Χανιά... ολιγοημερες διακοπές

gionik

Member
Μηνύματα
53
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλικές Αλπεις
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική,Αρκτικός κύκλος
Ως αναφορά τα εστιατόρια εμείς πήγαμε σε καποιο το οποίο ήταν σ’ ένα στενό ανηφορικό δρόμο της παλιάς πόλης των Χανίων. Το χαρακτηριστικό της ήταν οτι ο εσωτερικός της χώρος ήταν κάτι σαν παλιά λουτρά ή κάτι τέτοιο και κατέβαινες αρκετά σκαλάκια για να μπεις. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα αλλά σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε τις υπέροχες κρεατόπιτες που σερβίριζε. Επίσης ψηφίζω για ρηχή θάλασσα το Ελαφονήσι ότι πρ΄πει για παιδιά αλλά προυποθέτει πολύ καλή οργάνωση γιατί οι παροχές δεν είναι και πολλές στη συγκεκριμένη παραλία. Σίγουρα θα περάσετε καλά:p:D
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ως αναφορά τα εστιατόρια εμείς πήγαμε σε καποιο το οποίο ήταν σ’ ένα στενό ανηφορικό δρόμο της παλιάς πόλης των Χανίων.
το εστιατόριο το λένε Ταμάμ.είναι απο τα παλαιότερα της πόλεως με σταθερή ποιότητα γιατί το έχουν τα ίδια παιδιά,και προσέχουν για να έχουν.
το ταμάμ στην προηγούμενη ζωή του ήταν χαμάμ.άν πρόσεξες έχει όλη την αυθεντική αρχιτεκτονική και αισθητική ενός ανατολίτικου χαμάμ.
 

gionik

Member
Μηνύματα
53
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλικές Αλπεις
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική,Αρκτικός κύκλος
το εστιατόριο το λένε Ταμάμ.είναι απο τα παλαιότερα της πόλεως με σταθερή ποιότητα γιατί το έχουν τα ίδια παιδιά,και προσέχουν για να έχουν.
το ταμάμ στην προηγούμενη ζωή του ήταν χαμάμ.άν πρόσεξες έχει όλη την αυθεντική αρχιτεκτονική και αισθητική ενός ανατολίτικου χαμάμ.
όντως renata τώρα που έγραψες το όνομα το θυμήθηκα. Ο χόρος είναι πράγματι καταπληκτικός και κάτι που δεν το βλέπεις τόσο συχνά. Επίσης το service και η ποιότητα άριστα, το προτείνω ανεπιφύλακτα
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.054
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Αποψη μου εχει το πιο ψαγμενο καταλογο στα Χανια....πηγα φιλους απο Σαμο το Μαρτιο και τους αρεσε πολυ....δοκιμασε ρολο αρνιου γεμιστο με στακα....και επεται αιμοληψια για χοληστερινη:clap::haha:
 

akisla

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Προς varsa

Βρήκα τυχαία το site ψαχνοντας πληροφορίες για άλλο προορισμό και έπεσα πάνω
στο αίτημα σου για πληροφορίες για τα Χανιά, απ' το forum.
Επειδή βρέθηκα στα Χανιά πέρσυ το καλοκαίρι με τη γυναίκα μου και τα δυό μου παιδιά και επειδή έχεις μωράκι σκεύτηκα να σου γράψω κάποιες σκέψεις αφού κυρίως
σου έχουν απαντήσει ντόπιοι, που λόγω αγάπης για τον τόπο τους είναι λίγο υποκειμενικοί.
Δεν ξέρω πόσο έχεις ταξιδεύσει (στην Ελλάδα) αλλά πιστύω για κάποιον που έχει
γενικά γυρίσει τη χώρα, τα Χανιά, δεν θα του κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση.
Η παλιά πόλη είναι όμορφη για βόλτα αλλά αρκετά μικρή. Έξω απ' αυτή εκτείνεται
μιά άσχημη πολυκατοικιούπολη με στενούς δρόμους και λίγους έως ελάχιστους κοινόχρηστους χώρους. Το πρόβλημα της στάθμευσης τις απογεματινές - βραδινές ώρες είναι τεράστιο για κάποιον που έχει κι ένα μωράκι μαζί του.
Τα τρία ή τέσσερα χιλιόμετρα που απέχει το ξενοδοχείο από την παλιά πόλη που όλοι
συγκεντρώνονται τα βράδυα, σε χρονό με το αυτοκίνητο, μπορεί να είναι και 40 λεπτά. Μέσα στη παλιά πόλη τις βραδυνές ώρες τον Αύγουστο (μπορεί και τέλη Ιουλίου - δεν ξέρω..) επικρατεί το αδιαχώρητο και δε μιλάμε για να φας κάπου!...
Εμείς προοτιμούσαμε να κινούμαστε με τα παιδιά εκεί τις πρωινές ώρες που είναι άνετα.
Στο πλοίο που θα πάρεις κλείσε καμπίνα γιατι οι ώρες που υπόσχονται δεν τηρούνται
και θα κουραστείς με το παιδί. (Πιστεύω καλύτερα με αεροπλάνο και χαλάλι το κόστος). Μήν πάρεις πρωινό καράβι γιατί θα χάσεις όλη τη μέρα σου εκεί.
Εμείς καταλύξαμε στο ξενοδοχείο στις 11μμ (12 το μεσημέρι εφευγε το πλοίο από Πειραιά).
Τώρα για την περιοχή, η οποία έχει νορμάλ Θάλασσες, χιλιάδες κιτς τουριστικά μινι μαρκετ που ασχημένουν τον τόπο και τίποτα το πραγματικά εντυπωσιακό (Επιφυλασσομαι για το Φαράγγι στοοποίο δεν πήγα).
Η Φαλάσερνα είναι μιά ωραία, μεγάλη και κυμματώδης παραλία
η οποία έχει σχετικά λίγο κόσμο. Το ελαφονήσι είναι μακριά για το παιδάκι και έχει κοσμοσυροή όπως και όλες οι καλές παραλίες κοντά στα Χανιά (Μπακλαντές).
Και δεν συζητείται να πάρεις καίκι με το παιδί!!
Τέλος ζητώ συγνώμη για τις αρνητικές απόψεις αλλά πρέπει να γράψει κάποιος και τέτοιες.

Θα πω και κάτι καλό! Η κουζίνα είναι πολύ καλή!
Μπορεί ίσως ο γάμος να είναι ατρακσιόν - δε ξέρω!

Καλά να περάσεις και μη κρατάς μεγάλο καλάθι!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.544
Likes
1.963
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αkisla! παρόλο που είμαι χανιώτισα και μένω στα χανιά,οφείλω να σου πώ χιλια μπράβο για τις διευκρινίσεις που έδωσες για την πόλη μου,και που γενικά συμφωνώ απόλυτα!
Η παληά πόλη ειναι μικρή αλλα δεν γίνεται και να μεγαλώσει άλλο!!αυτό που υπάρχει όμως θα μπορούσε να είναι καλύτερο!! ο κόσμος τους μήνες ιούνιο,ιούλιο και αυγουστο που καταφτάνει κατά ορδές,συνθέτει μιά εικόνα απογοήτευσης και συνωστισμού!! όλοι που μένουν παραμεθόρια έρχονται για την βόλτα τους το βράδυ στην παληά πολη,με αποτέλεσμα να γίνεται το αδιαχώρητο.πίστεψέ με μένω εκεί,και κατεβαίνω μόνο τον χειμώνα απο το σπίτι μου....ανακαίνησαν τον φάρο πολυ ωραία,αλλα τα φωτάκια που έχουν βάλει να φωτίζουν τον μακρύ διαδρομο,που σε οδηγούν σε αυτόν και δίνουν μιά ομορφιά το βράδυ,τα άναψαν μόνο στα εγκαίνια που ήρθε η μπακογιάννη!!
όσο για την περιοχή απο την πόλη μέχρι και τον πλατανιά στον βόρειο άξονα,συμφωνώ απόλυτα οτι είναι μιά ασχήμια,με πληθώρα super markets,καμία ρυμοτομία,ίσα ίσα για να κάνει τουρισμό ο ξένος τουρίστας όπως αυτός τον αντιλαμβάνεται,και να απογοητεύεται ο ταξιδευτής!! στα σημεία αυτά έχω να πατήσω δέκα χρόνια επίσης....
τώρα. η κρήτη ειναι ο νότος ,τα χωριά,οι πεζοπορίες της ,τα βουνά,και η φυσική ομορφιά της !!οποιος έρθει στην κρήτη πρέπει να την ταξιδεψει! να βρεθεί μακρυα απο τα πλήθη και τις τουριστικές παγίδες...καταλαβαίνω οτι με παιδιά ειναι δύσκολο,αλλα δυστυχώς έτσι είναι!!! εκτός και άν η εξόρμηση σας γίνει τους μήνες μάιο ή σεπτέβρη-οκτώβρη! ναί,τότε μόνο τα καλύτερα θα έχετε να πείτε....
 
Last edited by a moderator:

eva kas

Member
Μηνύματα
961
Likes
225
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
παιδια,νομιζω οτι ολοι οσοι φευγουν απο την αθηνα η' τις μεγαλες πολεις περιοδους οπως ιουλη-αυγουστο ποτε μα ποτε δεν θα ευχαριστηθουν διακοπες και αυτο γιατι ολοι μα ολοι περνουν την αδεια τους αυτο το διαστημα.
βεβαια δεν φταινε αυτοι οι ανθρωποι,αλλα συνηθως οι εταιριες τους αναγκαζουν να περνουν την αδεια τους αυτο το διαστημα.
πολυ λιγα μερη, εως ελαχιστα μπορει να βρει καποιος που να ειναι ησυχα.ακομα και στα πιο απομακρυσμενα χωρια εχει κοσμο.
υπομονη λοιπον σε ολους αυτους που θα ταξιδεψουν μαζι με το πληθος και φετος και
ευχαριστηση σε μας που μπορουμε να φευγουμε ολα τα υπολοιπα διαστηματα του χρονου!
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Προς varsa

Καλά να περάσεις και μη κρατάς μεγάλο καλάθι!
....να σε ευχαριστησω που μου εγραψες την αποψη σου, μιας και ειχες κι εσυ μωρο παιδι και το ειδες απο το πρακτικο μερος. Θα τα λάβω υπόψιν μου και τα αρνητικα και τα θετικα ολως σας, και φυσικα θα ακουσετε κι εσεις την δικη μου αποψη, με το καλο οταν γυρισω. (κι εγω το καικι χλωμο το βλεπω)
Λυπάμαι :(ομως που σου εμειναν τοσα πολλα αρνητικα σε αυτο το ταξίδι.Προφανώς ειχες σκεφτει το τέλειο, αλλα δεν το βρηκες. Εχω γυρισει αρκετα την ελλάδα και πιο τουριστικη απο την χαλκιδικη-πιερια δεν εχω συναντησει. Απλά δεν εμεινα στα αρνητικά, τα προσπέρασα (οπως και σε καθε ταξιδι μου) και παντα μα παντα ειμαι προετοιμασμενη για το χειρότερο. Και καμπινα εκλεισα, αφου το αεροπλανο δεν συζητιεται, γιατι τοσα που θα κουβαλησω με το μωρο, ηταν αδυνατο να μην παρω αμαξι μαζι μου (ειπαμε προετοιμασμενη!), και υπομονή θα εχω και καλη διαθεση, και ρουχα παντως καιρου και τα απαραιτητα φαρμακα και ολα τα βασικα. Δεν με πειραζει η ταλαιπωρια με κατσι-δρόμους γιατι σιγουρα μεχρι το ελαφονησι θα φτασω... αλλα η κινηση στην πολη με χαλαει πολυ και ειναι ο λογος που θα μεινω εκτος.
Να μην σας κουραζω κιολας, μιας και τις πληροφοριες τις χρησιμοποιουν πολλοι επισκεπτες σας φετος, εγω μαζευω πληροφορίες και ευχομαι γυριζοντας να εχω κι εγω αποψη για τα περισσοτερα που μου προτεινατε.:D
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
συμφωνω με αυτά που έγραψε ο φίλος για χανιά-πλατανιά... αλλά ας μην απαξιώνουμε έτσι όλο το νησί... ούτε νομίζω ότι αυτά τα σημεία είναι ικανά να χαλάσουν τις διακοπές κάποιου αν δεν το θέλει...:roll:

έχει απίστευτες ομορφιές εκεί έξω... σε όλο το νομό χανίων και ρεθύμνου (που απ' ό,τι φαίνεται θα κινηθεί η βάρσα)... για τα χανιά, την κίνηση, την πόλη, την τουριστική ζώνη, την έχουν προειδοποιήσει και σε άλλα ποστ και χαίρομαι που έκλεισε πιο έξω! :D

κατά τα άλλα, δεν ξέρω... χρειάζεται και λίγο θετική διάθεση... αν είναι να μας χαλάει η διάθεση γιατί η super παραλία έχει 1 ώρα οδήγηση και 5 στροφέες, ε σόρι αλλά ας μείνουμε στην Αθήνα (ή στο μέρος του ο καθένας) και ας δώσουμε τα λεφτά μας στην ωραιότατη πισίνα του χίλτον που είναι και στο κέντρο και δε χρειάζεται να κουνηθούμε πολύ... :rolleyes:

Δεν είναι όλα τα πράγματα στο πιάτο, και χρειάζεται και λίγη καλή διάθεση για να απολαύσεις τις άπειρες ομορφιές σε πολλά-πολλά σημεία της κρήτης (που έχουν αναφερθεί εδώ μέσα) έστω και με το πιτσιρικι. Είμαι σίγουρη ότι η Varsa τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι με το μωρό (ξέρω άλλους που βαριούνται να ξεκουνηθούν και μόνο στη ιδέα ότι πρέπει να πάρουν μαζί τους τα συμπράγκαλα του παιδιού :rolleyes:) είναι προετοιμασμένη να κάνει 5-6 διαδρομές ώστε να ζήσει την ομορφη Κρητη!
 

efi.hania

Member
Μηνύματα
624
Likes
938
Ταξίδι-Όνειρο
papua
κι εγω συμφωνω με τα περισσοτερα απο τα αρνητικα που αναφερατε.το παλαιο λιμανι παρολο που εχει τις προυποθεσεις να ειναι πανεμορφο ειναι πολυ παρατημενο.η κινηση ειναι αφορητη.ολος ο τουριστικος δρομος μεχρι τον πλατανια ειναι για κλαμματα αφου δεν εχει σε πολλα σημεια καν πεζοδρομιο και φαντασου εκει που ειναι το τοπ του τουρισμου.και πολλα ακομα δυσαρεστα.συμφωνω επισεις οτι νοτια ειναι η αλλη φαση
 

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.054
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Φιλε akisla χαιρομαι που ειπες τη γνωμη σου με αρκετα πολιτισμενο τροπο....εχουμε ακουσει και κατι αλλες αρνητικες γνωμες με υφος χιλιων καρδιναλιων....με συμπεριφορα λαχαναγοριτικη.....(Δεν θελω να θιξω εργαζομενους μεταφορικα το γραφω)....και αν εχεις το <θρασος> να διαφωνησεις...πρεπει να λογοδοτησεις γι αυτο...
Δυστιχως αυτο συμβαινει σε ολους τους δημοφιλεις προορισμους σε διακοπες φουλ σαιζον...

Βαρσα δεν σου γραψαμε για τη σκεπαστη αγορα στο κεντρο των Χανιων...
Αξιζει να κανεις μια βολτα για την αγορα σουβενιρ ή ντοπιων προιοντων που θα βρεις σε μεγαλη ποικιλια, οπως και δερματινα,ειδη δωρων κ.λ.π
Απεναντι απο το ξενοδοχειο που θα μεινεις το πρωτο βραδυ ειναι ο κηπος των Χανιων..εχει ενα μινι ζωολογικο με πουλια, παπιες, διαφορα ειδη ζωων,εκει μπορεις επισης να πιεις το καφε σου, ή να τσιμπησεις κατι προχειρο....μια βολτουλα αξιζει.....εχει αρχισει να καπνιζει ο εκτυπωτης σου απο τις εκτυπωσεις ή μου φαινεται ????
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
299
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Βαρσα δεν σου γραψαμε για τη σκεπαστη αγορα στο κεντρο των Χανιων...
Αξιζει να κανεις μια βολτα για την αγορα σουβενιρ ή ντοπιων προιοντων που θα βρεις σε μεγαλη ποικιλια, οπως και δερματινα,ειδη δωρων κ.λ.π
πηγα και εγω εκει και ψωνισα διαφορα δωρακια!!λαδακια, σαπουνακια, ρακες, τσικουδιες κτλ.αυτο ομως που πρεπει να παρεις οπωσδηποτε, ειναι τα φοβερα mix μυρωδικων/μπαχαρικων που πουλανε!!εχει για καθε φαγητο διαφορετικο!για το κοτοπουλο και το ψαρι ειναι σουπερ!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.552
Μηνύματα
900.859
Μέλη
39.285
Νεότερο μέλος
alex1260

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom