• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισπανία αποριες για Χιρόνα

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Hola amigos!

Επειδή σε λίγους μήνες σκοπεύω να κάνω το παρθενικό μου ταξίδι στην Ιβηρική Χερσόνησο και επειδή ως προορισμό μου έχω ήδη επιλέξει την 'εναλλακτική' Girona, θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες που δυσκολεύομαι να απαντήσω μόνη μου.....

Η πόλη (η παλιά ή η κύρια πολη-ξέρετε , με τα ....ποlυχρωμα σπιτάκια) της Χιρόνα είναι μακρυά από τη θάλασσα? Ο χάρτης μου δίνει μία απόσταση της τάξεως των 40 χλμ. Είναι πραγματική?

όταν λέμε Χιρόνα εννοούμε τα παράλια της περιοχής (provincia de Girona, δλδ) ή την περιοχή που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο?

Να τονίσω ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία για Χιρόνα που βρίσκω είναι στα παράλια και όχι στα ενδότερα....

Η συγκοινωνία είναι καλη?

Υπάρχει όντως τραίνο που τη συνδέει με τη Βαρκελώνη με χαμηλό κόστος?

Να πω ότι για τον προορισμό μου με έπεισε η επιμονή μιας γνωστής μου για την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα της περιοχής, αλλά και η τιμή των εισιτηρίων της Ryanair!

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστική, αλλά ό,τι αναζήτηση και να κάνω για Χιρόνα μού βγάζει ποσοστά και αποδόσεις αγωνων (tragic)!

Gracias!

panpan

Member
Η αυτονομια της Καταλανιας χωριζετε σε 4 νομους (επαρχιες)
Ενας απο αυτους ειναι ο νομος Χιρονα(επαρχια) με πρωτευουσα την Χιρονα.
Οντως η πολη της Χιρονα απεχει 40 χιλ απο την θαλασσα.
Ολη η παραλια περιοχη της Χιρονα λεγετε Κοστα Μπραβα.
Υπαρχει αρκετα καλη συγκοινωνια και με λεωφορεια και με τραινο.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Η αυτονομια της Καταλανιας χωριζετε σε 4 νομους (επαρχιες)
Ενας απο αυτους ειναι ο νομος Χιρονα(επαρχια) με πρωτευουσα την Χιρονα.
Οντως η πολη της Χιρονα απεχει 40 χιλ απο την θαλασσα.
Ολη η παραλια περιοχη της Χιρονα λεγετε Κοστα Μπραβα.
Υπαρχει αρκετα καλη συγκοινωνια και με λεωφορεια και με τραινο.
Ευχαριστώ πολύ! Εσυ θα πρότεινες να μείνει κάποιος σε κατάλυμα στα παράλια ή στην πόλη?

panpan

Member
Ευχαριστώ πολύ! Εσυ θα πρότεινες να μείνει κάποιος σε κατάλυμα στα παράλια ή στην πόλη?
Εγω προσωπικα μενω στην Κοστα μπραβα,οποτε θα προτιμουσα
αν ηταν για 2 ημερες να εμενα στην πολη της Χιρονα.
Εσυ για ποσες ημερες σκεφτεσαι να ερθεις;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι ερώτηση είναι τώρα αυτή? Αν θες να είσαι κοντά στην παραλία μείνε στην παραλία, αν θες να είσαι κοντά στην πόλη μείνε στην πόλη. Είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου - και τα δικά σου δεν τα ξέρουμε.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Εγω προσωπικα μενω στην Κοστα μπραβα,οποτε θα προτιμουσα
αν ηταν για 2 ημερες να εμενα στην πολη της Χιρονα.
Εσυ για ποσες ημερες σκεφτεσαι να ερθεις;
λογικα θα καθίσουμε 5-6 μερούλες, αλλά θα κάνουμε, φυσικά, και κάποιες μονοήμερες εκδρομές!

Τι ερώτηση είναι τώρα αυτή? Αν θες να είσαι κοντά στην παραλία μείνε στην παραλία, αν θες να είσαι κοντά στην πόλη μείνε στην πόλη. Είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου - και τα δικά σου δεν τα ξέρουμε.
δεν είναι όλα θέμα προσωπικού γούστου. Σε κάποια πράγματα υπάρχει σαφής διαφορά -για έναν τουρίστα- ανάμεσα σε ένα σημείο και σε ένα άλλο είτε αυτά διαφέρουν -ως προς το αν είναι παραθαλάσσια, π.χ.- είτε όχι.

panpan

Member
Η παλια πολη της Χιρονα πραγματικα ειναι πανεμορφη,οποτε αξιζει
να της αφιερωσετε 1-2 βραδιες.

panpan

Member
Εχω μια απορια.Μενεις στην Αθηνα,αλλα η Ραυαν ομως που θελεις να
χρησιμοποιησεις πετα απο Θεσσαλονικη για Χιρονα.
Ελεγξε το.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Η παλια πολη της Χιρονα πραγματικα ειναι πανεμορφη,οποτε αξιζει
να της αφιερωσετε 1-2 βραδιες.
ευχαριστω!

Εχω μια απορια.Μενεις στην Αθηνα,αλλα η Ραυαν ομως που θελεις να
χρησιμοποιησεις πετα απο Θεσσαλονικη για Χιρονα.
Ελεγξε το.
ναι, ναι, το ξέρω! Θα πάμε ούτως ή άλλως Θεσσαλονίκη για ένα διάστημα....

paefstra

Member
Αν μείνεις 5-6 ημέρες μπορείς να διαθέσεις 2 μέρες για Βαρκελώνη ή πέρασμα από Figueres για το μουσείο Dali ή 1 μέρα να περάσεις Γαλλία στο Perignian (σκυλομετάνιωσα που δεν έκανα το τελευταίο, είναι πολύ κοντά και πας και με τρένο και με λεωφορείο). 2-3 μέρες για Girona φτάνουν και περισσεύουν, αλλά αξίζει, είναι όμορφη πόλη.
Για διαμονή, έχω μείνει στο Hotel Peninsular, αξιοπρεπέστατο και λογική τιμή, δίπλα στο ποτάμι στην καρδιά της πόλης

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Αν μείνεις 5-6 ημέρες μπορείς να διαθέσεις 2 μέρες για Βαρκελώνη ή πέρασμα από Figueres για το μουσείο Dali ή 1 μέρα να περάσεις Γαλλία στο Perignian (σκυλομετάνιωσα που δεν έκανα το τελευταίο, είναι πολύ κοντά και πας και με τρένο και με λεωφορείο). 2-3 μέρες για Girona φτάνουν και περισσεύουν, αλλά αξίζει, είναι όμορφη πόλη.
Για διαμονή, έχω μείνει στο Hotel Peninsular, αξιοπρεπέστατο και λογική τιμή, δίπλα στο ποτάμι στην καρδιά της πόλης
Εμείς για κανα 4ήμερο λέμε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο βολεύουν τα δρομολόγια της Rynair για κάτι τέτοιο.

Αυτό με την Γαλλική πόλη πολύ ενδιαφέρον φαίνεται, θα το κοιτάξω, thanks!!

Μία μονοήμερη στην Κόστα Μπράβα αξίζει;

panpan

Member
H Κοστα μπραβα δεν ειναι μια συγκεκριμενη πολη αλλα μια περιοχη.(οπως λεμε
πρωτο ποδι Χαλκιδικης).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη