• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ψωμί και ..τριαντάφυλλα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Αν έχει τραπεζικές καταθέσεις στην Ελβετία δεν σε ενδιαφέρει, τα ακίνητά του και πως τα απέκτησε δεν σε ενδιαφέρει.
Σαφώς και με ενδιαφέρει.Αν όμως είναι καθαρός -και δεν αναφέρομαι μόνο στους πολιτικούς,γιατί αυτή η καραμέλα με την κατοικία πάει και κολλάει σε όλους- τότε το που μένει και πόσα ταξίδια κάνει δεν μπορεί να αποτελεί μέρος σοβαρής κριτικής.

Τώρα ο Νίκος προσπαθεί να με εμπλέξει σε μια κουβέντα για την ελληνική αριστερά και την Κανέλλη,πράγμα για το οποίο διαχώρισα εξ'αρχής τη θέση μου.Εγώ απάντησα στην κριτική περί κινητών και ακινήτων που είναι ότι πιο λαϊκίστικο μπορεί να κάνει κάποιος όταν αναφέρεται σε ιδεολογικά ζητήματα.Να ανοίξω συζήτηση για τα λάθη ολόκληρης της ελληνικής αριστεράς δεν νομίζω ότι έχει νόημα επί του παρόντος και το βρίσκω μάλλον ως υπεκφυγή παρά ως απάντηση.

Borealis

Member
Βέβαια και πρέπει να μας ενδιαφέρει το πώς αποκτήθηκε η χ περιουσία του όποιου πολιτικού. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η Κανέλη είχε περιουσία πριν ανακατεφθεί ενεργά με την πολιτική, δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα από τον οποίο και χρυσοπληρωνόταν.
Για πόσο διάστημα δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα? εγώ την θυμάμαι με το Νέμεσις και μετά βουλευτίνα και φυσικά στην ΕΡΤ.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
εσύ ξεκίνησες την ανάλυση της αριστερής ιδεολογίας, πώς πάω εγώ να σε μπλέξω? απλά είπα ότι η ανάλυσή σου δεν έχει εφαρμογή στην ελληνική αριστερά και άρα την λιάνα που για αυτή συζητάμε.

η παγκόσμια πρωτοτυπία του κομμουνιστή με βίλα με πισίνα είναι δυνατόν να μη γίνει αντικείμενο χλευασμού? απορώ

chrisbd

Member
Αν δεν έκλεψε καλά κάνει και τά έχει ...Αλλά ως βουλευτής του ΚΚΕ που κόπτεται για το δίκιο του αγρότη και του εργάτη (που δεν ξέρει πόσο κάνει το γάλα και το ψωμί; ) θα έπρεπε να μην προκαλεί με τον τρόπο που ζεί...

ikarialover

Member
Δηλαδή οι άλλοι πολιτικοί που και ζουν σε βίλες με πισίνες ΚΑΙ έχουν κλέψει είναι καλύτεροι;; Γιατί δεν γίνεται κάποιος να είναι στο κοινοβούλιο 10, 15 και 20 χρόνια και να είναι άμεμπτος...Επειδή δεν πρεσβεύουν τον κομμουνισμό, ορθώς έχουν π.χ. 20 σπίτια; Αν είναι δυνατόν..

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Για πόσο διάστημα δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα? εγώ την θυμάμαι με το Νέμεσις και μετά βουλευτίνα και φυσικά στην ΕΡΤ.
Έχω την εντύπωση ότι δεν είσαι και πολύ μικρός στην ηλικία και μου κάνει εντύπωση να μη θυμάσαι. Αν είσαι πιτσιρικάς, πάω πάσο.
Από τα μεγάλα κανάλια έχει δουλέψει και στο Mega (από το 1989 που ξεκίνησε τη λειτουργία του) και στον Ant1, καθώς και σε μικρότερα κανάλια όπως το Star, ακόμα και το SevenX.
Πριν το Νέμεσις συνεργαζόταν με πολλές μεγάλες εφημερίδες.

Αυτά δε σου κάνουν για εργασία για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ιδιωτικό χρυσοπληρωμένο ειδικό τομέα?

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Δηλαδή οι άλλοι πολιτικοί που και ζουν σε βίλες με πισίνες ΚΑΙ έχουν κλέψει είναι καλύτεροι;; Γιατί δεν γίνεται κάποιος να είναι στο κοινοβούλιο 10, 15 και 20 χρόνια και να είναι άμεμπτος...Επειδή δεν πρεσβεύουν τον κομμουνισμό, ορθώς έχουν π.χ. 20 σπίτια; Αν είναι δυνατόν..
δεν τα είπε κανείς αυτά που λές και δε ξέρω που τα είδες.

ikarialover

Member
δηλαδή ποιός άσχετος πιστεύει στα αλήθεια ότι αυτή η ελληνική αριστερά θα μας οδηγήσει όλους στην εξίσωση προς τα πάνω?
Και να προσθέσω και κάτι άλλο πάνω σε αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι ενστερνίζομαι τις απόψεις της ελληνικής αριστεράς.. Το θέμα είναι απλά να παίρνουμε όλοι παχυλούς μισθούς;; Να έχουμε τζιπάρες και βίλες με εσωτερική πισίνα;; Το θέμα πια είναι να έχουμε αξιόλογη δωρεάν παιδεία για όλους, υγεία για όλους (χωρίς φακελάκια και ιατρικά κέντρα), συντάξεις και ασφαλιστικά ταμεία..Και για αυτά μόνο η αριστερά μιλάει αυτή τη στιγμή..Γιατί τα πιο ουσιώδη πάνε να καταργήσουν.
Η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία αποτελούν τις βάσεις των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών. Αν χαθούν αυτές...χαθήκαμε.

ikarialover

Member
δεν τα είπε κανείς αυτά που λές και δε ξέρω που τα είδες.
Δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε σένα..Αναφέρομαι γενικά ότι όλοι ασχολήθηκαν ξαφνικά με το που μένει αποκλειστικά η Κανέλλη. Λες και αυτό είναι το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή..

chrisbd

Member
Δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε σένα..Αναφέρομαι γενικά ότι όλοι ασχολήθηκαν ξαφνικά με το που μένει αποκλειστικά η Κανέλλη. Λες και αυτό είναι το πρόβλημά μας αυτή τη στιγμή..
Με την Κανέλλη ασχοληθήκαμε επειδή μας προκάλεσε χθες στη Βουλή κατα τα άλλα συμφωνώ για παιδεία, υγεία αλλά απαιτείται τώρα πρωτίστως η δικαοσύνη ..

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Βρε παιδιά, τι σχέση έχει το σε ποιο κόμμα ανήκει η Κανέλη με το πού μένει; Κι εγώ, αν είχα λεφτά, θα έμενα πχ Ωραιόκαστρο ή τέλος πάντων Εκάλη. Για το κλίμα, για ένα σωρό. Επίσης, αν είχα λεφτά, θα επέλεγα καλύτερη πτήση απ'αυτή που πήρα. Και όλοι μας πιστεύω. Δηλαδή εγώ τώρα που μένω σε 55 ετών σπίτι και μες στα καυσαέρια και μες στην εγκληματικότητα (κέντρο πόλης μένω) είναι καλύτερα; Δε θα ήμουν βλαξ αν είχα λεφτά και δεν επεδίωκα το καλύτερο; Θα άξιζε η Κανέλλη οποιαδήποτε κατηγορία, αν είχε αποκτήσει περιουσία με αθέμιτα γλώσσα αλλά απ'όσο ξέρω έχει δουλέψει. Είμαι 39 και τη θυμάμαι από παιδί. Δηλαδή η γυναίκα έχει δουλέψει κι είχε και το ταλέντο κι έγινε φίρμα, άρα και καλοπληρωμένη από μικρή. Μαγκιά της. Και δε βρίσκω καθόλου λαϊκίστικο αυτό που έκανε. Και λίγα είπε. 950 μόνο για γάλα και ψωμί. Για τα υπόλοιπα γεύματα, τη θέρμανση, τα ενοίκια; Δηλαδή ήταν σα να τους έλεγε "πάρτε ως παράδειγμα μόνο αυτό". Ο άλλος ίσα ίσα λαίκισε με την αναφορά και μόνο στο μπουμπούκος' λυπάμαι αλλά δεν ήταν στιγμή για πλάκα κι αυτό από μόνο του είναι γελοιοποίηση και, ναι, λαϊκισμός. Ξέρετε πού θα κατηγορούσα τον κάθε αριστερό αλλά και πολιτικό που λαίκίζει; Στο μέτρο που δεν καταθέτει μια επαναστατική πρόταση του στυλ "κύριοι, ο λαός ξεζουμίζεται, γίνονται μειώσεις μισθών μόνο σ'αυτόν. Μήπως να κόβαμε το 50% των δικών μας μισθών και είναι και βαρβάτοι;" Εκεί σε θέλω. Και θυμίζω πως ο Χατζιδάκις κάποτε αρνήθηκε αύξηση μισθού στην ελληνική ραδιοφωνία. Κοινώς είναι θέμα θέλησης κι όχι "μπορώ". Κι εκεί κατηγορώ όλους τους πολιτικούς που έχουν τεράστιες περιουσίες χωρίς αυτό να προκύπτει από την επαγγελματική τους δράση. Κι η Κανέλλη δε νομίζω να ανήκει σε αυτούς.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Και να προσθέσω και κάτι άλλο πάνω σε αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι ενστερνίζομαι τις απόψεις της ελληνικής αριστεράς.. Το θέμα είναι απλά να παίρνουμε όλοι παχυλούς μισθούς;; Να έχουμε τζιπάρες και βίλες με εσωτερική πισίνα;; Το θέμα πια είναι να έχουμε αξιόλογη δωρεάν παιδεία για όλους, υγεία για όλους (χωρίς φακελάκια και ιατρικά κέντρα), συντάξεις και ασφαλιστικά ταμεία..Και για αυτά μόνο η αριστερά μιλάει αυτή τη στιγμή..Γιατί τα πιο ουσιώδη πάνε να καταργήσουν.
Η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία αποτελούν τις βάσεις των σύγχρονων δημοκρατικών κρατών. Αν χαθούν αυτές...χαθήκαμε.
συμφωνώ, έτσι είναι. με τη διαφορά ότι η αριστερά δε μιλάει για αυτά τα θέματα αλλά γκρινιάζει. μιρλιάζει πως το λένε. χωρίς να έχει λύσεις, χωρίς να συνεισφέρει και χωρίς να πείθει κανέναν. μιλάμε για την πιό εύκολη δουλειά που υπάρχει: λέμε σε όλα όχι και αν μας ρωτήσουν τι προτείνουμε απλά ξαναλέμε σε όλα όχι με άλλες λέξεις

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills