• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ψωμί και ..τριαντάφυλλα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

gone

Member
Όλοι οι εθνοπατέρες κόπτονται μόνο για τα ψηφαλάκια και για την αυριανή τους επιβίωση. Αν θέλουν ας νομοθετήσουν ένα γενικό πόθεν έσχες, για όλους τους πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας. Αλλά όταν λέμε πόθεν έσχες ,εννοούμε κυρίως πόθεν. Να βλέπαμε λοιπόν την πορεία του χρήματος όλης της διαπλεκόμενης ελίτ, αλλά και πολλών άλλων που ενώ δεν έχουν πληρώσει ποτέ τους , ούτε ένα ευρώ, βγαίνουν από τα αριστερά. Δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει. Μη περιμένετε από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα και που λέξη δεν έχουν να πουν για τα κρίματά τους να δώσουν και τη λύση.
Η Ελλάδα είχε πάντα πάτρονες και επιτρόπους, τις περισσότερες φορές αόρατους για τους μη γνώστες. Τώρα οι επίτροποι ξεδιάντροπα εμφανίζονται και κουνούν το χέρι. Όποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο «Η προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του Καπιταλισμού» του γερμανού Max Weber θα τολμούσα να του συστήσω να το κάνει. Οι φίλοι μας οι Βορειοευρωπαίοι και δη οι Γερμανοί είναι διαποτισμένοι με την εν λόγω ηθική. Η τιμωρία είναι αναγκαία και παιδευτική.
Ας θυμηθούμε πως το 1937 ο Γερμανός πάστορας Martin Niemoller γράφοντας ένα ποίημα, περιέγραψε τις συνέπειες τής απάθειάς του για τα όσα διαδραματίζονταν στην Ναζιστική Γερμανία, ορίζοντας έτσι το λεγόμενο σύνδρομοτου Θεατή.
"Στη Γερμανία οι ναζιστές πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.​
Μετά ήρθαν για τους Εβραίους κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Μετά ήρθαν για τους συνδικαλιστές κι εγώ δεν μίλησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.​
Μετά ήρθαν για τους καθολικούς, εγώ ήμουν προτεστάντης και γι' αυτό δεν μίλησα.​
Μετά ήρθαν για μένα, αλλά τότε δεν είχε μείνει πια κανείς, να μιλήσει για κανέναν."​

Τη λύση πρέπει να την βρούμε μόνοι μας όλοι μαζί, μέσα από μια δύσκολη εγκυμοσύνη και μια γεμάτη πόνο γέννα….

Last edited by a moderator:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έφερα τα δικά μου

Last edited by a moderator:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
δεν βλεπω κανεναν βουλευτη να παραιτειται παντως ....

ikarialover

Member
Ας πάρουμε π.χ. το υπουργείο Παιδείας. Αυτή τη στιγμή χιλιάδες παιδιά ξεκινούν τη νέα χρονιά χωρίς βιβλία. Ξέρω παιδάκι πρώτης δημοτικού που το καημένο προσπαθεί να μάθει να διαβάζει με φωτοτυπίες και έχει πελαγώσει!
Φανταστείτε τον όγκο των εξόδων:
-για τους γονείς,καθώς οι περισσότεροι έσπευσαν να αγοράσουν τα βιβλία για τα παιδιά τους.
-για το κράτος, καθώς οι φωτοτυπίες και τα cd που υποχρεούται να μοιράσει στα παιδιά αποτελούν ένα πολύ σημαντικό έξοδο..

Κι ύστερα από όλα αυτά η υπουργός παιδείας παραμένει απτόητη στη θέση της.. Ουδεμία ευαισθησία..

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Δε καταλαβαίνω γιατί θεωρείται η ενέργεια της Κανέλλη λαικίστικη και ψηφοθηρική;
Μια χαρά τα λέει και έφερε ως παράδειγμα μόνο το ψωμί και το γάλα. Που να μιλήσουμε και για άλλα "αγαθά".
Και δε νομίζω ότι το έκανε τόσο για να ξυπνήσει τους Ελληνες ή για να τους γίνει συμπαθής και αρεστή, αλλά για να ξυπνήσει τους βουλευτές, που πραγματικά δε ξέρουν πώς τα βγάζει ο απλός λαός εκεί έξω. Οταν του κόβουν από τα ήδη ελάχιστα.
Προσωπικά, θα ήθελα να τη δω και στη θέση της Παπαρήγα μιας και τη θεωρώ πιο δυναμική και δραστήρια και αν μη τι άλλο , η γυναίκα έχει @@ και μπράβο της .

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ελπίζω να μην ειρωνεύεσαι για τις σεξουαλικές ιδιαιτερότητες της.
Πάντως έχει @@, είναι γεγονός.
:clap:

ΥΓ Σε ευχαριστώ για την υπενθύμηση του αποσπάσματος από Ραφαηλίδη.
Ξέρεις πόσο ψηλά τον έχω.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος