• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Φονικός χιονιάς παραλύει την Ευρώπη

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Στο σάιτ της αναφέρεται μόνο μία ακύρωση από Stansted το Σάββατο 18/12. Για τις 19/12 αναφέρονται μόνο ακυρώσεις από LHR και προγραμματισμός εκτάκτων πτήσεων για Stansted για σήμερα, 20/12.

Olympic Air - Ανακοινώσεις
Ναι, μια ειδα κι εγω. Δεν θυμαμαι αν ηταν απο Αθηνα-Stansted ή το αναποδο. Μαλλον ειναι αυτη που λες. Παντως επειδη το παρακολουθουσα συνεχεια τον πικανα αφιξεων/αναχωρησεων γιατι ειχα φιλους που ταξιδευαν για Παρισι και Λονδινο, θυμαμαι οτι ΟΑ και ΒΑ πρωταγωνιστουσαν στις ακυρωσεις.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen

heraklion

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Παιδιά, φεύγω (αν θέλει ο θεός) την Κυριακή με ολυμπιακή.Έψαξα πρόβλεψη καιρού και δείχνει μια χαρά τον καιρό στο Λονδίνο...το μια χαρά δηλαδή είναι απο 0 έως -4 βαθμοί, αλλά χωρίς χιόνια, μόνο βροχούλα. Στις ειδήσεις ακούω ότι επιδεινώνεται ο καιρός, τι ισχύει άραγε...μιας και έχετε τόσους γνωστούς από ότι διαβάζω, έχετε και κανένα στον ουρανό να μας πει τι θα γίνει??????
Δηλαδή αν είναι κλειστό το LHR η Ολυμπιακή-αν είναι ανοικτό- προσγειώνεται Stansted?
Άλλη απορία- με το ξενοδοχείο που έχω κλείσει τι γίνεται αν δεν φθάσω στην ώρα μου ή την άλλη μέρα, την παράλη και πάει λέγοντας....που θα πάει κάποια στιγμή θα φθάσω, ας είναι και το καλοκαίρι.
Ευχαριστώ.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
20 βαθμοί είναι Πάσχα, όχι Χριστούγεννα!:xmas_evil::xmas_evil:
Περυσι τα Χριστουγεννα ημουν Χανια, στις Βρυσες συγκεκριμενα η θερμοκρασια ηταν 30,4 εδωσε το mega chanel, 30,7 σε ενημερωση απο το meteo....
Δεν ηταν και οτι καλλιτερο να ειμαστε με καλοκαιρινα Χριστουγεννιατικα..:xmas_twisted:

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Περυσι τα Χριστουγεννα ημουν Χανια, στις Βρυσες συγκεκριμενα η θερμοκρασια ηταν 30,4 εδωσε το mega chanel, 30,7 σε ενημερωση απο το meteo....
Δεν ηταν και οτι καλλιτερο να ειμαστε με καλοκαιρινα Χριστουγεννιατικα..:xmas_twisted:
Οπότε τους 20 βαθμούς φέτος, τους λες και φθινόπωρο!

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
ευχομαι σε όλους όσους ειναι να ταξιδεψουν να βρουν τον καιρό συμμαχό τους και να φτάσουν χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρία στον προορισμό τους...
εμένα με βοήθησε ο καιρός και γύρισα εχτες το βράδυ απο ζυρίχη χωρίς κανένα πρόβλημα..τις 2 τελευταίες μέρες ειχε 3-5 βαθμούς σε σχέση με την χιονοπτωση των προηγουμενων ημερών...καλά χριστούγεννα και καλά ταξίδια!!!

varioAthens

Member
Απαπαπα! Δεν σας πιάνει κανείς! Χιονίζει "μα πώς θα ταξιδέψουμε?"... κάνει καλό καιρό "μα πώς θα γιορτάσουμε με καλοκαιρινά?" .... Απαπαπα!!! :xmas_cheesygrin:

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Παιδιά, φεύγω (αν θέλει ο θεός) την Κυριακή με ολυμπιακή.Έψαξα πρόβλεψη καιρού και δείχνει μια χαρά τον καιρό στο Λονδίνο...το μια χαρά δηλαδή είναι απο 0 έως -4 βαθμοί, αλλά χωρίς χιόνια, μόνο βροχούλα. Στις ειδήσεις ακούω ότι επιδεινώνεται ο καιρός, τι ισχύει άραγε...μιας και έχετε τόσους γνωστούς από ότι διαβάζω, έχετε και κανένα στον ουρανό να μας πει τι θα γίνει??????
Δηλαδή αν είναι κλειστό το LHR η Ολυμπιακή-αν είναι ανοικτό- προσγειώνεται Stansted?
Άλλη απορία- με το ξενοδοχείο που έχω κλείσει τι γίνεται αν δεν φθάσω στην ώρα μου ή την άλλη μέρα, την παράλη και πάει λέγοντας....που θα πάει κάποια στιγμή θα φθάσω, ας είναι και το καλοκαίρι.
Ευχαριστώ.
Φιλους και γνωστούς στον ουρανό δεν έχω, αλλά το weather.com δείχνει όπως λες χιόνια έως αύριο και από Παρασκευή καθαρό ουρανό, βροχούλες την Κυριακή. (το ίδιο και για Χίθροου).
Η Ολυμπιακή ακύρωσε μόνο μία πτήση για Στάνστεντ και αντικατέστησε πολλές που ακύρωσε για Χίθροου. Γενικώς δεν πιστεύω ότι έχεις λόγο να φοβάσαι, τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται.
Τώρα, αν λόγω καιρού δεν πετάξεις πάρε αμέσως τηλέφωνο το ξενοδοχείο και ενημέρωσε, μπορεί να δείξουν κατανόηση και να μη σε χρεώσουν για τη βραδιά που έχασες. Δε νομίζω πάντως ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το χιόνι σκεπάζει τα όνειρα των ευρωπαίων ταξιδιωτών

Καθώς η Ευρώπη συνεχίζει να παλεύει με τις συνθήκες παγετού, οι χιονοπτώσεις περιπλέκουν τις δυσκολίες των ταξιδιωτών, ιδιαίτερα στη Γερμανία και Βρετανία.

Το βασικότερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, στη Φραγκφούρτη, υποχρεώθηκε να ακυρώσει πολλές πτήσεις καθώς επλήγη από απρόσμενες χιονοπτώσεις.

Στη Βρετανία, το αεροδρόμιο του Χήθροου ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να λειτουργεί με το 30% μόνο των πτήσεων μέχρι την Τετάρτη, χωρίς οι ταξιδιώτες να μπορούν να καταλάβουν γιατί το χιόνι δεν καθαρίζεται γρήγορα ώστε να γίνουν οι πτήσεις. Το χάος στο Χήθροου που κάνει πολλούς να φοβούνται πως δεν θα βρεθούν με τις οικογένειές τους στις γιορτές, επηρεάζει τη λειτουργία και των άλλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων.

Στο μεταξύ στο σιδηροδρομικό σταθμό St Pancras του Λονδίνου, η ουρά για τα τρένα Eurostar προς Γαλλία και Βέλγιο έχει ήδη φθάσει το 1 χιλιόμετρο. Η Eurostar κάλεσε επειγόντως τους επιβάτες να ξανακλείσουν τις θέσεις τους ή να ρευστοποιήσουν τα εισιτήρια τους αφού περιορίσθηκαν τα δρομολόγια εξαιτίας της υποχρεωτικής μείωσης της ταχύτητας στις γραμμές.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης δήλωσε πως 139 αφίξεις και 136 αναχωρήσεις ακυρώθηκαν Τρίτη πρωϊ. Το αεροδρόμιο άνοιξε αργότερα, αλλά καθυστερήσεις αναμένονται για όλη την υπόλοιπη μέρα.

η συνέχεια του άρθρου Το χιόνι σκεπάζει τα όνειρα των ευρωπαίων ταξιδιωτών | Οικονομία | Ελευθεροτυπία

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom