• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

έλληνες=μπουρτζόβλαχοι?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrisbd

Member
Coco, έλεγα σε προηγούμενο μήνυμα ότι έβλεπα φωτογραφίες μιας που ζει στη Γαλλία (δικές της, όχι επεξεργασμένες) κι έπαθα πλάκα από το πόσο περιποιημένα ήταν. Και δε μιλάμε για καμιά τουριστική ατραξιόν. Απλά επαρχία. Γιατί στο χωριό μου στην ορεινή Δράμα δεν είναι έτσι; Κάποτε είχε το λεγόμενο χωριάτικο χαρακτήρα με σπίτια με κεραμοσκεπές, ωραία ξύλινα παράθυρα, παραδοσιακά και όμορφα πράματα. Γιατί δεν είναι πια έτσι αλλά έχει γεμίσει με άθλια κοπλαμ και πλάκες; Μήπως γιατί θυσιάζουμε την ομορφιά προς όφελος του κέρδους; Οι Γάλλοι ή οι Αγγλοι γιατί δε το κάνουν; Το λέω για να δικαιολογήσω γιατί συμφωνώ με όσα είπε ο topic starter (που θα'λεγε κι ο Δεφ).
Υπάρχει νόμος για την οφθαλμορύπανση στη Γαλλία αλλά πιστεύω και σε άλλες χώρες ....ίσως να υπάρχει και στην Ελλάδα αλλά να μη τον θυμούνται ούτε οι νομικοί...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πολυ θα ηθελα καποιος να μου πει που βρισκει αυτους τους παμθηνους ρημαδοκαφεδες εξω,σε μαγαζια ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ με τα δικα μας..αντε γιατι νοιωθω πολυ κοροιδο..
Ελα ντε γιατι κι εγω στην Ευρωπη σε μαγαζια σαν τα δικα μας παντα πιο ακριβα ή στην ιδια τιμη τον βλεπω (δεν πινω καφε).

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
'Οχι, δεν μένω στη Θεσσαλονίκη. Εκεί σπούδασα και τώρα πηγαίνω σπάνια , δυστυχώς.Αν θες να τα βλέπεις όλα μαύρα και αρνητικά είναι δικαίωμά σου. Δεν θα κάτσω να σου αλλάξω διάθεση και άποψη. Τα κυλικεία, οι παράγκες κτλ. μπορούν να φύγουν ανα πάσα στιγμή. Οι υπέροχες βίλες, η ατελείωτη προκυμαία, η εξαιρετική πλατεία Αριστοτέλους, το Μέγαρο Μουσικής, το "Αλλατίνη" θα είναι εκεί όμως.
Τα κυλικεία και οι παράγκες μπορούν να φύγουν ανά πάσα στιγμή όμως είναι πάντα εκεί χρόνια και χρόνια και θα εξακολουθούν να είναι για πολύ ακόμα. Οι υπέροχες βίλες, η ατελείωτη προκυμαία, η εξαιρετική πλατεία Αριστοτέλους, το Μέγαρο Μουσικής, το "Αλλατίνη" θα έπρεπε να είναι η βιτρίνα αυτής της πόλης. Στην εξαιρετική πλατεία Αριστοτέλους όμως σχεδόν δεν μπορείς πλέον να περπατήσεις γιατί η μισή είναι κατειλημμένη από τραπεζοκαθίσματα και η άλλη μισή από το παραεμπόριο. Η βρωμιά και η εγκατάλειψη γύρω από το Μέγαρο Μουσικής είναι κάτι το απίστευτο. Έχεις δει τα σχολεία - παράγκες, έχεις δει το χάος που επικρατεί στο πάρκινγκ; Η παλιά παραλία είναι απροσπέλαστη, η μισή ποδηλατόδρομος, η άλλη μισή βιτρίνα για προϊόντα - μαϊμούδες, χώρος για περίπατο πουθενά.
Ακόμη και η περίφημη ανάπλαση της νέας παραλίας έμεινε μισή και ανέσωστη.
Τι να πρωτοπεί κανείς. Άσε να ζούνε κάποιοι ακόμη με τον μύθο της ερωτικής πόλης.......

Borealis

Member
Τα κυλικεία και οι παράγκες μπορούν να φύγουν ανά πάσα στιγμή όμως είναι πάντα εκεί χρόνια και χρόνια και θα εξακολουθούν να είναι για πολύ ακόμα. Οι υπέροχες βίλες, η ατελείωτη προκυμαία, η εξαιρετική πλατεία Αριστοτέλους, το Μέγαρο Μουσικής, το "Αλλατίνη" θα έπρεπε να είναι η βιτρίνα αυτής της πόλης. Στην εξαιρετική πλατεία Αριστοτέλους όμως σχεδόν δεν μπορείς πλέον να περπατήσεις γιατί η μισή είναι κατειλημμένη από τραπεζοκαθίσματα και η άλλη μισή από το παραεμπόριο. Η βρωμιά και η εγκατάλειψη γύρω από το Μέγαρο Μουσικής είναι κάτι το απίστευτο. Έχεις δει τα σχολεία - παράγκες, έχεις δει το χάος που επικρατεί στο πάρκινγκ; Η παλιά παραλία είναι απροσπέλαστη, η μισή ποδηλατόδρομος, η άλλη μισή βιτρίνα για προϊόντα - μαϊμούδες, χώρος για περίπατο πουθενά.
Ακόμη και η περίφημη ανάπλαση της νέας παραλίας έμεινε μισή και ανέσωστη.
Τι να πρωτοπεί κανείς. Άσε να ζούνε κάποιοι ακόμη με τον μύθο της ερωτικής πόλης.......
Επιτέλους, τα είδε και άλλος αυτά που βλέπω και εγώ, για μια στιγμή πήγα να πιστέψω ότι μιλάω για άλλη πόλη...

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Υπάρχει νόμος για την οφθαλμορύπανση στη Γαλλία αλλά πιστεύω και σε άλλες χώρες ....ίσως να υπάρχει και στην Ελλάδα αλλά να μη τον θυμούνται ούτε οι νομικοί...
Δεν ξέρω τι νόμος υπάρχει αλλά κι αν υπάρχει κι αυτό δείχνει μια α νοοτροπία. Εδώ γιατί δεν το υπολογίζουμε; Αυτό θέλω να πω.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν ξέρω τι νόμος υπάρχει αλλά κι αν υπάρχει κι αυτό δείχνει μια α νοοτροπία. Εδώ γιατί δεν το υπολογίζουμε; Αυτό θέλω να πω.

Γιατι ειναι θεμα Πολεοδομιας.

chrisbd

Member
Ρε παιδιά μην το ξεφτιλιζουμε το θέμα με τη Θεσσαλονίκη και μετα γινόμαστε γραφικοί ....το θέμα είναι ότι οι πόλεις μας απέχουνε πολύ απο αυτό που λέμε όμορφη πόλη, λειτουργική με συκοινωνίες, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, καθαριότητα, πάρκα κλ όπως οι πόλεις σε Γαλλία Αγγλία και αλλού ...

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Ελα ντε γιατι κι εγω στην Ευρωπη σε μαγαζια σαν τα δικα μας παντα πιο ακριβα ή στην ιδια τιμη τον βλεπω (δεν πινω καφε).
ουτε κι εγω αλλα πληρωσα μια ζεστη σοκολατα 9,20 αναμεσα Οπερα και Μαντλεν και ακομα με καιει!
Οσο για μπουρτζοβλαχοι,ε ναι υπαρχουν κι αυτοι.Αμα δε βγουνε πιο εξω..ξεσαλωνουν.Τιποτα δεν ειναι της αρεσκειας τους πια σ αυτη τη χωρα;)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ευτυχώς κάλυψαν άλλοι επάξια το κενό όσο έλειψα.
Για τα νερά στας Ευρώπας γιατί δε λέει κανένας;
Που μου χρέωσαν στην Βιέννη,για καφετέρια μιλάμε πάντα, 5.70 μισό λίτρο νερό!
Δεν έβαζα βενζίνη καλύτερα...

Όσο για τα ποσοστά κέρδους,βλέπω οι μισοί εδώ μέσα έχουν βγάλει οικονομικά πανεπιστήμια.Βαράνε έναν αριθμό κι όποιον πάρει ο χάρος.

elefinor

Banned
Πολυ θα ηθελα καποιος να μου πει που βρισκει αυτους τους παμθηνους ρημαδοκαφεδες εξω,σε μαγαζια ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ με τα δικα μας..αντε γιατι νοιωθω πολυ κοροιδο..
Αν τα βρείτε , πείτε μου κι εμένα.Μάλλον κι εγώ κάνω λάθος στην αναζήτηση.Ο ακριβός καφές είναι μια χιλιοειπωμένη μπαρούφα των ΜΜΕ που έγινε καραμέλα στα χείλια όλων και τελικά κατέστη αξίωμα. Δεν είναι φθηνός φυσικά, αλλά ακριβότερο από την Ευρώπη δεν τον λες. Τι να το κάνω αν στη Γαλλία , την Ιταλία ή κι αλλού ο καφές κάνει δυο ευρώ, αλλά το απαραίτητο στην καφεποσία συνοδευτικό νερό κοστίζει 5-6 ευρώ; Επίσης στην Ελλάδα αράζεις χαλαρά για 2-3 ώρες και δεν σου λέει κανείς τίποτα. Αντιθέτως, συχνότατα στο εξωτερικό αν περάσει κανα εικοσάλεπτο αρχίζουν και περιφέρονται γύρω σου σαν γύπες για να σε διώξουν, ασχέτως αν το μαγαζί είναι μισοάδειο και δεν υπάρχουν όρθιοι πελάτες . Στην τιμή του καφέ παίζουν όλα αυτά ρόλο. Επίσης, όπως ειπώθηκε ανωτέρω οι ελληνικές καφετέριες είναι ασύγκριτα καλύτερες από την τεράστια πλειονότητα των ευρωπαϊκών.( δεν μιλάω φυσικά για καφέ με ιστορία αιώνων σε Βιέννη, Βενετία, Ρώμη κτλ. αλλά για όλες τις υπόλοιπες)

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie