματα σε αυτά τα χρήματα κι ας σου φαίνεται παράλογο, είναι περισσότερα και από τα περίπτερα... επειδή λοιπόν παρατηρώ μια εμμονή με την Σπονδή ξαναπήγαινε επειγόντως να το φχαριστηθείς και να ξελαμπικάρεις και εμείς να ησυχάσουμε από την Σπονδηπαπαρολογία σου...

Δεν μένω σε τρώγλες, δεν τρώω τα πάντα όλα 1€. Είσαι τραγικά παραπληροφορημένος. Μη σπάσεις και το ρεκόρ του ιπποπόταμου... Και αν φάω με τόσο, ούτε μαγκιά θα το θεωρήσω, ούτε πρωτοπορία, αν το θεωρείς εσύ τέτοιο, δικαίωμά σου και κορώνα στο κεφάλι σου ρε αδερφέ. Τώρα, αν είχε παράρτημα η Γουαρίδα και η Σπονδή στη Χώρα των Ντογκόν στο Μάλι και δεν το βρήκα, ντεν φταίω εγκώ μάτια μου, το έψαξα όσο μπορούσα. Είναι που δεν καταχωρήθηκε στον ιπποπόταμο ή άλλο συμπαθές παχύδερμο...
Γιώργο μου και σε τρώγλες μένεις και με 1€ τρως... κοινοί φίλοι που έκαναν το λάθος να ακολουθήσουν τις επιλογές διαμονής σου το επιβεβαιώνουν... όσο για το 1€ φαί εσύ το έγραφες και το διαφήμιζες όχι εγώ... για να σε βλέπω να θυμάσαι τι έτρωγες στην Ινδία... μαγκιά σου βέβαια άλλα μην μας το παίζεις και ανήξερος... μάλλον λοιπόν δεν έχεις επίγνωση που μένεις και τι τρως, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα... όσο για το Μάλι και το φαγητό του, μήπως να το έψαχνες λίγο καλύτερα... κάτι καλύτερο από 1€ όλα μέσα θα βρεις... αν θες πες μου να σου δώσω tips...

Μετά την εμμονή σου με την Σπονδή παρατηρώ ακόμη μία εμμονή με το hippo... μήπως να το κοίταζες να έφτιαχνες κάτι παρόμοιο να σου φύγουν οι εμμονές?φυσικά το δικό σου και πολύ καλύτερο θα ήταν βέβαια, μια που θα το έφτιαχνες εσύ και πιο εναλλακτικό...


Δεν απάντησα σε "κάποιον" απάντησα στο ότι δε χρειάζεται κανείς να πληρώσει 40-50 πέσος το κεφάλι στην Αβάνα για να φάει ανθρώπινα και σε ωραίο περιβάλλον. Αν νομίζεις αυτό, απλά κάνεις λάθος, τα πράγματα είναι όπως τα γράφει και η Κική (εκτός κι αν θεωρείς ότι δεν έφαγε ανθρώπινα, αλλά ζωωδώς). Όπως στην Ελλάδα δεν τρως ανθρώπινα και ωραία μόνο στη Σπονδή (όπου τρως εξαιρετικά, εγώ τουλάχιστον το απολαμβάνω... είναι από τις τρώγλες που προτιμώ όταν έχω τη διάθεση και τους πόρους), έτσι και στην Κούβα δε χρειάζεται να δαπανήσεις το πενταπλάσιο από το κανονικό για να φας ανθρώπινα, απλό είναι. Μπορείς να δώσεις 40-50 για να φας εξαιρετικά και 10 για να φας ανθρώπινα και σε ωραίο περιβάλλον, αν ξέρεις πού θα φας. Και ναι, υπάρχει και κόσμος που πληρώνει 2000€ για πάει μια εβδομάδα στην Κούβα και δεν έχει τα έξτρα 150€ για να φάει στο δίδυμο της Σπονδής... επειδή με αυτούς τυχαίνει να δουλεύω κάθε εβδομάδα σε πληρποφορώ πως είναι πολλοί, μάλλον πλειοψηφία.
Όχι άλλο Σπονδή δεν το αντέχω... οκ το καταλάβαμε ότι την ξέρεις και έχεις πάει... άντε με το καλό και στο Βαρούλκο!!

Βαριέμαι να λέω τα ίδια... κόλλησε η βελόνα... βρε παλικάρι μου αν πάω ένα ταξίδι ζωής στην Κούβα και με 25 ευρώπουλα τρώω σούπερ στα καλύτερα γιατί ρε διάολε να ρισκάρω να πάω κάπου φτηνότερα? Για να γλιτώσω 100 με 150 ξεφτιλισμένα ευρώ ή για την εμπειρία της ξόφλας?? Δηλαδή και για να πάω στα δικά σου, αν ήμουν ξένος μεγιστάνας ερχόμουν στην Ελλάδα και είχα την δυνατότητα να τρώω κάθε μέρα στο Βαρούλκο στην Σπονδή και στην Ιθάκη, θα προτιμούσα να έτρωγα σουβλάκια στο χέρι στα Εξάρχεια? Ρε Γιώργο διαβάζεις τι παπαριές γράφεις??

Γιώργο μάλλον με Σκωτσέζους δουλεύεις...Δηλαδή μας λες ότι όποιος δίνει ένα σκασμό λεφτά να πάει στην Κούβα με γκρουπ δεν χαραμίζει 150€ παραπάνω για να κάνει το κέφι του... Δεν τα σπρώχνει στο Tropicana, δεν πηγαίνει στη Froridita , δεν αγοράζει πούρα, δεν τα τρώει στις γκόμενες, δεν πάει extra εκδρομές? Κοψε κάτι Γιώργο μου...

Σε τι να με προλάβεις; Δεν είχα ΙΔΕΑ ότι γράφεις στο hippo, τώρα το έμαθα, άλλωστε στο σάιτ μια φορά είχα μπει όλη κι όλη για ένα τεστ της πλάκας, δεν έχω διαβάσει κανένα άλλο άρθρο και δεν ξέρω καν τι λένε.
Αχου το το καημένο που δεν είχε ιδέα... μωρέ είχες και παραείχες... ξέχασες βρε τότε που έκανες κριτική για την ορθογραφία των άρθρων εδώ στο travestories?

Όχι άλλο σότο Γιώργο χορτάσαμε...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.101
Likes
12.449
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τωρα εσυ τι καταλαβαινεις απο τη διαμαχη των Yorgos-Traveller; Οτι στη ΣΠΟΝΔΗ εχει γινει η διαφημιση!!!!!!!!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.497
Likes
11.811
Επόμενο Ταξίδι
?
Τωρα εσυ τι καταλαβαινεις απο τη διαμαχη των Yorgos-Traveller; Οτι στη ΣΠΟΝΔΗ εχει γινει η διαφημιση!!!!!!!!
Νομίζω πως η Σπονδή είναι αρκετά γνωστή και δεν την μάθαμε απ τον Τράβελερ ή τον Γιώργο.

Εγώ κατάλαβα πως για να έχεις διαφορετική άποψη ή να υποστηρίξεις την άποψη σου πρέπει να προσβάλεις,να θίξεις και με υστερία να προσπαθείς να πείσεις.

Το ρεζουμέ?Πολύ κακό για το τίποτα!

Αν βρεθώ στην κούβα λοιπόν ευχαρίστως να πάω σαυτά τα δύο εξαιρετικά εστιατόρια αλλά ευχαρίστως θα πήγαινα και στα πολύ φθηνότερα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.101
Likes
12.449
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Νομίζω πως η Σπονδή είναι αρκετά γνωστή και δεν την μάθαμε απ τον Τράβελερ ή τον Γιώργο.
"Ακομα κι ο Θεος εχει αναγκη διαφημισης, γι αυτο χτυπουν οι καμπανες"
 

GTS

Member
Μηνύματα
7.061
Likes
20.472
Και η Σπονδή είναι το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα (φυσικά πανάκριβο) και έχω φάει Pad Thai με 1 ευρουλάκι πάμπολλες φορές, εξαιρετικό-αυθεντικό-να γλύφεις το πιάτο σου. Δε βλέπω γιατί το ένα πρέπει ντε και καλά να αποκλείει το άλλο....μας αρέσουν και τα μεν και τα δε.
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Μετά απ'όλα αυτά, έχ προβληματιστεί ιδιαίτερα:

εγώ που δεν έχω ιδέα ποια είναι η Σπονδή (η διαφήμιση συνεχίζεται), έχω πρόβλημα;
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.500
Θεωρώ λάθος απο την αρχή την σύγκριση ενός πολυτελούς εστιατορίου όπως η Σπονδή με
2 εστιατόρια στην Κούβα .

Ο λόγος είναι απλός ,τα 30-40 ευρώ το άτομο που θα πληρώσεις στην Κούβα για να φάς κατα τα λεγόμενα ( και των 2 ) σας βασιλιάς ,σε αντίθεση με εδώ που με αυτα τα χρήματα θα φάς σε ενα μέτριο πρός σχετικά καλό εστιατόριο .

Αρα η σύγκριση γιατί γίνετε ???
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.163
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom