• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

περι κινήτρων.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

panpan

Member
πολυ φιλοσοφια επεσε.
παρακολουθω με μεγαλο ενδιαφερον την κουβεντα και θα ηθελα να πω και εγω λιγα
πραγματα χωρις παρεξηγηση.
ναι και εγω ημουν απο τα ατομα που ηθελαν να δουν, να αισθανθουν,να ζησουν
το διαφορετικο,το αλλο.
Περασαν πολλα χρονια (31)απο τοτε που πηρα το τραινο και γυρισα την ευρωπη,
για πρωτη φορα ,ναι εκανα σχεδον τον γυρο της ελλαδας με ποδηλατο,ναι
εμεινα σε καταυλησμο τσιγκανων,κοιμηθηκα στην αμμο ,σε παγκακι,πεινασα
πηδηξα με αλεξηπτωτο,εκανα καταδηση στην μεση του ατλαντικου παρεα με
καρχαριες και αλλα παρα πολλα που δεν χρειαζετε να τα γραψω αλλα
ολα εχουν και το τιμημα τους.
Στην καλυτερη περιπτωση ειναι μονο καποια εξοδα
Στην δικια μου ομως το τιμημα ηταν πιο μεγαλο
Θα αρχισω απο τα ευκολα
2-3 φορες κολλησα ψειρες ,απειρες φορες δυσεντερειες
2 φορες μελειταιο πυρετο και πιστεψτεμε η παρακεντηση για μινηγγιτιδα
ποναει πολυ.
Ινδια, ευχαριστω δεν θα παρω.
Σεβομαι οσους εχουν στο μυαλο τους τετοια ταξιδια,αλλα εγω σημερα
δεν θα τα εκανα.Ισως μεγαλωσα ,ισως οι πονοι που εχω ακομα απο
τον χρονιο μελειταιο να δρα σαν αντικινητρο
P.S.
ΑΣΧΕΤΟ ερση σε ευχαριστω για τα υπεροχα ελληνικα που χρησιμοποιεις

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Επιτέλους αρχίζουν και κατατίθενται ΚΑΙ αυτές οι εμπειρίες!!!
Νάσαι καλά panpan!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
pan pan το παρακανες βρε παιδάκι μου...
δεν είπε κανένας να προκαλούμε και την τύχη μας,ούτε να κολήσομε ψείρες είναι απαραίτητο..ούτε μηνιγγίτιδα να πάθομε!
Δεν είναι απαραίτητο σε τριτοκοσμικές χώρες να πάθεις και κάτι άν ξέρεις να φυλάγεσαι γενικά!

Ψυχραιμία λοιπόν ...ας ταξιδεύομε με γνώμονα την καρδιά μας και την διάθεση..
δεν πιστεύω να μετάνοιωσες για αυτά που έζησες! κάτι σου έμαθαν και αυτά..
ολοι αλλαζομε με τον καιρό και γινόμαστε γόνιμοι και ώριμοι απο τις εμπειρίες μας!!

Dafni

Member
Υ.Γ Ο traveller που πήγε τριήμερο στην Βιέννη "έτσι χωρίς πρόγραμμα" ποιό ασυνείδητο τον ώθησε άραγε;;
Aυτό τώρα το είδα....δεν μπορώ να απαντησω στη θέση του αλλά θα έλεγα ότι μάλλον η διάθεση για αναψυχή....για να δει ότι δεν είχε δει άλλες φορές ίσως..για να περάσει καλά τέλος πάντων...κακό είναι αυτό?αχ μη με κάνετε να επαναλαμβάνομαι και δε θέλω ....μια χαρά τα καταλαβαίνω αυτά τα κίνητρα ...τα άλλα δεν έχω καταλάβει πολύ καλά και ρωτησα να μου τα εξηγήσει κάποιος αυτα που τον κάνουν να δεχτεί τη φυσική και ψυχική δοκιμασία ....Το ίδιο είναι να πας στη Βιέννη με το να πας στις φαβέλες στο Νεο Δελχί?..ε,εγώ δεν μπορώ να πω ότι είναι το ίδιο για μένα.....μπορεί να κάνω λάθος ,τι να πω....

panpan

Member
Δεν είναι απαραίτητο σε τριτοκοσμικές χώρες να πάθεις και κάτι άν ξέρεις να φυλάγεσαι γενικά!

και πρεπει δηλαδη να παρω εναν κουβα φαρμακα και να κανω εμβολια για να δω
κατι διαφορετικο?Τις παρενεργειες τις σκεφτηκες?
Ναι περασα καλα ,ναι ειδα πολλα ,απλως σου ανεφερα οτι υπαρχη και το αναλογο
τιμημα.
Ο καθενας ας ακολουθηση την καρδια του αλλα εγω προσωπικα κατεθεσα την
εμπειρια μου

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
δεν κάνω ποτέ εμβόλια για τίποτα.
δεν εννοούσα αυτό όμως! υπάρχουν πολλοί τρόποι να φυλάγεσαι..
τέλος πάντων.
να είσαι εσύ καλά!:p

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
συμφωνω απολυτα..
καποια φαρμακα εχουν και επιβαρυνση στο συκωτι... και ακομα και οι αρχηγοι αποφευγουν αυτους τους προορισμους για να μην επιβαρυνουν την υγεια τους..
εχει τοσα κρατη που δεν χρειαζονται εμβολια .. ε ας επιλεξουμε απο κεινα και οταν θα εκλειψουν οι ασθενειες και απο τα υπολοιπα τα επισκεφτομαστε..
ενας αρχηγος στην αιθιοπια νομιζω επαθε τυφο.... τι χαρα.....

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Γιατί ταξιδεύω; Μα για εικόνες! Οπτικές, γευστικές, ακουστικές, όσφρησης, αφής! Και όχι κατ’ ανάγκη το διαφορετικό. Έχω νοιώσει μεγάλη χαρά στη θέα των χιονισμένων κορυφών των Άλπεων, σε μια όαση στην Τυνησία, στο χαμάμ στα βάθη της Τουρκίας αλλά και στην καρδιά της Βάλια Κάλντα. Η εξαθλίωση όμως και ο πόνος με ξεπερνάνε. Όχι ότι δεν θα τα αντιμετωπίσω αν έρθουμε μούρη με μούρη αλλά, το ομολογώ, είμαι πολύ δειλός για να επιδιώξω μια συνάντηση μαζί τους. Και ναι φοβάμαι για θέματα υγείας. Έτσι βρίσκω πάντα κάποιο άλλοθι για να μην…
Μια από τις χειρότερες στιγμές στα ταξίδια μου ήταν η επίσκεψη στο Άουσβιτς. Τρεις φορές πήγα στην Πολωνία και πήγα εκεί την τρίτη, και αυτό γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Φεύγοντας ήμουν άρρωστος. Γιατί; Έγινα περισσότερο φιλειρηνιστής; Ένοιωσα περισσότερο τον πόνο και τον υπέρτατο εξευτελισμό; Πιο θυμωμένος ίσως. Δεν λέω ότι ήταν μια «άχρηστη» εμπειρία αλλά όχι και απαραίτητη.
Τα ερεθίσματα που θα εισπράξω φυσικά θα λειτουργήσουν μέσα μου προσθετικά σε επίπεδο γνώσης, αισθημάτων, κοινωνικοποίησης. Ο προβληματισμός είναι πάντα σε πρώτο επίπεδο. Δεν πιστεύω όμως ότι πρέπει να μαζεύω εμπειρίες με όποιο τίμημα. Άλλωστε πάντα υπάρχουν μέρη και εικόνες που δεν θα μας πληγώσουν βάναυσα. Δεν είμαι αυτός που αποφεύγει πάντα τις κακοτοπιές αλλά έχω ζήσει έτσι που οι εικόνες της εξαθλίωσης με πονάνε αφόρητα. Με συνθλίβουν.
Εικόνες λοιπόν. Εικόνες που φαντάζομαι όταν προετοιμάζω το ταξίδι μου, εικόνες που ζω όταν ταξιδεύω, εικόνες που αναπολώ μετά. Και επεξεργασία των εμπειριών μου.
Και πάντα μπροστά για το επόμενο ταξίδι! Για καινούργιες εικόνες.

Υ.Γ. Ομολογώ ότι ζηλεύω αυτούς που τολμούν αυτό που εγώ όχι. Γι αυτό και εκτιμώ απεριόριστα κάποιους εδώ μέσα για τη δράση τους σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο.

panpan

Member
δεν πιστεύω να μετάνοιωσες για αυτά που έζησες! κάτι σου έμαθαν και αυτά..
ολοι αλλαζομε με τον καιρό και γινόμαστε γόνιμοι και ώριμοι απο τις εμπειρίες μας!!

δεν μετανοιωσα ουτε λεπτο απλως οι συμφορουμιτες πρεπει να εχουν υποψιν τους
ολες τις εκδοχες

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
ελπιζω να μην θαυμαζεις και τους αυτοκαταστροφικους...
αραγε το να πηγαινεις σε μια χωρα που μαστιζεται απο χολερα.. χωρις εμβολιο....ποσο τολμη ειναι και ποσο αυτοκαταστροφη....

εμ μετα μιλαω για διαταραχη και μουρμουρατε..

Dafni

Member
Γιατί ταξιδεύω; Μα για εικόνες! Οπτικές, γευστικές, ακουστικές, όσφρησης, αφής! Και όχι κατ’ ανάγκη το διαφορετικό. Έχω νοιώσει μεγάλη χαρά στη θέα των χιονισμένων κορυφών των Άλπεων, σε μια όαση στην Τυνησία, στο χαμάμ στα βάθη της Τουρκίας αλλά και στην καρδιά της Βάλια Κάλντα. Η εξαθλίωση όμως και ο πόνος με ξεπερνάνε. Όχι ότι δεν θα τα αντιμετωπίσω αν έρθουμε μούρη με μούρη αλλά, το ομολογώ, είμαι πολύ δειλός για να επιδιώξω μια συνάντηση μαζί τους. Και ναι φοβάμαι για θέματα υγείας. Έτσι βρίσκω πάντα κάποιο άλλοθι για να μην…
Μια από τις χειρότερες στιγμές στα ταξίδια μου ήταν η επίσκεψη στο Άουσβιτς. Τρεις φορές πήγα στην Πολωνία και πήγα εκεί την τρίτη, και αυτό γιατί δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Φεύγοντας ήμουν άρρωστος. Γιατί; Έγινα περισσότερο φιλειρηνιστής; Ένοιωσα περισσότερο τον πόνο και τον υπέρτατο εξευτελισμό; Πιο θυμωμένος ίσως. Δεν λέω ότι ήταν μια «άχρηστη» εμπειρία αλλά όχι και απαραίτητη.
Τα ερεθίσματα που θα εισπράξω φυσικά θα λειτουργήσουν μέσα μου προσθετικά σε επίπεδο γνώσης, αισθημάτων, κοινωνικοποίησης. Ο προβληματισμός είναι πάντα σε πρώτο επίπεδο. Δεν πιστεύω όμως ότι πρέπει να μαζεύω εμπειρίες με όποιο τίμημα. Άλλωστε πάντα υπάρχουν μέρη και εικόνες που δεν θα μας πληγώσουν βάναυσα. Δεν είμαι αυτός που αποφεύγει πάντα τις κακοτοπιές αλλά έχω ζήσει έτσι που οι εικόνες της εξαθλίωσης με πονάνε αφόρητα. Με συνθλίβουν.
Εικόνες λοιπόν. Εικόνες που φαντάζομαι όταν προετοιμάζω το ταξίδι μου, εικόνες που ζω όταν ταξιδεύω, εικόνες που αναπολώ μετά. Και επεξεργασία των εμπειριών μου.
Και πάντα μπροστά για το επόμενο ταξίδι! Για καινούργιες εικόνες.

Υ.Γ. Ομολογώ ότι ζηλεύω αυτούς που τολμούν αυτό που εγώ όχι. Γι αυτό και εκτιμώ απεριόριστα κάποιους εδώ μέσα για τη δράση τους σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο.
η θέση σου Δήμο με εκφράζει και μένα απόλυτα...σ'ευχαριστώ που διατύπωσες εν αγνοια σου τόσο εύστοχα και τις δικές μου σκέψεις......

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
στη καμποτζη εχει το μουσειο βασανιστηριων....καταπληκτικη εμπειρια που δεν ηθελα να ζησω και δεν την εζησα... να μου λειπει... προτιμησα την ρωσικη αγορα διπλα...
μηχανηματα που βγαζουν νυχια συνθλιβουν κεφαλια.. βγαζουν ματια..και το καλυτερο το πριν και το μετα... των ανθρωπων πανω στα οποια το εφαρμοσαν...σε φωτο....
καποιοι βγηκανε λυποθυμοι και αλλοι χαλια.. λιγοι αντεξαν..για αυτους που τα ειδαν ολα τι να πω μπραβο.. η να ψαξουμε ποτε παγωσαν συναισθηματα.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk