greeklad
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νέα Ζηλανδία
Η ασφάλεια που πάντα κανω εχει website: www.1travelinsurance.com
είναι σημαντικό να ξέρει κανεις κανεις ποτε του κάνουν χάρη και ποτε διεκδικεί κατοχυρωμένο δικαίωμα, διότι ο τρόπος αντιμετώπισης είναι διακριτά διαφορετικός ανά περίπτωση.
σε ευχαριστω πολυ..θα το ψαξω..Η ασφάλεια που πάντα κανω εχει website: www.1travelinsurance.com
Όλα αυτά ισχύουν και μου έχουν συμβεί... Καθυστέρηση 14 ώρες από Λονδίνο για Αβάνα και η Cubana έκανε ότι έπρεπε να κάνει... Μεταφορά, ξενοδοχείο, φαγητό... Έφταιγε και πλήρωσε...Νομίζω ότι φροντίδα πρέπει να παραχθεί στον επιβάτη, περιλαμβανομένης
- δωρεάν μεταφοράς του με την επόμενη πτήση της ίδιας η άλλης εταιρίας.
- δωρεάν διαμονή σε αξιοπρεπες (?) κατάλυμα μέχρι την επόμενη δωρεάν πτήση
- διατροφή μέχρι την επόμενη δωρεάν πτήση
- μεταφορά (ταξί) απο το αεροδρόμιο (που περίμενε την πτήση) στο κατάλυμμα A/R.
Η κοινή λογική λέει όχι. Οι κανονισμοί όμως της εταιρείας αφήνουν κάποιο παραθυράκι easyJet.com - ΞΞ±Ξ½ΞΏΞ½ΞΉΟΞΌΞΏΞ― ΟΞΏΟ ΞΞ΅ΟΞ±ΟΞΏΟΞΞ± Βέβαια οι παράγραφοι 16.2 και 16.3 κάπου φάσκουν και αντιφάσκουν.Η Easy νομίζετε ότι είναι φιλόπτωχο ταμείο και θα πληρώσει διαμονή και διατροφή σε 160 τόσα άτομα για μια απεργία της ΥΠΑ χωρίς να είναι υποχρεωμένη να το κάνει?
Αγαπητέ McElk πράγματι οι 2 παράγραφοι φάσκουν και αντιφάσκουν αλλά σίγουρα είναι μεταφραστικό λάθος... Η 16.3 μάλλον θα αφορά περιπτώσεις που η εταιρία ακυρώσει μια πτήση για δικούς της λόγους...Η κοινή λογική λέει όχι. Οι κανονισμοί όμως της εταιρείας αφήνουν κάποιο παραθυράκι easyJet.com - Ξ�Ξ±Ξ½ΞΏΞ½ΞΉΟ�ΞΌΞΏΞ― Ο�ΞΏΟ� Ξ�Ξ΅Ο�Ξ±Ο�ΞΏΟ�Ξ*Ξ± Βέβαια οι παράγραφοι 16.2 και 16.3 κάπου φάσκουν και αντιφάσκουν.
Η παρ. 16.3 αφορά αποζημίωση επιπλέον της φροντίδας. Και αναφέρει για αποζημίωση 250-400, όχι για την φροντίδα, που όπως την προδιόρισα, και έτσι αναφέρεται στο κανονισμό, είναι υποχρεωτική.Εάν η πτήση σας ακυρωθεί λόγω...Έλεγχοι της εναέριας κυκλοφορίας...Θα σας προσφέρουμε μεταφορά....Εφόσον επιλέξετε να μεταφερθείτε με άλλη πτήση ...Θα σας παρέχουμε γεύματα...
Διαφωνώ με το πνεύμα traveller. Υποννοείς ότι ο μεταφορέας αν νομίζει ότι είναι υποχρεωμένος για κάτι απο τον νόμο τότε θα το κάνει οπωσδήποτε. Λάθος. Ισως ναι, ίσως όχι. Εξαρτάται απο το "ηθος" του μεταφορέα, και ίσως και του αρμόδιου υπαλλήλου !Η Easy νομίζετε ότι είναι φιλόπτωχο ταμείο και θα πληρώσει διαμονή και διατροφή σε 160 τόσα άτομα για μια απεργία της ΥΠΑ χωρίς να είναι υποχρεωμένη να το κάνει?
"κάνει την πάπια" και περιμένει να δει πόσοι θα κινηθούν δικαστικά, και την τελευταία στιγμή να τους δώσει τα έξοδα φροντίδας (οχι αποζημίωση). Εννοείται ότι θα δώσει μόνο σε εκείνους που θα απειλήσουν σοβαρά με δικαστική διαδικασία, στους άλλους θα εξακολουθήσει να "κάνει την πάπια".θα πληρώσει διαμονή και διατροφή σε 160 τόσα άτομα
η πιθανότητα είναι νομίζω 1 στο εκατομμύριο για τέτοιυ είδους δικαστήριο, οπότε και πάλι συμφέρει.Αν κάποιος τους πιάσει λάθος μπορεί να τους τραβάει στα δικαστήρια και να τους γδύσει ζητώντας αποζημιώσεις επί αποζημιώσεων...
Εντάξει, έχουν προβλήματα εμπορικο-οκονομικά, και μπορούμε να δείξουμε κατανόηση.
α!σευχαριστω πολυ για τον κανονισμο!δεν τον ειχα δει!λεει τα ιδια με αυτα που λεει και ο κανονισμος 260/2004!μια χαρα με εξυπηρετει!κεγω αυτα τους ζηταω διαμονη και ενα γευμα την ημερα!αυτα τα χρηματα ζηταω και εχω κρατησει και τις αποδειξεις!οχι αποζημιωση γενικα και αοριστα(χρηματικη αποζημιωση θα μου οφειλαν μονο αν ακυρωνοταν η πτηση απο υπαιτιοτητα της easy)!οσο για το βιβλιο, το εχω βρει κεγω και θα φροντισω να επενδυσω σε αυτο στο μελλον, προς το παρον επενδυω στα βιβλια που χρειαζομαι για την σχολη και που δεν μας παρεχουν δωρεαν πλεον!!(δωρεαν παιδεία!!αχαχαχα!!)!!Latina, δεν γνωρίζω αν έχεις δει αυτό easyJet.com - Ξ�Ξ±Ξ½ΞΏΞ½ΞΉΟ�ΞΌΞΏΞ― Ο�ΞΏΟ� Ξ�Ξ΅Ο�Ξ±Ο�ΞΏΟ�Ξ*Ξ± και αυτό ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ και μια και είσαι φοιτήτρια νομικής διάβασε αυτό http://www.sakkoulas.gr/g_detail.asp?uid=993&aa=0&it=1&page=1&toc=1 για να μας δίνεις τις νομικές συμβουλές σου σε ανάλογες περιπτώσεις (δωρεάν βέβαια μέχρι να πάρεις το πτυχίο ). Καλή επιτυχία στην πρώτη σου υπόθεση. Θα περιμένουμε να μας ενημερώσεις για την έκβαση.