• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

επεισόδια

boubou

Member
Τελικά επανέρχομαι... :)

Θα εκμεταλλευτώ και πάλι το λογαριασμό της συζύγου, την οποία και καταδυναστεύω, για να εκφράσω αυτή τη φορά λίγο πιο έντονα την άποψή μου επί όσων η αγαπητή Ζαχαρούλα και ο κύριος Τριάδας αναφέρουν.

Για να σας δώσω να καταλάβετε τι θέλω να πω και κυρίως από ποια θέση μιλώ, είμαι αναγκασμένος να πω κάποια πράγματα για μενα. Τυγχάνει να είμαι κι εγώ 27 ετών και ναι! Καλά καταλάβατε! Είμαι παντρεμένος! Είμαι δικηγόρος σε μία πόλη 60.000 κατοίκων που έχει 350 ακόμη δικηγόρους και δεν έχω κάποιον δικηγόρο στην οικογένεια του οποίου το γραφείο διαδέχομαι! Τα λέω όλα αυτά, γιατί με πνίγει αυτή η απελπισία της γενιάς των 400 ? με τα δύο πτυχία που μοιράζει πίτσες.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, οι περισσότεροι νέοι είναι πτυχιούχοι και οι εργοδότες τους εκμεταλλεύονται τις γνώσεις και την εργασία τους. Δε διαφωνώ, το βλέπω καθημερινά στους ανθρώπους γύρω μου, αλλά λυπάμαι παιδιά, το σύστημα είναι σαθρό, αλλά έχει διεξόδους! Προερχόμενος από μία μεσοαστική οικογένεια και μην έχοντας συγγενή συνάδελφο, το 99% αυτών που πριν τρία χρόνια άκουσαν ότι μόλις τελειώσω την άσκησή μου θα ανοίξω δικό μου γραφείο, γούρλωναν τα μάτια τους με έκδηλη την αμφισβήτηση! Δε θέλω να σας (τους) στεναχωρήσω, αλλά πέτυχα! Πήρα ένα ρίσκο, το πίστεψα, δούλεψα ατελείωτες ώρες γι' αυτό και τα κατάφερα! Παλεύω ακόμη, χωρίς ωράριο, έχοντας εγκαταλείψει όλα μου σχεδόν τα χόμπι εκτός από το διάβασμα και τη συμμετοχή σε κοινωνικές ομάδες, αλλά πέτυχα! Δεν τα λέω όλα αυτά, γιατί θέλω τα συγχαρητήριά σας, δεν πρέπει ούτως ή άλλως να μου τα δώσετε ακόμη, αλλά για να δείξω ότι υπάρχουν κάποια θέματα που κανείς δεν τολμάει να θέσει!

Τι είναι η γενιά των πτυχιούχων, 400?; Είναι η δική μου γενιά, ναι! Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους κάνω παρέα, αυτοί με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί! Δικαιούμαι νομίζω να έχω άποψη, ε; Ξέρετε ποιος είναι ο μόνος τον οποίο πρέπει να κατηγορούμε για τη συγκεκριμένη κατάσταση; Αυτός που δεν είχε την πυγμή να στρέψει αυτά τα παιδιά πριν 10 χρόνια κάπου αλλού! Ας μας πουν όλοι αυτοί οι πτυχιούχοι τι πτυχίο έχουν! Ας μας πουν, αν πραγματικά τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν με αυτό που σπούδασαν! Ας μας πουν, αν πριν επιλέξουν τη σχολή που θα σπουδάσουν, σκέφτηκαν τι θα κάνουν, όταν κάποια στιγμή θα τελειώσουν τη σχολή. Τέλος, ας μας πουν, τι έκαναν ως πτυχιούχοι εκτός του να κυνηγούν τις προκηρύξεις του Δημοσίου φιλώντας αυτοί και οι γονείς τους κατουρημένες ποδιές! Ειλικρινά δε σηκώνω κουβέντα σε όλα αυτά, γιατί τα ζω, τα ξέρω! Μπορώ να σας πω είκοσι παραδείγματα για πλάκα!

Είμαστε μία γενιά που μεγάλωσε με υπερπροστατευτικούς γονείς που ποτέ δε μας έφεραν ενώπιον των ευθυνών μας, οι οποίοι έχουν το θράσος μέχρι σήμερα να μην αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να σταματήσουν να συγκεντρώνουν οι ίδιοι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις αιτήσεις του Δημοσίου, να συμπληρώνουν τις αιτήσεις και να καταθέτουν αυτοί τα έγγραφα στις υπηρεσίες, αντί των ενδιαφερομένων!

Συνειδητοποιώ ότι από τη δουλειά μου δε θα γίνω ποτέ πλούσιος, ούτε όμως και το κυνηγώ! Με ενδιαφέρει να ζήσω μία αξιοπρεπή ζωή, μακριά από τον άκρατο καταναλωτισμό, κάνοντας αυτά που μου αρέσουν. Αυτό όμως που κανείς, εκτός από τους γονείς μου, ποτέ δε μου έμαθε είναι ότι για να τα κάνω αυτά, πρέπει να φτύσω αίμα, να κάνω πράγματα που δεν πίστευα ότι θα κάνω, να φτιάξω και δέκα καφέδες για άλλους και κυρίως να ξεκινήσω από το τίποτα!

Δυστυχώς μαζί με εμένα δεν το έμαθε κανένας μας. Δεν υπήρχε σχολείο, για να μου το μάθει! Δεν προβλήθηκαν ποτέ παραδείγματα ανθρώπων που πέτυχαν έτσι στη ζωή τους, για να το μάθω πρακτικά! Δεν υπήρξε ούτε καν υπαινιγμός από τον κοινωνικό μου περίγυρο ότι, βρε αδερφέ, αν δεν είμαι ικανός να σπουδάσω τη νομική επστήμη, δε θα γίνω ποτέ ικανός να ζήσω από αυτήν! Ξέρετε ποιοι συνομήλικοί μου δεν ανήκουν σίγουρα στη γενιά των 400?; Όσοι επέλεξαν να γίνουν τεχνίτες. Οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, οι μαραγκοί! Ξέρετε πόσο κοστίζει μία κομμώτρια;;;; Μία μανικιουρίστ; Αλλά ξέχασα... Αυτά είναι παρακατιανά επαγγέλματα για το παιδί μας...

Έτσι είναι φίλοι μου. Αν υπήρχε σύστημα σε αυτό το καταρρέον κράτος, δε θα υπήρχε η γενιά μου! Αλλά δεν υπάρχει τίποτα! Γι' αυτό και τρελαίνομαι, όταν ακούω για αστυνομοκρατούμενο κράτος! Ποια αστυνομοκρατία ρε παιδιά! Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει αστυνομία και για να υπάρχει αστυνομία, πρέπει να υπάρχει οργάνωση! Πού την είδατε εσείς και τη χάνω εγώ; Αν θεωρείται αστυνομοκρατιά την πίεση που ασκούν οι ένστολοι σε αυτούς που οικοθελώς θέτουν τον εαυτό τους εκτός νόμου και το δηλώνουν απερίφραστα, λυπάμαι, αλλά δεν είναι! Αν θεωρείς ότι πρέπει εσύ, όπου βρίσκεις "μπάτσο", πρέπει να του βρίζεις τη μάνα, τη γυναίκα και τα παιδιά και αν καταφέρεις να τον ξεμοναχιάσεις, να τον σπας και στο ξύλο, γιατί απαιτείς από αυτόν να κάνει κάτι άλλο, όταν σε βρίσκει;

Λυπάμαι, αλλά ο λόγος που ποτέ δε συμμετείχα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις από το πανεπιστήμιο και μετά ήταν αυτός! Δε ζητά κανείς κάτι που να μπορώ να αντιληφθώ! Κάτι που να βελτιώσει τη ζωή μου. Γιατί δεν ξέρω πώς θα βελτιώσει τη ζωή μου, αν εξαλειφθεί κάθα μορφή εξουσίας, για παράδειγμα. Πώς θα αυτοδιοικηθούμε, ώστε να μην πατάμε ο ένας τον άλλο; Σε ποιον θα αποταθώ, αν κάποιος με δει στο δρόμο και με πλακώσει στο ξύλο, επειδή του κάθεται στραβά η φάτσα μου;

Για να μην παρεξηγηθώ και να σταματήσω το παραλήρημα όμως, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι! Δεν είμαι υπέρ της αστυνομίας που έχουμε, δε θέλω καμία σχέση με το κράτος (ας πούμε...) που έχουμε! Αλλά θέλω από εσάς να μου αντιπροτείνετε κάτι! Δε θέλω άλλη φτηνή αντιπολίτευση! Με κούρασε η μιζέρια και οι μεγαλοστομίες! Δεν είμαι με κανέναν, γιατί κανείς δε μου λέει πώς θα φτιάξω τη ζωή μου! Βοηθήστε με να πιστέψω ότι μπορεί να συμβεί και είμαι μαζί σας!

Αυτά αγαπητή Ζαχαρούλα! Σε ασπάζομαι και με συγχωρείς που σε κακοκάρδισα! Η συζήτηση όμως είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας και της αναρχίας...

zaniko

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπρόβνικ
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτια Αμερικη-Ανδεις
Μοιράζομαι μαζί σας ένα μεϊλ που έλαβα σήμερα, χωρίς να το σχολιάσω.

"Ολα έχουν ειπωθεί...

ΣΚΕΨΕΙΣ για τα όσα συμβαίνουν, όχι μόνον αυτές τις μέρες, αλλά τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, σκέψεις εκπεφρασμένες με αποφθέγματα.

ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ξεκαθαρίζουμε ότι «όλες οι γενικεύσεις είναι λαθεμένες, της παρούσης συμπεριλαμβανομένης» (Ζαν-Ζακ Ρουσό 1712-1778, Γαλλοελβετός φιλόσοφος). Θυμόμαστε ότι «το 80% των αποτελεσμάτων παράγεται από το 20% των αιτιών» (Vilfredo Pareto, 1848-1923, Ιταλός οικονομολόγος), αλλά και ότι «τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της» (Βίκτωρ Ουγκό, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας).

Ο ΣΟΦΟΣ πρόγονός μας (Αριστοτέλης) τόνιζε ταυτόχρονα πως «όσοι μελέτησαν την τέχνη της διοίκησης έχουν πεισθεί ότι η τύχη των κρατών εξαρτάται κυρίως από την εκπαίδευση των νέων», αλλά είναι βέβαιο, συνάμα, πως όταν λέμε «Παιδεία», δεν εννοούμε «οι συμβουλές των μεγάλων προς τους νέους να αποσκοπούν στο πώς να τους κάνουν να πάψουν να συμπεριφέρονται σαν νέοι» (Francis De Croisset, 1877-1937, Βέλγος συγγραφέας).

ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ που οι νέοι αισθάνονται οργή και απογοήτευση, και που, όπως τώρα, γεύονται τη βία μες στο πετσί τους, το σύνθημα «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει» δεν μπορεί να είναι η λύση. «Το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" είναι ότι θα καταλήξει να κάνει όλον τον κόσμο τυφλό» (Γκάντι, 1869-1948, Ινδός ηγέτης).

ΕΔΩ συμπληρώνουμε εμείς ότι το αίσθημα που πλημμυρίζει και πνίγει σήμερα τους νέους, αλλά και όχι μόνον, ανθρώπους του τόπου μας είναι το συναίσθημα ότι ζεις σε ένα κράτος όπου είσαι αβοήθητος, αδύναμος. Ετσι νιώθεις, κυρίως όταν συνειδητοποιήσεις ότι δεν σ' ακούνε. Οτι έχεις πράγματα να πεις και σου αφαιρούν τον λόγο. Εικόνες να ζωγραφίσεις και σου παίρνουν τα χρώματα. Ιδέες να αναπτύξεις και σε αναγκάζουν μόνο να κόβεις και να ράβεις. Αβοήθητος. Κι αδύναμος. Οταν πέφτεις κάτω και δεν υπάρχει τρόπος να σηκωθείς. Οταν η αξία δεν είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσεις, αλλά μάλλον τροχοπέδη. Οταν οι επιλογές σου, μέρα με τη μέρα, λιγοστεύουν.

Ο ΓΚΑΝΤΙ, σε τέτοιες περιπτώσεις, έλεγε: «Σήκω, μη λυγάς. Γίνε εσύ ο ίδιος πρώτα η αλλαγή που θα ήθελες να έρθει σε όλο τον κόσμο».

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ κάποιος να πει με σιγουριά ότι «τα πράγματα θα διορθωθούν αν αλλάξουν». Είναι σίγουρο όμως ότι «για να διορθωθούν, πρέπει να αλλάξουν» (Georg Lichtenberg, 1742-1799, Γερμανός γνωμικογράφος). Συμφωνούν ως προς αυτό όλοι οι πολιτισμοί. «Ενα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα» (Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος). Και «όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα» (Thomas Fuller, 1608-1661, Αγγλος στοχαστής).

ΑΛΛΑ, ποιοι θα φροντίσουν, άραγε, για όλα αυτά; Ποιοι θα θυσιάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να προσφέρουν στους λαούς τους το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η γνώση; «Ενας πολιτικάντης που σκέφτεται τις επόμενες εκλογές;» ή «ένας πολιτικός που σκέφτεται και νοιάζεται για τις επόμενες γενιές;» (Arthur Clarke, 1917-2008, Βρετανός συγγραφέας).

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ πολιτικός είναι εκείνος που έχει όραμα και θέτει στόχους. «Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι' αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει» (Γουλιέλμος Β' της Οράγγης, 1672-1702, κυβερνήτης Κάτω Χωρών, βασιλιάς της Αγγλίας). Είναι, επίσης, εκείνος που, κυρίως όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά γι' αυτόν, γνωρίζει ότι «η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή» (Φρίντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος).

Ε"

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Δεν με κακοκάρδισες καθόλου και μπορώ να πώ πως συμφωνώ σε πολλά από όσα αναφέρεις.
Το ότι πλέον λίγοι είναι εκείνοι που επιλέγουν να ασχοληθούν με τέχνες,είναι γεγονός.Το ότι τα περισσότερα παιδιά με το που μπουν στι γυμνάσιο,ονειρεύονται και μία θέση στο Πανεπιστήμιο,είναι ακόμα ένα γεγονός.Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο της οικογένειας.Είναι και των σχολείων και των φροντιστηρίων και των όλων.
Αν ένα παιδί 16 χρονών,δηλώσει πως θέλει να γίνει υδραυλικός ακόμα και οι ίδιοι οι καθηγητές του θα τον αποδοκιμάσουν καθώς πλέον ζούμε στην κοινωνία που πρέπει να είναι μορφωμένοι.Αν ένα παιδί,δεν είναι καλός μαθητής γιατί απλά δεν του αρέσει το σχολείο ή γιατί απλά δεν είναι τόσο έξυπνο όσο κάποια άλλα,ακόμα και οι καθηγητές του το κρατούν στο περιθώριο και ασχολούνται με τους καλούς που σίγουρα θα γίνουν επιστήμονες.
Ολοι πήγαμε σχολείο και όλοι είχαμε "τέτοια παιδιά" και ξέρουμε πως συμπεριφέρονται οι "μορφωμένοι" απέναντι τους.
Οι συνθήκες της ζωής,έκαναν έτσι τα παιδιά να θεωρούν πως στην κοινωνία θα αποκτήσουν σεβασμό μόνο και αν έχουν πτυχία.

Στις συνεντεύξεις,πλέον δεν σε ρωτούν τί έχεις σπουδάσει αλλά πόσα πτυχία έχεις.Δεν σε ρωτούν ρωτούν ποιό πανεπιστήμιο έβγαλες αλλά πόσα μεταπτυχιακά έχεις κάνει.
Δυστυχώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να ανοίξουν κάποιο γραφείο γιατί και γι αυτό απαιτούνται κάποια έξοδα.Δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι νέοι άνθρωποι την ευκαιρία να δουλέψουν αυτόνομα.
Και σε αυτό το σημείο,έρχομαι να σου κάνω την εξής ερώτηση πέρα ως πέρα φιλικά.
Είσαι νέος άνθρωπος,είσαι δικηγόρος,είσαι αυτοδημιούργητος και συγχαρητήρια για τις προσπαθειές σου (πραγματικά το εννοώ).
Κάποια στιγμή θα αποκτήσεις παιδιά.
Αν το παιδί σου σου δήλωνε πως θέλει να γίνει οικοδόμος,θα αντιδρούσες??
Αν η κόρη σου,ερχόταν και σου έλεγε πως αγαπάει έναν οικοδόμο,θα χαιρόσουν για την επιλογή της??

Είμαι 25 χρονών και μέχρι πρότεινος,δούλευα για 500 ευρώ και ανασφάλιστη όχι σε αποθήκη αλλά σε γραφείο που τύγχαινε να φεύγω απο εκεί και 5 τα ξημερώματα.Δεν ντρέπομαι καθόλου να το πώ.
Εχω τελειώσει τις σπουδές μου εδώ και 2 χρόνια και ξαναπιάνω βιβλία στα χέρια μου,ξενυχτάω πάλι όπως στις πανελλήνιες για να ΞΑΝΑ καθίσω παλι σε πανεπιστημιακά έδρανα.Και όλα αυτά,για να αποκτήσω ακόμα ένα πτυχίο, ώστε να έχω ακόμα ένα προσόν,για να έχω ακόμα ένα χαρτί.
Αν με ρωτάς λοιπόν,σου λέω πως νίωθω μεγάλη οργή όταν βλέπω ανθρώπους που χτίζουν παλάτια στις πλάτες μισθωτών ανθρώπων.
Νίωθω απογοητευμένη όταν ακόμα και οι "αξιότιμοι" ιερείς που εκπροσωπούν το : "οποιος έχει δύο χιτώνες,δίνει τον έναν",χτίζουν βίλλες "ησυχαστήρια" στο Βατοπέδι.
Αισθάνομαι ντροπή να ακούω πως η εκκλησία δεν έχει καμία απολύτως θέση με τα πολιτικά ζητήματα όταν πίσω απο τις πλάτες μας, ανταλλάσουν εκατομμύρια ευρώ.
Αισθάνομαι απογοητέυση για όλους τους κόπους μου όταν ακόυω πως δεν θα πάρω ποτέ σύνταξη,πως θα δουλεύω 3 μέρες την εβδομάδα.
Και αισθάνομαι φόβο και ανασφάλεια όταν αναρωτιέμαι για το πότε θα είμαι ικανή να φτίαξω τη δική μου οικογένεια όταν ήδη στα 25 μου δεν έχω τίποτα.
Δεν είμαι ούτε κουκουλοφόρος,ούτε συνδικαλίστρια αλλά πραγματικά σου λέω πως χαίρομαι πολύ όταν στο βλεμμα τους καταλαβαίνω πως νίωθουν ότι τρίζουν οι καρέκλες τους και ξεφουσκώνουν οι τσεπες τους.

Προσωπικά,δεν κάνω καμία αντιπολίτευση καθώς πλέον πιστέυω μόνο στον εαυτό μου,στην οικογένεια μου και σε κανέναν άλλον.

Φιλικά.

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Το τόπικ τελικά έχει εξελιχθεί σε κατάθεση σπουδαίων προσωπικών βιωμάτων και κυρίως από τους νέους μας. Να καταθέσω εδώ μια προσωπική μαρτυρία. Χθες η κόρη μου ήρθε να με ρωτήσει τη γνώμη μου για μια ιδέα που είχαν αυτή και οι φίλες της να καταθέσουν στη σχολή της (20 χρονών παιδιά). Ιδέα όμορφη, ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ρομαντική. Και γι αυτό ΟΥΤΟΠΙΚΗ. Και εγώ "ο χοντρός πενηντάρης (καράφλα πάντως δεν έχω) που έχει ξεχυλώσει ο κ...ς μου στον καναπέ" με τον υπερβολικό μου ρεαλισμό (δυστυχώς όχι με τον υπερρεαλισμό) επιχειρηματολογούσα ότι δεν θα περάσει γιατί δε θα αρέσει στις παρατάξεις και δεν θα αποφέρει οφέλη. Ξεχνούσα εκείνη την ώρα οτι το είδος μας (homo sapiens sapiens) από sapiens (σκεφτόμενος) έγινε δύο φορές sapiens (σοφός) υλοποιόντας τα όνειρά του, τις ουτοπίες του σε κάθε τομέα, κοινωνικό, πολιτικό, επιστημονικό, καλλιτεχνικό. Και προσπαθούσα να πείσω το ίδιο μου το παιδί να μην κάνει ουτοπικά όνειρα. Φυσικά δε με άκουσε. Εγώ έχασα. Και είναι πολύ δύσκολο να έρθει ξανά να με συμβουλευτεί. Γιατί άλλωστε;
Επείδή έχει πέσει πολύ μαυρίλα και επειδή η νέα γενιά κυρίως δικαιούται να ονειρεύται το άπιαστο χάρηκα πολύ όταν μου έστειλαν το παρακάτω σάϊτ. Υπάρχει πάντα μια αχτίδα ελπίδας Α.Σ.Τ.Ο. - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ -

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Ζαχαρούλα δεν διαφωνούμε στην ουσία! Τα παραπάνω που έγραψες είναι πολύ σωστά και βλέπω και την αγωνία σου στα γραφόμενά σου. Πριν 3-4 χρόνια κι εγώ αν το παιδί μου μου έλεγε "Μαμά θέλω να γίνω κομμώτρια" θα τσίριζα. Τώρα πλέον θα απαντούσα "Μπράβο παιδί μου και πάρε και μια εξειδίκευση μανικούρ+πεντικούρ!" Βλέπετε πώς αλλάζουν οι εποχές? Στο χωριό μου και στο εξοχικό μου οι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, τρώνε με χρυσά κουτάλια και έχουν χτίσει βίλες. Βέβαια δουλεύουν το πρωί οικοδομή και από το μεσημέρι εξυπηρετούν τον κόσμο που τους παίρνει τηλέφωνο μέχρι ότι ώρα τελειώσουν και φυσικά... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μήπως λοιπόν ο Ελληνας πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης? Δουλειά δεν είναι μόνο η καρέκλα, στα χειρωνακτικά επαγγέλματα αν έχεις όρεξη και μυαλό μπορείς να πετύχεις πολλά. Η μόνη ντροπή είναι η τεμπελιά και ο παρασιτισμός.
Κι όπως είπε μια φίλη: "Αν το επίδομα ανεργίας ήταν 1000 ευρώ τότε όλοι οι Ελληνες θα ήταν άνεργοι".

Zacharoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ταξίδι-Όνειρο
Ο κόσμος όλος.
Menia,όλοι τα ίδια λέμε πάνω κάτω απλά ο καθένας ανάλογα με τα βιώματα,την ηλικία και την θέση του τα ερμηνεύει διαφορετικά.
Ισως κάποιες φορές φάνηκα επιθετική ή ίσως έθιξα κάποιον και ζητάω συγγνώμη.
ίσως φάνηκα πιο διαχυτική απο οτι θα έπρεπε επειδή όλα αυτά τα ζώ στο πετσί μου και όχι στον καναπέ μου.
Κι επειδή είμαι φύσην αισιόδοξη και δεν θέλω να βγεί προς τα έξω κάτι διαφορετικό, κι επειδή μάλλον κατάντησα γραφική και κουραστική,θα σταματήσω εδώ.
Το θέμα αυτό είναι ανεξάντλητο και πολύ φοβαμαι πως ακόμα και τα παιδιά μου μεθαύριο,θα συζητούν κάτι παρόμοιο.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΧΙ...

Επόμενο Ταξίδι
Καλαβρυτα Σ/Κ...
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ...
Ωραια ολα αυτα που λεμε ολοι μας γιατι πανω κατω τα ιδια λεμε και για τα ιδια φωναζουμε και αγχωνομαστε για το ΑΥΡΙΟ.Δυστυχως αβεβαιο ναι αβεβαιο ντρεπομαι που το λεω μιας που ειμαι και εγω αλλος ενας 28αρης των 700 ευρω.
Το ξερω οτι μπορουμε να τα αλλαξουμε ολα αυτα αλλα παντα σε καθε πολεμο υπαρχουν και θυματα.Αραγε σε αυτον τον πολεμο μηπως ειμαστε εμεις τα θυματα για να εχουν τα παιδια μας μια πιο αξιοπρεπη ζωη????
Πιστευετε οτι μπορουμε να των κερδισουμε????
Αν ναι πως???
Σπαζωντας μαγαζια παντως οχι...
Να βγουμε ολοι μαζι στους δρομους και να διαδηλωσουμε???
Ποσοι απο εμας θα χασουν την δουλεια τους????ΟΛΟΙ....
Αντε βρες μετα αλλη...
Πραγματικα αν ηξερα τι πρεπει να κανω θα το εκανα και ας μου κοστιζε και την δουλεια..
Παρακολουθω οσα γινονται,αφινιαζω,αγριευω,τσαντιζομαι δεν ειμαι παρτακιας θελω να βοηθησω αλλα πως..!!!:mad:
Ζαχαρουλα,boubou,θανο,δημο,μενια και ολοι εμεις εδω μεσα εχετε καμια ιδεα???
Μην μου πειτε μονο να μην ψηφισω την ιδια κυβερνηση γιατι και οι μπλε και οι πρασινοι τα ιδια ειναι...:roll::roll::roll:

kosvik

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Ολα τα πραγματα εχουν δυο οψεις,παντα ακουμε για τους κακους εργοδοτες που εκμεταλευονται τους εργαζομενους(και οντως υπαρχουν τετοιοι)αλλα ποτε δεν ακουμε για την αντιθετη πλευρα.Για τους "κακους" και τεμπεληδες υπαλληλους που επιτρεψτε μου να πιστευω απο προσωπικες εμπειριες οτι υπαρχουν πολλοι.
Ειμαι 34 χρονων στα 23 μου παρατησα την νομικη στο τεταρτο ετος γιατι εβλεπα οτι δεν με οδηγει πουθενα,γιατι δεν ηθελα αλλα χαμενα χρονια απο την ζωη μου.Ηρθα σε συγκρουση αρχικα με την οικογενεια μου αλλα δεκα χρονια μετα νοιωθω δικαιωμενος για την επιλογη μιας πιστευω οτι αν ακολουθουσα εκεινο τον δρομο τωρα θα ημουν ενας απο του χιλιαδες δικηγορους που σε παρακαλανε για μια υποθεση.
Η οικογενεια μου στην πορεια με βοηθησε,σιγουρα υπηρχε η πικρα που δεν πηρα το πτυχιο αλλα υπαρχει και η ικανοποιηση γι αυτα που πετυχα τα τελευταια χρονια.
Νεοι ημασταν ολοι καποτε, ολοι νοιωσαμε αδικια και πικρα για το συστημα οπως οι σημερινοι νεοι σιγουρα τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα αν ζουσαμε σε ενα ποιο δικαιο κοσμο,αλλα δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα.
Οι ιδιοι νεοι που τωρα διαδηλωνουν εναντιον του συστηματος ειναι οι ιδιοι που εδω και χρονια συντηρουν μια κατασταση αηδιας με αυτο που συμβαινει με τις κομματικες οργανωσεις στα πανεπηστημια.Αλλη μια ελληνικη πρωτοτυπια.Οσοι εχουν περασει εστω απ εξω καταλαβαινουν τι εννοω.
Ειναι οι ιδιοι νεοι που ειναι πρωτοι στο χορο της καταναλωτικης κοινωνιας που ζουμε.
Ειναι οι ιδιοι νεοι που στα 17 τους χρονια επιλεγουν να πανε σε μια ιδιωτικη σχολη της πλακας για να παρουν ενα πτυχιο σκουπιδι και μετα να αναρωτιουνται γιατι δεν βρισκουν δουλεια.
Ειναι οι ιδιοι νεοι που αραχτοι στις καφετεριες κατηγορουν τους ξενους οτι μας πηραν τις δουλειες και μολις τους προτεινεις καμια σφυριζουν αδιαφορα στηριζομενοι στην τσεπη του μπαμπα.
Ειναι οι ιδιοι νεοι που βλεπουν τις σπουδες σαν ευκαιρια να φυγουμε απ το σπιτι και να κανουμε τη ζωη μας.
Ειναι οι ιδιοι νεοι που κανουν καταληψεις για χαβαλε χωρις να ξερουν το γιατι,που κανουν καταληψεις για καλυτερα σχολεια και πανεπιστημια και απο πισω τα καταστρεφουν.
ειναι οι ιδιοι νεοι που κοπτονται για την παιδεια και απ την αλλη πηγαν να βαλουν φωτια την εθνικη βιβλιοθηκη και ρημαξαν τα πανεπιστημια.
Αν καποιοι δεν ανηκουν σε αυτες τις κατηγοριες τοτε ναι εχουν δικιο και ειμαι και γω μαζι τους.
Οι μισθοι σιγουρα ειναι τις πλακας δεν χωρα αμφιβολια γι αυτο,αλωστε ποτε ηταν υψηλοι?
Στην κοινωνια που ζουμε ολα τα πραγματα θελουν αγωνα και πεισμα για να πετυχεις πρεπει να ξερεις γιατι αγωνιζεσαι και να μην κυνηγας φαντασματα.
Ο παππους μου ελεγε παντα οτι καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη,ντροπη ειναι να μην εισαι ο καλυτερος στην δουλεια που θα κανεις,γινε εργατης μου ελεγε αν θελεις αλλα να φροντισεις να εισαι ο καλυτερος.

tanasis

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
Οι μισθοι σιγουρα ειναι τις πλακας δεν χωρα αμφιβολια γι αυτο,αλωστε ποτε ηταν υψηλοι?
Στην κοινωνια που ζουμε ολα τα πραγματα θελουν αγωνα και πεισμα για να πετυχεις πρεπει να ξερεις γιατι αγωνιζεσαι και να μην κυνηγας φαντασματα.
Ο παππους μου ελεγε παντα οτι καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη,ντροπη ειναι να μην εισαι ο καλυτερος στην δουλεια που θα κανεις,γινε εργατης μου ελεγε αν θελεις αλλα να φροντισεις να εισαι ο καλυτερος.
Συμφωνώ απόλυτα.
Ας σκεφτούμε λίγο πως θα ήταν τα πράγματα αν όλοι μας προσπαθούσαμε να γίνουμε οχι καλύτεροι, αλλά οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε, ότι και αν είναι αυτό.

boubou

Member
Καλή σας ημέρα. Αφού δεν πρόλαβα να απαντήσω κι εγώ στον Τρελοκεφαλλονίτη πώς να πάρει πίσω τα λεφτά του, ας απαντήσω εδώ... :)

Χαίρομαι πάρα πολύ που η συζήτηση έφτασε εδώ! Έχουν εκλείψει πλέον οι φωνές που κάνουν λόγο για προσωπική ευθύνη στην ελληνική κοινωνία! Μας έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι να πιστεύουμε ότι για όλα φταίει το κράτος, ως αόριστη έννοια, λες και δεν είναι κράτος ο κάθε ένας από εμάς! Τα 3/4 των Ελλήνων παλεύουν με νύχια και δόντια να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, φιλούν κατουρημένες ποδιές, γλείφουν, ψηφίζουν όλους αυτούς που πριν και μετά βρίζουν και μόλις διοριστούν και στρογγυλοκαθίσουν, αρχίζουν την γκρίνια για το χαμηλό μισθό των δημοσίων υπαλλήλων, τα εξοντωτικά ωράρια (χαχαχαχαχαχαχα!) και τις άσχημες συνθήκες εργασίας! Φυσικά γίνονται αντιπαραγωγικοί και μετά βρίζουν όλους αυτούς που απευθύνονται στην ιδιότητά τους και ζητούν το αντίστοιχο. Γι' αυτό, αν υπάρχει ένας σωστός υπάλληλος σε μία υπηρεσία των είκοσι, αυτή λειτουργεί εύρυθμα! Γιατί αυτός ο ένας κάνει τη διαφορά!

Χρειάζεται επιτέλους να αντιληφθούμε ότι για τη σαπίλα της ελληνικής κοινωνίας φταίμε (και) εμείς! Εμείς τη φτιάχνουμε και όχι κάποια αόρατη δύναμη, κάποιος ουρανοκατέβατος δημιουργός κοινωνιών!

prowler13

Member
Εμένα αυτό που με προβληματίζει ξεκάθαρα είναι η οργή του απλού κόσμου που πλέον ξεχειλίζει

Christian

Member
Έχουν εκλείψει πλέον οι φωνές που κάνουν λόγο για προσωπική ευθύνη στην ελληνική κοινωνία! Μας έχουν κάνει οι δημοσιογράφοι να πιστεύουμε ότι για όλα φταίει το κράτος, ως αόριστη έννοια, λες και δεν είναι κράτος ο κάθε ένας από εμάς!
Φιλεναδα boubou νομιζω οτι δεν γνωριζεις την εννοια της λεξης κρατος,και πανω απ'ολα η λεξη κρατος δεν ειναι αοριστη εννοια και ουτε ο καθε ενας απο εμας ειναι κρατος.:)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom