• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά ιανουάριο εξωτερικο...βοηθειααα!!!!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ως γνωστόν αγαπητέ " τα μεταξωτά βρακιά θελουν και επιδέξιους..." αυτό έλειπε να έχει σε όλους το ίδιο αποτέλεσμα. μιλάμε αντικειμενικά..αυτά όμως είναι αντικείμενο για travel war. μπες στο σχετικό war, ψήφισε Παρίσι και θα σου απαντήσω κατάλληλα..:xmas_cheesygrin:
επί του θέματος, συμφωνώ με την πιο πάνω ιδέα. δεν ειναι καλή εποχή για Β. Ευρώπη. αντίθετα ένα οδικό ταξίδι με αφετηρία τη Ρώμη, και με λίγη τύχη για τον καιρό, φαντάζει πάρα πολύ καλή επιλογή.
Καταλαβαινω οτι μπορει να σ αρεσει η Ρωμη για τους δικους σου προσωπικους λογους. Σου ειπα οτι κι εμενα μ'αρεσε, αλλα δυσκολα θα την προτιμησω για ενα δευτερο ταξιδι. Δεν καταλαβαινω το μενος με το οποιο την υπερασπιζεσαι και προσπαθεις να την επιβαλεις στους συμφορουμιτες.
Τωρα για το war που αναφερεις, ουτε να καθομαι να μαλωνω εχω ορεξη, ουτε βλεπω να υπαρχει πουθενα μετρο συγκρισης. Αν και απεχθανομαι τη γαλλικη κουλτουρα, εννοειται θα ψηφιζα Παρισι γιατι πολυ απλα στη συγκριση χωριου και πολης, υπερτερει η πολη. Κατα τ' αλλα δεν βρισκω μεγαλες διαφορες.
Να συγκριθει η Ρωμη με πολεις του βελινεκους της, πχ Μαδριτη, Πραγα, Βιεννη,Αμστερνταμ να σου πω τι προτιμω. Αλλα με Παρισι και ποσο μαλλον με Λονδινο το βρισκω τουλαχιστον αστειο:xmas_lol::xmas_lol::xmas_lol:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Νομιζω οτι δυο ειναι τα σεναρια: Η Λονδινο στο τζαμπε (το τζαμπα ουδεις εμισησε) με πληθωρα πληροφοριων εδω μεσα. Η αλλη Αιγυπτος, οπως προτεινε ο Tripakias. Σε δεκα μερες προφταινετε να κανετε και την κρουαζιερα στον Νειλο και τα χρηματα που ζητουν τα πρακτορεια ειναι μεσα στις προδιαγραφες σας. Ο καιρος ειναι εξαιρετικος και δε θα εχει τον τρελο χαμο των Χριστουγεννων. Και παντα ειναι ωραιο να πηγαινεις σε ενα πιο ζεστο μερος μες το καταχειμωνο.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Να συγκριθει η Ρωμη με πολεις του βελινεκους της, πχ Μαδριτη, Πραγα, Βιεννη,Αμστερνταμ να σου πω τι προτιμω. Αλλα με Παρισι και ποσο μαλλον με Λονδινο το βρισκω τουλαχιστον αστειο:xmas_lol::xmas_lol::xmas_lol:
Γινεσαι υπερβολικος. Τα παραπανω που γραφεις ειναι αστειοτητες αναξιες σχολιασμου.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Γινεσαι υπερβολικος. Τα παραπανω που γραφεις ειναι αστειοτητες αναξιες σχολιασμου.
Δεκτη η αποψη σου, ασε με να διατηρω κι εγω τη δικη μου

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Αν κατάλαβα καλά εννόησες την Ρώμη χωριό και το Παρίσι πόλη;;;:xmas_eek:
Επίσης αν πάλι κατάλαβα καλά ίδιου βεληνεκούς είναι η Ρώμη με την Πράγα έστω και κι αν όπως λες την κερδίζει στα σημεία;:bash:

Και για να μην παρεξηγηθώ. Ούτε Παρίσι έχω πάει, ούτε Πράγα. Ό,τι γράφω το έχω σκεφτεί πρώτα και έχω διαβάσει επίσης απείρως για τις άλλες δυο. Αλλά και μόνο που λες την "αιώνια" χωριό....

maroulini

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
ρε παιδιά γιατί τσακώνεστε? το κάθε μέρος έχει τις ιδιαιτερότητες του και τη δική του ομορφία και είναι καθαρά υποκειμενικό τι μας αρέσει και τι όχι. Η κοπέλα μία ερώτηση, εσεις που έχετε ταξιδέψει σε τόσα μέρη αναφέρετε τα θετικά του κάθε τόπου και ας αποφασίσει εκείνη, πιο πολύ την μπερδεύετε με το να "τσακώνεστε σα τα κοκόρια" :xmas_evil:. Και η Ρώμη ωραία είναι και το Παρίσι και το Λονδίνο ακόμα και το πιο απομακρυσμένο χωριό κάτι θα έχει ....κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα!!!!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αν κατάλαβα καλά εννόησες την Ρώμη χωριό και το Παρίσι πόλη;;;:xmas_eek:
Επίσης αν πάλι κατάλαβα καλά ίδιου βεληνεκούς είναι η Ρώμη με την Πράγα έστω και κι αν όπως λες την κερδίζει στα σημεία;:bash:

Και για να μην παρεξηγηθώ. Ούτε Παρίσι έχω πάει, ούτε Πράγα. Ό,τι γράφω το έχω σκεφτεί πρώτα και έχω διαβάσει επίσης απείρως για τις άλλες δυο. Αλλά και μόνο που λες την "αιώνια" χωριό....
Μπροστα στο Παρισι και το Λονδινο ναι ειναι χωριο.

την Πραγα ισως να την κερδιζει κατα κρατος

Και παντα μιλαω με την δικη μου υποκειμενικη αποψη, που μπορει να να μην την ασπαζεται κανεις αλλος εδω μεσα και το δεχομαι.

mourohavlos

Member
ρε παιδιά γιατί τσακώνεστε? το κάθε μέρος έχει τις ιδιαιτερότητες του και τη δική του ομορφία και είναι καθαρά υποκειμενικό τι μας αρέσει και τι όχι. Η κοπέλα μία ερώτηση, εσεις που έχετε ταξιδέψει σε τόσα μέρη αναφέρετε τα θετικά του κάθε τόπου και ας αποφασίσει εκείνη, πιο πολύ την μπερδεύετε με το να "τσακώνεστε σα τα κοκόρια" :xmas_evil:. Και η Ρώμη ωραία είναι και το Παρίσι και το Λονδίνο ακόμα και το πιο απομακρυσμένο χωριό κάτι θα έχει ....κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα!!!!
Πες τα, πες τα!!!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Maroulini δεν τσακώνεται κανείς φυσικά...Όλοι την άποψή τους λένε, απλώς το θέμα επεκτάθηκε...και όλοι κατέθεσαν την γνώμη τους.
Φυσικά και όλα ωραία είναι, και το πιο απομακρυσμένο χωριό επίσης, σε όποια χώρα. Άλλο όμως να λες πως όλα είναι ωραία κι άλλο να χαρακτηρίζεις τη Ρώμη χωριό(επαναλαμβάνω αν κατάλαβα καλά, ο tripakias μπορεί να με διορθώσει).:xmas_wink:

Και δεν με διόρθωσε τελικά...δυστυχώς...anyway απόψεις είναι αυτές..
Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...(ελπίζω να εννοείς στο μέγεθος:xmas_cool:)

maroulini

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ
Maroulini δεν τσακώνεται κανείς φυσικά...Όλοι την άποψή τους λένε, απλώς το θέμα επεκτάθηκε...και όλοι κατέθεσαν την γνώμη τους.
Φυσικά και όλα ωραία είναι, και το πιο απομακρυσμένο χωριό επίσης, σε όποια χώρα. Άλλο όμως να λες πως όλα είναι ωραία κι άλλο να χαρακτηρίζεις τη Ρώμη χωριό(επαναλαμβάνω αν κατάλαβα καλά, ο tripakias μπορεί να με διορθώσει).:xmas_wink:

εδώ που τα λέμε έχεις δίκιο!!! Νομίζω σε τέτοιες περιπτώσεις όταν ζητούνται συμβουλές καλύτερα είναι να αναφερόμαστε στο τι αξίζει και τι όχι σε κάθε τόπο (ειδικά από άτομα που έχουν ταξιδέψει αρκετά), όλα τα άλλα απλά νομίζω είναι περιττά.....

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
. Άλλο όμως να λες πως όλα είναι ωραία κι άλλο να χαρακτηρίζεις τη Ρώμη χωριό(επαναλαμβάνω αν κατάλαβα καλά, ο tripakias μπορεί να με διορθώσει).:xmas_wink:

Καλα καταλαβες. Και φυσικα εννοω το μεγεθος και παντα σε συγκριση με Λονδινο, Παρισι. Δεν θα μπορουσα να αμφισβητησω την ιστορικοτητα της Ρωμης ποτε. Αλλα νομιζω οτι ετσι κι αλλιως οι λεξεις χωριο και πολη (χαρακτηριζουν κυριως το μεγεθος μιας κοινοτητας). Αν ηταν να χαρακτηριζαν την ιστορικη σημασια τοτε την Αρχαια Ολυμπια, την Βεργινα ή πολυ περισσοτερο τα Σταγειρα θα τα ονομαζα Πολεις.

Και εννοειτε οτι δε μαλωνει κανεις...

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα