• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

έλληνες=μπουρτζόβλαχοι?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δε δούλεψε προ δεκαπενταετίας η Κική. Επί δεκαπέντε χρόνια δούλευε!
Και δεν πάει με γκρουπ στο εξωτερικό! Μόνη της πάει!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δε δούλεψε προ δεκαπενταετίας η Κική. Επί δεκαπέντε χρόνια δούλευε!
Και δεν πάει με γκρουπ στο εξωτερικό! Μόνη της πάει!
Ναι βρε ΕΡΣΗ, δεν καταλαβα κατι διαφορετικο, αλλα αυτα τα κανουν τα γκρουπ και γινονται παντου, σε ολοι τη γη. Τη γνωμη της ρωτησα, δεν ειπα οτι πηγαινει με γκρουπ.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
λοιπον τριπακια παμε πάλι θα στα γραφω σε ορολογια τουριστικη
δουλευα ισπανοφωνο incoming με Λατ.Αμερικη και πορτογαλικα με Βραζιλιανους .
και στην αναγκη βοηθουσα και στο αγγλοφωνο με Αμερικανους .
εκανα στις αντιστοιχες γλωσσες transfers και συνοδός σε by night .
ηπελατεια μου ηταν ανθρωποι με πολυ υψηλο εισοδημα γιατι για να φτασει λατινος στην Ευρωπη (πλην μεσαιας ταξης Αργεντινοι και Βραζιλιανοι) πρεπει να εχει πολλααααα χρηματα . Αν εβλεπα τετοια χάλια σε υπηρεσιες τουριστων τετοιου οικονομικου στατους φανταζομαι τι γινεται (τα εβλεπα κιολας λογω δουλειας) σε πιο μαζικο τουρισμο.
τα τελευταια χρονια δουλευω σε ξενοδοχεια σαν υπαλληλος υποδοχης και κρατησεις.
Απο πολυτελειας ξενωνες μεχρι ξενοδοχεια πολης τα ιδια χαλια συναντησα .

Δεν ταξιδευω με γκρουπ στο εξωτερικο - παντα μόνη μου .
μια φορά πηγα με την μανα μου στο Ισραήλ και εμεινα πολυ ευχαριστημενη απο το ελληνικο πρακτορειο , αλλά καμια σχεση με το θεμα μας , που ειναι τι υπηρεσιες προσφερουμε εμεις στους τουριστες .

Αληθεια εσυ σε ποια περιοχη δουλευεις ;

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
θα πανε τα δωματια στο Λονδινο το καλοκαιρι του 2012 λογω των Ολυμπιακων Αγωνων; Τριπλασιες και βαλε απο τις σημερινες.
για τα προηγούμενα θα γυρίσω οταν θα χω όρεξη να γράψω απάντηση σε κάθε ένα πόστ σου που αφορά ευτό το θέμα, επειδή δεν συμφωνω με περισσότερα, και μάλιστα για την περιοχή σου...(που προφαν΄ως και δεν έχει σχέση με την περιοχή συγκεκριμένα)

για αύτο από πάνω-

αφού δουλεύεις στο τουρισμό φαντάζομαι πως ξέρεις ότι σε τέτοιες περιόδους παλλαπλησιάσονται οι τιμές και όχι μόνο της διαμονής. (και σε πολύ πιο ασημαντές καταστάσεις από τους Ολυμπιακούς).
Και αν θα πουμε για τις τιμές της διαμονής, στην Χαλκιδική λες και έχουμε Ολυμπιακές μονίμως...(και πάλι δεν το λέω επειδή με αγγίζει το θέμα τιμών αφού σπίτι εκεί έχω)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Τελοσπαντων επειδη βαλομαι απο παντου και η ολη συζητηση μου χαλα το image, σταματω εδω την κουβεντα χωρις να απαντησω. Η γνωμη μου σαφως και δεν αλλαζει αλλα, βλεπω πως εχετε διαμορφωμενη μια εικονα στο μυαλο σας που εχει προκυψει απο τις ατυχεις στιγμες των διακοπων σας. Παντα υπερισχυουν στην αποψη μας τα εντονα γεγονοτα και οι κακες στιγμες ειναι παντα εντονες, σε αντιθεση με τις καλες που ειναι σπανια. Καλημερα σε ολους, θεωρειστε με μπουρτζοβλαχο...

You pwnd me... bitches! (με την καλη την εννοια)

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
αντε μην χαλιέσαι...

και μην υπερβάλεις κιόλας, απλά διαφωνούμε...

σεβομαί το ότι δεν θες να απαντάς και δεν θα σου απαντησω και εγω αυτά που ήθελα να μην γίνει μονόλογος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η γνώμη μου δεν βασίζεται στις διακοπές (και μαλιστα όχι άσχημες-ποτέ αμαά ποτε δεν περνάω άσχημα στην Χαλκιδική-χεινόνα/καλοκαίρι) αλλά σε πολλές σχέσεις με τούς ανθρώπους που αναφέρεις είτε για επαγγελματικούς (και πάλι μπαίνει τουρισμός) είτε για προσωπικούς λόγους...

Πάντως μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες (και εγω είμαι υπερβολικά ατυχη).... και όλοι αυτοί σωστοί επαγγελματίες να βγάζουν πολλά λεφτα, αλλά να πληρώνουν και από κανά φόρο....

(μην τον φτίνωουμε τον δημόσιο υπάλληλο και μας φταίει για ότι να ναι)

LarsVonAkis

New Member
Ταξίδι-Όνειρο
βανουάτου
Εγώ απλώς παρακολουθώ πλέον, δεν νομίζω πως έχει καμιά σημασία να γράψω περισσότερα..

Απλώς μια ερώτηση, προς όλους αυτούς που ανέφεραν περιστατικά για ταβέρνες με παιδάκια που λυσσάνε, χαλασμένα ηχεία, ξενοδοχεία με πεθερές, βρωμιαρέους οδηγούς, κλπ: ΠΩΣ αντιδράσατε;

Τους κάνατε παρατήρηση; Σηκωθήκατε να φύγετε επιτόπου, ακόμα και αν είχατε παραγγείλει; Απαιτήσατε το λόμπυ για τον εαυτό σας και όχι για το καθάρισμα των φασολιών; Εξηγήσατε, έστω με ευγένεια, ποιό είναι το σωστό; Είπατε του οδηγού να είναι ευγενικός καθώς αυτό δεν ήταν το ΙΧ του; Ή απλά.. πληρώσατε το λογαριασμό και φύγατε, βρίζοντας από μέσα σας και ορκιζόμενοι πως δεν πρόκειται να ξαναπατήσετε;

Νομίζετε πως έξω, με το τόοοοσο καλύτερο επίπεδο παντού κλπ, ήταν ΠΑΝΤΑ έτσι; Και όταν αυτοί ήταν τα ίδια σκ.. με μας, ερχόταν ως δια μαγείας μόνο το κράτος και "καθάριζε" και οι πολίτες-καταναλωτές δεν έκαναν τίποτα;

Αυτό προσπάθησα -αποτυχημένα- να εξηγήσω: είναι μια ολόληρη προιστορία που οδηγεί σε αυτή την μεγάλη διαφορά που βλέπουμε εδώ και έξω...

Και αυτό απλώς που πρόσθεσα είναι πως έξω δεν είναι όλα τέλεια: αν μάλιστα τα συγκρίνουμε χωρίς προκαταλήψεις, ε, τότε μπορεί να είναι και χειρότερα, συνυπολογίζοντας και τιμές-νοοτροπία.. Πχ, ποιός θα μου πει πως η Ιταλία είναι φιλική στους τουρίστες; Η Πράγα ίσως; Να μην πω για τη Βιέννη ως Χριστουγεννιάτικο προορισμό, που είναι όλη κλειστή για δυο μέρες..! :Ρ (που κατά τα άλλα, τη λατρεύω αυτή την πόλη..!)

Και ΦΥΣΙΚΑ εδώ έχουμε τα χάλια που περιγράφετε: το θέμα είναι τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ για αυτό και επίσης κατά πόσο συγκρίνουμε τα πράγματα ως πραγματικά έχουν, και εδώ και έξω.. Αυτά..

Αντε στο καλό: πάλι έγραψα πολλά.. ;) Δεν θα το ξανακάνω.. :)

capobomba

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
1. Η Θεσσαλονίκη είναι μια χάλια πόλη

2. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε μια ωραία πόλη...

3. Η Ελλάδα εκτός εξαιρέσεων εδώ δεν έχει ούτε ωραία χωριά...

4. Η Ελλάδα ασφαλώς και είναι μια πάρα πολύ ωραία χώρα και δικαιολογημένα είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός...

εδώ στην Ελλάδα έχουμε αναπτύξει τα rooms to let και τον μουσακά... που πα ρε Καραμήτρο??

5. Ο τουρισμός στην Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι, εποχιακός...

Από εκεί και μετά λογικό είναι για τον Έλληνα που δεν ταξιδεύει ή όταν ταξιδεύει να ταξιδεύει κατά κανόνα με γκρουπ να έχει την εντύπωση ότι Γαλλία είναι μόνο το Παρίσι...

ο Έλληνας όμως έχει την χαζομάρα να πιστεύει πως επειδή είναι κοντά στην Ευρώπη μπορεί να πάει όποτε θέλει...

η Ευρώπη είναι ακριβή και για να την γυρίσεις χρειάζεσαι λεφτά...

άσε πια με την εκνευριστική βλαχονοοτροπία των γαμηλίων ταξιδίων...

στην Γαλλία ή την Ιταλία θέλεις χρήματα για να κάνεις ένα τόσο σπέσιαλ ταξίδι...

αν τα έχεις δώστα ρε αδελφέ να περάσεις αξέχαστα και άσε τις σαχλαμάρες...
που ήσουν τόσα χρόνια φίλε μου, να μου χαρίζεις τόσο άφθονο γέλιο με τις ατάκες, τα τσιτάτα και τα θυμωμένα σχόλια επί παντός επιστητού

παραπάνω παρέθεσα άλλο ένα μνημείο, δείγμα γραφής σου, αφού πρώτα σκούπισα τα δάκρυα από τα μάτια μου, με ένα delica...

είσαι απλά θεός...τέλος...σε είχα παρεξηγήσει ομολογώ από την αρχή, αλλά σήμερα κατάλαβα το θέμα σου

δεν είσαι απλά ένας πρίγκηψ που βρίσκεται εγκλωβισμένος στα τσιμέντα της Κυψέλης

όχι!

είσαι ένας κοσμοπολίτης εγκλωβισμένος στη μετριότητα της ελληνικής επικράτειας...μιας μετριότητας βασανιστικής για το ύψος του πνεύματος σου και την εμπειρία που έχεις καταφέρει με κόπο να κατασταλάξεις στο πολύτιμο μπουκάλι των εκλεκτών αρωμάτων που κρατάς στο μπουντουάρ σου...

και μη χειρότερα να λέμε δηλαδή...:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

ΥΓ...επειδή δε διάβασες τίποτα απ΄ότι έγραψα, καταβάθος σε συμπαθώ. αυτό να κρατήσεις :haha:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
που ήσουν τόσα χρόνια φίλε μου, να μου χαρίζεις τόσο άφθονο γέλιο με τις ατάκες, τα τσιτάτα και τα θυμωμένα σχόλια επί παντός επιστητού
Αυτος εδω ηταν, εσυ ελειπες...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλά εγώ παίρνω θέση.
Θα έχει πολύ ζουμί η υπόθεση.

Κανονίστε ρεμάλια,θέλω print screens αν λείπω.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie