• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

περι κινήτρων.....

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

leon00

Member
Αποφασισα να γραψω και γω τη γνωμη μου μιας και δεν την ειδα γραμμενη απο κανεναν μεχρι τωρα(περιμενα και γω αλλα μαλλον ειμαι της μειοψηφιας...)
Οι λογοι που εγω ταξιδευω και μου αρεσει να επισκεπτομαι τοπους νεους ειναι δυο
1.Η δυνατοτητα να γνωρισω που και πως ζουν αλλοι ανθρωποι μακρια απο μενα με κυρια αιτια την περιεργεια ,απλα πραγματα ...
2.Η αισθηση της αθανασιας ,δηλαδη σε ολα τα ταξιδια που κανω δεν εχω την αισθηση του χρονου ,αυτο με κανει αθανατο και ειναι το νουμερο ενα συναισθημα για μενα.Βεβαια το ιδιο μπορω να νιωσω βλεποντας μια ταινα ή κανοντας κατι αλλο (γι΄αυτο μου αρεσουν οι μικρες καθημερινες απολαυσεις -ξεχνω οτι υπαρχει χρονος) απλα στο ταξιδι ολος ο χρονος δε μετριεται και αυτο ειναι το σπουδαιο

υ.γ. ειμαι ορθολογιστης (απο μικρος) γιαυτο ειναι ετσι ο τροπος γραφης μου ,δεν μου αρεσει ή δεν μπορω να γραφω σε στυλ εκθεσης ,προτιμω με α,β,γ ή 1,2,3 (μου ειναι πιο ευπεπτα)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Οσο επεξεργάζομαι αυτό το θέμα στο μυαλό μου και διαβάζοντας και όσα είπατε μαλλον καταλήγω ότι το ονειρο της Ινδιας ,θέλω να παραμεινει όνειρο...μάλλον απομακρυνομαι από τη διαθεση της πραγματοποιησης του ....
πραγματικά δε βρίσκω λόγο,αντίθετα βρήκα λόγους για να μην το θέλω και πολύ πια...και μη πουμε πάλι για εμπειριες και αισθησεις... μια χαρά είναι η Πέτρα της Ιορδανίας,η Ταυλάνδη και δεν ξέρω και γω πόσα άπειρα μέρη έχει αυτός ο πλανητης για να ερεθισει τις αισθησεις μας(άλλο αυτό και άλλο τα μέρη που η ανθρωπινη υπόσταση είναι σε πληρη εξαθλιωση,έκανα και νωρίτερα αυτό το διαχωρισμό)....το ότι έχω να πάρω ,να προχωρήσω σαν άνθρωπος όμως, πηγαίνοντας εκει που η αρρώστια και εξαθλιωση είναι στην καθ'ημερα πραξη ,μάλλον για άλλοθι μου φαίνεται ,παρά για κίνητρο....δε θέλω να προσβάλλω κανένα αλλά μετά από αρκετά ποστ ,δε βρήκα κάποια τοποθέτηση που να με κάνει να έρθω ένα βήμα πιο κοντά σε ένα μελλοντικό ταξίδι στην Ινδια...θα μου πειτε γιατί να σε φέρουν οι άλλοι πιο κοντά σε αυτό?μονη σου πρέπει να σκεφθεις και να πράξεις....όχι δε νομίζω ότι ο άνθρωπος μπορεί από μόνος του να προχωρήσει .....εγώ χρειάζομαι να αλληλεπιδρώ με τους γύρω μου, και απλά από αυτή τη μικρή αλληλεπιδραση καταλήγω να μη βρίσκω ερεθισματα για ένα πιθανο ταξίδι στο Δελχι για παραδειγμα ,μάλλον καταλήγω ότι έχω περισσότερους και σαφέστερους λόγους μη θέλω την πραγματοποιηση του....
Τι να πω τώρα? Το ελάχιστο είναι ότι με εκπλήσσεις! Να κάνω μερικές ερωτήσεις:

1) Σ' όλες αυτές τις χώρες που αναφέρεις (και σε όλες τις άλλες) γιατί πηγαίνεις?
2) Ποιοί απ'τους λόγους που ισχύουν για το (1) δεν ισχύουν για την Ινδία?
3) Δηλαδή, η Ινδία το μόνο που έχει να σου επιδείξει είναι η φτώχια και η εξαθλίωση? Το γεγονός ότι το Βαρανάσι είναι από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου δε σου δημιουργεί - έστω - την περιέργεια να δεις πώς είναι? ... Εκτός κι αν σου αρκεί το βίντεο - κάτι που, όμως, ισχύει για όλα τα μέρη του κόσμου!
4) Και άντε και δεν πήγες στο Βαρανάσι. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος να επισκεφτείς? Δεν υπάρχουν χιλιάδες στοιχεία ενός πολιτισμού χιλιάδων ετών να δείς και ν' ανακαλύψεις?
5) Νομίζεις ότι (η FAMEK αυτό νομίζει - είμαι σίγουρος) όλοι εμείς που πήγαμε και ενθουσιαστήκαμε, μαγευτήκαμε απ' τη βρώμα ή την εξαθλίωση που συναντήσαμε σε μερικές περιοχές? Ότι αυτή δεν υπάρχει και αλλού? (Αγαπητή FAMEK, έκανες καμμιά βόλτα αργά το βράδυ στο Καπάνι?) Και, "συνωμοτήσαμε" να μην σας πούμε ότι, ναι, τραβήξαμε τον παθών μας τον τάραχο, λοιμώξεις, δυσεντερίες, γαστρεντερίτιδες και τις 7 πληγές του Φαραώ καπάκι από πάνω, αλλά σας το κρύβουμε για να πάτε και σείς να πάθετε τα ίδια?

Δεν τό'χω κρύψει, τό'χω δηλώσει κι αλλού, ότι τους ίδιους ενδοιασμούς είχα και γώ πριν το πρώτο μου ταξίδι εκεί. Αν δεν νοιώθεις ασφαλής, ακόμη κι αν πάρεις τις προφυλάξεις που νομίζεις απαραίτητες, ΟΚ, σεβαστό, μην το κάνεις. Αλλά μη μας λες ότι δε βρίσκεις ερεθίσματα για ένα τέτοιο ταξίδι!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ξαναδιαβαζοντας πιο μαζεμενα ολα τα ποστ που γραφηκαν γι αυτο το θεμα, με εκαναν και σκεφτηκα λιγο παραπανω τα κινητρα μου που αφορουν το οποιοδηποτε ταξιδι μου και οχι μονο την Ινδια στην οποια αλλωστε προς το παρον δεν εχω παει.
Ταξιδευω για να οξυνω τις αισθησεις μου οι οποιες εχουν στομωσει απο μια επαναληπτικη καθημερινοτητα. Δυστυχως η ζωη στις μεγαλουπολεις σε αποκοπτει απο την φυση και την αλλαγη των εποχων με συνεπεια οι αισθησεις να λειτουργουν πιοτερο με την μνημη παρα εξ αιτιας νεων ερεθισματων.
Επειτα συνειδητοποιησα αυτο που ειπε ο Leon περι του χρονου και της προσκαιρης αισθησης αθανασιας: με καλυπτει απολυτα. Και εδω ερχεται και αυτη η τολμη σε σχεση με τους προσωπικους κινδυνους που αναφερει η Δαφνη: εφοσον ειμαι προσωρινα αθανατη δε θα με ενοχλησει η διαρροια. Υπεραισιοδοξια πιθανως, μεχρι στιγμης οτι και να μου συνεβει ηταν ησσονος σημασιας.

Αναγκη φυγης: φυσικα και πολλες φορες ισχυει αυτο. Αμα ειμαι παραζορισμενη πεταω την σκουφια μου για ταξιδι, αλλα φυσικα δεν παει μονο του. Ακομη και οταν βρισκομαι στην καλυτερη των διαθεσεων μου παλι την ξαναπεταω τη σκουφια μου. Ειτε ετσι, ειτε αλλιως, η σκουφια μου μονιμως στον αερα βρισκεται, οποτε τη φυγη δεν τη θεωρω σοβαρο μεγεθος. Αντιθετως θεωρω σοβαρο μεγεθος την ελλειψη συλλογικης δρασης που πλεον -εγω τουλαχιστον -βιωνω. Δεν ξερω αν ειναι αποτοκος της ηλικιας μου, η των απογοητευσεων μου, ειτε παλι του γενικωτερου πολιτικοκοινωνικου κλιματος, παντως ειναι γεγονος οτι εχω αποσυρθει απο συντροφικες δρασεις οι οποιες καθορισαν σε μεγαλο βαθμο την τριτη δεκαετια της ζωης μου. Προκειται για ενα κενο που τα ταξιδια καλυπτουν αρκετα καλα. Αν και η νοσταλγια γι αυτο που πλεον δεν υπαρχει καλα κρατει.

Dafni

Member
1) Σ' όλες αυτές τις χώρες που αναφέρεις (και σε όλες τις άλλες) γιατί πηγαίνεις?
2) Ποιοί απ'τους λόγους που ισχύουν για το (1) δεν ισχύουν για την Ινδία?
3) Δηλαδή, η Ινδία το μόνο που έχει να σου επιδείξει είναι η φτώχια και η εξαθλίωση? Το γεγονός ότι το Βαρανάσι είναι από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου δε σου δημιουργεί - έστω - την περιέργεια να δεις πώς είναι? ... Εκτός κι αν σου αρκεί το βίντεο - κάτι που, όμως, ισχύει για όλα τα μέρη του κόσμου!
4) Και άντε και δεν πήγες στο Βαρανάσι. Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος να επισκεφτείς? Δεν υπάρχουν χιλιάδες στοιχεία ενός πολιτισμού χιλιάδων ετών να δείς και ν' ανακαλύψεις?
5) Νομίζεις ότι (η FAMEK αυτό νομίζει - είμαι σίγουρος) όλοι εμείς που πήγαμε και ενθουσιαστήκαμε, μαγευτήκαμε απ' τη βρώμα ή την εξαθλίωση που συναντήσαμε σε μερικές περιοχές? Ότι αυτή δεν υπάρχει και αλλού? (Αγαπητή FAMEK, έκανες καμμιά βόλτα αργά το βράδυ στο Καπάνι?) Και, "συνωμοτήσαμε" να μην σας πούμε ότι, ναι, τραβήξαμε τον παθών μας τον τάραχο, λοιμώξεις, δυσεντερίες, γαστρεντερίτιδες και τις 7 πληγές του Φαραώ καπάκι από πάνω, αλλά σας το κρύβουμε για να πάτε και σείς να πάθετε τα ίδια?

Kατ αρχήν να πω ότι αυτή η συζήτηση είναι για μένα μια κουβέντα με σκέψεις και αναζητήσεις φιλοσοφικου τυπου και όχι μια αντιπαράθεση με κανένα.Για αυτό άλλωστε αποφεύγω να απαντω προσωπικά ….το έκανε μονο με τη Φαμεκ που αισθάνθηκα ότι εξεφρασε μια γενικευμένη άποψη… και πάλι δικαιωμά της….
Επειδή τα ερωτήματα απευθυνονται σε μένα όμως απαντώ :

1)Για όλους τους λογους που έχουμε πολλάκις αναφέρει και είναι κοινοι για τους περισσότερους: περιέργεια ,διάθεση για ανακάλυψη και γνώση,αναψυχή,διάλλειμα από την καθημερινότητα,κάλυψη προσωπικών αναγκών….και άλλα που δε χρειάζεται νομίζω να αναφέρω ….

2)Για την Ινδια ή μάλλον διευκρινησα πολλες φορές, για μέρη όπου η ανθρώπινη εξαθλιωση είναι καταλυτική ,δεν μπορεί να είναι έδαφος ανακάλυψης, διεύρυνσης οριζοντων και τα σχετικά ….Οσο τραβηγμένο μου φαίνεται να περάσω τις διακοπες σε καταυλυσμό παρακολουθώντας τα ποντικια να γυροφέρνουν τα πιτσιρικια ,να κοιμάμαι και να τρώω διπλα σε λύματα πιστεύοντας ότι θα αποκομίσω κάτι σε ηθικό η πνευματικό επιπεδο,τόσο παράλογο μου φαίνεται και ένα ταξίδι σε παρόμοιες συνθηκες ,σε άλλο γεωγραφικό μήκος ή πλάτοςΤολμώ να πω ότι η δική μου ευαισθησια,αλλά πιστευω και η δική σας δεν έχει ανάγκη τέτοιας εμπειρίας για να αφυπνιστει….
Τώρα αν κάποιος πει ότι καθαρά η περιέργεια τον κάνει να θέλει να τα δει με τα μάτια του η να βιώσει αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα εγώ δε θα τη χαρακτηρισω αυτή την περιέργεια ….εμένα απλώς με ξενίζει ….

3)Σαφώς η Ινδια έχει να επιδειξει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεια πολιτισμικου χαρακτηρα…το ίδιο όμως και πααααρα πολλά μερη του κόσμου οπου οι άνθρωποι δε ζουν κάτω από τετοιες θλιβερές συνθηκες.Τόσα που η φιλομάθεια μου και η διψα μου για ταξίδι μπορεί να παραμείνει ακόρεστη ακόμα και αν ταξιδευω ανελειπως για την υπόλοιπη ζωή μου

4)Νομιζω ότι μόλις απάντησα παραπανω … θέλω παααααρα πολύ να τα δω… όχι όμως κάνοντας τουρισμό δίπλα στον ανθρωπινο πονο ,και τραβώντας φωτογραφίες τυπου national geografic τα μουτρακια των παιδιών που ζητιανεύουν, και των ανθρωπων που υποφέρουν…..υπάρχει πολιτισμος και ιστορία σε όλα τα μέρη του κόσμου όχι πάντα κάτω από καλές συνθηκες ζωής αλλά τουλάχιστον κάτω από στοιχειώδης συνθηκες που μου αφήνουν το περιθωριο να παρατηρώ ως επισκέπτης

5)Τέλος,δεν έχω προσωπική άποψη για τους κινδυνους που υπάρχουν εκει μια και δεν έχω παει…πολλές φορές έχω διαβάσει όμως για αυτους και από το φόρουμ και από άλλες πηγές …τώρα αν είναι υπερβολικές αυτές οι τοποθετήσεις ,δεν έχει κανεις παρά να τις διαψευσει καταθέτοντας την εμπειρια του.Οι ανέσεις και καλοπέραση δεν είναι εδώ το ζητουμενο…βέβαια παντου υπάρχουν και τα δύσκολα αλλά τι παει να πει αυτό?νομίζω ότι η ισοπέδωση και η γενικευση δε βοηθάει τη συζήτηση
Όπως είπα και στην αρχή του thread υπάρχει ένα όριο ,προσωπικό μεν και υπάρχει για όλους(φαντάζομαι…..)δε νομίζω ότι θα πήγαινε κανεις σε μια εμπολεμη ζώνη….μόνο και μόνο επειδή και στην Ελλάδα κινδυνευει από αυτοκινητιστικά,σεισμό,ή δεν ξέρω τι άλλο…

Dafni

Member
Αναγκη φυγης: φυσικα και πολλες φορες ισχυει αυτο. Αμα ειμαι παραζορισμενη πεταω την σκουφια μου για ταξιδι, αλλα φυσικα δεν παει μονο του. Ακομη και οταν βρισκομαι στην καλυτερη των διαθεσεων μου παλι την ξαναπεταω τη σκουφια μου. Ειτε ετσι, ειτε αλλιως, η σκουφια μου μονιμως στον αερα βρισκεται, οποτε τη φυγη δεν τη θεωρω σοβαρο μεγεθος. Αντιθετως θεωρω σοβαρο μεγεθος την ελλειψη συλλογικης δρασης που πλεον -εγω τουλαχιστον -βιωνω. Δεν ξερω αν ειναι αποτοκος της ηλικιας μου, η των απογοητευσεων μου, ειτε παλι του γενικωτερου πολιτικοκοινωνικου κλιματος, παντως ειναι γεγονος οτι εχω αποσυρθει απο συντροφικες δρασεις οι οποιες καθορισαν σε μεγαλο βαθμο την τριτη δεκαετια της ζωης μου. Προκειται για ενα κενο που τα ταξιδια καλυπτουν αρκετα καλα. Αν και η νοσταλγια γι αυτο που πλεον δεν υπαρχει καλα κρατει.

Α,πόσο ωραία το είπες ...να ένα κινητρο που ισχύει και για μένα....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλα αναφερθηκα στα κινητρα των ταξιδιων μου. Ας αναφερθω σε καποια θεματα τα οποια αναφερθηκαν αλλα για μενα δεν αποτελουν λογους για ταξιδι:
Η ομοιοτητα η η διαφορετικοτητα ειναι σαφως κατι που το ψαχνω οταν ταξιδευω, αλλα αφορα την τεχνη, τη θρησκεια, την εξελιξη των ιδεων, την πολιτικη κατασταση, την αρχιτεκτονικη και το περιβαλλον στο οποιο αυτη εντασσεται κλπ. Αρνουμαι ενσυνειδητως να παρατηρησω τη διαφορετικοτητα της ανθρωπινης της εξαθλιωσης. Φυσικα και ταξιδευω απο περιεργεια, αλλωστε ζω και απο περιεργεια, οποτε λογικα ταξιδευω και απο περιεργεια, αλλα η περιεργεια μου σταματα οταν αφορα την εξαθλιωμενη θεση ενος συναθρωπου μου.
Εννοειται οτι οταν βρισκομαι σε ταξιδι διακατεχομαι απο εντονα αισθηματα υπερδιεργερσης, εντασης, ευφοριας, χαρας, οποτε ολο αυτο ειναι πολυ ευχαριστο και επιδιωκω την επαναληψη αυτων των θετικων συναισθηματων.
Ειπωθηκε οτι το ταξιδι μας βγαζει εξω απο τις νορμες μας μας κανει να ξεχναμε την αστικη μας ανατροφη οποτε και μας απελευθερωνει. Με εμενα δε συμβαινει αυτο: Παντα κουβαλαω μαζι μου την ανατροφη μου, η ανατροφη μου ειμαι εγω, σε βαθμο αξεδιαλυτο. Δε θεωρω οτι με καταπιεζει η ανατροφη μου, οτι δηλαδη θα ηθελα να συμπεριφερομουνα στην καθημερινοτητα μου καπως αλλιως, το οποιο μπορω να το κανω στο ταξιδι. Εννοειται οτι και τα ταξιδια συντελουν σε ενα ειδος ανατροφης, ομως ηδη σε μεγαλο βαθμο προκαθορισμενης: δεν εγινα πιο ανεκτικη προς τους αλλους λαους και πολιτισμους επειδη ταξιδεψα. Ετσι ημουν ηδη διαμορφωμενη απο την παιδεια που μου ειχε παρασχεθει και απο τον τροπο που με ειχαν μεγαλωσει και απλως με τα ταξιδια απεκτησα μια πιο εις βαθος αισθηση του θεματος. Επιπλεον ολες τις αστικες η μικροαστικες (καλα για ποια αστικη ταξη εν Ελλαδι μιλαμε;) αγκυλωσεις εξισου τις φερω μαζι μου: οπως για παραδειγμα η αμηχανια μου να επικοινωνησω με κοινωνικες ταξεις τις οποιες θεωρω αδικημενες σε καποιο επιπεδο. Υποθετω οτι οι χωρες οι οποιες εχουν παραδοσιακα αστικες ταξεις εχουν μαθει στα μελη τους να επικοινωνουν με τις κοινωνικα κατωτερες ταξεις με καποιον τροπο που εμενα ειτε μου διαφευγει, ειτε με απωθει (ο συγκαταβατικος τροπος επικοινωνιας).
Οποτε και δεν ταξιδευω ουτε για να ερθω σε επαφη με την εξαθλιωση, αν στο δρομο την συναντησω δε θα κανω βεβαια πισω, αλλα δε θα επιδιωξω να βρεθω σε σλαμ και σε φαβελες.
Δεν ταξιδευω τοσο για τη γνωση, αν και δεν την απορριπτω -δε με ενδιαφερουν ιδιαιτερως τα επιμορφωτικα ταξιδια- αλλα δεν ειναι στην πρωτη μου προτεραιοτητα το τι γνωσεις θα αποκομισω: πιστευω για παραδειγμα οτι αν το εχεις βαλει σκοπο μπορεις να αποκομισεις εξαιρετικες γνωσεις για την Ινδια χωρις να την επισκεφθεις. Δεν ειναι η νοητικη γνωση ειναι η αισθηση που κανει την διαφορα. Ειναι οι μυρωδιες, οι ηχοι, οι γευσεις, τα χρωματα και τα σχηματα. Την ιστορια της Ινδιας τη μαθαινω και στην πατριδα μου, τη γευση της ομως, τη μυρωδια της , το χρωμα της εν ολιγοις την αισθηση της Ινδιας δε μπορει να την αποκτησω παρα μονο στην Ινδια.
Δεν ταξιδευω για κανενος ειδους θεραπεια, αν χρειαστω οιουδηποτε ειδους ψυχικης η πνευματικης θεραπειας στην εστια μου θα πρεπει να θεραπευτω, προκειμενου να εχει μονιμοτητα το αποτελεσμα, γιατι η αιτια μου που προκαλεσε την πληγη θα βρισκεται στην εστια μου- ουτε για πνευματικη αναζητηση, ισα ισα τα πολλαπλα ερεθισματα ενος ταξιδιου βγαζουν απο την ροτα του την σκεψη μου η οποια βρισκεται να ακολουθει χρωματα και αρωματα αντι να ψαχνει, να συλλογιζεται και να ταξιδευει στις δικες της ατραπους. Εννοειται οτι ενα ταξιδι μπορει να δωσει μια ανακουφιση, η οποια ομως θα ειναι προσκαιρη, αν δεν επισυμβουν και αλλες διαδικασιες οι οποιες μπορουν να λαβουν χωρα μονο υπο καθεστως καθημερινοτητας.
Δεν ταξιδευω για να μετρησω τις αντοχες μου-μακαρι να ειμαι τοσο τυχερη και μη χρειαστει ποτε να μαθω ως ποσο μπορω να αντεξω-
Δεν ταξιδευω για τη συμμετοχη, θεωρω το ταξιδι μοναχικη διεργασια, ακομη και αν συνοδευομαι.
Δεν ταξιδευω για να μαθω πως ζουν οι αλλοι ανθρωποι, αυτο το θεωρω εξ ορισμου αδυνατον, μια και η γλωσσα μας χωριζει, αλλα και ενας ολοκληρος πολιτισμος του οποιου δε θα μπορεσω να γινω κοινωνος σε ενα τοσο συντομο διαστημα. Φυσικα και θα απολαυσω μια στιγμη ανθρωπινης επαφης με καποιον ντοπιο, αλλα δε θα εχω την ψευδαισθηση οτι εισεπραξα κατι παραπανω απο αυτο.
Εν ολιγοις παρολο το προβλημα που εχω με την εξαθλιωση στην Ινδια, μια χαρα θα πηγαινα, δε θα επεδιωκα να βρεθω κατα μεσης στην αθλιοτητα, αλλα θα προσπαθουσα να δω περα απο αυτην εκεινα που με ενδιεφεραν: ηχους, χρωματα, σχηματα, αρχιτεκτονικη, τεχνη, τοπια. Και για να νιωσω την επιδραση των επιλεγμενων -στο βαθμο που μπορω- ερεθισματων πανω στο ψυχισμο μου.
Εννοειται βεβαια οτι θα επαιρνα και ολα τα καταλληλα μετρα για να μην αρρωστησω.
Και να συμπληρωσω οτι θεωρω σοφους αυτους που μπορουν να δουν και να ταξιδεψουν στον κοσμο ολον σε εναν κοκκο αμμου.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Kατ αρχήν να πω ότι αυτή η συζήτηση είναι για μένα μια κουβέντα με σκέψεις και αναζητήσεις φιλοσοφικου τυπου και όχι μια αντιπαράθεση με κανένα.
Προς Θεού, Δάφνη, τα ερωτήματα που σου απηύθυνα ήταν αποτέλεσμα μιας γνήσιας έκπληξης και απορίας και σε καμμιά περίπτωση προσωπικής αντιπαράθεσης! Σε σχέση και συνέχεια του πρώτου πόστ μου εδώ πέρα, αυτά εκφράστηκαν επειδή πραγματικά μ' ενδιαφέρει να γνωρίσω καλύτερα τους ανθρώπους με τους οποίους συζητάω. Ως εκ τούτου σ' ευχαριστώ ειλικρινά που έκανες την εξαίρεση και απάντησες και πιστεύω ότι τους βοήθησες όλους σ' αυτό το πλαίσιο.

Επί της ουσίας, οι απαντήσεις σου με κάλυψαν πλήρως. Πιστεύω δε ότι θα μπορούσαμε άνετα να συνυπάρξουμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέα σε κάποιο ταξίδι - οπουδήποτε. Νά' σαι καλά και να ονειρεύεσαι! :)

Dafni

Member
Επί της ουσίας, οι απαντήσεις σου με κάλυψαν πλήρως. Πιστεύω δε ότι θα μπορούσαμε άνετα να συνυπάρξουμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέα σε κάποιο ταξίδι - οπουδήποτε. Νά' σαι καλά και να ονειρεύεσαι! :)

Μπα μη το λες....άνθρωποι σαν εσένα που δεν τους πειράζει να έρθουν σε επαφή και μάλιστα το επιδιώκουν με τη διαφορετικότητα που λέγαμε στην πιο σκληρή εκφραση της ,θα ανέχονταν και τη δική μου διαφορετικότητα που δε πιστευω πια να είναι και τόοοοοοσο δυσβασταχτη...:)να σαι καλά και συ....

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
...άνθρωποι σαν εσένα που δεν τους πειράζει να έρθουν σε επαφή και μάλιστα το επιδιώκουν με τη διαφορετικότητα που λέγαμε στην πιο σκληρή εκφραση της...
Αυτό κατάλαβες; :shock: Πόσο λάθος είσαι! Άκου "επιδιώκω"!!! Λυπάμαι, δεν μπορώ να τα ξαναλέω. Αν έχεις χρόνο και διάθεση, ξαναδιάβασε τα πόστς, αν όχι, δεν πειράζει. Όταν με το καλό βρεθούμε καμμιά φορά στην Πάτρα...

Dafni

Member
Αυτό κατάλαβες; :shock: Πόσο λάθος είσαι! Άκου "επιδιώκω"!!! Λυπάμαι, δεν μπορώ να τα ξαναλέω. Αν έχεις χρόνο και διάθεση, ξαναδιάβασε τα πόστς, αν όχι, δεν πειράζει. Όταν με το καλό βρεθούμε καμμιά φορά στην Πάτρα...

γιατί αρπάζεσαι τώρα ? μια χαρά δε τα λέγαμε?αν σε πειράζει το "επιδιώκω" το αποσύρω αλλά δεν καταλαβαίνω...δε στηρίζεις τις δικές σου επιλογες? τελος πάντων αντικατέστησε το "επιδιώκω"με το "επιλέγω"....εντάξει τώρα?

ωχ,αυτό το "δε" μου έκανε ζημιά ...ξερεις τι διάβασα εκ παραδρομής?ότι δε θα μπορουσαμε να συνυπαρξουμε σε κάποιο ταξίδι...για αυτό απάντησα έτσι....και γω το πιστευω(ότι θα μπορουσαμε ...για να μη έχουμε παιρετερω παραξηγήσεις....αλλίμονο)

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Καλα αναφερθηκα στα κινητρα των ταξιδιων μου.......
Και να συμπληρωσω οτι θεωρω σοφους αυτους που μπορουν να δουν και να ταξιδεψουν στον κοσμο ολον σε εναν κοκκο αμμου.
Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ για τον τρόπο σκέψης και γραφής.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
γιατί αρπάζεσαι τώρα ? μια χαρά δε τα λέγαμε?αν σε πειράζει το "επιδιώκω" το αποσύρω αλλά δεν καταλαβαίνω...δε στηρίζεις τις δικές σου επιλογες? τελος πάντων αντικατέστησε το "επιδιώκω"με το "επιλέγω"....εντάξει τώρα?
Δεν "αρπάχτηκα" καλή μου. Απελπίστηκα! :haha: Τόση προσπάθεια να δείξω ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μ' ενδιαφέρει, ούτε το επιδιώκω, ούτε το επιλέγω, επ' ουδενί αποτελεί κίνητρο για οποιοδήποτε ταξίδι ή αναζήτηση ή οτιδήποτε άλλο. Απλά, αν βρεθεί στο δρόμο μου δεν κλείνω τα μάτια μου ούτε τη μύτη μου, το αναγνωρίζω, το κατανοώ, δεν το δέχομαι αλλά αντιλαμβάνομαι το αναπόφευκτο της ύπαρξής του και κάνω ότι μπορώ στην καθημερινότητά μου (μέσα στα πλαίσια που έμαθα να λειτουργώ, χωρίς να προσπαθώ να τα υποβαθμίσω - ηλίθιος δεν είμαι) για να βελτιώσω αυτές τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, ασχέτως πού βρίσκονται.

ωχ,αυτό το "δε" μου έκανε ζημιά ...ξερεις τι διάβασα εκ παραδρομής?ότι δε θα μπορουσαμε να συνυπαρξουμε σε κάποιο ταξίδι...για αυτό απάντησα έτσι....και γω το πιστευω(ότι θα μπορουσαμε ...για να μη έχουμε παιρετερω παραξηγήσεις....αλλίμονο)
Είδες τι κάνει η έλλειψη ενός κόμματος (μετά το "δε")? :haha:

Τελικά, αυτό είναι ένα πρόβλημα του γραπτού λόγου: Συζήτηση γραπτώς δύσκολα γίνεται. Ούτε το ύφος φαίνεται, ούτε ο τόνος, ούτε η έκφραση - και παρεξηγήσεις εύκολα δημιουργούνται απ' το τίποτα. Πάντως, μην ανησυχείς, είμαι ο τελευταίος που θα "αρπάζονταν" ή θα "παρεξηγιόταν" από τις διαφορετικές απόψεις κάποιου. Ή θα συνέχιζα τον διάλογο (όπως κάνω τώρα) αν πίστευα ότι αξίζει τον κόπο, ή απλά θα πήγαινα παρακάτω αν δεν μ' ενδιέφερε.

Μετά τα παραπάνω, νομίζω ότι μέχρι και ποτό μπορούμε να πιούμε παρέα! :haha: (όχι, δεν κάνω ανήθικη πρόταση!)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou