• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

οικονομικοτερα με πρακτοριο ή μεσω internet

MJ 23

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελωνη ...επιτελους
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδηποτε στον κοσμο
Εμ, γι' αυτό λέμε να προλάβεις να πας να δεις την πόλη προτού βουλιάξει εντελώς!! Πάντως απ' ό,τι βλέπω εδώ,
The flooding caused by the acqua alta is not uniform throughout the city of Venice
και
a tide up to 90 cm. above sea level leaves Venice virtually unaffected.
Δηλαδή ναι, μπορεί όντως να πλημμυρίσει και απλώς να μην μπορείτε να κυκλοφορείτε σε μερικούς δρόμους.
Τέλος πάντων, καλύτερα σκέψου εσύ και κρίνε, απλώς επειδή κι εγώ είμαι ξεροκέφαλη και αν μου μπει κάτι στο μυαλό δε μου βγαίνει εύκολα, αν είχα αποφασίσει να πάω Νοέμβριο δε νομίζω ότι θα με πτοούσε κάτι τέτοιο.

Επίσης, για να γυρίσουμε στο αρχικό θέμα, θα έλεγα να κοιτάξεις για ξενοδοχείο μόνος σου αρχικά, υπάρχουν πολλές επιλογές, κι αυτό γιατί συνήθως τα πρακτορεία έχουν συγκεκριμένα προτεινόμενα και μόνο αν δυσκολευτείς να απευθυνθείς σε πρακτορείο. Νομίζω ότι για Νοέμβριο δε θα έχεις πρόβλημα να βρεις κάτι φτηνό. Η τιμή που βρίσκεις για 2 άτομα είναι γενικώς καλή.
Αν τελικα δεν παω τον Νοεμβριο θα παω μαλλον Ιανουαριο οποτε παλι το ιδιο πραγμα ειναι. Αν ειναι να σου τυχει... Τωρα οσον αφορα το αρχικο θεμα μου, κατ αρχειν δεν εχω κλεισει ποτε μεσω ιντερνετ ουτε ξενοδοχεια ουτε τιποτα, οποτε κολλαω λιγο. Αν και αυτο νομιζω οτι ξεπερνιεται. Επειδη εχω βρει καποια ξενοδοχεια που μου αρεσουν σκεφτομαι να τα πω στην φιλη μου την πρακτορα 000 και να δω τι τιμη θα μου πει για αυτα εκεινη και αν εχει να μου προτεινει κατι αλλο. Κανω σωστα δηλαδη μπορει οι τιμες αυτες που εχω βρει εγω να ειναι ιδιες με αυτην ή ακομα και καλυτερες? Αυτο δεν γνωριζω , αν υπαρχει τετοια πιθανοτητα δηλαδη. Γνωριζει κανενας?

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
πιστεύω εξαρτάται από τον τύπο διαμονής που θες...φτηνό,luxurious....η μάνα μου κλείνει πάντα από πρακτορείο τα ξενοδοχεία και τα αεροπορικά και πληρώνει πολύ περισσότερα απ'οτι εγώ που τα κλείνω από το booking ή το hostelbookers (hostel όταν είμαστε μεγάλη παρέα).
βέβαια στο πρακτορείο λες θέλω ένα τέτοιο δωμάτιο, κοντά στο κέντρο κτλ και στο βρίσκουν με τη μία...ενώ στο booking πρέπει να ψάξεις εσύ αν είναι κοντά στο κέντρο ή τέλος πάντων όπου σε βολεύει, αν παρέχει αυτά που ζητάς...
εγώ ψηφίζω να τα κλέισεις από το booking..να σου φύγει και ο φόβος, επειδή λές ότι δεν έχεις ξανακλείσει!
άντε καλό ταξίδι! :p:p

Αν τελικα δεν παω τον Νοεμβριο θα παω μαλλον Ιανουαριο οποτε παλι το ιδιο πραγμα ειναι. Αν ειναι να σου τυχει... Τωρα οσον αφορα το αρχικο θεμα μου, κατ αρχειν δεν εχω κλεισει ποτε μεσω ιντερνετ ουτε ξενοδοχεια ουτε τιποτα, οποτε κολλαω λιγο. Αν και αυτο νομιζω οτι ξεπερνιεται. Επειδη εχω βρει καποια ξενοδοχεια που μου αρεσουν σκεφτομαι να τα πω στην φιλη μου την πρακτορα 000 και να δω τι τιμη θα μου πει για αυτα εκεινη και αν εχει να μου προτεινει κατι αλλο. Κανω σωστα δηλαδη μπορει οι τιμες αυτες που εχω βρει εγω να ειναι ιδιες με αυτην ή ακομα και καλυτερες? Αυτο δεν γνωριζω , αν υπαρχει τετοια πιθανοτητα δηλαδη. Γνωριζει κανενας?

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη

Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με πρακτορείο αλλά φαντάζομαι ότι τα πρακτορεία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ξενοδοχεία. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις ενδοιασμούς δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο να κλείσεις ο ίδιος τα εισιτήρια. Άλλωστε κανονίζοντας εντελώς μόνος σου το ταξίδι είναι άλλη φάση πως να το κάνουμε.;)

fotast

Member
Προσπάθησε να συγκρίνεις τα ίδια ξενοδοχεία η τουλάχιστον παρόμοια.Ναι υπάρχει πιθανότητα να βρείς καλύτερες τιμές απο το πρακτορείο μόνος σου.Εχω προσωπική εμπειρία.Η εταιρεία που δούλευα παλαιότερα ηταν πελάτης σε πρακτορείο για όλα(αεροπορικά,ξενοδοχεία,ξενοδοχεία στην Ελλάδα για ξένους συνεργάτες κτλ).Οταν διαθόθηκε το ιντερνετ και τα ηλεκτρονικά κλεισίματα σχεδόν πάντα βρίσκαμε καλλίτερες τιμές μόνοι μας.Για αυτό λέω νά κάνεις σύγκριση για όμοια ξενοδοχεία κτλ.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
και εγω στην αρχη φοβομουνα μεσω ιντερνετ...μετα το ξεπερασα...
τωρα πλεον κλεινω τα παντα μεσω ιντερνετ...και οχι μονο για ξενοδοχεια κλπ...λογ/μοι, ΔΕΗ κλπ ολα μεσω ιντερνετ τα πληρωνω...Μεσω Ιντερνετ εχω κανει ταξιδιωτικη ασφαλεια, οδικη βοηθεια στο εξωτερικο (με γερμανικες εταιρειες παντα)
Σκεψου οτι μεσω Ιντερνετ εκλεισα και το ταξιδι μου το γαμηλιο στον Ειρηνικο, με ενα πρακτορειο απο την Γερμανια. Ουτε τους ειδα, ουτε μιλησα ποτε στο τηλ. Και οσο να ναι ηταν και αρκετα λεφτα. Αλλα κανενα προβλημα.

για να επανελθουμε στο θεμα μας δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να φοβασαι...

ΠΟΤΕ δεν μου ετυχε κατι, πλην μιας φορας που το συστημα της AEGEAN εφαγε ενα φλας, και μου χρεωσαν δυο φορες τα αεροπορικα. Μετα πηρα τηλ, το ειδαν και μου επεστρεψαν τα λεφτα....

παντως μην νομιζεις οτι και με πρακτορειο εισαι 100% σιγουρος...την συναδελφο μου πριν μερικα χρονια, οταν φτασαν Ροδο σε ενα πακετο πρακτορειου fly & drive, το ξενοδοχειο του ειπε οτι δεν υπηρχε κρατηση στο ονομα τους....και τελικα πηγαν το 1ο βραδυ σε αλλο ξενοδοχειο και τα αλλα 5 σε αυτο που κλεισαν.
Εμενα σε ενα 3ημερο Ρωμη, που εκλεισα μεσω πρακτορειου, οταν εφτασα εκει μου ειπαν οτι το ξενοδοχειο ειχε διαθεσιμοτητα για ενα βραδυ και οχι δυο....και επρεπε το ενα να μεινω εκει και το αλλο σε αλλο ξενοδοχειο. Τελικα μεσω νοηματικης (μιας και δεν ξερω Ιταλικα και αυτοι δεν ξεραν Αγγλικα) πηγα 2 βραδια σε αλλο ξενοδοχειο.

Παντως υπαρχουν περιπτωσεις που μπορεις να βρεις πιο φθηνα μεσω πρακτορειου. Ισως επειδη κλεινουν θεσεις σε αεροπλανα, δωματια κλπ απο νωρις και πετυχαινουν καλυτερες τιμες

Rebequita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Τωρα οσον αφορα το αρχικο θεμα μου, κατ αρχειν δεν εχω κλεισει ποτε μεσω ιντερνετ ουτε ξενοδοχεια ουτε τιποτα, οποτε κολλαω λιγο. Αν και αυτο νομιζω οτι ξεπερνιεται. Επειδη εχω βρει καποια ξενοδοχεια που μου αρεσουν σκεφτομαι να τα πω στην φιλη μου την πρακτορα 000 και να δω τι τιμη θα μου πει για αυτα εκεινη και αν εχει να μου προτεινει κατι αλλο. Κανω σωστα δηλαδη μπορει οι τιμες αυτες που εχω βρει εγω να ειναι ιδιες με αυτην ή ακομα και καλυτερες? Αυτο δεν γνωριζω , αν υπαρχει τετοια πιθανοτητα δηλαδη. Γνωριζει κανενας?
Η πρωτη φορα, που θα κλεισεις μονος ειναι "δυσκολη", μετα θα σου φαινεται και διασκεδαστικο. Θελει λιγο ψαξιμο και διαβασμα. Ξεκινα απο οσα σου εχουν προτεινει ηδη εδω, συνεχισε με το booking.com, που ειναι ευχρηστο, ρωτα και την φιλη σου ποια σου προτεινει και οταν ξεχωρισεις αυτα που σε ενδιαφερουν και απο τοποθεσια και απο τιμη,
ριξε και μια ματια στο Hotels and Vacation Reviews - TripAdvisor για να δεις σχολια και να κλεισεις αυτο που σε συμφερει.
Σκεψου ο,τι αν τα κλεισεις μονος, η επιλογη ειτε καλη, ειτε κακη θα ειναι δικη σου και δεν θα χρειαστει να κυνηγας καποιον αλλον.

MJ 23

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελωνη ...επιτελους
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδηποτε στον κοσμο
Η πρωτη φορα, που θα κλεισεις μονος ειναι "δυσκολη", μετα θα σου φαινεται και διασκεδαστικο. Θελει λιγο ψαξιμο και διαβασμα. Ξεκινα απο οσα σου εχουν προτεινει ηδη εδω, συνεχισε με το booking.com, που ειναι ευχρηστο, ρωτα και την φιλη σου ποια σου προτεινει και οταν ξεχωρισεις αυτα που σε ενδιαφερουν και απο τοποθεσια και απο τιμη,
ριξε και μια ματια στο Hotels and Vacation Reviews - TripAdvisor για να δεις σχολια και να κλεισεις αυτο που σε συμφερει.
Σκεψου ο,τι αν τα κλεισεις μονος, η επιλογη ειτε καλη, ειτε κακη θα ειναι δικη σου και δεν θα χρειαστει να κυνηγας καποιον αλλον.
Πιστεξε με οτι εχω ψαξει αρκετα και δεν εχω κανενα προβλημα να ψαξω αλλο τοσο. Απλα ειναι ο φοβος της πρωτης φορας μη γινει καμια βλακεια!
Θα ρωτησω και την φιλη μου αν εχει να μου προτεινει κατι και θα δω μετα τι με συμφερει. Απο οτι καταλαβα παντως απο ολα αυτα που μου στειλατε ειναι πιθανοτερο να βρω κατι οικονομικο στο ιντερνετ παρα απο πρακτοριο και ας ειναι γνωστη μου εκει.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
μην το αποκλειεις παντως να βρεις πιο φθηνα σε πρακτορειο....

MJ 23

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελωνη ...επιτελους
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδηποτε στον κοσμο
Θα της πω για καποια ξενοδοχεια που εχω βρει και μου αρεσουν να μου δωσει τις αντιστοιχες δικες της τιμες και γενικοτερα αν εχει κατι καλο ειτε σε προσφορα ειτε οτιδηποτε και τοτε βλεπω. Ειδομεν

MJ 23

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελωνη ...επιτελους
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδηποτε στον κοσμο
και εγω στην αρχη φοβομουνα μεσω ιντερνετ...μετα το ξεπερασα...
τωρα πλεον κλεινω τα παντα μεσω ιντερνετ...και οχι μονο για ξενοδοχεια κλπ...λογ/μοι, ΔΕΗ κλπ ολα μεσω ιντερνετ τα πληρωνω...Μεσω Ιντερνετ εχω κανει ταξιδιωτικη ασφαλεια, οδικη βοηθεια στο εξωτερικο (με γερμανικες εταιρειες παντα)
Σκεψου οτι μεσω Ιντερνετ εκλεισα και το ταξιδι μου το γαμηλιο στον Ειρηνικο, με ενα πρακτορειο απο την Γερμανια. Ουτε τους ειδα, ουτε μιλησα ποτε στο τηλ. Και οσο να ναι ηταν και αρκετα λεφτα. Αλλα κανενα προβλημα.

για να επανελθουμε στο θεμα μας δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να φοβασαι...

ΠΟΤΕ δεν μου ετυχε κατι, πλην μιας φορας που το συστημα της AEGEAN εφαγε ενα φλας, και μου χρεωσαν δυο φορες τα αεροπορικα. Μετα πηρα τηλ, το ειδαν και μου επεστρεψαν τα λεφτα....

παντως μην νομιζεις οτι και με πρακτορειο εισαι 100% σιγουρος...την συναδελφο μου πριν μερικα χρονια, οταν φτασαν Ροδο σε ενα πακετο πρακτορειου fly & drive, το ξενοδοχειο του ειπε οτι δεν υπηρχε κρατηση στο ονομα τους....και τελικα πηγαν το 1ο βραδυ σε αλλο ξενοδοχειο και τα αλλα 5 σε αυτο που κλεισαν.
Εμενα σε ενα 3ημερο Ρωμη, που εκλεισα μεσω πρακτορειου, οταν εφτασα εκει μου ειπαν οτι το ξενοδοχειο ειχε διαθεσιμοτητα για ενα βραδυ και οχι δυο....και επρεπε το ενα να μεινω εκει και το αλλο σε αλλο ξενοδοχειο. Τελικα μεσω νοηματικης (μιας και δεν ξερω Ιταλικα και αυτοι δεν ξεραν Αγγλικα) πηγα 2 βραδια σε αλλο ξενοδοχειο.

Παντως υπαρχουν περιπτωσεις που μπορεις να βρεις πιο φθηνα μεσω πρακτορειου. Ισως επειδη κλεινουν θεσεις σε αεροπλανα, δωματια κλπ απο νωρις και πετυχαινουν καλυτερες τιμες
Μπορει να εχει καλυτερες τιμες ακομα και σε αεροπορικα εισητηρια η πρακτορας?

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
πιστευω οτι υπαρχει πιθανοτητα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ