Dafni
Member
λυπάμαι αν σε απογοήτευσα αλλά πιο πολύ ακόμα λυπάμαι που πιστεύεις ότι έχασα ίσως το "ανεξάρτητο εξερευνητικο μου πνευμα"όπως τοσο κολακευτικά το έθεσες....Σημ 1:
dafni με απογοήτευσε το "ευχαριστώ" σου στο μνμ με τον Μποττόν.Δείχνεις να έχασες το ανεξάρτητο εξερευνητικό σου πνεύμα συμφωνοντας με αυτές τις γενικόλογες αερολογίες.Ξαναδιάβασε το 1ο σου post κ θα καταλάβεις τι εννοώ
Σημ 2:
Θα περίμενα τα μέλη με τους "πορτοκαλί" χάρτες να έχουν ενεργητικότερη συμμετοχή σε αυτό το θέμα.Η άποψή τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.
όμως καμμιά φορά οι άνθρωποι διαβάζοντας το ίδιο πράγμα εκλαμβάνουν διαφορετικά τα γραφόμενα...αυτό κατ'αρχην που καταλαβα εγώ από το κείμενο που παρέθεσε η ανελ δεν είναι ότι προσπαθει να βάλει τα ταξίδια σε νόρμες ,σε "πρεπει" και δεν " πρεπει" ...σαφως το ταξίδι είναι προσωπικό και το κάνει ο καθένας για τους δικους του λόγους ...φυσικά και είναι δικό σου
όμως το να παραθέτεις τις σκέψεις σου ,να μοιράζεσαι τις επειριες σου και κυρίως τα αισθηματα σου όπως και το να λαμβανεις ,να γίνεσαι δέκτης του απότοκου(Ερση τη δανειζομαι τη λέξη γιατί μου ταιριάζε εδω....μα που τα βρισκεις βρε παιδί μου?)των σκέψεων και των εμπειριών άλλων είναι τεράστιο ώφελος...θμάσαι που λέγαμε σε παλιοτερα post για την αλληλεπδραση? αυτό εξέλαβα εγώ λοιπόν ,πρώτα και κύρια από μια φιλοσοφική τοποθέτηση ασχετα αν συμφωνώ απόλυτα ,μερικώς ή καθόλου....με τις φτωχές μου γνωσεις να σου πω λοιπόν εγώ τι καταλαβα ότι έλεγε .....
!)ότι η συλλογή στοιχειων είναι μάταιη αν δεν υπαρχει υπόβαθρο για την αξιοποιηση τους....τόσο λάθος είναι αυτό?εμένα μου ταιριάζει για να πω την αλήθεια για αυτό και είπα ότι δεν αισθάνομαι έτοιμη να πάω στην Ινδία...αν πήγαινα στην Ελβετία για spa δε θα το σκεφτόμουν αυτό αλλά σε ένα ταξίδι εμπειριών ....
τώρα αυτό που λες ότι ο άνθρωπος που ψάχνει την ταυτότητά του σε άλλους πολιτισμους νομίζω (πάλι κατα τις δικές μου αυθαίρετες ερμηνείες) ότι έχει μια πιο φιλοσοφική εως "θεολογική"προσέγγιση....δεν εννοιει δηλαδή να δεις τους Ινδους ,τους εσκιμώους ή τις γκεισες ένα προς ένα και να ανακαλύψεις σε αυτους κομμάτια της υπαρξης σου αλλά να καταφέρεις νοιώθωντας τη φύση και τους ανθρωπους, να νοιώσεις ότι όλοι είμαστε ένα (αυτό που λένε "θεώση").Σύμφωνα με πολλες φιλοσοφικές και θελογικές θέσεις , ο ανώτερος εαυτός είναι η συλλογική συνειδηση.....
δεν ξέρω αν το εξέλαβα σωστα και ουτε θέλω να κάνω παιρεταιρω ερμηνεία μια και η συζήτηση σε αυτό το σημειο μπαινει σε πολύ βαθιά νερά που δύσκολα προσεγγιζονται σε ένα φόρουμ ,ασε που φοβαμαι ότι θα είμαι ανεπαρκέστατη....
Να τελειώσω λέγοντας ότι αυτό το ωραίο "μαζευε κι ας είν'και χάντρες"δεν έρχεται σε αντίθεση με τα λεγόμενα του συγγραφέα ...απλώς λέει ότι άμα τις μαζέψεις καλό είναι και να βρεις και ένα σχοινί να τις περάσεις και να τις μετατρέψεις σε κομπολοι,ή σε ότι άλλο τέλος πάντων ...