Eftichia
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- τοσκανη
- Ταξίδι-Όνειρο
- καραιβικη
εξαιρετικά!περιμένω και εγώ τις φωτο απο Τοσκάνη....κολλημα η Ιταλία!
Σε ευχαριστω πολύ! Τώρα τωρα τις ετοιμάζω! Αυριο θα ειναι online η ΣιέναΠρωτη φορά το παθαίνω αυτό: ανυπομονώ να δω τις υπέροχες φωτογραφίες που σίγουρα θα έχεις από Σιένα και Φλωρεντία, οι οποίες και μου άρεσαν περισσότερο από τη Ρώμη.
Έχεις ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ
Σε ευχαριστω ρε Γιάννη! Όσο για το Βατικανό μου έκανες την καρδια περιβόλι για αυτο που μου ειπες τωρα για τη θέα. Πραγματικα ήταν αδύνατον ομως λογω της ζέστης. Δεν παλευόταν. Λεμε ασε μην πάθουμε καμια θερμοπληξία. Σιγουρα την επομενη φορά θα ανέβω!Μπράβο Γιώργο. Εκτός από τις εκπληκτικές φωτογραφίες, μας τα διηγέισαι και πολύ ωραία. Και λίγο δύσκολο νομίζω πλέον να με τραβήξει ιστορία από τη Ρώμη με τόσα που έχουν γραφτεί. Ε η δική σου ιστορία ξεχωρίζει!
Πάντως απορώ τι πήγατε να κάνετε στο Testaccio βρε παιδιά? Ίσως μόνο για τη νυχτερινή ζωή να αξίζει. Δεν ξέρω και πολλά βέβαια για την περιοχή. Είμαι σίγουρος πως τώρα εκείνη τη μέρα ταλαιπορίας τη θυμάστε και τη μνημονεύετε με χιούμορ. Οι περιπέτειες πάντα μας μένουν αξέχαστες στα ταξίδια μας.
Για το έγκαυμα που αναφέρεις να πω πως κι εγώ Φεβρουάριο με 12-14 βαθμούς και ήλιο έβγαλα έγκαυμα στο σβέρκο τη μέρα που ήμασταν στο Βατικανό. Θα φταίει το μέρος! Τότε κατηγορούσα το κασκόλ μου (απορώ γιατί το φορούσα) και του είχα δώσει τον τίτλο το αλεργικό κασκόλ. Προφανώς έφταιγε ο ήλιος.
Ευχαριστήθηκα το λόφο Gianicolo από τις φωτό σου. Μου έμεινε αποθημένο που είχαμε φτάσει πίσα σκοτάδι και δεν είδαμε τίποτα. Το είχα αναλύσει στην ιστορία μου τότε.
Τέλος νομίζω πως έπρεπε να περιμένετε να μπείτε στον Άγιο Πέτρο για να ανεβείτε τον τρούλο. Από φωτογραφικής άποψης έπρεπε να δώσεις αυτή την ευκαιρία στον εαυτό σου. Θα σου πρόσφερε την ωραιότερη θέα και μια πολύ έντονη στιγμή σε όλο το ταξίδι σας. Next time
Αμ δεν επιτρέπεται! Σαν πρωτάρης την πάτησα! 2.000 χρόνια ιστορίας οι κήποι ε;; Έτσι, χτύπα με ανελέητα κι εσύ! Κι εσύ με τους κήπους κι ο @giannismits με τον Άγιο Πέτρο!! :-(Καλά βρε Γιώργο, επιτρέπεται μέλος του φόρουμ και να μην ξέρεις πως η επίσκεψη στoυς κήπους του Βατικανού γίνεται με οργανωμένη ξενάγηση; Τι το πέρασες; Μπάτε σκύλοι αλέστε;
Μάλιστα από φέτος μπορείς να την κάνεις και με λεωφορειάκι ξεκούραστα! Για φαντάσου να τα ήξερε αυτά ο τσουρουφλισμένος...
http://mv.vatican.va/3_EN/pages/z-Info/MV_Info_Servizi_Visite.html#giardini
- Vatican Gardens - guided tour on foot (duration of the tour is approximately 2 hours)
A tour of the Gardens allows the visitor to be part of a group tour conducted by an official Vatican Guide. The tour is unique, as it takes the visitor through 2000 years of history. Besides the natural beauty of the gardens, the Vatican City is rich in monument and precious works of art.
Open working days, except Wednesday and Sunday.
Tariffs
full € 32,00
reduced € 24,00
The ticket includes: admission to the Museums (without guided tour), guided tour of the Gardens and rental of headsets.
- Vatican Gardens - open bus tour (duration of the tour is 40 minutes)
Visitors will be able to appreciate the natural and architectural beauty of the Vatican Gardens in a new, unprecedented and sustainable way. Comfortably seated on board an environmentally-friendly open bus offering panoramic views, will the help of an audio-guide, they will be able to discover the silence and the botanical treasures of the "green heart" of the Vatican along an evocative itinerary bringing together art, nature and faith.
The tour is available from Monday to Saturday.
Tariffs
full € 36,00
reduced € 23,00
Purchase of guided tour includes the open bus visit to the Gardens and the multilingual audio guide, and a visit (without guided tour) of the Vatican Museums on the day of ticket issue.
Για τη Ρώμη έχουν γραφτεί τα πάντα-όλα και μάλιστα χιλιάδες φορές (δηλαδή τα ίδια και τα ίδια σε σημείο να σε αποτρέπει να διαβάζεις τα σχετικά θέματα από κάποια στιγμή και έπειτα ). Να όμως που τελικά όλο και κάτι μας ξεφεύγει στα ταξίδια. Βέβαια εσένα στα συγχωρούμε όλα ένεκα των καταπληκτικών φωτογραφιών που μας χαρίζεις ακόμα μια φορά! Να έχουν άραγε την ίδια γνώμη και οι συνταξιδιώτες σου;
Τι εκπληκτική φωτογραφια! Απο που ειναι τραβηγμένη;Υπέροχες φωτογραφίες όπως το περίμενα... Κι εμένα μένα αυτή η πόλη με άφησε άφωνη.
Ένα ακόμα spot που έχασα απο το ταξίδι στην Ιταλία. Εκπληκτική θέα!Μπορεί να μου κόστισε 1 ώρα αναμονή σε ουρά στον ήλιο για να μπω στον Καθεδρικό, 12 ευρω γιατί δεν ίσχυε το πάσο μου και άλλη μία ώρα στην ουρά σε κλειστό χώρο με απίστευτη θερμοκρασία, αλλά κατάφερα να βγάλω μια λατρεμένη συλλογή φωτογραφιών από τα τείχη του κτιρίου Opera Duomo