• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Χειμώνας στην Νότια Γαλλία

paefstra

Member
Λίγη βοήθεια και σε μένα παρακαλώ;
Έκλεισα Bordeaux για 3ήμερο γεμάτο, αρχές Δεκέμβρη. Σκεφτόμουν να νοικιάσω αυτοκίνητο για
1. ένα μικρό γύρο των chateaux. Σε ποια να πάω;
2. μια βόλτα ως τον Ατλαντικό (ή αμμόλοφο Πιλά ή Αρκασόν) ή και όχι.
3. Saint Emilion ή και κάπου αλλού;
Οι Χριστουγεννιάτικη αγορά λέει;
Πρώτη φορά εκτός Παρισιού. Δεν τα πάω καλά με τα γαλλικά. :(
Προτάσεις; Ακούω τα πάντα. Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα προτάσεις από γαλλόφιλους, κρασόφιλους, από έχοντες πάει σε Bordeaux και πέριξ, διαμένοντες σε Γαλλία κ.α.
Εγω παντως προσεξα οτι ο υπερτατος γαλλοφιλος @taver πηγε Rochefort και La Rochelle προς τον ωκεανο.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Οχι. Δεν βγαινει Παρασκευη με Κυριακη, ουτε μου κανει κλικ.
Εκτος αν φτανει μονο Παρασκευη ολοκληρη για Νικαια και Σαββατο για Μεντον και Μονακο (ξερω οτι αξιζει το ωκεανογραφικο αλλα δεν ειμαι στο mood, προτιμω περπατημα στις φτωχογειτονιες της χωρας).
Η Νίκαια έχει πράγματα για να γεμίσεις εύκολα το πσκ. Αν οι πτήσεις είναι προς και από Νίκαια, θα έμενα εκεί και απλά θα πεταγόμουν εύκολα και γρήγορα στο Μονακό. Ακόμα και για μισή μέρα μόνο και μόνο γιατί είναι κάτι τόσο διαφορετικό και στον κόσμο του. Τώρα καλό ή κακό είναι άλλη κουβέντα. Μεντόν βέβαια δεν έχω πάει και δεν έχω άποψη.

Λίγη βοήθεια και σε μένα παρακαλώ;
Έκλεισα Bordeaux για 3ήμερο γεμάτο, αρχές Δεκέμβρη. Σκεφτόμουν να νοικιάσω αυτοκίνητο για
1. ένα μικρό γύρο των chateaux. Σε ποια να πάω;
2. μια βόλτα ως τον Ατλαντικό (ή αμμόλοφο Πιλά ή Αρκασόν) ή και όχι.
3. Saint Emilion ή και κάπου αλλού;
Οι Χριστουγεννιάτικη αγορά λέει;
Πρώτη φορά εκτός Παρισιού. Δεν τα πάω καλά με τα γαλλικά. :(
Προτάσεις; Ακούω τα πάντα. Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα προτάσεις από γαλλόφιλους, κρασόφιλους, από έχοντες πάει σε Bordeaux και πέριξ, διαμένοντες σε Γαλλία κ.α.
Και στη Bordeaux γεμίζεις τριήμερο, έχει πράγματα. Το μουσείο Aquitaine δεν χάνεται. Δεν έχω πάει Saint Emilion, αλλά αν θέλετε μεσαιωνική πόλη μάλλον είναι η πιο εύκολη επιλογή. Για Pilat χειμωνιάτικα δεν μου ακούγεται και η καλύτερη επιλογή.

Υπάρχει και η επιλογή να κινηθείτε προς την Γαλλική χώρα των Βάσκων, είναι άλλη φάση βέβαια, λιγότερη Γαλλική. Η Bayonne είναι πολύ όμορφη πάντως.

paefstra

Member
@Señor_Nada θα το δουμε αναλογως καιρου. Αν πιασει καμια παλιοβροχη, τοτε μονο Μεντον και με το ζορι. Ναι οι πτησεις ειναι απ" ευθειας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.371
Νεότερο μέλος
ippolytostrk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα