• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

έλληνες=μπουρτζόβλαχοι?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Borealis

Member
Σ'όλα έχεις δίκιο.Υπάρχουν απειράριθμα διαμάντια σε όλη την ευρωπαϊκή ύπαιθρο, πόσω μάλλον στη Γαλλία . ( Προφανώς και στην Ιταλία, απλά δεν έχω προσωπική εμπειρία) Απλά είσαι λίγο υπερβολικός όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη. Η παραλιακή ζώνη από Παλιό Λιμάνι μέχρι Αρετσού είναι πολύ όμορφη, καθαρά ευρωπαϊκή και έχει αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Η Τσιμισκή επίσης, παρά την έντονη κυκλοφορία οχημάτων , είναι μακράν ο σπουδαιότερος εμπορικός δρόμος της χώρας. Η Ερμού στην Αθήνα για παράδειγμα είναι μάλλον της πλάκας μπροστά της.
Δεν ξέρω αν ζεις στη Θεσσαλονίκη αλλά εγώ που ζω στη Κοζάνη μάλλον την ξέρω καλύτερα από σένα.
1. Δύο πανάκριβα Μέγαρα Μουσικής και Όπερα και γύρω-γύρω ενα βομβαρδισμένο τοπίο, εγκαταλειμένες παράγκες Σχολείου, εγκαταλειμένο κολυμβητήριο, εγκαταλειμένο πάρκιν.
2. Το Αλλατίνη καταρέει, σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης θα ήταν ένα σπουδαίο πολιτιστικο κερδοφόρο κέντρο. Η αρχαιολογική υπηρεσία σε ΠΑΡΑΓΚΕΣ.
3. παρακάτω το πάρκιν στη στροφή έχει χορταριάσει και είναι γεμάτο σκουπίδια
4. Στον Πύργο εκείνες οι απερίγραπτες κολονες έχουν γεμίσει γκράφιτι και κανένας ακόμη δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν.
5. Και ο τελευταίος χώρος κτίστηκε, τα κυλικεία είναι πιο πολλά από τα δέντρα, χώρια κάτι υπερφουτουριστικές κατασκευές που κανένας δεν κατάλαβε που χρησιμεύουν, χώρια οι διάφοροι όμιλοι με τα αντίστοιχα αμαξια, χώρια...κουράστηκα, αν θες και άλλα μπορώ να συνεχίσω σε άλλο μήνυμα. Αυτή είναι η Ευρωπαική πόλη

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
ένα κουτί ζάχαρη 70 λεπτά οποτε τρεις κουταλιές για ένα γλυκό φραπέ δεν εντιστιχει ούτε σε 1 cent(μην το πιούμε και μέτριο και φύγουμε με λάθος εντυπώσεις)

και μια κουταλια καφέ αλλα 20 λεπτά

μένουν 3 euro και δέκα λεπτά....σε έναν καφέ που το πληρώνουμε 4 ευρώ

η κουτοπονηριά στο μεγαλείο της!!!!
Καλο ανεκδοτο. Σε λαθος στηλη ειναι.

Απλα εκμεταλευονται οτι ποτε δεν προκειται να υπαρξει ανταγωνισμος σε τουτη τη χωρα. Βλεπει ο νεος ιδιοκτητης οτι ολοι οι γυρω πουλανε 304 Ευρω και αντι να το βαλει 1-2 Eυρω να μαζεψει πελατεια, σου λεει "ασε τα κοροιδα να πληρωνουν".

Σημ. Τιμη espresso στη Πορτογαλια 0,50 Ευρω!
Συγνωμη αλλα ειστε λιγο ασχετοι... τα κοριτσια η Φενια και η βαλιτσα τα λενε μια χαρα. Αμα θετε 1 ευρω καφε να τον φτιαχνετε σπιτι σας σε πλαστικο ποτηρακι και να τον πινετε στο αμαξι στο δρομο για τη δουλεια... και παλι πιο ακριβος θα σας βγαινει. Τον καταστηματαρχη δεν τον συμφερει γιατι πολυ απλα του κοστιζει ακριβοτερος.
Εκτος κι αν μιλατε για κανα κυλικειο ή μπουγατσατζιδικο με χειριστης ποιοτητας καφε στο χερι και προ ΦΠΑ 23%.
Στην Πορτογαλια δεν ξερω ποσο κανει ο espresso και τι καφες ειναι, στην Ελλαδα ο καφες απο τις μεγαλες επωνυμες εταιρειας πωλειται περιπου στα 35-45 λεπτα η μεριδα. Απο κει και περα εχει χιλια δυο εξοδα που επιβαρυνουν αυτη την τιμη (που για να τα γραψω θελω κανενα τεταρτο και βαριεμαι).

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Δεν ξέρω αν ζεις στη Θεσσαλονίκη αλλά εγώ που ζω στη Κοζάνη μάλλον την ξέρω καλύτερα από σένα.
1. Δύο πανάκριβα Μέγαρα Μουσικής και Όπερα και γύρω-γύρω ενα βομβαρδισμένο τοπίο, εγκαταλειμένες παράγκες Σχολείου, εγκαταλειμένο κολυμβητήριο, εγκαταλειμένο πάρκιν.
Πόσο καιρό έχεις να περπατήσεις από Λευκό Πύργο μέχρι Μέγαρο; Καμία σχέση αυτό που περιγράφεις.

elefinor

Banned
2. Το Αλλατίνη καταρέει, σε οποιαδήποτε πόλη της Ευρώπης θα ήταν ένα σπουδαίο πολιτιστικο κερδοφόρο κέντρο. Η αρχαιολογική υπηρεσία σε ΠΑΡΑΓΚΕΣ.
3. παρακάτω το πάρκιν στη στροφή έχει χορταριάσει και είναι γεμάτο σκουπίδια
4. Στον Πύργο εκείνες οι απερίγραπτες κολονες έχουν γεμίσει γκράφιτι και κανένας ακόμη δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήθελαν να κάνουν.
5. Και ο τελευταίος χώρος κτίστηκε, τα κυλικεία είναι πιο πολλά από τα δέντρα, χώρια κάτι υπερφουτουριστικές κατασκευές που κανένας δεν κατάλαβε που χρησιμεύουν, χώρια οι διάφοροι όμιλοι με τα αντίστοιχα αμαξια, χώρια...κουράστηκα, αν θες και άλλα μπορώ να συνεχίσω σε άλλο μήνυμα. Αυτή είναι η Ευρωπαική πόλη

'Οχι, δεν μένω στη Θεσσαλονίκη. Εκεί σπούδασα και τώρα πηγαίνω σπάνια , δυστυχώς.Αν θες να τα βλέπεις όλα μαύρα και αρνητικά είναι δικαίωμά σου. Δεν θα κάτσω να σου αλλάξω διάθεση και άποψη. Τα κυλικεία, οι παράγκες κτλ. μπορούν να φύγουν ανα πάσα στιγμή. Οι υπέροχες βίλες, η ατελείωτη προκυμαία, η εξαιρετική πλατεία Αριστοτέλους, το Μέγαρο Μουσικής, το "Αλλατίνη" θα είναι εκεί όμως. Και μια και το ανέφερες ,αν δεν σου αρέσει η Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη πώς μένεις;

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Στην Πορτογαλια δεν ξερω ποσο κανει ο espresso και τι καφες ειναι .
Delta Cafes (o #1 expresso στον πλανητη για τους γνωριζοντες), Brasiliera, Sical

στην Ελλαδα ο καφες απο τις μεγαλες επωνυμες εταιρειας πωλειται περιπου στα 35-45 λεπτα η μεριδα. .
Ναι, η λιανικη τιμη της χαρτινης μεριδας (pod) που ειναι για μηχανες γραφειου / σπιτιου. Η χονδρικη τιμη 1kg σε σπορια (που εχουν ολες οι καφετεριες) στοιχιζει 11-28 Ευρω. Ενα κιλο σπορια βγαζει περιπου 130-140 δοσεις espresso (7gr η καθε μεριδα). Αν πολλαπλασιασεις με περιπου 3Ευρω ανα καφε, βγαζει περιπου 400Ευρω απο 1 kg καφε. Δηλαδη περιπου κέρδος 1300%... καλα ειναι.

Για φραπε και ελληνικους δεν ξερω τι παιζει γιατι δεν τους πινω.

Borealis

Member
Πόσο καιρό έχεις να περπατήσεις από Λευκό Πύργο μέχρι Μέγαρο; Καμία σχέση αυτό που περιγράφεις.
Το ξέρω πολύ καλά οτι μέχρι το μέγαρο έγινε η ανάπλαση αλλά μέχρι εκεί.
Μήπως έφυγαν οι παράγκες του σχολείου, μήπως διαμορφώθηκε ο χώρος γύρω από τα Μέγαρα, κατέβηκες απο κατω στη παραλία? είδες τα σκουπίδια και τις παρατημένες νταλίκες 5 βήματα ανατολικα από τα Μέγαρα? ειδες την κατάσταση στο κολυμβητήριο? δοκίμασες να παρκάρεις στα πάρκινκ?
Βεβαια μπορεί να μπερδεύομαι και να μιλώ για το Σαράγιεβο για αυτό την άλλη βδομάδα θα έχω και φωτογραφίες.
Υ.Γ Δυστυχώς καταστράφηκε και η παλιά παραλία, μοναδικό σημείο διαφυγής ευτυχώς παραμένει το Kitchen και κάποια τριγύρω.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Καλα αυτα που λετε βρε παιδια,αλλα συγκρινετε ανομοια πραγματα.
Γαλλιες Αγγλιες και λοιπες δυναμεις αρμεγανε αποικιες και φτιαχνανε παλατια..Ο Παρθενωνας σε μια τετοια φαση χτιστικε..εμεις εδω μια χουφτα αγονη γη,με πολεμους κατοχες,εμφυλιους..δεν γινινται αυτα ετσι.
Εγω παντως μπαινω στο μετρο και χαιρομαι.
Φυσικα θα ηθελα τα παραμυθενια Γαλλικα χωρια..ομως θυμαμαι τα δικα μας χρονια πριν και λεω,παλι καλα.
Πολυ θα ηθελα καποιος να μου πει που βρισκει αυτους τους παμθηνους ρημαδοκαφεδες εξω,σε μαγαζια ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ με τα δικα μας..αντε γιατι νοιωθω πολυ κοροιδο..

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ναι μεν αλλά παρ'όλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν κάτι ξέμπαρκοι άσπροι μαύροι κίτρινοι με σεντόνια απλωμένα στο πάτωμα και επάνω όλο το βασίλειο του κιτς,από τσάντες απομιμήσεις μέχρι ανεμιστήράκια με μπαταρία. Ελεος πια. Ενα όμορφο κομμάτι υπάρχει και το έχουν κάνει έκτρωμα. Δε μπορεί κάποιος να τους πάρει από εκεί; Είναι και θέμα αισθητικής.

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Coco, έλεγα σε προηγούμενο μήνυμα ότι έβλεπα φωτογραφίες μιας που ζει στη Γαλλία (δικές της, όχι επεξεργασμένες) κι έπαθα πλάκα από το πόσο περιποιημένα ήταν. Και δε μιλάμε για καμιά τουριστική ατραξιόν. Απλά επαρχία. Γιατί στο χωριό μου στην ορεινή Δράμα δεν είναι έτσι; Κάποτε είχε το λεγόμενο χωριάτικο χαρακτήρα με σπίτια με κεραμοσκεπές, ωραία ξύλινα παράθυρα, παραδοσιακά και όμορφα πράματα. Γιατί δεν είναι πια έτσι αλλά έχει γεμίσει με άθλια κοπλαμ και πλάκες; Μήπως γιατί θυσιάζουμε την ομορφιά προς όφελος του κέρδους; Οι Γάλλοι ή οι Αγγλοι γιατί δε το κάνουν; Το λέω για να δικαιολογήσω γιατί συμφωνώ με όσα είπε ο topic starter (που θα'λεγε κι ο Δεφ).

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι, η λιανικη τιμη της χαρτινης μεριδας (pod) που ειναι για μηχανες γραφειου / σπιτιου. Η χονδρικη τιμη 1kg σε σπορια (που εχουν ολες οι καφετεριες) στοιχιζει 11-28 Ευρω. Ενα κιλο σπορια βγαζει περιπου 130-140 δοσεις espresso (7gr η καθε μεριδα). Αν πολλαπλασιασεις με περιπου 3Ευρω ανα καφε, βγαζει περιπου 400Ευρω απο 1 kg καφε. Δηλαδη περιπου κέρδος 1300%... καλα ειναι.
Μπα και το κοστος της μηχανης, της συσκευης αφαλατωσης, του μυλου, του ρευματος, νερου, φπα, οαεε, αεπι, ενοικια, δημοτικα τελη, υπαλληλους, ενσημα, πυροπροστασια, εξοδα διακοσμησης, συντηρησης και ανακαινησης, εξοπλισμος και ποσα αλλα δεν τα μετρας; Κερδος 5000% γιατι δεν ανοιγεις ενα καφε;

130-140 μεριδες το κιλο δεν ειναι, εχουν πολυ φυρα αυτες οι συσκευασιες, αλλα τεσπα.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εδώ άλλοι πετάνε μπουκάλια αλκοόλ όπου βρουν,αυτό σε πείραξε;:bleh::bleh:
Κάθαρμαααααααα :bleh:;)
Είμαι σίγουρη ότι όποιος το κανε έλαβε την τιμωρία που του άξιζε.

btw ποτήρι ήταν :haha:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος